PDA

View Full Version : Регистрация в Данъчното....

sledy
22-04-2008, 13:37
една странна случка:
След като си регистрирах колата януари 2008 отидох и подадох декларация за регистранията на автомобила в данъчното. Оня ден реших да отида да видя колко кинти ще ме обрулят и какво мислите ми оговориха???
" - На ваше име няма регистриран автомобил"
и таз добра... явно оная лелка ми е загубила декларацията когато съм я подавал...

Някой знае ли при положение, че съм купил автомобила Януари дали може да се направи покупко-продажба без да е плащан данък МПС през април например? :)

botsos
22-04-2008, 13:59
100% не можеш.
А до колкото общината - според мен няма как да са ти загубили декларацията. По - вероятно ми се струва да не е обработена още...

lyuli
22-04-2008, 14:09
една странна случка:
След като си регистрирах колата януари 2008 отидох и подадох декларация за регистранията на автомобила в данъчното. Оня ден реших да отида да видя колко кинти ще ме обрулят и какво мислите ми оговориха???
" - На ваше име няма регистриран автомобил"
и таз добра... явно оная лелка ми е загубила декларацията когато съм я подавал...

Някой знае ли при положение, че съм купил автомобила Януари дали може да се направи покупко-продажба без да е плащан данък МПС през април например? :)

надявам се имаш входящ номер при подаване на декларацията и го пазиш. Иначе - глоба за просрочено време за деклариране на автомобила.........

sledy
22-04-2008, 14:15
Хора в нашата община е такъв хаус... нито входящи номера, нито нищо... и вероятната причина, е че са я загубили. Днес ще отида да се разправям так.
Но доколкото разбрах като я регистрирам сега и ако я продам след 1 месец дължа данък за цялата година, а не само за няколко месеца :(

fred
22-04-2008, 15:11
Ами аз като я регистрирах, те веднага я вкарват в компютара, тоест като си прилючил всичко е въведено.

bobi_j_i
22-04-2008, 15:31
Не само, че дължиш данък за годината, но и догодина ще трябва да подаваш данъчна декларация по ЗДДФЛ, защото е минало малко време между придобиването на автомобила и продажбата му от теб. Иначе ако са загубили декларацията изобщо не се занимавай. Плащаш данъка по банка, носиш на нотариуса вносната бележка и прехвърляш колата на новия собственик. Аз така правя. Въобще не се занимавам да ги регистрирам. /Плащам ли си данъка-плащам го/Като минат две години не могат да ме глобят грам, че не съм я регистрирала.

PEPI-2ALFA
22-04-2008, 17:46
Току що говорих с 1 приятел , който имаше такъв проблем. Откакто е купил колата преди 4-5 г. не я е регистрирал в данъчното и никакви данъци не е плащал. Сега я продава и се чудеше какво ще стане - глоби и т.н. Днеска е бил при нотариус , той му казал да преведе 20лв.(не знам къде) и с това се приключило всичко.

75TwinSpark
22-04-2008, 18:50
Абе всичко у тая държава си е..мамата
аз по талон карам 75 2.0 карб от 96г. с друг цвят
в общината плащам за Алфа 6 от 96г.
изобщо кво да говорим

абе аз кво карам в крайна сметка :?: :?: :?: :roll: :roll: :roll:

milenamr
23-04-2008, 01:06
изобщо кво да говорим

:spell: :rotfl:
хахаххаа,е ква е тая Алфа 6:))))аз що не знам такава алфа?:)) :twisted:

Alfa User
23-04-2008, 08:10
Алфа 6 се появява около 1979г, и по това време е флагмана на Алфа. Задвижва се от чисто новия за това време 2.5 V6 мотор със 158 к.с., захранван със 6 (шест!) карбуратора. Стандартните екстри са недостижимите за онова време при повечето серийни автомобили хидравлично управление, ел-стъкла, централно заключване, ел-огледала и забележете - диференциал с ограничено приплъзване... Освен това колата поставя съвсем нови стандарти за сигурност за времето си - като например шок-сензор в отделението на двигателя, който прекъсва автоматично подаването на гориво при достатъчно силен удар (т.е. катастрофа...).
Към 1983 колата претърпява обновление - в купето, оборудването, и мотора - шестте карбуратора са заменени с инжекторна система Бош L-Jetronic. Представени са и два нови мотора - 2.0-версия на вече съществуващия V6 и 2.5 5-цилиндров дизел на VM.
Като цяло впечатляващ автомобил за времето си. Видях една такава на живо, и останах запленен - по онова време знаехме само, че вратата на руската кола се затваря с удар ... кой ти е мислел за ел-пакет и т.н. "глезотии" ...
И една малка фотосесия на модела :wink:

P.S. Всъщност, извинявам се за спама в темата за данъчното :twisted: Но според мен инфото е полезно за всички - ако модераторите преценят, да преместят мнението ми в правилния раздел ;)

Бобби
23-04-2008, 08:33
Има една такава изоставена В София...и не е в много лошо състояние!....по темата:
Може да измамиш даначните :roll: :!: ....копуваш си кола....не я декларираш...караш 2-3, 4 години!....след това идва ред да я продаваш!....плащаш някакъв си измислен данък по банков път за последната година....има сделка пред нотариуса :lol:..... :roll:
И....всичко се изпарило.....като и цялата държава :wink:

Бобби
23-04-2008, 08:37
изобщо кво да говорим

:roll: караш уникат, според даначните :lol:
:shock: ..и тази мадама от рекламата прилича малко на теб :roll:
:arrow: http://clubalfaromeo.com/forum/download.php?id=18570

piqnica
23-04-2008, 10:29
Можеш да си продадеш колата и без да е записана в данъчното. Колкото до данъка - плаща се по банков път (няма значение банката)
:oops:

100% не можеш.
А до колкото общината - според мен няма как да са ти загубили декларацията. По - вероятно ми се струва да не е обработена още...

Ако си подадеш декларацията днес, можеш още утре да си платиш данъка. Явно, че наистина са я затрили някъде. Проверявай от време на време дали не са я вкарали в пц, и ако я продадеш си пази копие на платежното за данъка и договора за всеки случай.

PEPI-2ALFA
23-04-2008, 13:01
Не четеш достатъчно в "класическия" раздел :wink:

bouncer
23-04-2008, 13:24
Като купувах ГТВ-то ония дебил не си беше регистрирал колата в данъчното въобще. плати по банков път една вноска и с вносната бележка минахме пред нотариуса и всичко приключи. следващия собственик си регистрира ако желае колата на негово име. история на колата не се пази.