View Full Version : Кога светва лампата за бензина?На 145
cassillas
16-04-2008, 12:51
Въпроса сигурно е тъп ама един прятел има 145 и не знае кога му :idea: светва лапата за резервата на резервоара.Вика че стрелката му подминава средата между последните 2 чертички на скала, а лампа не свети.И си мисли че е изгоряла! При мен на 156-цата лампата светва почти веднага след предпоследната черта, но за 145 нямам представа :roll: И съшо да попитам колко литра е резервоара и колко е резервата?
на 145 тая лампа свети когато й текне на нея и всяка кола има собствено мнение :lol:
Зависи кое табло, и с кои мотор. Защото са 42 и 52 литра, иначе на около 8 литра светва, но много зависи и кое табло е -демек коя година :wink:
Тук нешо бъркаш май брат :roll: :roll: :roll: :roll: иначе наистина светва когато си иска :wink: :wink: :wink:
На моя пушилник тая стрелка е само за красота сложена май :) Показва всичко в зависимост от наклона, под който се намира колата :) Иначе горе долу светва на средата на последната четвъртинка .. 8)
Satanism
16-04-2008, 16:48
1.6TS 09.99 година е моята, лампата светва около средата на последното деление, стурва ми се на 4л....което по мои изчисления са под 30км в софия... :?
Резервоара ми е около 50л....
ПС.Тая стрелка си е ...майката....последния път, когато ми свърши бензина, бях под лек наклон и даже не светеше резервата....
DerMeister
16-04-2008, 17:13
В книжката, която имам в колата пише, че за всички двигатели резервоара е 51л., а резервата е между 5 и 8 л. Много ми е интересно защо е между 5 и 8? Как така варира, може би в зависимост от обезвъздушаването? :roll:
Ето табличката:
http://www.iwans.net/autos/alfa_146/manual/Alfa146InstructionManual_Page200.jpg
просто грешката на уреда е 3 литра :wink:
Тая таблица не е вярна,на КУВЕ и ТИ резервоара е 61 л. :idea: :idea: :idea:
И моята лампа почва да мига около средата между последните две чертички и веднага сипвам.
минавал сам 50 км. градско сас свете6та лампа,за проба е не в софиа,дето и 30км. са много,при моита барака светва под половината,преди последната 4ерта,без да я ла6кам по завоите :idea:
Moris_zh
17-04-2008, 09:37
На моята лампата за резервата светва малко под средата между двете чертички. Засичал съм я - в града минавам 50 км. и издъхва.
ХхХАХахХАхаХА
При мен е голям смях......
Вчера слагам 30 лв. на да речем празен резервоар,
минавам 50-60км градско и днес слагам още 30......
Ми кво да ви кажа..... Лампата даже не си и помисли да изгасне.....
Взех да се притеснявам, и сериозно да се замислям с какъв резервоар е тая кола......
Сложих след последните 30 (след не-повече от 20 км градско) пак 10 лв...... и ОООО ЧУДООО....... Имаше Лампено затъмнение за ХаххаХА Коколо 30 мин :lol: :lol: :lol:
Разправят, че това било италианското чувство за хумор :roll:
StarChild
23-04-2008, 00:05
ха ха ха голяма история е с тия лампи на предишната ми кола колкото и да сипвах все си светеше и стрелката си стоеше почти на червено и се покачваше когато си поиска. Дали датчика(пуплавака) имаше някъв проблем свързан с нивото на резервоара в зависимост от тректорията на автомобила. Така,че все си карах на магия! Добре, че знаех за определено количество колко горе долу минава. 8)
Nasko_77
23-04-2008, 00:15
Ама да си припомним, че не е хубаво да се кара на светната лампа много, че можем да получим ламБен удар... рано или късно :lol:
ха ха ха голяма история е с тия лампи на предишната ми кола колкото и да сипвах все си светеше и стрелката си стоеше почти на червено и се покачваше когато си поиска. Дали датчика(пуплавака) имаше някъв проблем свързан с нивото на резервоара в зависимост от тректорията на автомобила. Така,че все си карах на магия! Добре, че знаех за определено количество колко горе долу минава. 8)
Като гледам, предишната кола е била фиат - това там е диагноза :)
И при мене беше същото на фиата... хаха
StarChild
23-04-2008, 13:37
Като гледам, предишната кола е била фиат - това там е диагноза :)
И при мене беше същото на фиата... хаха
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
именно значи знаеш за какво става въпрос FIAT!
Ейй кво направихте вие бре :lol: Фиат-форума ше опустее :lol: :lol: :lol: Половината фиатаджии си накупиха алфи
пс: и аз имах преди боксера Фиат типо
StarChild
23-04-2008, 23:43
:lol: :lol: :lol: хаха добре дошъл в клуба! Ние може да сме карали фиатки но по душа сме другаде.... :rosso_spider:
Nasko_77
23-04-2008, 23:59
:lol: :lol: :lol: хаха добре дошъл в клуба! Ние може да сме карали фиатки но по душа сме другаде.... :rosso_spider:Ехеее... от къде ги взимаш тея флагове бре :twisted:
StarChild
24-04-2008, 00:11
Тайна! :wink: