PDA

View Full Version : 145 детелинка с газова от италия

dido76bg
14-04-2008, 19:23
Здравейте! Нов съм с алфичките, а и във форума ви! Вчера обикалях по автокъщите и си харесах една 145ца на Горубляне!
Четох доста и това което разбрах е, че пашата обича смелите. :)
Искам да попитам, дали някой е ходил да я гледа тази вишневата и ако не, дали може някакъв съвет.
Запалих я, поработи, не надува маркучи и не хвърля масло през пръчката... Всичко си бачкахе ОК, въпреки че не е гаранция, защото и добавката прави всичко да е ок. Има забележки! Има и газ от италия /с емулатори и ТН/. Съвет нещичко дайте, че трябва да звънна за окончателното си решение!

Регистрирах я и сега е в бокса са консумативи. В понеделник разговор с БОБО и като каже час и там влиза.
Търся и капаците за колоните на предна врата.
Никаде не мога да си намеря само стъклата на страничните огледала и май ще правя побългаряване.
Иначе бега дзверчока. :)

Благодаря!

yo
14-04-2008, 19:42
Aми кажи каква е точно Алфата,екстри,какви забележки,колко пари!
За да знаме какво да те посъветваме! :roll: :wink:

dido76bg
14-04-2008, 19:52
145, 2 литра, 150 кончета, 98 годинка, климатроник! Ел. пакет! 3400 лв. След паленето - козметични забележки. Тест драйв - не съм правил!

abart_
14-04-2008, 20:08
Годината звучи добре,цената също :wink: незнам колега,късмет е малко работата!! ако ти харесва,не му мисли много, и да се похвалиш после :D успех :wink:
П.П дано козметичните забележки да си останат само такива,че......става лошо тогава! покарай я преди да я купиш обаче

Mury
14-04-2008, 20:20
Махай газта задължително :idea: :idea: :idea: ако искаш да караш QV :idea: :idea:

kajoooo
14-04-2008, 20:23
колега,
поне според мен има нещо гнило!
Не мисля че тази алфа с тоя мотор на тази цена
пък и точно на ГОРУБЛЯНЕ!
Виж некой който разбира от коли да дойде с теб да я види!
Успех! :)

code
14-04-2008, 23:08
Мда почти сигурно е, че ще си блъскаш главата в нея :?

pres
15-04-2008, 09:19
като цена зву4и добре ако можеш да се разбереш да я прекараш през сервиз да я погледнат ще е добре ако не затваряи о4ите и плащаи а после каквото сабя огледаи я поне за следи от удари

dido76bg
15-04-2008, 10:21
Ами гледах я вчера, нямаше следи от удари, работеше добре на бензин. Газта - конденз имаше, че не е карана отдавна. Днес ще и направя тестдрайв. Ходих да я гледам с един колега, който е работил в сервиз на БМВ и Роувър. За него е що годе добре...
май ще затварям очите и....

dido76bg
15-04-2008, 13:17
Покарах я и я капарирах.... Ще се вземаме!

morfius
15-04-2008, 13:29
Моя съвет е да не бързаш да махаш газовата.
Ако колата е в добро състояние и настроена да работи добре на газ и бензин, не променяй нищо просто карай на каквото гориво ти харесва.
Сектантството си е сектантство ама да рискуваш да си отвориш проблеми след разбутване на работеща система не си струва.

dido76bg
15-04-2008, 18:22
капарирах я и във четвъртък живи здрави, ще се взеаме....
после кат, застраховки и в сервиза...
... и каквото сабя покаже...
като я оправя, ще кача снимки...

Mury
16-04-2008, 13:41
http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=10814

Тук ще ти обслужат колата като хората :wink: :wink:

dido76bg
16-04-2008, 20:18
Благоаря, това го видяй още в началото. Звъннах и се разбрахме за понеделник да се чуем.
Дайте някакъв магазин за дреболийки - светлоотразители отзад, стопове, огледала /само стъклата тябва да подменя/, декоративни решетки на колоните на предните врати, антена - май е лесно. Тапицер - едната врата има закъсано малко и ме дразни.
Трябва да пребоядисам праговете и огледалата. Толкова с козметиката. Другото Бобо ще каже...
Колегата с който ходий да я гледам, тествам и тн. ми каза след съвета да я взема - "Айде честито набутване!" :)

Благодаря!

