PDA

View Full Version : Въздух за инжекцион 146 boxer

fosil
03-04-2008, 19:25
Потърсих в търсачката но няма никъде мнения.Къде се регулира въздуха за инчекциона на 146 1.6 boxer с баща ми се кйорихме цял ден и не можем да го намерим.То едва се вижда де е мъркуча за бензина.Но болче за регулиранбе на въздуха няма.Бях на преглед днеска,годишен.И ми казаха че иска малко да се пусне въздух.Кажете де е тва чудо :dunno:

drigata
03-04-2008, 19:35
:screwy: :Topic-is-closed-bg: :shock: :?: :?: :?:

fosil
03-04-2008, 19:39
drigata на и аз това се чудя де е тва нещо и гори в повечко колата малко да и отпусна въздуха.На баща ми волвото 460 го намерихме но на моята красавица.Си е загадка още :)

Speeder
03-04-2008, 19:42
Какво е това въздух в инжекциона? :shock: Като сменях бензиновия филтър влезе въздух в инжекциона , но след това си запали като пич и няма ядове. Нещо са те подвели тия майстори

fosil
03-04-2008, 19:43
Speeder Не колега да му овелича малко притока на въздух.трябва да има някъде за регулиране болче но не го откривам.

Speeder
03-04-2008, 19:46
Виж сега, аз не разбирам нищо в сравнение с Дригата, но си мисля че колата ти е с пълен инжекцион и тези настройки се правят не с болтчета, а са зададени в компютъра на колата.
Кажи точно какво искаш да постигнеш или какъв ти е проблема и хората ще ти помогнат ;)

fosil
03-04-2008, 19:50
колега моята няма компютър.Проблема ми е че и идва малко въздух.Искам да и овелича въздуха малко.146 boxer 95г накрая.Тя и аербеци няма хибрид някаква луда фръцла е моята кола :) а може и да се регулира електронно? не знам помогнете плсс

Speeder
03-04-2008, 19:52
Как няма инжекцион??? Да не е с някой двигател от 33? Карбуратори ли има тогава? :shock: :shock:

fosil
03-04-2008, 19:54
Има инжекцион колега не е карбуратор.(няма компютър)

Speeder
03-04-2008, 19:56
Ок :wink: аз се предавам. Другите да помагат.

acko88
03-04-2008, 20:03
Това че нямаш борд компютър незначи че самата кола няма такъв!Тия кадето са ти го казали това да ходиш да ги застреляш и те да си регулират въздуха с болче :wink: ако ней стига въздух пробвай да смениш въздушния филтер :wink: ама аз незнам изобщо как са го измислили това "неи стига въздух" :shock: :shock: :shock: :shock:

fosil
03-04-2008, 21:15
acko88 Кво да ти кажа колега.Инжекциона не съм го пипал никога за 2г.Други коли съм пипал,има болче и се ригулира от там,ама тва няма.И въздушния ми филтар ще да е за смяна,сменях го преди година.Утре ще го сменя.Просто се питах дали няма да има от някъде сам да си го ригулирам.Ако не да ходя на диагностика някъде.Ама в Бургас не знам де :)

ssveto
03-04-2008, 22:06
Е да ма тук е коренно различно, от това дет си барал до ся! Тук имаш така нареченото моторче за празен ход. И си го управлява компа! ... :locked: ...

yo
03-04-2008, 22:30
fosil ко приказваш е? кви болтчета е? няма таквоз нещо, комп. има! :wink:

JJJ
03-04-2008, 22:47
В интерес на истината болтче има, даже е пломбирано :wink:

tonov
03-04-2008, 23:50
Е все пак какво точно прави (или не прави) колата, че да трябва "регулиране"? Аз лично за пръв път чувам за такова нещо.

fosil
03-04-2008, 23:58
tonov ами взе да гори повечко.И сега като запалих преди час,придърпа едва запали подадох леко гас и угасна.Никога не е правила така,горивния филтър го сменях скоро пак,ще сменя въздушния утре дано да се оправи

tonov
04-04-2008, 00:01
Така с налучкване и сменяне трудно ще я оправиш. По-добре иди на диагностика и тя ще си каже какво й е. Повишеният разход обикновено е признак за неработеща ламбда сонда. Ама това с регулиране не се оправя, а със смяна.

пс: смени майсторите

fosil
04-04-2008, 00:01
Е да ма тук е коренно различно, от това дет си барал до ся! Тук имаш така нареченото моторче за празех ход. И си го управлява компа!

tonov
04-04-2008, 00:03
От моторче за ПХ не може да дава по-голям разход :idea:

fosil
04-04-2008, 00:05
:)

fosil
04-04-2008, 00:07
tonov Да и аз така си помислих но от въздушния филтър може мисля.Ще го сменя утре,тва придърпване може и да е от него.Дано де,ко не ще видим де е проблема ;) и не бях наясно с инжекциона майстори ми казаха че мога сам да си го реголирам.За това повдигнах въпроса,то от майстори нали знаете само глава боли :)

KoRny
04-04-2008, 00:11
Мойта пък изкарва черен дим(вижда се дори и на снимката долу) и явно не доизгаря горивото.Ако искаш пробвай просто махни за момент филтъра или някъде около него за да засмуква повече въздух и виж дали има резултат.ама разбира се го направи моментно,че после...:?

fosil
04-04-2008, 00:18
KoRny То остава и да карам без него.Като един колега от форума :) tonov ще ида на диагностика тука има един сервиз Фулда.Там смятам.Че съм ходил при едни Кафеджиеви,да ми боядисват колата там че я повтаряха после.Бяха я направили като пръскана мазилка.А има хора от форума много ги хвалят.Там не отивам дявол от тамян бягам дет се вика :) ще видим утре си въздушния.Ко не диагностика,и ще пиша да осведомя кво е било... :big_beer: пием по едно.Че днеска климатика и правих,маркучите за яистачката задната.Голяма играчка,ама стана..

fosil
04-04-2008, 00:21
Е ми колега обидата не беше от мен :)

Така де, ама нали да се спираме навреме :) Че темата ше стане една....
tonov

fosil
04-04-2008, 08:38
KoRny То остава и да карам без него.Като един колега от форума :) tonov ще ида на диагностика тука има един сервиз Фулда.Там смятам.Че съм ходил при едни Кафеджиеви,да ми боядисват колата там че я повтаряха после.Бяха я направили като пръскана мазилка.А има хора от форума много ги хвалят.Там не отивам дявол от тамян бягам дет се вика :) ще видим утре,ще сменя въздушния.Ко не диагностика,и ще пиша да осведомя кво е било... :big_beer: пием по едно.Че днеска климатика и правих,маркучите за яистачката задната.Голяма играчка,ама стана..

fosil
04-04-2008, 08:40
Добре може ли да се задави,ако е загасена и дръпнеш жилото няколко пъти.И после запалиш да се задави?Така ми направи като я форсирах се оправи :?:

acko88
04-04-2008, 09:11
Охаа незнам такива неща до сега неса ми се случвали и сам без думи.Но според мене инжекцион да се задави :roll: ако беше карбуратор да ама :wink:

fosil
04-04-2008, 09:26
Хмм не знам и аз се замислям дали инжекцион може да се задави.Имам още малко работа,и ще ходя да сменях въздушния филтър.Ко не диагностика после :)

kirilsk
04-04-2008, 11:18
Колегата иска да каже дека смесата му е много богата,
при мoята бивша кола бмв 320и исто плен инжексион имаше таков болт, ами тези коли са со дебитомер не са с моторче за празен ход.
ти може треба да одеш на диагностика, да проверат каква е смесата, може сондата се е преебала, и да работе като на студен двигател, и тоше повече бензин, и затова да изглежда дека няма доволно воздух.
казвам ти од личен опит. на моята е преебана сондата, показва 0.8в цяло време. и си троше повичко бензин. ( од пред 3 дни газ :( )

fosil
04-04-2008, 13:41
kirilsk Днеска и смених маслото,въздушен филтър и маслен.Спря да придърпва от въздушния.Но за това че гори много ще ходя на диагностика.Утре,че за днес вече не остана време.Но и така не разбрах дали има болтче за регулиране на въздуха някой казват има други няма :?:

drigata
04-04-2008, 14:48
има само едно болче и то регулира колко да е отворена дроселовата клапа(НЕ ПИПАЙ!!!!!!!!!),ЗА ГОРЕНЕТО -свещи кабели и диагностика