Log in

View Full Version : НОВ Вариатор= на НОВА 145ца

Zafo_84
02-04-2008, 19:45
Мога и да се повторя ,но ми е интересни,да разбера кои бе6е публикувал снимки на Вариатор на 145,искам да ми кажете за6тото днес излизам от Бокса и ми судраха кожата,смених го наи накрая,и добре 4е ре6их да си сменя ремъците та го видяха,сегмента се е счупил на 3 части и две от тях за заседнали във вани4ката под вала,направо сум се оттървал,а няма да ви казвам сега как мурка и как Ме залепя за дедалката във секи момент 6том мина 3500 оборота невероятно е,та мисълта ми е да го видя как се разглобява за6тото стария е тук при мен и ми е интересни ,жалко това е да кара6 Алфа днес се вурнах с 900 лв назад,но си заслужава,ако ви тропат много не се замисляите а го махаите 4е 6те си отворите работа за цял основен ремонт,хора Тий се разпада и тогава кофти,самият той е 360 лв а смяната му е 2 4аса в БОШ и 50 лв,струва си,та така Алфисти все едно си купих нова кола,несе 4удете !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Лека и безаврийна .............
ПИШЕТЕ ми ЗА повве4е подробности на сре6та съм,разполагам и със снимки !!!!!!!!!! 10х

ssveto
02-04-2008, 20:07
Я сподели винаги ли ти трака или само във високите обороти? Моя трака но само като я паля сутрин.

Alex Shopov
02-04-2008, 21:08
Абе моя трака постоянно и даже ми се струва че трака повече като позагрее колата.Ама иначе си дърпа колата.А за самия вариатор той нали лежи там на някъв лагер ли лагерна черупка ли е кво е там и мойто е бая прецакано има направо две бразди толкос е надрано,щот съм го виждал и някой знае ли от де да си го намеря тва кат сменям вариатора да го сменя и него,че лятото кат питах по магазините из Русе никой не знае за ко става въпрос.Инъче аз вече така тракам 2000км.

blabla
03-04-2008, 10:42
Я сподели винаги ли ти трака или само във високите обороти? Моя трака но само като я паля сутрин.

Оф, мене много ме е яд, че не прочетох по-рано за тоя вариятор, а го видях малко след като смених ремъците :cry: Мойто трака при палене (повече на студена) трака оклоло 2-3 секунди силно (като дизел) и после спира, или поне за моиде уши спира напълно :) не ми се дават повече пари на го ....... толкова се изръсих вече.......

silviq_sybeva
03-04-2008, 14:21
Kolegi tova s sutreshnoto palene i trakane malko me pretesnqva i men ama a3 ne vijdam koi 3nai kakva ra3lika kakvi sa parametrite 3a toq variator da ti pravi problem ina4e spored men koli4kata si vyrvi spodelete malko pove4e po taq tema

Има много теми за вариатор. Материал за четене бол :lol:
пс: Моля, пиши на кирилица. Има правила на форума.
-----------------------------------------------------------------------
tonov

niki19
05-04-2008, 01:15
Ако слу4аино някои не знае,сутрешното тракане не е от вариатора,а от повдига4ите.Те са хидравли4ни и тракат докато се напълнят с масло. Това си е нормално.Не е добре,ако трака и като е топъл мотора

momo81
05-04-2008, 09:24
Ако слу4аино някои не знае,сутрешното тракане не е от вариатора,а от повдига4ите.Те са хидравли4ни и тракат докато се напълнят с масло. Това си е нормално.Не е добре,ако трака и като е топъл мотора

не мисля че е от повдигачите, а и дори да е от тях не мисля също и че е нормално да тракат дори и при студен двигател.

oem
05-04-2008, 09:41
И моята сутрин при паленето притраква ужасно за 2, 3 сек и после спира и остава само да работи като дизел. Питах в Ауто Италия. Вариатора струва там 311 лв за моята алфа. Първо обаче мисля да пробвам с ремонтен комплект и ако продължи да трака ще го сменя целия. Писна ми да ме питат "а дизел ли е?"

BillyBoy`
05-04-2008, 11:39
по добре си сложи нов вариатор така ще си спестиш излишни пари и нерви :wink:

endeavour
05-04-2008, 11:54
Добре де, сутрешното тракане не е от вариатор, а от повдигачи. Защо тогава след смяна на вариатора изчезва - изчезват и повдигачите или?

BillyBoy`
05-04-2008, 15:44
не ми се обяснява има доста писано по въпроса за вариатора моля поразгледаите се малко или ползваите търсачка :wink:

endeavour
05-04-2008, 15:50
То не е и за обясняване - просто двата типа тракане са съвсем различни и по звук, и по продължителност в общия случай.

Zafo_84
06-04-2008, 20:30
Абе хора това с повдига4ите е ясно ама след това е проблема,зна4и ако маслото ви е с по малък вискозитет е нормално да претрака,ама за не пове4е от 2 сек,до колкото до това 4е като се смени Вариатора колата става неуписуемо тиха,даже понякога като 4акам по задръстванията леко подавам газ4ица за да видя дали слуаино не е загаснала,хахахахахахахахахахаа
Мн е яко,Но както Ви казах проблем е ако се счупи пар4е и го захапе вала,тогава довиждане Алфи4ке,а между другото,тои не лежи на Лагер,а едната му 4адт е на Всмукателния вал а другата е закрепена за ремъка,и така като я наступи6 над3000 оборота тои издърпва вала във предварение и тогава се полу4ава взрив във мотора които те лепи за седалката,неуписуемо е!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Даи Боже Всекиму Нов Вариатор !!!!!!!!!!!!!!!!111

Satanism
06-04-2008, 20:55
момчета..я и аз да попитам, че съм бос и нов ;)

купих си 1.6ТС...колата е МНОГО тиха...но...работи като дизел.Нещо като тих дизел(някой ако е чувал 1.4HDI мотор как работи, е същото...) :lol: ...това нормално ли е?

Novachev
06-04-2008, 21:02
нормално е имаш за амяна ремонтен комплект на вариатора или цял вариатор според зависи.

sd_70
11-04-2008, 09:48
Най-добре е нов вариатор,защото аз минах с ремонтен комплект, но...не можах да се радвам на тишината много дълго :(