Log in

View Full Version : Алфа 145. 1.6

Rinn
13-04-2008, 19:25
Благодаря на всички ,бях те ми много полезни :wink:

tonov
13-04-2008, 19:33
Честит първи пост :)
Моля да пишеш занапред на кирилица, има си правила на форума.

По твоя въпрос има страшно много теми. Просто опитай с търсачката и почети малко.

alfozo
13-04-2008, 21:15
:D dobre si se naso4ila,kam modela i godinata ,97/98
az karam alfa146 1.6t.spark ot edna godina,i smelo moga da kaja,4e niakoi 4asti sa skapi4ki,niakoi evtini. Az nesam remontiral koi znai kvo! 8)

Колега, пиши на КИРИЛИЦА!!!

Xtrime7
13-04-2008, 21:19
Всичко е малко скъпичко,но си ЗАСЛУЖАВАаааааа.

plaza
13-04-2008, 21:26
Всичко се е нормално! Все пак караш Алфа, а не Опел!

georgievst
13-04-2008, 21:52
Прочети малко повече, защото после може и да съжаляваш. Ако търсиш кола която върви - да. Имай предвид, че няма да ти излезне много евтино като поддръжка и бензин. Ако търсиш ниска себестойност на километър - това не е за теб. Погледни в подписа ми. Имам я от три години и всяка година престоява най-малко по месец в бокса.
Абе това е италиянското БМВ.
Айде, много здраве на всички във форума !

Rinn
14-04-2008, 12:19
Прочети малко повече, защото после може и да съжаляваш. Ако търсиш кола която върви - да. Имай предвид, че няма да ти излезне много евтино като поддръжка и бензин. Ако търсиш ниска себестойност на километър - това не е за теб. Погледни в подписа ми. Имам я от три години и всяка година престоява най-малко по месец в бокса.
Абе това е италиянското БМВ.
Айде, много здраве на всички във форума ! :wink:

Rinn
14-04-2008, 12:26
Всичко се е нормално! Все пак караш Алфа, а не Опел!

tokata_pz_flex
14-04-2008, 14:27
А ти купи ли си вече такава кола ? Първоначалнато обслужване е доста скъпо . Иначе колата си заслужава всяка стотинка ;)

pesho_ktbg
14-04-2008, 14:51
Здравейте Колеги преди 1 седмица си купих Алфа Ромео 145/1.6/16V/ 120 коня, по между другото това ми е първата Италянска кола но няма да е последната.

Rinn
14-04-2008, 16:52
А ти купи ли си вече такава кола ? Първоначалнато обслужване е доста скъпо . Иначе колата си заслужава всяка стотинка ;) ........Не съм още,колебая се между Алфата и МХ-3 .Алфата е на цена 2500лв. а Маздата на 3500лв :cry:

tokata_pz_flex
14-04-2008, 17:18
Колежке , писал съм ти лично съобщение ;) Алфата е по-готина от маздата , а и маздите са по-стари години . Тая Алфа за 2500 според мен ще е доста поумрял кон ;)

endeavour
14-04-2008, 17:29
Направо вземай японския картинг. Щом въобще се колебаеш... А пък и тая алфа за 2500 ще иска доста изваждане.

Ранобудниче
14-04-2008, 21:58
До сега не съм притежавала италианска лека кола

А товарна? :lol:
(шегувам се)

Не се колебай, колега. Или, ако се колебаеш, не го прави.
Може да имаш късмета да караш безпроблемно дълго време, но може и да се заринеш с дребни (и не дотам) кусурчета и болежки по возилото, пък като падне едно мрънкане (не е задължително, но се наблюдава). Така че, ако се почувстваш убедена - действай. Инак - вземай маздата :D

koolio
14-04-2008, 22:04
Мазда-та не е ли различен тип кола, сравнима с ГТВ например?

morfius
15-04-2008, 11:17
На твое място не бих разчитал, да е без пари и да е здрава.
Ако искаш да имаш Алфа, гледай в раздел продава на форума.
Примерно...
http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=22706
Ако тръгнеш да купуваш кола, диагностика задължително.
В техническия раздел има сервизи за диагностиката.

VladimiRR
23-04-2008, 03:05
Бе стига с тея предразсъдаци . аз моята я купих за 2200 преди две седмици на 125555 реални километра с сменени ремъци и въздушен филтър - ама сменени в италия амортисиори сакс - туринг на 12 000 км в италия накладки на 60 % , ремъците са сменяни в фирмен сервиз щото са с емблемите на алфа . аспуха беше скъсан между последните две гърнета и саунда беше невероятен . тавана увиснал и го оскубах за норматив колата няма сериозни удари . авариините не работят ама като цяло е мноо запазена . волана педалите скоростния лост и тапицерията потвърждават цифричките на километража . и термостатчето смених щото на дълго колата ми стои на 60 градуса си4ки скоби на съединенията бяха оригиналните дето като ги махнеш веднъж и за нищо не стават . масло смених и за 1200 км даже не го е изцапала още . антифриза и него смених аларама сложих и така. съединител4ето е пътник щото отделя горе и на свободна имам някакво 4укане в притискателния и едно леко свирене като от блокирал аксиален лагер и така . алфата е труднопродаваема кола и за малко пари се намират мноо изгодни . тая е вкарана преди 5 месеца и я бяха обявили на 3200 ама мноо лесно я смъкнаха на 2200

blabla
23-04-2008, 10:10
Бе стига с тея предразсъдаци . аз моята я купих за 2200 преди две седмици на 125555 реални километра с сменени ремъци и въздушен филтър - ама сменени в италия амортисиори сакс - туринг на 12 000 км в италия накладки на 60 % , ремъците са сменяни в фирмен сервиз щото са с емблемите на алфа . аспуха беше скъсан между последните две гърнета и саунда беше невероятен . тавана увиснал и го оскубах за норматив колата няма сериозни удари . авариините не работят ама като цяло е мноо запазена . волана педалите скоростния лост и тапицерията потвърждават цифричките на километража . и термостатчето смених щото на дълго колата ми стои на 60 градуса си4ки скоби на съединенията бяха оригиналните дето като ги махнеш веднъж и за нищо не стават . масло смених и за 1200 км даже не го е изцапала още . антифриза и него смених аларама сложих и така. съединител4ето е пътник щото отделя горе и на свободна имам някакво 4укане в притискателния и едно леко свирене като от блокирал аксиален лагер и така . алфата е труднопродаваема кола и за малко пари се намират мноо изгодни . тая е вкарана преди 5 месеца и я бяха обявили на 3200 ама мноо лесно я смъкнаха на 2200

Сигурно е запазена колега, ама хайде хайде да не се лъжеме, че е седяла само в гаража и я е карала някоя баба нали, приказки от 1001 нощ.
Пожелавам ти успех, ама 2 седмици са малко да се каже дали всичко е ОК, искрено се съмнявам (все пак годинките са си годинки).
Честито и успех!

StarChild
23-04-2008, 18:05
общо взето е много относително аз залагам на алфата можеби защото съм и пристрастен. Японските автомобили също мн. ги харесвам, но според мен по разумнорешение си остава 145-цата. Пък и mx-3 ще ти излезе по скъпичка като подръжка и е доста по стара. Малко съмнително изглежда за тия парички да излезе свястна но тествай пробвай и каквото сабя покаже, мойта също много изгодо я взех и няма забелжка(да чукна на дърво) но пак е до късмет! :wink:
Винаги може да заложиш и на други марки, но зависи какво търсиш в колата. :rosso_spider: