View Full Version : Alfa Romeo 145 1.9TD
Здравейте на всички колеги.
От вчера съм горд собственик на Алфа а от днес съм и потребител на форума ,надявам се тук да откря доста отговори на мойте въпроси. :D
Колата е модел 95' с две въздушни възглавници ,проблема е обаче ,че лампата им постояно свети и не изгасва...та се чудя от каде идва проблема. :?
trustworthy
09-04-2008, 14:16
Здравей! Добре дощол във форума! Отиди на диагностика да я закачат и видят какква грешка е записала центарлата! ;)
ALFA155Ts
09-04-2008, 14:17
че първо трябва да дадеш 30лв. за диагностика а диагностичната букса за аирбаците се намира под коричката от ляво на десния аирбаг запомния каде е да не ти разглоби колата някои пишман маистор цялата ..... :D
здравей колега да ти е честита придобивката и много безавариини с куклата :P
то и на мене ми светна след едни яки порои и нон стоп каране на колата :roll: и така си стои :oops: това какво ще рече,че не работи еарбега ли :)
Даа, докато не се изчисти грешката не бачка.
Satanism
09-04-2008, 23:49
и моята свети... :? :frown:
явно някой датчик й е слабото място....
ако някой се справи с проблема, да свирка..
DerMeister
10-04-2008, 09:39
че първо трябва да дадеш 30лв. за диагностика а диагностичната букса за аирбаците се намира под коричката от ляво на десния аирбаг запомния каде е да не ти разглоби колата някои пишман маистор цялата ..... :D
Тва сигурно ли е, защото и на двете места, където ходих за диагностика на airbag се закачат за една букса при краката на пасажера, а не в тая до десния airbag? И на двете места нищо не се получи и ми казаха, че е преебан управляващия модул. На второто място бяха 100% сигурни. Да не се окаже, че се връзват за нещо друго?
Satanism
10-04-2008, 14:18
Тва сигурно ли е, защото и на двете места, където ходих за диагностика на airbag се закачат за една букса при краката на пасажера, а не в тая до десния airbag? И на двете места нищо не се получи и ми казаха, че е преебан управляващия модул. На второто място бяха 100% сигурни. Да не се окаже, че се връзват за нещо друго?
десния и този в краката на пасажера всъщност са един и същи като се замислиш ;)
И на мен така ми казаха, че няма връзка с модула...
DerMeister
10-04-2008, 16:00
Е как ще са един и същи? :? Единия е долу ниско, другия до airbag-a и доколкото прочетох единия е с 2 крачета, а другия с 3? Съвесем се оплетох.
Satanism
10-04-2008, 22:47
Е как ще са един и същи? :? Единия е долу ниско, другия до airbag-a и доколкото прочетох единия е с 2 крачета, а другия с 3? Съвесем се оплетох.
EDIT:
да, разбрах за какво става дума.Едната е от ляво на пасажерския АЙРБАГ, а другата под него...
здрасти колега и честита алфа
моята като я взех също светеше, но след няколко дни (300-400км и безброй дупки) угасна; сега само присветва за 1-2 сек след като я запаля....
предния собственик е карал много малко, аз сигурно от дупките съм 'наестил' всички куплунзи и букси :idea: :lol: :lol: :lol:
дано и при тебе угасне...
успех
trustworthy
11-04-2008, 21:14
Ако присветва и гасне до 4 секунди след запалване, няма проблем. Специално при АБС това обокновено е индикатор за ниско напрежение в системата по време на палене. Нормално си е ;)