View Full Version : Въздух за инжекцион 146 boxer
Потърсих в търсачката но няма никъде мнения.Къде се регулира въздуха за инчекциона на 146 1.6 boxer с баща ми се кйорихме цял ден и не можем да го намерим.То едва се вижда де е мъркуча за бензина.Но болче за регулиранбе на въздуха няма.Бях на преглед днеска,годишен.И ми казаха че иска малко да се пусне въздух.Кажете де е тва чудо :dunno:
:screwy: :Topic-is-closed-bg: :shock: :?: :?: :?:
drigata на и аз това се чудя де е тва нещо и гори в повечко колата малко да и отпусна въздуха.На баща ми волвото 460 го намерихме но на моята красавица.Си е загадка още :)
Какво е това въздух в инжекциона? :shock: Като сменях бензиновия филтър влезе въздух в инжекциона , но след това си запали като пич и няма ядове. Нещо са те подвели тия майстори
Speeder Не колега да му овелича малко притока на въздух.трябва да има някъде за регулиране болче но не го откривам.
Виж сега, аз не разбирам нищо в сравнение с Дригата, но си мисля че колата ти е с пълен инжекцион и тези настройки се правят не с болтчета, а са зададени в компютъра на колата.
Кажи точно какво искаш да постигнеш или какъв ти е проблема и хората ще ти помогнат ;)
колега моята няма компютър.Проблема ми е че и идва малко въздух.Искам да и овелича въздуха малко.146 boxer 95г накрая.Тя и аербеци няма хибрид някаква луда фръцла е моята кола :) а може и да се регулира електронно? не знам помогнете плсс
Как няма инжекцион??? Да не е с някой двигател от 33? Карбуратори ли има тогава? :shock: :shock:
Има инжекцион колега не е карбуратор.(няма компютър)
Ок :wink: аз се предавам. Другите да помагат.
Това че нямаш борд компютър незначи че самата кола няма такъв!Тия кадето са ти го казали това да ходиш да ги застреляш и те да си регулират въздуха с болче :wink: ако ней стига въздух пробвай да смениш въздушния филтер :wink: ама аз незнам изобщо как са го измислили това "неи стига въздух" :shock: :shock: :shock: :shock:
acko88 Кво да ти кажа колега.Инжекциона не съм го пипал никога за 2г.Други коли съм пипал,има болче и се ригулира от там,ама тва няма.И въздушния ми филтар ще да е за смяна,сменях го преди година.Утре ще го сменя.Просто се питах дали няма да има от някъде сам да си го ригулирам.Ако не да ходя на диагностика някъде.Ама в Бургас не знам де :)
Е да ма тук е коренно различно, от това дет си барал до ся! Тук имаш така нареченото моторче за празен ход. И си го управлява компа! ... :locked: ...
fosil ко приказваш е? кви болтчета е? няма таквоз нещо, комп. има! :wink:
В интерес на истината болтче има, даже е пломбирано :wink:
Е все пак какво точно прави (или не прави) колата, че да трябва "регулиране"? Аз лично за пръв път чувам за такова нещо.
tonov ами взе да гори повечко.И сега като запалих преди час,придърпа едва запали подадох леко гас и угасна.Никога не е правила така,горивния филтър го сменях скоро пак,ще сменя въздушния утре дано да се оправи
Така с налучкване и сменяне трудно ще я оправиш. По-добре иди на диагностика и тя ще си каже какво й е. Повишеният разход обикновено е признак за неработеща ламбда сонда. Ама това с регулиране не се оправя, а със смяна.
пс: смени майсторите
Е да ма тук е коренно различно, от това дет си барал до ся! Тук имаш така нареченото моторче за празех ход. И си го управлява компа!
От моторче за ПХ не може да дава по-голям разход :idea:
tonov Да и аз така си помислих но от въздушния филтър може мисля.Ще го сменя утре,тва придърпване може и да е от него.Дано де,ко не ще видим де е проблема ;) и не бях наясно с инжекциона майстори ми казаха че мога сам да си го реголирам.За това повдигнах въпроса,то от майстори нали знаете само глава боли :)
Мойта пък изкарва черен дим(вижда се дори и на снимката долу) и явно не доизгаря горивото.Ако искаш пробвай просто махни за момент филтъра или някъде около него за да засмуква повече въздух и виж дали има резултат.ама разбира се го направи моментно,че после...:?
KoRny То остава и да карам без него.Като един колега от форума :) tonov ще ида на диагностика тука има един сервиз Фулда.Там смятам.Че съм ходил при едни Кафеджиеви,да ми боядисват колата там че я повтаряха после.Бяха я направили като пръскана мазилка.А има хора от форума много ги хвалят.Там не отивам дявол от тамян бягам дет се вика :) ще видим утре си въздушния.Ко не диагностика,и ще пиша да осведомя кво е било... :big_beer: пием по едно.Че днеска климатика и правих,маркучите за яистачката задната.Голяма играчка,ама стана..
Е ми колега обидата не беше от мен :)
Така де, ама нали да се спираме навреме :) Че темата ше стане една....
tonov
KoRny То остава и да карам без него.Като един колега от форума :) tonov ще ида на диагностика тука има един сервиз Фулда.Там смятам.Че съм ходил при едни Кафеджиеви,да ми боядисват колата там че я повтаряха после.Бяха я направили като пръскана мазилка.А има хора от форума много ги хвалят.Там не отивам дявол от тамян бягам дет се вика :) ще видим утре,ще сменя въздушния.Ко не диагностика,и ще пиша да осведомя кво е било... :big_beer: пием по едно.Че днеска климатика и правих,маркучите за яистачката задната.Голяма играчка,ама стана..
Добре може ли да се задави,ако е загасена и дръпнеш жилото няколко пъти.И после запалиш да се задави?Така ми направи като я форсирах се оправи :?:
Охаа незнам такива неща до сега неса ми се случвали и сам без думи.Но според мене инжекцион да се задави :roll: ако беше карбуратор да ама :wink:
Хмм не знам и аз се замислям дали инжекцион може да се задави.Имам още малко работа,и ще ходя да сменях въздушния филтър.Ко не диагностика после :)
Колегата иска да каже дека смесата му е много богата,
при мoята бивша кола бмв 320и исто плен инжексион имаше таков болт, ами тези коли са со дебитомер не са с моторче за празен ход.
ти може треба да одеш на диагностика, да проверат каква е смесата, може сондата се е преебала, и да работе като на студен двигател, и тоше повече бензин, и затова да изглежда дека няма доволно воздух.
казвам ти од личен опит. на моята е преебана сондата, показва 0.8в цяло време. и си троше повичко бензин. ( од пред 3 дни газ :( )
kirilsk Днеска и смених маслото,въздушен филтър и маслен.Спря да придърпва от въздушния.Но за това че гори много ще ходя на диагностика.Утре,че за днес вече не остана време.Но и така не разбрах дали има болтче за регулиране на въздуха някой казват има други няма :?:
има само едно болче и то регулира колко да е отворена дроселовата клапа(НЕ ПИПАЙ!!!!!!!!!),ЗА ГОРЕНЕТО -свещи кабели и диагностика