Log in

View Full Version : Скорости 33 17ie 4x4 sport vagon 91г

chaha
16-04-2008, 23:19
Здавейте колеги ,та онзи ден нещо започна да ми тропа от пред ,отивам при майстор. Диагноза смяна на лагер, главина предно дясно колело ,да ама не ,сменя главина полуоска и лагер всичко ново ,тръгвам и пак тропа и вие ,днес спря :cry: Скоростите се оказаха която и да вкюча не мърда колата ,километража не отчита значи нее карета и т.н. Та искам да питам цена на скорост втора употреба ремонтирани или здрави за ( 33 17ie 4x4 sport wagon permanent 1991година) . Когато включа на "скорост" се чува едно тракане и колата не помръдва не зависимо на коя скорост е ??? Има ли разлика в скоростните кутий за различна кубатура и по каво мога да разбера дали са за ( 33 17ie 4x4 sport wagon permanent 1991година). Благодаря предварително.

bboshnakov
16-04-2008, 23:22
Много се надявам да не изтърся някоя глупост без да искам, но доколкото знам скоростната кутия е една и съща за различните версии на последната серия на 33. Ако не се лъжа, само дизеловите модели имат разлика в трансмисията. Но нека се изкажат колегите, които имат повече опит с модела :)

JORDANGT
17-04-2008, 23:41
Все си мисля,че за 16 клапана е малко по-различна,още повече че е 4х4.На мен проблема ми прилича повече на диференциал :idea:

Venci
18-04-2008, 02:41
Аз като счупих сателитните зъбни колела на касетата на диференциала симптомите бяха същите!!! Първо започна да щрака зверски в завой. После спря да се движи изобщо - включвам на скорост, пускам съединителя и колата не тръгва, но двигателя се форсира и километража отчита. Преди да спре колата смених лагер на главина и полуоска, но нямаше ефект. А като отворих кутията вътре беше станала салата. При теб е станало същото. Трябва ти друга касета на диференциала на която да си сложиш твоята корона и тотално измиване на кутията защото малките парчета са се разнесли вътре с това, което е останало от маслото.

chaha
18-04-2008, 10:50
Днес ще я разтурят та ще видя какво е? И ще пиша държът на скорости ,дано не са намерих за 200лева ужас яки цени но след като се разглоби ще се каже с сигурност ,да не купувам залудо части.

chaha
19-04-2008, 21:39
Аз като счупих сателитните зъбни колела на касетата на диференциала симптомите бяха същите!!! Първо започна да щрака зверски в завой. После спря да се движи изобщо - включвам на скорост, пускам съединителя и колата не тръгва, но двигателя се форсира и километража отчита. Преди да спре колата смених лагер на главина и полуоска, но нямаше ефект. А като отворих кутията вътре беше станала салата. При теб е станало същото. Трябва ти друга касета на диференциала на която да си сложиш твоята корона и тотално измиване на кутията защото малките парчета са се разнесли вътре с това, което е останало от маслото. Вярно е сателитите на деферинцяла безнздежно ,много нпари струваше ремонта на мойте скорости .За това от италянеца взех 1 кутия "скоростна '2 употреба за 150лв само че е обикновена няма 4x4 вече мойто алфе и нов съединител и купих за 140 лева.от Солунска и 100 лева качване за всичко + приспособление за мосче под скоростите , се пада по назад та 400лв :frown: :x .сега имам само един проблем но явно е от букса по скоростите светка ми на таблото (О)някакво предупреждение след като дам ряско газ( това е до лампата за ручната спирачка от ляво)еизчезва ,икато взема някой по остър завой пак святка някой ако може да кайе за каво е тази лампа или каде се намира датчика и!! С тези скорости пак от 1.7 са по плитки някак си но върви бясно :P

RaIDeR
20-04-2008, 01:34
В книгата пише ,че е за нивото на маслото за спирачките и състоянието на накладките ,провери ги и все пак си смени маслото на скоростната 2,6 литра се слагат !

chaha
20-04-2008, 20:05
Вярно е за маслото на спирачките долях и спря деа свети благодаря ! :P

RaIDeR
20-04-2008, 20:13
:wink:

Venci
21-04-2008, 02:09
Хайде, честит ти ремонт на колата! Дано изкара повече от моята кутия! :lol: