View Full Version : Два въпроса !?
Значи единият ми въпрос е дали на всички с 33 им се мени нивото на бензина докато карат , предполагам е с поплавък който не е в средата на резервоара , има ли начин да коказва точно без да се влияе от движението !
П.С. - може ли да се монтира нещо по-точно от поплавъка ?
Другият въпрос е какъв е принципа на бутона за нулиране на дневния километраж ? Скоро време ще го разпарчадисвам та сабирам инфо !
П.С. - На кой му работи и на кой не му работи тоя нулиращ бутон ?
По първия въпрос - не само на 33. На всички Алфи се мени нивото на бензина. Имаше една тема в която това беше описано като "детска болест"....
Много е дразнещо , гледам тук едни дигитални измервателни уредчета но трябва да се монтира и цяла скала в купето ,играчка голяма пък и грозно ще стане , интересува ме нещо което може да се върже кум оригиналният уред на таблото ?!
Нямам идея. Знам само че когато имам 10-12 литра в резервоара и я спра на наклон (с муцуната нагоре), след 2 часа ми отчита 3/4 резервоар. :)
Значи някаде запичя поплавъка :? !
И моята не показва вярно.Повечето май са така.Гледам да не я оставям без бензин и смятам горе-долу километрите
при моята също се мени нивото на бензина, само че интересен е факта че когато я спра под наклон с муцуната нагоре нивото пада....колкто до бутона - просто километража не ми работи та ще го разглобвам скоро време.... :D
Бутона ми за километрите трябва да се помпа доста за да се занули, явно спича някъде. Що се отнася до бензина - и при мен е така.
за километража:има едно малко чопче(около 2мм)което ми се счупи и край.......Точно на самия бутон се намира,като го разглобиш ще го видиш
Аз си мисля че е нормално да се мени нивото на бензина, когато горивото се клати или е под наклон в резервоара. Може би на някои луксозни возила не е така, но щом има поплавък значи се клати насам натам.
На мен копчето за нулиране на километража си ми работи перфектно да чукна на дърво. Успех с ремонта :)
DJ_STIVAN
23-04-2008, 23:34
за километража:има едно малко чопче(около 2мм)което ми се счупи и край.......Точно на самия бутон се намира,като го разглобиш ще го видиш
и на мен ми се случи преди седмица.интересно ми е после как центрова стрелката на килиметража?
Де да важеше само за 33....всичко де що е с поплавък,сменя показанията като влезе в наклон.А тия с електрониките на поплавъка са още по-зле.Комшията веднъж реши да източи 4-5 литра от Вел Сатис-а за да запали старото Клио дето гние на паркинга...и последва посещение в сервиза.Компа влезе в авариен режим,понеже отчете преразход на гориво.Оказа се,че компа следи и за това-отчита бензина с точност 100-тина грама...ама каквото вкараш в резервоара,трябва да го изгориш.Иначе го определя като неизправност.20-30% преразход са индикация за много сериозна неизправност.
BrooklyNY
24-04-2008, 14:18
Да и на мен сменя показанията като влезе в наклон. Копчето за зануляване ми работи, не го бях пробвал, ама тази сутрин го пробвах. Само дето от време на време километража ми спира да работи. Като го чукна 2-3 пъти отпред и зацепва :).
и на мен ми се случи преди седмица.интересно ми е после как центрова стрелката на килиметража?
хич не съм я гледал :oops: :oops: :oops: