Log in

View Full Version : Малко промени по Алфа 146 1.6 Боксер (Бургас)

astrosapiens
03-04-2008, 01:11
Здравейте на всички,

От скоро съм собственик на Алфа Ромео 146 1.6 Боксер и си планирам някоя друга промяна по външния и вътрешен вид но не съм точно сигурен колко пари да заделя а и към кои автосервизи да се обърна в Бургас. Който може да помогне с предложения и предполагаеми цени:

ВЪНШЕН:

Въздъховоди на капака
Цялостно пребоядисване в черно (металик) (+ може би декоративни елементи като винили ако има някой добър от Бургас) (чувам за много различни цифри: от 700лв до 2000лв)
Преобуване: 14" Алу. джанти + нови гуми (тука май удрям само към 1000 лв)
Накрайник за ауспух

ВЪТРЕШЕН:

Някой да знае дали могат седалки на Алфа Ромео 156 GTI да влязат в 146ца ? (говоря за варианта да намеря от някъде подобни като в този пост (http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=17499&postdays=0&postorder=asc&start=15) защото от както ги видях не мога да спа :) ) Аз предположих че могат понеже според един сайт който гледах ширините на 2та модела са близки.

Топка за скоростен лост

Знам че цената отива много високо но някои могат да бъдат пропуснати за сметка на други.

а.

TaNo
03-04-2008, 01:44
ти си истински маняк брато, колкото и да е налудничево те подкрепям, надявам се да ти помогнат някой от бургаските момчета

ПС: не си ли мислил и вариянта да вложиш тея пари под капака да бяга повече

b_angelov
03-04-2008, 08:03
Много добре, колега. В Бургас мога да те свържа с едно момче - голям маниак по фолио и винили.
За джантите - не е ли малко 14" Един друг колега си сложи 17" на 145-цата и стоят невероятно. За седалките - от 156 незнам дали стават, но от GTV стават със сигурност. Доскоро колегата kosi427 си продаваше седалките за 400лв. от GTV-то. Кожени, Рекаро. Ако искаш го потърси за повече инфо.
И нещо много задължително - на следващата сБирка ела да се запознаем!!!

http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=14524

Поздрави!

astrosapiens
03-04-2008, 19:54
ти си истински маняк брато, колкото и да е налудничево те подкрепям, надявам се да ти помогнат някой от бургаските момчета

ПС: не си ли мислил и вариянта да вложиш тея пари под капака да бяга повече

Мерси! Плановете, майна, са големи ама дали ще намеря хората и парите вече е друг въпроса. Мислел съм за chip tuning поначало и за някои други вътрешни модификации, но не искам да вдигам консумацията на гориво пък и честно казано не съм сигурен дали ще има кой знае какво повишение в поведението на пътя.

astrosapiens
03-04-2008, 19:59
Много добре, колега. В Бургас мога да те свържа с едно момче - голям маниак по фолио и винили.
За джантите - не е ли малко 14" Един друг колега си сложи 17" на 145-цата и стоят невероятно. За седалките - от 156 незнам дали стават, но от GTV стават със сигурност. Доскоро колегата kosi427 си продаваше седалките за 400лв. от GTV-то. Кожени, Рекаро. Ако искаш го потърси за повече инфо.
И нещо много задължително - на следващата сБирка ела да се запознаем!!!

http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=14524

Поздрави!

17" ?!? Побират ли се въобще в калника? Няма как да не изглежда добре но с българските пътища предполагам че е доста опасно да не ги намеля джантите доста бързо. Пък и не искам да я свалям от сегашното и ниво. Те Алфите без друго са ниски... наскоро изтръпнах като минах през един канал и капака му отскочи и ми удари колата отдолу. Най-много мисля за 15"-16". В момента карам с 175/65 R 14 гуми.

GTV седалките ги погледнах и тях доста ги харесах така че ако има възможност и тях може да пъхна.

ALFA155Ts
03-04-2008, 21:31
аз съм с 17 и с спортно окачване "еибах" свалена е с 30мм обаче като чукна в гуми-калкулатор излиза че с 17-ките с гуми 205 на 40-височина се вдига с 13мм. спрямо оригиналния размер които се дава по книжка и какво излиза все едно съм я свалил с 1-ин сантиметар и 7мм. ........ и колата в момента изглежда нормално "ниска" :twisted:

DiabL0
03-04-2008, 23:45
аз съм с 17 и с спортно окачване "еибах" свалена е с 30мм обаче като чукна в гуми-калкулатор излиза че с 17-ките с гуми на 40-височина се вдига с 13мм. спрямо оригиналния размер които се дава по книжка и какво излиза все едно съм я свалил с 1-ин сантиметар и 7мм. ........ и колата в момента изглежда нормално "ниска" :twisted:
все ще те питам..... и все така остава.....

