View Full Version : 145 1.4 TS към 2.0 ТS
DeViL145
02-04-2008, 19:36
Идеята ми е следната – Мойто Juniot-че да му дам малко живец с един голям двигател.
1во си мислих да сменя колата, ама тя е идеална и съм налял толкова пари в нея че си е вечено моя. Купето е идеално и т.н.
Ако има начин да се сложи 2.0 TS освен двигателя и скоростната кутия, комп. Ще трябва ли да се смени ? Пасват ли болтовете и колко според вас ще излезе тая маневра. Имам и газов инжекцион, така че разхода малко силно казано не ме плаши ;)
Трябва и спирачките да смениш, поне предните де. Предните дискове на QV/ti са 284мм.
Идеята ми е следната – Мойто Juniot-че да му дам малко живец с един голям двигател.
1во си мислих да сменя колата, ама тя е идеална и съм налял толкова пари в нея че си е вечено моя. Купето е идеално и т.н.
Ако има начин да се сложи 2.0 TS освен двигателя и скоростната кутия, комп. Ще трябва ли да се смени ? Пасват ли болтовете и колко според вас ще излезе тая маневра. Имам и газов инжекцион, така че разхода малко силно казано не ме плаши ;)
2500 лв. работа
DeViL145
02-04-2008, 23:13
2500 лв. работа
Което включва?
MainaCore
03-04-2008, 01:41
какъв ТС 8 или 16В ??
2500 лв. работа :shock: :shock: :shock: :shock:
по добре дая продаде и даси вземе същата с такъв моотор
иначе като идея неса лоши и двата варианта двигател-цяла кола с двигател
DeViL145
03-04-2008, 19:49
Това което ме кара да не я продам е следното. Купил съм я 5500 август месец. И една по една за около 3-4 месеца съм сменил като се почне от всички рокли и ремъци, свещи, водна и хидравлична помпа, сложих музика за 700лв, отново масло и всички филтри, накладки, даже брат ми докато я кара в София „глътна” съединителя та се наложи и някакъв цилиндър да се сменя (не съм бил там немога да кажа точно). Като ударих чертата с каското и всичко тя тая кола легна почти 9000лв. Пределно ясно ми е че немога да я продам за същата цена. Пуснах я на 5200 1 път... обявата изтече никой не се обада... 2ри път ... същата работа. Сега е вече почти 2ра седмица в автокъща където продават много коли (пред мен купиха селски тунинг голф 3 за 7000лв) и никакъв прогрес. Незнам аз ли много и искам, хората не я ли харесват. 1 път отидох и на пазара за коли в Стара Загора ама те повечето са селтаци никой не я погледна докато на един приятел не се заговори с мен и му споменах че сега звука и е мн добър и не я изревах и дойдоха 5 селинджара да я глеат ама все едно голям камък гледаха. На фона на боклуците които се продаваха се просто блестеше и пак нищо. Петък ще я гледа едни приятел и ако той не я вземе ще си я правя вечно моя. Четох че трябва да се смени следеното. Двигател , скоростна кутия, съединител, колектори и ECU. Ако нямари двигател и скоростна кутия от ударена 2.0 ме притеснява това, че ECU-то е отпред и шанса да е повредено и доста голям. Колекторите не ме плашат толкова. А и след цялата работа нали мойте части ще останат? В някоя морга няма ли да им взема поне 400лв при положение че си работят? И с труда и всичко да се оттърва с 1200-1500лв?
DeViL145
03-04-2008, 19:53
какъв ТС 8 или 16В ??
16В
Не знам, обаче трудно ще намериш двигател барабар с всичко. Но невъзможни неща няма.
Щом те гони мерака, действай. :)
Nasko_77
05-04-2008, 01:32
Трябва и спирачките да смениш, поне предните де. Предните дискове на QV/ti са 284мм.И носачи
Защо си купи 1,4 като искаш повер :roll:
ПП Само не почвай че е била много читава че като чета какво си правил по нея .......
Mind_Control
05-04-2008, 14:33
2500 лв. работа
Което включва?
Включва само работа- и ти трябват поне още 2000 за читав двигател и скорости..
А бе с една дума- не си заслужава!
DeViL145
05-04-2008, 17:17
защото като избирам кола гледам или да върви или да не харчи. 1.4 с газов инжекцион си помислих че ще харчи нормално (за мен нормално е до 13 газ градско) или да върви така че малко със страх да се качвам в нея. Изглеждаше читава ... докато като сложих 30лв газ от Варна и на Петолъчката зареждах пак. След тва сумати ядове, настройки, подмяна на части и тя продължа да си харчи ...както и да го погледна немога я да продам дори за парите на които съм я взел пък камоли, за тва което съм правил за нея. Като е вечно моя поне да стане нещо от нея.
Nasko_77
05-04-2008, 19:34
Ми тогава я тунинговай по-добре.
Ще потръгне. Много по-евтино ще ти излезе. Иначе да взимаш друг мотор... спирчки, окачване, скорости, комп.... труд.... мале-мале :?
дай инфо за колата ти...
дай си вина.... имам решение ако си сериозен ;)
DeViL145
05-04-2008, 21:43
прав си ама колата която имах преди това беше една тигра, дето беше тунингована, даже претунингована ... на 10 000км нова глава и така 3 пъти. Затова като си е сметнато е друго. ако и сложа хубави гърнета 800лв, а на мен лично звука много ми харесва. всмукателя да сменя да сложа някакъв manzel или нещто такова пак пари и пак риск да се прецака тотолно. ако си намеря ударено QV или изскочи от някъде те по 3000лв ги продават в движение? Аз верно че искам половината кола ама ми остават и мойте части след труда и всичко невиждам да стане над 1700лв.
п.с. за главата с труда на тиграта ми взимаха по 600лв.
DeViL145
05-04-2008, 21:51
дай инфо за колата ти...
дай си вина.... имам решение ако си сериозен ;)
Сериозен съм ама преди да започнем нещо тряба да се знае до колко пари ще идат (горе долу). ВИН-а е ZAR93000002212917 проверявах го ама нищо неизлиза :shock:
DeViL145
05-04-2008, 23:12
tonov мерси много !
защото като избирам кола гледам или да върви или да не харчи. 1.4 с газов инжекцион си помислих че ще харчи нормално (за мен нормално е до 13 газ градско) или да върви така че малко със страх да се качвам в нея. Изглеждаше читава ... докато като сложих 30лв газ от Варна и на Петолъчката зареждах пак. След тва сумати ядове, настройки, подмяна на части и тя продължа да си харчи ...както и да го погледна немога я да продам дори за парите на които съм я взел пък камоли, за тва което съм правил за нея. Като е вечно моя поне да стане нещо от нея.
Колега, моята харчеше 13/100 газ когато имах дерт с термостата. Сега с 20лв. газ минах 200км...
Христо_Сираков
11-07-2008, 00:22
Колега, моята харчеше 13/100 газ когато имах дерт с термостата. Сега с 20лв. газ минах 200км...малко е относитлно с колко пари за газ колко км се минава при мен всеки път е различно иначе към 13-15 градско си ги бара зимата де лятото все немога да си я карам аз все ме няма мотора-1.8 16в ТС
Devil по добре продай твоята алфа на загуба и си купи 2.0 , пак ще ти излезе по евтино от тая трансформация ....
WhitePower
11-07-2008, 14:33
2500 лв. работа
за 2500 на моята ще им сложа трубина
ти земинаправи една кола а после слагай турбини.......
WhitePower
12-07-2008, 18:16
ти земинаправи една кола а после слагай турбини.......
ми направил съм една на 200 +, една около 160 на ГАС :)
и сега е ред на моито возило но както се вика всичко става с ПАРИ, аз аз не съм от тея дето ги има в излишак
Трябва и спирачките да смениш, поне предните де. Предните дискове на QV/ti са 284мм.И носачи
Е това пък сега защо да се сменя? :shock: Колега имай в предвид че цялата тая процедура я правиш да махнеш един кенефски мотор и да сложиш вътре пак същия кенефски само че с още по-голяма вероятност да излопа,помисли дали си струва? как мислиш да вземеш мотор от морга или блъсната кола без дори да го отвориш ли :shock: сметни и за там ако ти трябват разходи.............моя съвет е продаваи я колкото вземеш и си купи един Фиат Купе турбо-ще спестиш мнооооооого мъки :wink:
WhitePower
13-07-2008, 00:30
[quote=tonov]Трябва и спирачките да смениш, поне предните де. Предните дискове на QV/ti са 284мм.И носачи
Е това пък сега защо да се сменя? :shock: Колега имай в предвид че цялата тая процедура я правиш да махнеш един кенефски мотор и да сложиш вътре пак същия кенефски само че с още по-голяма вероятност да излопа,помисли дали си струва? как мислиш да вземеш мотор от морга или блъсната кола без дори да го отвориш ли :shock: сметни и за там ако ти трябват разходи.............моя съвет е продаваи я колкото вземеш и си купи един Фиат Купе турбо-ще спестиш мнооооооого мъки :wink:[/quote:2t0aangu]
Колега прав си !!!
Сега искам аз да обясня моята гледна точка
след 5 години опит с моята 155 установих че колата има доста недостатъци ако решиш да изкараш още коне от нея и затова се отказах от каквито и да било тунинги по нея защото е твърде скъпа и нерентабилна за тунинг кола
1. скапания вариатор дето е много кинти а само с ремонтен комплект издържа 20000 км и пак е за смяна
2. деба тия скорости от какшкавал ли са правни - лесно се чупят а ребилт на скоростната = много кинти
3. само ремаци и ролки са 700лв - ебааасии СкЪпО за равносметка на пунтото 35 лева , а и да се скъсат - няма да удари клапаните
4. двигателя , за мене е много здрав ако не го силиш - много хора след чипа правеха основен което ме навежда на мисълта че си е 150 коня , и толко , за повече трябва са постегнеш кърантията
Затова препоръявам ако искаш коне , вземи си турбинка подлежи лесно на тунинг за много по малко пари
за справка моята кола ( пунтото )
около 2500 ще ми струва сетъпа за 200 коня като дадох мхого пари за изгорелия ми компютър и 2 дебитомера , и бобина с кабелите които бяха трагедия
това е моето мнение , и не само моето ,а и на едни от наи извесните състезатели
Това което ме кара да не я продам е следното. Купил съм я 5500 август месец. И една по една за около 3-4 месеца съм сменил като се почне от всички рокли и ремъци, свещи, водна и хидравлична помпа, сложих музика за 700лв, отново масло и всички филтри, накладки, даже брат ми докато я кара в София „глътна” съединителя та се наложи и някакъв цилиндър да се сменя (не съм бил там немога да кажа точно). Като ударих чертата с каското и всичко тя тая кола легна почти 9000лв. Пределно ясно ми е че немога да я продам за същата цена. Пуснах я на 5200 1 път... обявата изтече никой не се обада... 2ри път ... същата работа. Сега е вече почти 2ра седмица в автокъща където продават много коли (пред мен купиха селски тунинг голф 3 за 7000лв) и никакъв прогрес. Незнам аз ли много и искам, хората не я ли харесват. 1 път отидох и на пазара за коли в Стара Загора ама те повечето са селтаци никой не я погледна докато на един приятел не се заговори с мен и му споменах че сега звука и е мн добър и не я изревах и дойдоха 5 селинджара да я глеат ама все едно голям камък гледаха. На фона на боклуците които се продаваха се просто блестеше и пак нищо. Петък ще я гледа едни приятел и ако той не я вземе ще си я правя вечно моя. Четох че трябва да се смени следеното. Двигател , скоростна кутия, съединител, колектори и ECU. Ако нямари двигател и скоростна кутия от ударена 2.0 ме притеснява това, че ECU-то е отпред и шанса да е повредено и доста голям. Колекторите не ме плашат толкова. А и след цялата работа нали мойте части ще останат? В някоя морга няма ли да им взема поне 400лв при положение че си работят? И с труда и всичко да се оттърва с 1200-1500лв?
Колега, ква е тая Джуниърка за 9 бона,бе:horror:
Ти ме фърли у музиката. А тия дет си ги замислил, ще се вкараш в ебати приключението докато намериш мотор -2,0 ТС читав си е като да откриеш 4-листна детелинка, за тва са я сложили на колата. За парите няма да ти говоря. Само сметни, че по-добре да я продадеш за 4500 и да дадеш още 2-3 бона и да вземеш нещо свястно, вместо да продълваваш да наливаш в бездънна каца.
StarChild
28-07-2008, 18:30
Прави са колегите не се вкарвай във филми! Като решиш продваи я и си вземи нещо по мощно. Ама де да те знам явно обичаш приклюенията. ;)
ша я правим ли тая кола бърза или само страхливци в тоя форум....
момчета докато не простреляте някое друго бутало на нищо няма да се научите
Furious 155
31-07-2008, 00:29
ша я правим ли тая кола бърза или само страхливци в тоя форум....
момчета докато не простреляте някое друго бутало на нищо няма да се научите
:yes::th_up: така е за буталото!
StarChild
02-08-2008, 09:40
Даваите смело тогава!:th_up:
За мен такава операция има смисъл само ако фърлиш вътре поне 2,0 турбо. Да сменяш един ТС с друг ТС ми се вижда като преливане от пусто в празно. Като ще я кормиш, поне да си струва:Tease:
За мен такава операция има смисъл само ако фърлиш вътре поне 2,0 турбо. Да сменяш един ТС с друг ТС ми се вижда като преливане от пусто в празно. Като ще я кормиш, поне да си струва:Tease:
И аз тва се опитах да обясня на колегата
sa6o_roman
03-08-2008, 01:23
ще му е по сладко на човека ако наистина стане бърза и излязат точно сметките! :respect: