PDA

View Full Version : Смяна на разпределителен вал, повдигачи и ...

plaza
10-04-2008, 21:50
Здравейте колеги! В събота боксерчето ще влиза в сервиза, за да се смени разпределителния вал (от морга), 4 броя повдигачи, гарнитура, двата ангренажни ремъка и някакъв маншон. Въпроса ми е колко долу-горе ще излезе цялата тази операция + труда? Благодаря!

LeoVin4i
10-04-2008, 22:36
Ми ще струва точно толкова колкото ти каже майстора :lol: Вала как го разбрахте, че е за смяна :roll:

Yanko
11-04-2008, 00:10
Колега ако са ти го казали това на първия сервиз иди и още някаде да си кажат мнението. Моята я искараха, че нищо нестава от двигателя чак се чудиха как се движи, на други 2 места я карах и ми казаха, че си е супер. Така, че има ги всякакви майстори и не се знае на какви ще попаднеш. Това е моето мнение.
На мен за смяна на агренажния ремък ми взеха 80 лв. незнам другите колко ще ти струват.
Успех!!!

plaza
11-04-2008, 18:06
Днес сутринта влезе в операционната :). Преди малко говорих с майстора, сменил е частите, но двигателят продължава да трака. Някой има ли представа от какво друго може да трака? Цената до момента е 351 лева.

Sergey_gigov
11-04-2008, 18:08
а от къде трака ?

Lisan
11-04-2008, 23:30
а от къде трака ? :wink: От повдигачи трака :!:

tokata_pz_flex
11-04-2008, 23:45
Е нали са сменени повдигачите , защо ще тракат ? Ако колегата обясни от къде идва тракането ще е друго ... и моита тракаше , оказа се биелен лагер . По-компетентните да помагат ;)

mitaka_cs
11-04-2008, 23:52
Здравейте колеги! В събота боксерчето ще влиза в сервиза, за да се смени разпределителния вал (от морга), 4 броя повдигачи, гарнитура, двата ангренажни ремъка и някакъв маншон. Въпроса ми е колко долу-горе ще излезе цялата тази операция + труда? Благодаря!

Де да беше само с един разпределителен вал :twisted: Внимавай на кой ще го дадеш да го отваря и пипа :?

Lisan
12-04-2008, 07:14
Е нали са сменени повдигачите , защо ще тракат ? Ако колегата обясни от къде идва тракането ще е друго ... и моита тракаше , оказа се биелен лагер . По-компетентните да помагат ;) :idea: Биелен лагер тропа,а повдигачите тракат :!: Звука е много различен и не може да се збърка :wink:

petrof
12-04-2008, 10:50
Здравеи колега.моята също трака от време на време.От начало като я купих работи идеално няколко дни.Продавача ми каза че сменил маслото с някакво евтино и гъсто масло и препоръчва при смяна на ремъци да го сменя.Сложих масло MORIS-синтетика,и се започна.Когато я паля сутрин и е по-студена работи перфектно,но когато е топло трака откъм повдигачите.На дълъг път изчезва,но ако спра за някоко часа пак се появява.Миналата година и сложих някакъв скъп МОБИЛ и тракането спря за около 4000 км.Преди седмица пак започна и започвам да си мисля за някаква добавка за маслото,не съм толкова богат да сменям масла толкова често.Чудя се още да не сменя ли маслото с ЛЪКИМОЛИ по-гъсто,само хубаво чувам за него.Колата ми е АР-146,1,3 боксер.И още ,попитах на няколко места за СЕЛЕНИЯ ,на единия магазин с наи -голям асортимент ми казаха че руски масла не продавали ,а на друг не бяха чували такова.

plaza
12-04-2008, 19:08
Миналата седмица смених маслото ( Селениа 20к), но не от това е проблема. Отново е вала! Майстора е пробвал с два различни вала (и двата са от морга) и продължава да трака. Днес е поръчал от Пловдив чисто нов вал и нови повдигачи и се надявам до вторник колата да стане. Като я взема ще снимам вала и повдигачите, за да ги видите. Много са зле!
Обръщам се към майсторите като Lisan или към други, които са сменяли повдигачи! Възожно ли е да трака от нещо друго? Като се смени вала и повдигачите ще трака ли отново?

Walker
12-04-2008, 19:22
Миналата седмица смених маслото ( Селениа 20к), но не от това е проблема. Отново е вала! Майстора е пробвал с два различни вала (и двата са от морга) и продължава да трака. Днес е поръчал от Пловдив чисто нов вал и нови повдигачи и се надявам до вторник колата да стане. Като я взема ще снимам вала и повдигачите, за да ги видите. Много са зле!
Обръщам се към майсторите като Lisan или към други, които са сменяли повдигачи! Възожно ли е да трака от нещо друго? Като се смени вала и повдигачите ще трака ли отново?

Аз точно благодарение на Лисан се отървах от такова тракане, баш от повдигачи при това нови, но явно единия беше дефектирал или не е бил поставен като хората.

petrof
12-04-2008, 19:49
Абе хора може ли да се разбере кои повдигач трака без да се разглобява мотора?Виждал съм маистора ми с едни слушалки на ушите да слухти,ама не се сетих да питам. :?:

plaza
12-04-2008, 20:00
Без разглобяване може да разбереш от кой цилиндър трака, но не и повдигача!

petrof
12-04-2008, 22:00
При мен е сигурно че не тракат всички повдигачи ,само един е отдясно,ама се чюдя дали да не сменя само от дясната страна.Чета из форума стари теми и маи това е болна тема за боксера 1,3 сс.Пожелавам ти след ремонта да се оправи.

plaza
12-04-2008, 22:35
petrof, моят "проблем" така да го кажа, също е от дяснта страна и по-точно горния цилиндър. Той има два клапана, съответно 4 повдигача. В моя случай е заминал и вала понеже карам така откакто я купих (хем ми казаха) и затова бера ядове. Ако имаш подобен проблем те съветвам де не отлагаш и да смениш повдигачите веднага иначе ще сменяш и вала, който не е евтин!

Lisan
13-04-2008, 00:18
Обръщам се към майсторите като Lisan или към други, които са сменяли повдигачи! Възожно ли е да трака от нещо друго? Като се смени вала и повдигачите ще трака ли отново? :wink: Тоя твой майстор много бърз бре :lol: За един ден две разглобяваници,почва вече да ме е срам за нашта скорост :oops: :oops: Чука от повдигачи,трябва да се внимава какви се купуват че има големи ментаци,чукат и до като са нови и няма спиране.Вал втора употреба не е проблем ако не е изяден,а и цената е по добра около 100-120лв,нов струва около 350лв и не вижда смисал при наличието на втора употреба.Успех

plaza
13-04-2008, 16:32
Благодаря! Незнам колко е бърз, пиша това което ми казва. Иначе новия вал е 200 лева, а повдигачите са по 11 лева. Благодаря отново!

Lisan
13-04-2008, 22:43
Има няква измама с тая цена за нов вал :!: Явно пак ще е втора но на по висока цена :!: Не е лошо да го видиш преди монтажа :wink:

plaza
14-04-2008, 20:38
Колеги, преди малко взех колата! Значи това бил звука на боксера :D ! Ще Ви покажа стария вал и повдигачите да видите за какво става въпрос!

http://s236.photobucket.com/albums/ff25/petarlichev/My-Alfa/th_val-1.jpg (http://i236.photobucket.com/albums/ff25/petarlichev/My-Alfa/val-1.jpg) http://s236.photobucket.com/albums/ff25/petarlichev/My-Alfa/th_val-2.jpg (http://i236.photobucket.com/albums/ff25/petarlichev/My-Alfa/val-2.jpg) http://s236.photobucket.com/albums/ff25/petarlichev/My-Alfa/th_povdigachi.jpg (http://i236.photobucket.com/albums/ff25/petarlichev/My-Alfa/povdigachi.jpg)