яяя кажи, опират ли някъде тея 17-ки !??!
иии, евентоално според теб, без окачване какво ще побера в калниците ?
нещо не ми се нравят тея спортни пружини...
сега вози като каруца..... остава и с ниските пружини и някой 16-17 джанти :roll:
Много благодаря предварително ;)
Поздрави :D

ShoxXx
04-04-2008, 00:13
аз съм с 17 и с спортно окачване "еибах" свалена е с 30мм обаче като чукна в гуми-калкулатор излиза че с 17-ките с гуми на 40-височина се вдига с 13мм. спрямо оригиналния размер които се дава по книжка и какво излиза все едно съм я свалил с 1-ин сантиметар и 7мм. ........ и колата в момента изглежда нормално "ниска" :twisted:

Какво значи на 40 височина? :roll:

DJraceman
04-04-2008, 10:29
Убавото пежо кво се праиш на гръмнат 40 височина означава 40см. че са високи гумите :D А сега сериозно означава примерно 205/40/17 а не тва дет си мислиш :D

ALFA155Ts
04-04-2008, 13:19
все ще те питам..... и все така остава.....

яяя кажи, опират ли някъде тея 17-ки !??!
иии, евентоално според теб, без окачване какво ще побера в калниците ?
нещо не ми се нравят тея спортни пружини...
сега вози като каруца..... остава и с ниските пружини и някой 16-17 джанти :roll:
Много благодаря предварително ;)
Поздрави :D бате 17 без спортни пружини става ужасно защото колата става още по висока ще ти покажа снимки от миналото лято без пружини ужаааас значи когато от заде няма никои не опират! седнат ли двама опират задалжително ама аз съм подрязал лекичко вътрешния ръб на калника с няколко милиметра и съм го обработил с антикор.... и няма проблеми !

acko88
04-04-2008, 14:35
Аз на 205/50/16 с двама души отзад и на сяка дупка или завой закачаше сега още несам сложил спортние пружини но сам ги купил което е хубавото :)

Така а по темата..Колега немисля че са прекалено драстични промените който ще направиш.. Моя савет е да се откажеш от цялосното пребоядисване защо ако си ентусиаст по натам ще ти хрумне да слагаш още тунинг и така или иначе пак ще ги боядисваш на ново затова го обмисли добре,за джанти сложи понееее 15ки с ниски гуми,също него прави и това с винилите малко мангасарско седи на кола с малък тунинг,за капака виж аз имам капак и никой него харесва мен си ми харесва де ама кво да ги правиш повечето са антитунингисти и него харесват.Махни сарцето и емблемата само и капака ще стане красив и едно ниско окачване и колата ще си има супер вид.Аз началото на месец юни ще пусна тема със описания и снимки какво се е получило от (пълната промяна) на мойта кукла :)

ShoxXx
04-04-2008, 14:47
Убавото пежо кво се праиш на гръмнат 40 височина означава 40см. че са високи гумите :D А сега сериозно означава примерно 205/40/17 а не тва дет си мислиш :D
Ти няма как да знаеш кво си мисля... а не може ли да означава 235/40/18???

Иначе наистина бих желал да науча какво точно значи 40 височина в точно това мнение?

аз съм с 17 и с спортно окачване "еибах" свалена е с 30мм обаче като чукна в гуми-калкулатор излиза че с 17-ките с гуми на 40-височина се вдига с 13мм. спрямо оригиналния размер които се дава по книжка и какво излиза все едно съм я свалил с 1-ин сантиметар и 7мм. ........ и колата в момента изглежда нормално "ниска"

TS
04-04-2008, 15:11
"Височината е равна на разстоянието между вътрешния ръб на гумата и най-високата част на грайфера, при липса на приложен натиск върху гумата. Измерва се в милиметри."

40см кфа гума требва да е ? :shock: :lol:

momo81
04-04-2008, 15:13
без да нахалнича, но 40 височина означава че гумата е с височина 40% от ширината на протектора. 235/40/X, означава че профила е висок 40%от 235 мм, или 94 мм е височината на профила на гумата :wink:

ShoxXx
04-04-2008, 15:14
Дам...това е определение за височина, ама аз питам момчето какво значи гумата му да е висока 40???

ShoxXx
04-04-2008, 15:16
без да нахалнича, но 40 височина означава че гумата е с височина 40% от ширината на протектора. 235/40/X, означава че профила е висок 40%от 235 мм, или 94 мм е височината на профила на гумата :wink:
Дам така е...ама не е ли готино да прочетеш, че на някой гумата му е с височина 40? 40 кво?

40 е процентното отношение от ширината на гумата. Т.е. зависи от ширината, а не е просто величина 40...

momo81
04-04-2008, 15:22
Дам така е...ама не е ли готино да прочетеш, че на някой гумата му е с височина 40? 40 кво?

40 е процентното отношение от ширината на гумата. Т.е. зависи от ширината, а не е просто величина 40...

:th_up: :coolio: