View Full Version : Скорости 33 17ie 4x4 sport vagon 91г
Здавейте колеги ,та онзи ден нещо започна да ми тропа от пред ,отивам при майстор. Диагноза смяна на лагер, главина предно дясно колело ,да ама не ,сменя главина полуоска и лагер всичко ново ,тръгвам и пак тропа и вие ,днес спря :cry: Скоростите се оказаха която и да вкюча не мърда колата ,километража не отчита значи нее карета и т.н. Та искам да питам цена на скорост втора употреба ремонтирани или здрави за ( 33 17ie 4x4 sport wagon permanent 1991година) . Когато включа на "скорост" се чува едно тракане и колата не помръдва не зависимо на коя скорост е ??? Има ли разлика в скоростните кутий за различна кубатура и по каво мога да разбера дали са за ( 33 17ie 4x4 sport wagon permanent 1991година). Благодаря предварително.
bboshnakov
16-04-2008, 23:22
Много се надявам да не изтърся някоя глупост без да искам, но доколкото знам скоростната кутия е една и съща за различните версии на последната серия на 33. Ако не се лъжа, само дизеловите модели имат разлика в трансмисията. Но нека се изкажат колегите, които имат повече опит с модела :)
JORDANGT
17-04-2008, 23:41
Все си мисля,че за 16 клапана е малко по-различна,още повече че е 4х4.На мен проблема ми прилича повече на диференциал :idea:
Аз като счупих сателитните зъбни колела на касетата на диференциала симптомите бяха същите!!! Първо започна да щрака зверски в завой. После спря да се движи изобщо - включвам на скорост, пускам съединителя и колата не тръгва, но двигателя се форсира и километража отчита. Преди да спре колата смених лагер на главина и полуоска, но нямаше ефект. А като отворих кутията вътре беше станала салата. При теб е станало същото. Трябва ти друга касета на диференциала на която да си сложиш твоята корона и тотално измиване на кутията защото малките парчета са се разнесли вътре с това, което е останало от маслото.
Днес ще я разтурят та ще видя какво е? И ще пиша държът на скорости ,дано не са намерих за 200лева ужас яки цени но след като се разглоби ще се каже с сигурност ,да не купувам залудо части.
Аз като счупих сателитните зъбни колела на касетата на диференциала симптомите бяха същите!!! Първо започна да щрака зверски в завой. После спря да се движи изобщо - включвам на скорост, пускам съединителя и колата не тръгва, но двигателя се форсира и километража отчита. Преди да спре колата смених лагер на главина и полуоска, но нямаше ефект. А като отворих кутията вътре беше станала салата. При теб е станало същото. Трябва ти друга касета на диференциала на която да си сложиш твоята корона и тотално измиване на кутията защото малките парчета са се разнесли вътре с това, което е останало от маслото. Вярно е сателитите на деферинцяла безнздежно ,много нпари струваше ремонта на мойте скорости .За това от италянеца взех 1 кутия "скоростна '2 употреба за 150лв само че е обикновена няма 4x4 вече мойто алфе и нов съединител и купих за 140 лева.от Солунска и 100 лева качване за всичко + приспособление за мосче под скоростите , се пада по назад та 400лв :frown: :x .сега имам само един проблем но явно е от букса по скоростите светка ми на таблото (О)някакво предупреждение след като дам ряско газ( това е до лампата за ручната спирачка от ляво)еизчезва ,икато взема някой по остър завой пак святка някой ако може да кайе за каво е тази лампа или каде се намира датчика и!! С тези скорости пак от 1.7 са по плитки някак си но върви бясно :P
В книгата пише ,че е за нивото на маслото за спирачките и състоянието на накладките ,провери ги и все пак си смени маслото на скоростната 2,6 литра се слагат !
Вярно е за маслото на спирачките долях и спря деа свети благодаря ! :P
Хайде, честит ти ремонт на колата! Дано изкара повече от моята кутия! :lol: