PDA

View Full Version : До кога ше продължава полицейската бруталност

MONI
12-09-2005, 14:07
това е по старо, но вчера пак умниците нахлуха в сектора.........

http://www.forzacska.hit.bg/11.jpg

BatVas
12-09-2005, 14:20
Абе не знам -това на снимката не е вчерашната картина-като знам седалките на националния са доста здрави-доста сила са приложили да ги откъртят. Та си мисля че това са изроди а все пак има и пострадали полицаи. Съквартиранта ми беше на мача и разказа. По скоро е имало бруталност причинена извън стадиона и то благодарение на глупоста на конните полицай - връхлетяли в алея с запалянковци-където конете се подплашили и е можело да пострадат жени и деца-съквартиранта е скочил в храсталака за да избегне прегазване от кон-не е бил от агитка-били са трима човека нормални зрители-без екипи и разни други фенски атрибути. А за самия стадион мисля че който руши така-националния стадион, а и всяко друго съоръжение построено от данъците ни ,заслужава да бъде прибран и съден за хулиганска проява. От друга страна полицията ако действа както трябва не би трябвало да се стига до инциденти. Така че не може да се каже категорично кой е виновен-ама със съгурност полицайте не са влезли в сектора ей така без нищо. Ама все пак нали щяха с камери да снимат тези които трошат и после да ги задържат-поне така си спомням че имаше обещано от пожарникара такова нещо -ама .......обещано :?

MONI
12-09-2005, 14:37
Полицията трябва да влиза само при краен случай в секторите........а не защото се сбили двама трима фенове на един отбор, да не говорим че те са ги гледали и на камерите и после са ги смляли от бой навън......

Прави ли ти впечатление че полицая от снимката е и въоражен което май е абсолютно забранено.........

MrX
12-09-2005, 16:00
на такива(запалянковци)само бой и то по много(да не се засегне някой) няма по-пропаднало племе от тези запалянковци.според мен трябва да се забрани посещението на агитките на мачове

Dodo 155
12-09-2005, 16:12
Това ми прилича малко на фотошоп :roll: Полицаят налага човека с детето, а тези отдолу си дремят спокойно и люпят семки :roll: :?
Аз също съм против арогантните агитки по стадионите. Поради тази причина ми се повръща вече като чуя мач с български отбори. Групи от пияни наркомани развалиха кефа от това да отидеш с приятели и да погледаш футбол на живо :evil:
Другата причина е, че група богати наркомани пък решават резултата преди да са напечатани билетите :wink:
А че кукерите надвишават пъти правомощията си е вярно :evil: :evil:
Все пак заставам на страната на полицията, защото не може да се троши и да се пали ей така от "кеф" :evil: :evil: :evil:

MONI
12-09-2005, 16:40
Аз не защитавам феновете и наистина по стадионите е зверилник, но пък полицайте минават секви граници(счупените седалки са именно заради тяхното нахлуване)...............а иначе мача беше пълен театър и за това ще си останем футболно джудже...........държава която все още не е имала отбор в групите на Шамп. лига. .. да не изреждам кои други държави не са имали....

SIS
12-09-2005, 17:19
MONI, а не смяташ ли, че вчера видяхме един от малкото напъни на полицията да си свърши работата. Те влязоха в сектора, защото имаше сбиване между феновете (нали работата на полицията е не да гледат сеира, а да предотвратяват точно такива прояви). Представи си, че полицията си остане безучастна и вследстиве на сбиването загинат 5-10 фена и още толкова са тежко ранени и в болница. Тогава си представям каква тема щеше да пуснеш тук за бездействието на полицията и как можело да оставят това да се случи......да не говорим какво щеше да се пише по вестниците. Мисля, че полицията реагира правилно, но трябваше да се пипа доста по-твърдо, имайки предвид какво се случи преди няколко дена в Малта! Това, че на някои фенове им се иска да си излеят всичкия гняв на стадиона, да изпотрошат всичко което може да се потроши, да смачкат всеки, който може да бъде смачкан и отгоре на това да останат безнаказани, криейки се зад тъплата не означава нищо! Точно от тези фенове няма нужда нито един футболен отбор, защото заради 5хил. такива лумпена, на стадиона не биха отишли 50хил. нормални фена (като мен), които искат просто да гледат мач на живо!

MONI
13-09-2005, 09:12
Колега точно тези напъни както каза ти са проблема че това с нахлуването е неадекватна полицейска реакция......някой глупак го е наредил и от там идва целия проблем................явно не си наблюдавал мачове извън БГ за да видиш че полиция в секторите няма......И ПАК казвам .............не защитавам обезумелите фенове, а укорявам "напъните" на полицията..........да причакват феновете на излизане и да ги бият :evil:

А това че няма фенове на стадиона е не заради тези които се бият, а заради театрите и тотото които разиграват там

SIS
13-09-2005, 10:20
Аз отново те питам: ако не се намесят и някой загине заради сбиването между феновете, какво ще напишеш тогава като мнение за работата на полицията? Ако теб те хванат 3 озверели фена и те нагънат, дали няма да ти се иска да има полиция, която да те спаси? Не казвам, че полицията си свърши перфектно работата, но моето мнение е, че трябваше да се действа по-твърдо още по време на мача, а не да се крият и след това да бият. Гледал съм доста мачове извън България и по въпроса за чуждите терени - ами няма да има, ама в Англия хулиганите не ги пускат на по-малко от 500 метра от стадионите, да не говорим за самите стадиони, в Дания (ако не се лъжа) се използва озвучението на стадиона за усмиряване на феновете и т.н. и т.н. А я кажи как се справи полицията в Малта. А знаеш ли какво се случва в цивилованите държави с някой, който напада полицай.......?! Че има какво да се желае - има, но нека не говорим, че е нормално за полицията да бездейства или да се страхува да си изпълнява задълженията - щом има размирици, полицията трябва да се намеси, пък било то и чрез прилагане на сила. Според теб как се действа с някой при съпротива при арест? Молиш му се да се предаде?!
А това, че няма фенове на стадиона е точно заради такива лумпени!!! Ти, ако имаш син на 5 години, би ли го завел на стадиона и да рискуваш някоя бомбичка да му отнесе половината лице, някой олигофрен да го стъпче, да не говорим за репликите, които могат да се чуят на такова място. Ами моите уважения, но аз не бих....

MONI
13-09-2005, 11:30
Виждам че си голям фен на родната полиция, както и че не си се сблъсквал с тяхната "професионална" работа и че явно не четеш какво пиша и за това спирам до тук и само ти пожелавам истински разбира се да не ти се случи заради неадекватна полицейска намеса по някъв повод да го отнесеш ти ...........

SIS
13-09-2005, 12:54
Лошо виждаш! Не съм фен на родната полиция - напротив! Като шофьор с не толкова малък стаж, доста пъти съм се сблъсквал с неадекватна намеса и съм го отнасял. Но съм твърдо "за" осмиряването на лумпените!!! Аз ти зададох няколко въпроса за отношението към полицията в така хвалените от теб чужди страни - не ми отговори - може би не искаш. Чета много добре какво пишеш и не се съгласявам с това. Явно ти не четеш това, което аз пиша, защото няколко пъти отбелязах, че не ги защитавам и че сигурно има и по-добър начин, но не мога да се съглася с това:
"Полицията трябва да влиза само при краен случай в секторите........а не защото се сбили двама трима фенове на един отбор".
Нали всички искаме полицията да ни защитава? Нали се сещаш, че тук не важи поговорката: "когато две кучета се лаят, не се меси". Прочети пак това, което съм писал в предните постове и си помисли какво би ми отговорил на въпросите, които ти зададох. Не искам да се заяждам с никой, или да споря, с когото и да било. Просто споделих, че в случая не съм съгласен само с това, че полицията не посмя да ги смели от бой пред камерите, а трябваше да се крият в градинките! Иначе, явно това е единствения начин някой ден да можем спокойно да отидем на стадиона и да се насладим на някой (неуреден) мач. Англия са минали през това и сега ми ги хвалиш. А тъй като тенденцията явно е към още по-брутални изпълнения на феновете, ако не се пресече (било то и с крайни мерки), скоро ще стане като в Конго и често ще присъстваме в световните новинарски бюлетини с новини за 10 загинали и 100 ранени (пример) на футболен мач.

П.П. Може би наистина трябва да приключим с темата - всеки си има виждане и разбиране за нещата. Предполагам, че си фен на ФК Левски и за това омаловажаваш действията на "синята" агитка.
:handshake:

MONI
13-09-2005, 14:00
1. Осмиряването на феновете не става с нахлуване на полицията и масов бой................незнам дали знаеш има камери.........за да видят кой какво и после съдене по бързата процедура.

2. Съгласен съм че фенове са озверени и се чудя дали ходят да гледат театъра или да псуват бият и т.н.

3. Когато е сбиване м/у фенове на един отбор е редно тогава да се намесят тези около тях все пак са там за да подкрепят един отбор

4. Според теб какъв беше ефекта от влизането на полицията...........влезе и овладя положението или влезе и пострадаха доста хора

5. А това с крайните мерки мислиш ли че ще има ефект или всяко следващо сбиване на фенове и полиция ще е все по брутално защото се създава омраза и едва ли не война........

6. Не съм фен Левски...........нито ЦСКА нито който и да е клуб от нашето първенство, но това е друга тема. Не съм и запален футболен фен, но просто виждам неадекватни реакции до какво водят.

7. На полицията мислиш ли че може да се разчита в България и мислиш ли че си вършат работата.....аз не.

SIS
13-09-2005, 15:31
Предложих да спрем, но:

1. Предложи друг начин за осмиряване
Пак те питам, ако полицията не се намеси и вследствие на боя загинат хора и стане някаква трагедия, какво щеше да пишеш тогава - нещо от сорта: "само си стоят и гледат сеир"?!?

2. За тия фенове в сектор Б и Г съм съгласен, че 90 процента ходят само заради псуването и сбиването, което си е направо абсурдно, но...!!!

3. Задължение на гражданите е да спазват обществения ред, а на полицията - да следи за него и да го въдворява. От точка 2 следва, че те не са там, за да подкрепят отбора, а за да се сбият с някой. След като се бият с полицията, защо мислиш, че няма да пребият някой друг фен?!

4. Точно за това казах, че трябваше да се пипа по-здраво - да влязат в сектора, да извлекат всички, които налитаха (повярвай ми не повече от 30-40 лумпена) и всичко да си продължи без повече ексцесии по време на мача и след него. Очевидно, обаче, ги беше страх, че след това ще ги обвинят в полицейска бруталност, не че и сега не е така, нали?!

5. Щом има ефект в останалите държави трябва да има ефект и у нас. Всеки мир е извоюван (постигнат е с меч). Предложи как трябва да става въдворяването на ред - с молби???!!!

6. Извинявай ако съм те обидил! Съгласен съм, че реакциите бяха неадекватни дотолкова, доколкото само влязоха в сектора и нищо не направиха, но не съм съгласен, че бяха "брутални" без причина.

7. Твърдо мисля, че на полицията в България не може да се разчита и не си вършат работата. Твърдо мисля, че 90% от ченгетата са яко корумпирани и голяма част от тях са пряко свързани с престъпния свят. Говорейки за конкретния случай, вече казах, че не си свършиха работата, защото трябваше по време на мача да арестуват не само един, а всички, които дръзнаха да се бият с полицията. В случая не говорим за някакъв мирен протест, а за нападение над полицаи от банда пияни олигофрени.

8. Ако ти си в сектор Б и 2-3 лумпена започнат да те млатят и никой от околните не иска или не може да ги спре, няма ли да ти се иска полицията да се намеси?!

9. Ако от теб зависеше и виждаш, че става меле в сектора, което може да прерастне в наистина голям побой, в качеството си на "пазител на реда" не би ли предприел стъпки за овладяване на положението?!

10. Ако както си караш, те засече баварец, ти не успееш да спреш - блъскаш го и отвътре наскачат 4 мутри и те спукат от бой, а полицаите с патрулката са на 10 метра и само гледат, какво би казал? (Това се случи на един познат с както си карал с жигулката)
"Е**си куките само стоят и гледат, аз за к'во си плащам данъците!!!"; или "Добре, че не се намесиха, защото тия мутри можеше да извадят калашниците и да изпозастрелят всички!".

П.П. Разбира се това са само мои мнения и разбирания и не ангажирам никого с това.

MONI
13-09-2005, 16:50
Мисля че сега сега се разбрахме и даже бих казал мразя полицайте.....вече е ясно защо а за това ме е яд че всичко което правят е да покажат че уж нещо правят и в крайна сметка нищо.....

Айде :handshake: не заслужават да спориме и да се ядосваме за малоумни фенове и полицай....... :cheers: :cheers: :cheers: да сме живи и здрави може някой ден да доживееем да има истинска полиция