View Full Version : Внос на автомобил от USA :)
Някой би ли бил така добър да ми обясни как стоят нещата с акцизи,данъци,такси и т.н за внос на автомобил от щатите :D Също така на какви изисквания от евро стандартите трябва да отговаря..?Устройва ме дори препратка към закони,в които да се поровя :)
Благодаря предварително !
На страниците на митниците има митнически калкулатор.
Но според мен процедурата не си заслужава, защото дължиш мито, ддс и акциз. Отделно транспорта е около 2000 щд.
Примерни изчисления: http://auto.dir.bg/2008/04/03/news2846989.html
Ей,супер сте:D !Много благодаря! http://place.forumotion.com/users/84/14/08/smiles/914191.gif
Примерни изчисления: http://auto.dir.bg/2008/04/03/news2846989.html
ее ако се вярва на тия далавера в подобен внос няма :lol:
шото като имам 100 000 за кола 5-6 печалба ...
щото пропускат разправиите в технотест :wink:
[quote="Димо":f2w8fuk2]Примерни изчисления: http://auto.dir.bg/2008/04/03/news2846989.html
ее ако се вярва на тия далавера в подобен внос няма :lol:
шото като имам 100 000 за кола 5-6 печалба ...
щото пропускат разправиите в технотест :wink:[/quote:f2w8fuk2]
5-6 х 50-60 и става пирамида (ама не Ницшеанска) :lol:
абе има далавера от вноса от уса
и то голяма
но просто тия дир бг за пореден път са спали като са писали
смисъл има, за скъпи коли
смисъл има, за скъпи коли
Да така е - смисъл има ако една кола е над 100 000 лева в бг. Иначе за кола 50 000лв в бг - смисъл няма. Щото тая кола ще е 25 000 долара в САЩ , като прибавите - транспорт+мито+ДДС+акциз+технотест
100 000 е евтина да? :wink:
100 000 е евтина да? :wink:
Ами явно - щото няма да си на печалба, ако се вярва на това:
"....Така цената стига 91 000 лв. Сумата пак е по-приемлива, тъй като подобен автомобил, предлаган от вносителя на "Мерцедес" в България, струва 107 000. Спестяват се около 16 000 лв., но и те ще намалеят рязко, ако човек отиде на място да си избере автомобила. Една седмица в САЩ със самолетен полет в двете посоки ще глътнат около 5-6000 лв. "
П.П. Сравнявайки таблото на едно Q7 купено от европейски дилър и същото такова от САЩ - щатското е някак си с по ефтина пластмаса
ако някой толко се интересува - вкарахме 2 Нисана, Титан и Армада, приличат на Патфайндър и Навара, пикапа се продава за 66хил, за другия ще питам
и при двата има далавера естествено, както и дървета ... разхода е около 20/100, от два дни единият е с малка пукнатина на стъклото, новото ще излезе в най-добрия случай около 1000 долара
Absente_
18-04-2008, 14:52
хаха айде аз на 13ти заминавам някой ако иска ше му пращам :lol:
Сетих се още нещо да попитам :oops:
Има ли такова нещо,че ако живееш над 180 дни годишно в чужда страна,можеш да си внесеш кола без да плащаш мита,такси и т.н ?
Как стои въпроса при следната ситуация.Например работиш в USA по 6 месеца в годината,купуваш си кола от там и решаваш да си в докараш в Бг? :roll:
Месеците нямат значение. Ако искаш български номера-Минаваш по процедурата описана от колегите.
Ако искаш хамерикански номера- не знаеш в какво приключение се вкарваш. Можеш да напуснеш България само с автомобила. иначе ти казват, че дължиш митнически сборове. :D обясняват ти, че може да си я продал и т.н. А не дай си боже да ти я откраднат. Мале, мале....
Ще те изкарат най-големия мошеник. Някъде в нета имаше разказ за приключенията на един българин живеещ в Австрия, но преди да влезем в европейсия съюз.
Мерси за разясненията :wink: :D
заливат ме нон стоп със запитвания за коли, но ще ви кажа само първото с което трябва да започнете, а то е да намерите сертифицирана организация в щатите която да ви направи укрепването в контейнера на автомобила/те и да поеме отговорността при евентуланите щети от некачествената такава. Цената не е никак ниска, но си заслужава примерно поне за Mercedes ML AMG.
Кажи какво ще внасяш да видим колко ще ти струва :wink:
Такаааа до колкото си спомням сметката за автомобил от USA беше нещо такова:
[(Ф.С* + Морско навло**)х10%МИТО + АКЦИЗ***]х20% ДДС
*Ф.С - фактурна стойност на автомобила
**Морско навло - стойноста на доставка
***АКЦИЗ - За стари автомобили от 126kW до 157,5 кW по 33,33лв за всички киловати. От 157,5kW нагоре по 57,14лв на kW за всички киловати.
За нови автомобили (до 6 месеца или до 6000км) се плаща такса от 700лв + по 82лв за всеки киловат над 126kW.
ТОЗИ АКЦИЗ СЕ СМЯТА ТАКА САМО ЗА ВНОС НА КОЛИ ОТ U.S.A.
Айде успех със вноса
:wink:
ПП После като го внесете, ако няма документ че покрива и се връзва с европейските стандарти отивате в София да ви издадът такъв документ и там оставяте още некой и друг лев (около 1000 ако не се лъжа)
Мерси много ,:lol:
аз очаквам да си хареса някой танк моят човек !Като го знам 'къв е грандоман http://img442.imageshack.us/img442/9523/girlhahayg5.gifОбаче сега като му пратя твоето мнение се надявам да размисли :lol: :lol: :lol:
транспорта е 1000 долара в контейнер в който можеш да побереш 3 колички.обаче митото което дължиш тук е 10% от покупната цена.има оферта да се купуват скъпи автомобили
Такаааа до колкото си спомням сметката за автомобил от USA беше нещо такова:
[(Ф.С* + Морско навло**)х10%МИТО + АКЦИЗ***]х20% ДДС
*Ф.С - фактурна стойност на автомобила
**Морско навло - стойноста на доставка
***АКЦИЗ - За стари автомобили от 126kW до 157,5 кW по 33,33лв за всички киловати. От 157,5kW нагоре по 57,14лв на kW за всички киловати.
За нови автомобили (до 6 месеца или до 6000км) се плаща такса от 700лв + по 82лв за всеки киловат над 126kW.
ТОЗИ АКЦИЗ СЕ СМЯТА ТАКА САМО ЗА ВНОС НА КОЛИ ОТ U.S.A.
Айде успех със вноса
:wink:
ПП После като го внесете, ако няма документ че покрива и се връзва с европейските стандарти отивате в София да ви издадът такъв документ и там оставяте още некой и друг лев (около 1000 ако не се лъжа)
извинявай че го казвам ама това са пълни глупости.най голямата такса е 10те процента,транспорта и после има някви други дребни такси които въобще не са скъпи.но изгода има само за нови скъпи автомобили
Ти колко автомобила си внесъл от щатите след като влязахме в евросъюза :?:
Щото автомобилите на такива ентусиасти дето си мислят че това са глупости хващат прах в нашите митнически складове и чакат да се платят тия мааалки такси:!:
Ти колко автомобила си внесъл от щатите след като влязахме в евросъюза :?:
Щото автомобилите на такива ентусиасти дето си мислят че това са глупости хващат прах в нашите митнически складове и чакат да се платят тия мааалки такси:!:
вкарал съм мойта кола-понтияк.живял съм 4 години в маями.иначе съм ентусиаст ;)
Харесал съм си един Форд Мустанг 2007г 4.6 V8 309kW (420 к.с) за 22 000$ на 30 км от Питсбърг, Пенсилвания. По твоята логика като си платиш транспорта и митото излиза 31000 - 32000 лв. Давам ти 35000лв да ми го внесеш и регистрираш. :!: :!: :!:
ПП Това са безмислени спорове пишеш, без да се обиждаш, неверни работи - вземи се информирай.
Харесал съм си един Форд Мустанг 2007г 4.6 V8 309kW (420 к.с) за 22 000$ на 30 км от Питсбърг, Пенсилвания. По твоята логика като си платиш транспорта и митото излиза 31000 - 32000 лв. Давам ти 35000лв да ми го внесеш и регистрираш. :!: :!: :!:
ПП Това са безмислени спорове пишеш, без да се обиждаш, неверни работи - вземи се информирай.
дали са безмислени попитай колегата Absent ;)
тази кола ще ти излезне около 27-29хил долара
Никой няма да питам, ето виж какво са написали и описали хората. Само че акциза за внос на коли от USA не се смята по DIN а по SAE(или се приравнява по DIN) Това е защото в щатите ,,конска сила" се приема стандарта по SAE или още механична(машинна) конска сила или 1кс =756W. Което значи че 1 kw = 1,34кс. В Европа се работи по стандарта DIN (немският стандарт приет в ЕС) при който конската сила е ,,метрична конска сила" или 1кс=735W или 1 кW = 1.36кс. Така че ако в щатите колата е 200kW в Европа ще се приравни на 200х98,6%=197,2кW
http://news.automedia.bg/read/3943.html
http://www.usavnos.com/
Това че има вратички за хора живяли в щатите е друга работа и друг случай. Нека хората да знаят за какво става дума а не да говорим с Absent
Никой няма да питам, ето виж какво са написали и описали хората. Само че акциза за внос на коли от USA не се смята по DIN а по SAE(или се приравнява по DIN) Това е защото в щатите ,,конска сила" се приема стандарта по SAE или още механична(машинна) конска сила или 1кс =756W. Което значи че 1 kw = 1,34кс. В Европа се работи по стандарта DIN (немският стандарт приет в ЕС) при който конската сила е ,,метрична конска сила" или 1кс=735W или 1 кW = 1.36кс. Така че ако в щатите колата е 200kW в Европа ще се приравни на 200х98,6%=197,2кW
http://news.automedia.bg/read/3943.html
http://www.usavnos.com/
Това че има вратички за хора живяли в щатите е друга работа и друг случай. Нека хората да знаят за какво става дума а не да говорим с Absent
ХАХАХАХАХХАХАХХА абе готин ХАХАХАХАХ чакай че не спирам да се смея.Хора влезте в тези линкове които колегата е дал,почетете 10минути глупостите които са написали,а после вижте всички коментари на хората които са чели тази статия.АХХАХАХХАХ.тя е измислица :D :D :lol: :lol: :lol: :lol:
Ето ви калкулатора. Смятайте на воля :D
http://auto.mitnica.com/index.php
И колега не се обиждай, но да кажеш, че 40% такси в/у цената на автомобила е малко, за мен е смешно. При тези такси е по-добре да си внеса резачка от Европа и да и платя акциза. Така и така ще пълня гушата на държавата.
Няма особен смисъл от внос на коли от USA .
Има някаква идея ако е наистина супер скъп автомобила или пък не се намира модела в Европа .
вие смятате само в цифри нещата ама риска и нервите смятате ли ги ?
отделно че изобщо не е много добра идея сам да се захванеш с цялата операция а ако пък предоставиш това удоволствие на някоя фирма която се занимава с това тогава пък финансовата изгода е съвсем никаква .
абе колко от вас са внасяли коли от уса???
аман от разбирачи :lol: :lol: :lol:
Най добрия ми приятел се занимава с такъв внос , а аз се занимавам с шипинг , контейнери и митническо агентство , дали не разбираме повече от теб а :lol:
от мен сички разбират повече
това е аксиома :evil:
Виждам че тука има много хора които смятат че от САЩ е по скъпо да се вземе кола, и аз кавзам следното или са АДСКИ ТЪПИ тези хора или се занимават с внос на коли от Европа.
Ето един пример няма и 6 седмици.Моя приятел си купи Кайен от Америка.той живее в англия и там крайната цена на колата му беше някъде около 80 000 паунда.от щатите му дойде за 110 00 долара.сумите които написах не съм обеден че са точните но обещавам че до вечерата ще напиша точните и ще ви дам линковете и за двата сайта.
Колкото до това че американските коли били с по големи вредни емисии, еми нека ви кажа че колите в америка може да харчат 100 на 100 гориво и 100 на 100 масло и закона им позволява да се движат по улиците,НО ако вредните емисии не са в норма не може да се движат.така че шанса кола купена от там да има по големи вредни емисии е 0.1000000%
Когато не знаеш нещо не го говори,когато не си стоял достатъчно дълго в америка пак не говори,всъщност ако въобще си бил.
ами време е да го проумееш
в момента пътуват 2 броя FORD MUSTANG SHELBY , като пристигнат ще ти ги снимам за спомен .
ето за такива коли има смисъл щото това животно от Европа ако си го купиш ще ти струва точно 2 пъти по-скъпо .
ами време е да го проумееш
в момента пътуват 2 броя FORD MUSTANG SHELBY , като пристигнат ще ти ги снимам за спомен .
ето за такива коли има смисъл щото това животно от Европа ако си го купиш ще ти струва точно 2 пъти по-скъпо .
колегата Sfinks прав има смисъл когато колите са скъпи,тогава има наистина голяма печалба
Най добрия ми приятел се занимава с такъв внос , а аз се занимавам с шипинг , контейнери и митническо агентство , дали не разбираме повече от теб а :lol:
Добре значи би трябвало да знаеш как става вносът къде и какви такси се плащат. Вместо да говорим кое е изгодно и кое не е я кажи тогава каква е схемата за внос на автомобили от USA в България за български граждани жевеещи постоянно в страната.Нека всеки прецени изгодата за себе си :wink:
ПП Обещал си снимки на Шелбитата.
Подробности за всички детайли на вноса от USA не мисля да давам
ако някой иска да си внесе кола от там да ми се обади и ще му я внесем .
А снимки на Шелбитата задължително ще има :D
Absente_
23-04-2008, 16:58
а я ми кажете има ли някакъв начин да докараш колата без да и плащаш нищо нито акцис нито мито нищо и да си я караш като си плащаш данъците в щатите по интернет?
Аз нямам никаква представа как стоят нещата ( както и 99% от хората който са писали в темата) но ми подметнаха нещо такова без никакви подробности.Та ако има някой наистина знаещ ще помоля да ми обясни....
а я ми кажете има ли някакъв начин да докараш колата без да и плащаш нищо нито акцис нито мито нищо и да си я караш като си плащаш данъците в щатите по интернет?
Аз нямам никаква представа как стоят нещата ( както и 99% от хората който са писали в темата) но ми подметнаха нещо такова без никакви подробности.Та ако има някой наистина знаещ ще помоля да ми обясни....
може
обаче иди виж колко е ГО за кола с чужда регистрация :wink:
PEPI-2ALFA
23-04-2008, 19:53
от мен сички разбират повече
Още не е доказано , значи си е хипотенуза :wink:
[quote="търтей":1lc1ug3p]от мен сички разбират повече
Още не е доказано , значи си е хипотенуза :wink:[/quote:1lc1ug3p]
бате на ОС-то като се видим ако не по-рано имаш бира
:cheers:
Absente_
24-04-2008, 14:43
[quote="Absente_":25nybukk]а я ми кажете има ли някакъв начин да докараш колата без да и плащаш нищо нито акцис нито мито нищо и да си я караш като си плащаш данъците в щатите по интернет?
може
обаче иди виж колко е ГО за кола с чужда регистрация :wink:[/quote:25nybukk]
имаш ли някъква представа? 100% е повече ама чудовищно повече ли....
Stoyan Georgiev
24-04-2008, 14:59
[quote="търтей":2nmz30cq][quote="Absente_":2nmz30cq]а я ми кажете има ли някакъв начин да докараш колата без да и плащаш нищо нито акцис нито мито нищо и да си я караш като си плащаш данъците в щатите по интернет?
може
обаче иди виж колко е ГО за кола с чужда регистрация :wink:[/quote:2nmz30cq]
имаш ли някъква представа? 100% е повече ама чудовищно повече ли....[/quote:2nmz30cq]
чувал съм че е към средата на четирицифрените суми , според зависи от каляската
Absente_
25-04-2008, 01:22
:shock: оставам потресен....... и дълбоко разстроен :cry:
значи няма оферта с кола от щатите за мене :( ее поне ако не направя там към 300 000 $ и да си купя кола за 100 000
[quote="Absente_":16cxegz1][quote="търтей":16cxegz1][quote="Absente_":16cxegz1]а я ми кажете има ли някакъв начин да докараш колата без да и плащаш нищо нито акцис нито мито нищо и да си я караш като си плащаш данъците в щатите по интернет?
може
обаче иди виж колко е ГО за кола с чужда регистрация :wink:[/quote:16cxegz1]
имаш ли някъква представа? 100% е повече ама чудовищно повече ли....[/quote:16cxegz1]
чувал съм че е към средата на четирицифрените суми , според зависи от каляската[/quote:16cxegz1]
знам че интерамерикан правят ГО на коли с американска регистрация. Някой обаче знае ли конкретни цифри?
Здравейте,
дали има някакви новости по въпроса за вноса на коли от САЩ?
Благодаря предварително!
Може ли инфо за конкретна фирма, която се занимава с внос на коли от щатите. Брат ми идва от там и иска да си докара колата. Благодаря предварително.
Не ти трябва фирма. Ако колата ще бъде внесена за постоянно в България, на митницата която и да е от агенциите ще му оформи документите, но се пригответе да платите данъци мито и евентуално акциз.
Mind_Control
06-06-2012, 15:12
Не ти трябва фирма. Ако колата ще бъде внесена за постоянно в България, на митницата която и да е от агенциите ще му оформи документите, но се пригответе да платите данъци мито и евентуално акциз.
Защо евентуално за акциза? Не е ли задължително?
2010 година акциза при внос падна, но не помня дали това се отнасяше само за ЕС, а и имаше все пак някакво ограничени от 161 киловата. Освен това ако автомобила е собственост на човека повече от 6 месеца, то той има право на безмитен внос, но не трябва да го продава определен период време.
Ами да, собственост е повече от 6 месеца, но е много коне (около 200). Както и да е, въпросът е, че се търси контейнер, с който да бъде пренесен автомобила.... Незнам точно как стоят нещата, птиваш на пристанището просто така, или....
http://www.bomargroup.com/%D0%A2%D1%80%D0%B0%D0%BD%D1%81%D0%BF%D0%BE%D1%80%D 1%82-%D0%BE%D1%82-%D0%A1%D0%90%D0%A9,66.html
Ето една фирма извършваща транспорт от САЩ.
http://www.bomargroup.com/%D0%A2%D1%80%D0%B0%D0%BD%D1%81%D0%BF%D0%BE%D1%80%D 1%82-%D0%BE%D1%82-%D0%A1%D0%90%D0%A9,66.html
Ето една фирма извършваща транспорт от САЩ.
Meрси, точно това ми трябваше!
Здравейте пак :)
Сега питането е дали някои знае фирма, която да прави технотест на колите внос от щатите, защото тези: http://www.technotest.bg/bg/company.html
в момента нямат лиценз, а аз не мога да немаря друга фирма.....