Да я оправя и после снимки на бебчето, но така като се задълбавам и чета, доста ще имам да си пооправям разните "дреболийки". Дразнат ме дребните нейзправности. Първо ще оправя важните неща /дано няма много/, а после ще доизкусоряваме...
Все пак я предпочетох пред фиат купе 99 1.8 16V топ изпълнение - 131нр и рено коч оптичен тунинг и чип - 170нр.

chico
17-04-2008, 10:43
А честита придобивка. Исках само да ти споделя, че страничните ти огледала са с подгряване, така че не е добра идеия да се подменят стъклата, освен ако не намериш оргинални. Иначе 2-ра употреба от Италианеца...
(и не се вързвай на чужди приказки "колко фатално лошо е да караш на газ", ами покарай малко и си реши сам)

dido76bg
20-04-2008, 23:43
Оффф.... хубава колица, ама малко по стъпа за поддръжка от бързата ми рено 19 се оказа... все още на са ми я оправили... смениха разни неща, и на тръгване лампата на ABC светна... отделно и една скорост не включва... оставих я за смяна на съъединител, а после при БОБО за цялата инсталация.... габаритите ми светят на кръст... осветлението на таблото го няма, лампата за къси също... кои знае още какво... щипки за фаровете - всеки фар е сам за себе си (трябват ми щипки май)....
надявам се проблема да е от съединителя, че иначе незнам... ще ми се дореве за скоростите май (цената е 200 лв за труд само... бил не със жила, а със щанги или нещо от сорта)... Бос съм с тия алфи...
Дайте ремонтна документация, че ми писна от серизи...
Тръбва ми и добър газаджия....
Айде до скоро и благодаря!

Nasko_77
21-04-2008, 00:37
Нали уж я гледахте и карахте с твоя приятел :?
Нали само козметични неща бяха.
Ти изреди сумати неща проблемни сега :shock:

dido76bg
21-04-2008, 09:10
Nasko_77 - Аз не се оплаквам, а само споделям

acko88
21-04-2008, 16:01
Ей честито и дано се опрайш лесно!!!Тя ако е решила да ти къса нервите щи ги скъса!Повярвай ми доста време и реване сам ударил по мойта :lol: :lol: и още иска мама и де...а :lol:

StarChild
22-04-2008, 00:25
Аз тази алфетка я гледах преди повече от месец на горубляне, но в последствие се отказах от нея. На мен ми я предложиха за 3700 в това състояние като търговецът ме обеждаваше, че дефектите са незначителни и се отстранявали лесно. Доста гледах, чудих, пазарях и накрая се отказах и не съжалявам защото за съшите парички си вкарах Junior-че в идеално състояние като ново! Адски запазено! Вярно не е със мощността на Quadrifoglio - то но аз му се радвам много! :лол:
Колега пожелавам ти да отсраниш забелешките и дефектите по скоро (които според мен си биаха доста) и да му се нарадваш пълноценно! Късмет! :wink:

Nasko_77
22-04-2008, 00:41
Аз тази алфетка я гледах преди повече от месец на горубляне, но в последствие се отказах от нея. На мен ми я предложиха за 3700 в това състояние. Доста се чудих, пазарях и накрая се отказах и не съжалявам защото за съшите парички си намерих Junior-че в идеално състояние като ново адски запазено! Вярно не е със мощността на QV-то но му се радвам много! :лол: Колега пожелавам ти да отсраниш забелешките и дефектите по скоро (които според мен си биаха доста) и да му се нарадваш пълноценно! Късмет! :wink:И доста разумно решение мисля. Логично е да...: Много по-вероятно е да си намериш читава малолитражка отколкото, читаво QV :D

StarChild
22-04-2008, 01:09
:) Taka e и аз никак не съжaлявам но Qv- то си е резачка стига да излезе читаво! ;) Инак като видях джуниар4eto си казах има страст в това автомобилче и можеби това ме грабна 8)

Nasko_77
22-04-2008, 01:21
:)но Qv- то си е резачка стига да излезе читаво! ;)О... спор няма. А Тази която си взел... наистина изглежда ИДЕАЛНО. Браво! Да ти е честита!

StarChild
22-04-2008, 10:44
Много благодаря колега! :wink:

chico
22-04-2008, 11:45
... щипки за фаровете - всеки фар е сам за себе си (трябват ми щипки май)....

К'ви щипки??? :shock: Фаровете са на 3 болта и толкоз... За габаритите и подсветката си провери бушоните :!: (По мой спомен подсветката на таблото и единия от габаритите са на един бушон :wink: )
А иначе за документация виж тук:
http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=5929&highlight=manual

dido76bg
22-04-2008, 16:28
Благодаря на всички... Джуниерчето изглежда перфектно... Колкото до проблемите и аз се надявам да ми ги оправят...
Аз си падам малко мазохист по отношение на колите... Като си харесам нещо и - да е мое на всяка цена....
Покарах я - реже яко. В събота ще и слагам нови гуми Mishelin pilot, после реглаж и тест дтрайв на дълъг път.
... както се казва - няма непоправими неща...

ПС: Като за капак, се оказа, че газовата система е някаква скъпа и в родината ни има само един сервиз, където могат да я обслужат - в Пловдив, та и до там ще се ходи /така или иначе ми се искаше да посетя един доста хвален ресторант/. Газовото е Tartalini.

blabla
23-04-2008, 10:42
Ами, хайде честито колега!
После сподели колко са ти излезли "козметичните" и "некозметичните" ремонти, интересно ми е на колко ще ти се ядне финална цена тая кола.
Щото като чета вече ме хваща яд - на мене като теглих чертата накрая ми излезе над 8000. А уж беше МНОГО запазена и само на 70000 ...

Успех и безаварийно!

dido76bg
23-04-2008, 10:52
Ще драсна естествено да споделя....

chico
23-04-2008, 12:33
Разгледайя тая тема и драсни некое ЛС на JORDANGT да го питаш за тартаринито...
http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=19156&highlight=

StarChild
23-04-2008, 13:35
Наистина колега като завършиш козметичните и техничски проблеми ще ми е много интересно да видя количката във новият и бих казъл перфектен вид и да им се порадваме заедно на тези симпатяги които можеби ще ни докарат до сълзи! :D

dido76bg
23-04-2008, 14:56
Вносителите и представителите на тартарини се намират в Пловдим, имат и сайт... Звънях им и казаха, че приемат без предварително записан час...
Колкото до ламбда сондата и другите гадости по ел. на колата, утре съм при Бобо за диагностика...

Сега ме тресе какви гуми да сложа... Ориентирал съм се към Мишелин Пайлът екзалто 195/55/15 85V, но нещо ме резобеждават. бДаже ме съветваха да и сложа дебица... Вие някакъв съвет.

blabla
24-04-2008, 11:00
Вносителите и представителите на тартарини се намират в Пловдим, имат и сайт... Звънях им и казаха, че приемат без предварително записан час...
Колкото до ламбда сондата и другите гадости по ел. на колата, утре съм при Бобо за диагностика...

Сега ме тресе какви гуми да сложа... Ориентирал съм се към Мишелин Пайлът екзалто 195/55/15 85V, но нещо ме резобеждават. бДаже ме съветваха да и сложа дебица... Вие някакъв съвет.

Debica не са лоши гуми, вече вроти такива купувам и особено за зимата - доста добре копаят в снега за тази цена са свестни гуми.

georgyg
24-04-2008, 11:08
А пък Дебицата ленни само веднъж съм купувал и за цената си няма по голямо менте :!:

За QV-то трябват хубави гуми, а и не са толкова скъпи вече. Все пак с едни гуми се карат 3-4 сезона.

миро
24-04-2008, 11:29
Ако имаш пари си купи Dunlop или Continental, Vredestein също са много добри, особено на мокро. Потърси във форума, има такива теми. Разгледай и този сайт http://www.reifentest.com/pkw_sommerreifen/index.html
Аз лично бих взел размер 205/50/15, колата изглежда по-сериозно с тях. :twisted:

StarChild
24-04-2008, 18:27
goodyear също са супер аз карах с такива зимни два сезона и почти им няма нищо. Мишелин Пайлът за лятото са си много добри незнам защо някои не ги уважават!

dido76bg
24-04-2008, 19:39
Днеска бях в сервиза при БОБО. Каза че количката е красива. Всичко си и е наред.
Гуми сложих... /по-късно ще пиша точно какви/
Утре сутрин е на реглаж, че време днеска не остана за това...

koolio
24-04-2008, 22:03
Днеска бях в сервиза при БОБО. Каза че количката е красива. Всичко си и е наред.
Гуми сложих... /по-късно ще пиша точно какви/
Утре сутрин е на реглаж, че време днеска не остана за това...
Аааре бе, казал е това за кола с газ? :shock: :shock: :shock:

dido76bg
25-04-2008, 15:34
колата аз на газ не я карам... утре сутринта ще махна плочката и катализатора. ще слагам резонаторно гърне.

vlado_iv
25-04-2008, 22:33
Благодаря на всички... Джуниерчето изглежда перфектно... Колкото до проблемите и аз се надявам да ми ги оправят...
Аз си падам малко мазохист по отношение на колите... Като си харесам нещо и - да е мое на всяка цена....
Покарах я - реже яко. В събота ще и слагам нови гуми Mishelin pilot, после реглаж и тест дтрайв на дълъг път.
... както се казва - няма непоправими неща...

ПС: Като за капак, се оказа, че газовата система е някаква скъпа и в родината ни има само един сервиз, където могат да я обслужат - в Пловдив, та и до там ще се ходи /така или иначе ми се искаше да посетя един доста хвален ресторант/. Газовото е Tartalini.
Пич ако искош се обади с каквото ще ти помогна
И знай че всичко се оправя с приятели 0898270207

Nasko_77
25-04-2008, 23:29
колата аз на газ не я карам... утре сутринта ще махна плочката и катализатора. ще слагам резонаторно гърне.Защо? Запушен ли е или просто така си решил?

dido76bg
29-04-2008, 10:05
Ето и снимко най-накрая на колицата
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=241471
а това са и обувките
http://www.toyo.com/docs/tires/tires.as ... oxes%20T1R (http://www.toyo.com/docs/tires/tires.asp?lpid=18966&name=Proxes%20T1R)™&category=sport
Остава ми проблема със щракащата дясна врата, пръкталката и рефлекторите на фаровете.
На извънградско ми даде около 8 литра на 100 км. В града - към 13.

blabla
29-04-2008, 10:16
а това са и обувките
http://www.toyo.com/docs/tires/tires.as ... oxes%20T1R (http://www.toyo.com/docs/tires/tires.asp?lpid=18966&name=Proxes%20T1R)™&category=sport
Остава ми проблема със щракащата дясна врата, пръкталката и рефлекторите на фаровете.

И на колко ти стъпи след дребните ремонтчета?
За щракането на вратата има цяла тема, потърси я, не е сложно да се оправи (някакви болтове трябва да се натегнат само), за пръскалките също има изписано много :)
Честито и успех!
п.с. разхода не е зле

koolio
29-04-2008, 20:36
Много красива кола, колега, много радост да ти носи и да я покажеш на някоя среща.
:clap2: А изборът ти за гуми е прекрасен! :clapping:

Mury
30-04-2008, 12:28
Браво колега готина е,иначе Бобо ти е казал така,защото изпитва вече носталгия по неговата :idea: :idea: Със здраве да си я караш :wink: :wink:

StarChild
02-05-2008, 16:29
а това са и обувките

Дам същата колица която тествах и аз преди можеби ти да се сдобиеш с нея. Да ти върви със здраве алфето. :wink:

svetkata_89
04-05-2008, 00:23
:D Търся и капаците за колоните на предна врата. :D Първо здравеите тепърва открих форумчето и мн му се кефя аз имам същия проблем с тези капаци на предните врати , но искам да ви попитам нещо др новичак сам за алфите :( става въпрос за 145-ца детелина 1,6 TS но немога да разбера дали е 16V и колко са и конете защото е регистрирана за 103 ако не се лъжа но ми се струва че е повечко ..... благодаря ви предварително

trouble
04-05-2008, 00:27
16В си 120 коня... :)

П.С. няма 145 детелина, демек QV и да е 1.6....

dido76bg
05-05-2008, 11:29
Голяма разходка и направих тези дни... С геройски скорости няма да се хваля... До 180 и повече не съм настъпвал...
София - Бургас, Варвара, Резово - Силистар - Бургас - Варна - Велико Търново - София...
Не ходете в Ахтопол, освен ако не сте с джип - няма здрава улица, всичко е като разорана нива. Същата е и варненската магистрала...
Иначе вратата някак си спря да щрака. Има си нови очички /не са с ел регулиране, но не е болка за мирне/ и нови огледала комплект. Днес ще смятам, колко ми е излезнала до тука...

миро
05-05-2008, 12:33
А така, и аз онзи ден се прибрах от една малка магистрална разходка и много се изкефих. Само какви ластици им прави на останалите, а как стои по завоите, напълни ми душата... 8)

Mury
05-05-2008, 19:07
А така, и аз онзи ден се прибрах от една малка магистрална разходка и много се изкефих. Само какви ластици им прави на останалите, а как стои по завоите, напълни ми душата... 8)

шса сетите и двамата,ма шо не си зехте по едно дизелче :?: :twisted: :twisted: :twisted:

dido76bg
05-05-2008, 22:49
И така сега за "леката козметика":
1. Колата - 3500 лв.
2. Рапатрак - 30 лв.
3. Кат - 140 лв.
4. Консумативи /всички ремъци, ролки, масла, течности, филтри, задни накладки, жила за ръчна спирачка, болтове някякви, помпа и цилиндър на съединителя, свитло-отразител/ - към 1000 - 1100 лв.
5. Компютърна диагностика, оправяне на осветлението по таблото и централна конзола и смяна свещи при Бобо - 320 лв.
6. Нови гуми /няколко поста по-наголе/ - 540 лв.
7. Гражданска - 134 лв.
8. Каско - 520 лв.
9. Капаци за колони за вратите - 20 лв. /продавам ги + колони/
10. Чистачки - 20 лв. бош
11. Огледала + нови фарове - 220 лв.
12. Стелки - 64 лв.
13. Лампи /усилени уж + разни други/ - към 100 лв.
14. Тонколони Сони /2Х17 + 2х13/ - към 120 лв.
15. Музика МР3 /нео с 1ГБ вградена памет/ - 190 лв.
НА ТОТАЛ - 7018 лв.
......................................
СЕГА ЩЕ ПРАВИМ ПРЕЗЦЕПВАНЕ+ВАРИАТОР ПРИ БОБО

миро
06-05-2008, 09:32
шса сетите и двамата,ма шо не си зехте по едно дизелче :?: :twisted: :twisted: :twisted:

Сега , ако бях с jtd, щях да му се кланям сигурно, ама никога нямаше да знам какво е да караш QV. Съдба :twisted:

dido76bg
13-05-2008, 13:32
Да добавя от днес допълване на климатика - 400 гр, диагностика бензин /изгорели газове/, зачистване натрупани грешки - 100 лв. - БОШ сервиз жк. Дружба до Дайнакорд.

blabla
13-05-2008, 15:05
Да добавя от днес допълване на климатика - 400 гр, диагностика бензин /изгорели газове/, зачистване натрупани грешки - 100 лв. - БОШ сервиз жк. Дружба до Дайнакорд.

Колега, какво е това зачистване на грешки за 100лв? Какви грешки имаше, егати цифрата...

georgyg
13-05-2008, 15:25

Колега, какво е това зачистване на грешки за 100лв? Какви грешки имаше, егати цифрата...

dido76bg
13-05-2008, 15:39
Това е за всичко - фреон, диагностика, зачистване грешки и още нещо дребно, но не ми се гледа сега какво...
Пламнах цял ден нагоре - надолу през хубавите улици и слабия трафик...
Маааааа......... им с тия ремонти и вечните дупки... Настилката гладка като развълнувано море...

blabla
13-05-2008, 16:01
Оф, аз помислих, че пълненето на климатика е 400лв., а зачистването на грешките още 100, а то било 400 ГРАМА :) Ясно, sorry

dido76bg
13-05-2008, 17:37
:D То егати климатика тогава ша да имам - като на хладилен камион...

abart_
13-05-2008, 19:19
:D То егати климатика тогава ша да имам - като на хладилен камион... :roll2: