PDA

View Full Version : Струва ли си?

alf 164
24-04-2008, 01:42
Ще започна с това че съм нов във форума.Книжка имам от 2 години но нямам кола...скоро почнах работа и от около месец два започнах и да карам кола.... :D 164 естествено! По точно 164 бензинка на 2000 кубика...скоро обаче нещо взе да не пали ..маи ще се окаже от акумулатора почти сигурно но не е на 100 про. Та на шефа му доиде до гуша от нея и я продава...аз обаче така се вманиячих в тая кола че май ще взема да я купя и ще попълните с още един член фенклуба :lol: ...не знам дали си струва обаче...колата е 94 (по неговите думи поне) , аз си мисля че 94 няма с тая решетка и тва табло но както и да е ще разбера тия дни и ще пиша пак..купена е 2004 ...сигурен съм че ще има нужда от ремонтец но доколко сериозен ше е нз преди 2 месеца и правеха ремонти за ок 600 кинта ..ще пиша пак какви точно допълнително както и какво трябва да се прави по нея още според неговите виждания плиюс задулжителния акумулатор...жулната е тук таме по брони тук таме драсната абе...на външен вид не е много добре но мене ме интересува да върви.....та ако може да ми кажете дали си струва...цената е ВИП 1400 кинта кат за мене . не съм карам много коли ...но тва за мене е самолет и ако се пипне ше стане оше по добре..дадах я и на едно приятелче с повече опит да покара ..беше меко казано изумен :lol: Бтв от бургас съм ..ако реша да я купувам да ме насочвате къде да я видя на диагностика преди тва няма да е зле...Благодаря предварително! :)

Grigor
24-04-2008, 02:15
Колега,
че помагаме с каквото можем - дай само малко повече инфо за колата ? И ако имаш снимки ще е най-добре.

alf 164
24-04-2008, 10:23
здрасти пак....новото което знам е че се оказах прав..колата си е точно '92 както си и знаех...видях го сега случайно в документите по ремонта от който сега ще ви напиша какво е сменено на в средата на февруари месец-
1.Смяна въжета ръчна спирачка
2.Смяна предни спирачни дискове
3.Смяна предни носачи
4.Смяна предни накладки
5.Смяна пръстени на делка
6.Дем/монтаж капак клапани-смяна гарнитура
7Смяна пистов ремък
8.Смяна лагери на предни амортисиори
9.Смяна външен ляв маншон предна полуоска
10. Реглаж сходимост на автомобила

всичко това с труда и всички части е излязло 1089 лв. с ДДС
Пропуснах да кажа че в момента колата е с няква хидравлика купена от морга...но върви според мен добре с нея...оригиналната му се разбила нещо ..замалко да се утрепе..дал я на ремонт но докато чака купил от няква морга друга ...та в цената ми дава и оригиналната вече отремонтирана хидравлика.....тва е като инфо зе сега ...Дайте някви мнения (въпреки че почти съм решил да се мятам напред с рогата и квото стане че тая кола така ми влезе под кожата :lol:

alfaracer
24-04-2008, 20:41
Ако не я щеш за 1400 , дай я на мене за тез пари.Или си купи голф 2 112коня,без климатик,без хидравлика,без шумоизолация,без дизаин от Пининфарина,без релета на фаровете,без чупещ волан,без ел. стъкла,без багажник с ел отваряне,без централно и ел отваряне на резервоара,без подгряване и ел настройка на огледалата,без акумулатора да е разположен отзад,без гинератор 85А,без хидравлична помпа на съединителя,без радиатор на който не му текат гумичките,без системата за аванс на смукателния вал,без да е туйн спарк и много други неща за 2000лв.

code
24-04-2008, 20:51
Вземай я и имай предвид, че така или иначе ще стане и 3 и 4000лв с времето, да не стане "аз я взех за 1000 как пък да не и направя сега ремонт за еди колко си" Гледане и подръжка му е майката :lol: Иначе ще има да се псувате. И 15градско да не те плашат :lol:

iv4oto_77@abv.bg
24-04-2008, 22:01
колега защо плашите момчето с тоя разход мойта е същата и при спокойно каране дава не повече от 11 градско ако я настъпи 17-20 :(

GRANDEsportivo
25-04-2008, 22:27
за тези коли не се казва колко гори, а колко върви :!: :P

alf 164
26-04-2008, 12:46
мерси за мненията момчета.....тези дни ще я карам да я погледнат какво евентуално куца и трябва да се сменя...със сигурност знам за акумулатора и филтър за климатика..

MaVrUt
27-04-2008, 23:47
се пак трябва да бъдем и реалисти, поддръжката на тази кола не е една от най ефтините, знам го от личен опит както и всички който карат и са карали такава кола, ако зимаш примерно 500лв. заплата няма смисъл да я купуваш, няма да ти стигат :D

Iltcho
29-04-2008, 08:06
се пак трябва да бъдем и реалисти, поддръжката на тази кола не е една от най ефтините, знам го от личен опит както и всички който карат и са карали такава кола, ако зимаш примерно 500лв. заплата няма смисъл да я купуваш, няма да ти стигат :D

Недей плаши колегата бре. Какви са тия 500 лева, какво е това чудо? Може би имаш предвид, че кефа от карането е голям и само ще сипва бензин, който сега е 2.20 близо? :lol:

Първо - адаш здрасти и добре дошъл. Мога да ти кажа, че това е уникална кола. Поне за мене. Второ - свикни с мисълта обаче, като идеш в магазин за най-елементарните части да те гледат като :shock: идиоти. Особено, когато поисках 8 свещи "Денсо" за Алфа Ромео 164 2.0 Туинспарк , а продавача каза: "Чакай бе, т`ва 8 цилиндрово ли е?"
Доста време мина да му обяснявам, че "Туинспарка" е с по 2 свещи на цилиндър и от там идва името му. Дори за достоверност му дигах и капака. Продължаваше да гледа така :hmm: . В края на краищата не успях да си купя свещи, защото в техния каталог ги нямаше. :evil:

Вярно е, че не е евтина като ГОЛФ 2 и 3 или пък Ауди 80, ама пък и кефа не е същия. А и за частите - има тема за взаимозаменяеми части. Скачай за тея пари и не му мисли толко. И я пази от "Майстори" ...

alf 164
29-04-2008, 13:52
:) еми....то аз май вече си реших....тия дни ще я взимам..прсто в момента не е в града но съм уговорил вече нещата.Идея нямам колко ще излезе прехвърлянето обаче ..едва ли ще е много ..доколкото знам се определя от цената..процент от нея май някакъв. лошата финансова новина за мене от днес е че трябва да купувам летни гуми обаче.. :wink: че в момента е със зимни...което ще рече нещо като 120 кинта за бройка (поне така ми казаха) .Не знам 2 ръка колко са...но сигурно ще са наполовина..БТВ май имало някъв теч от маслото ..каза че май е от скобите на някво маркуче..трябва да се види тая работа :?

MaVrUt
29-04-2008, 18:52
ми ко да го плаша, той сам трябва да прецени, аз лично мойта съм я карал 2км. ама кефа беше един път, чуствах се като сицилиански мафиот хахаха :lol:

Sunny
30-04-2008, 13:53
Само нема да се пуашиш . Зависи как е карана и поддържана колата , особено в България - тука само "майстори" . Както каза Iltcho във всеки магазин ще те гледат като извънземни и ще се чудят какво е това което им искаш , ефтина поддръжка според джоба , но ако сравняваш с Опел Астра или Голф 2 и 3 нямат нишо общо , примерно заден амортисьор за Астра е 38-40 лв за нашите е 160 лв но пък не се и троши толкова лесно а и не трябва да имаш братовчед автобояджия ;)

alf 164
02-05-2008, 01:23
IN THE CLUB БАТКИИИ.... клуба на мзаохистите може да е верно както казвате. Днеска я докарах колата към бургас от ямбол....карнобат-бургас....210 повече не посмях просто...иначе като че ли още поемаше ....клуба се увеличава с 1 за жалост на MILEN76 май че... :wink:

alfaracer
02-05-2008, 21:03
Абе мойта що неще повече от 210 ,мамка му.

Sunny
08-05-2008, 16:30
Днеска я докарах колата към бургас от ямбол....карнобат-бургас....210 повече не посмях просто...иначе като че ли още поемаше

Верно е че поема още но не казвай пред колегата alfaracer че много се твари :please:

alfaracer
08-05-2008, 22:50
хаха това беше яко :bouncing_smiley: ,
Ама ще се окаже ,че :drive: алфата с най-износения мотор в форума пък се прая на Рейсър. :rosso_spider:

То щом ме бият коли дето заводски ги дават за 10сек 0-100км/ч.
Който не ме е фанал той не ме е :hump:

Sunny
09-05-2008, 20:18
@alfaracer
Твоята беше същата като моята нали ? Аз бях така преди да се усетя че имам един счупен палец и пукната дистрибуторна капачка на едното делко . Не е гаранция че и при тебе е това проблема , само споделям минали мъки

KirilSol
09-05-2008, 22:21
@alfaracer
Твоята беше същата като моята нали ? Аз бях така преди да се усетя че имам един счупен палец и пукната дистрибуторна капачка на едното делко . Не е гаранция че и при тебе е това проблема , само споделям минали мъки

както се казва анджък :D
аз имах точно същия проблем на старата ми алфа...смених палеца и капачката и все едно се качих в друга кола....ама това ми го откриха СЛУЧАЙНО едни момчета в един невзрачен сервиз.

Иначе до колегата Alf 164 - ЧЕСТИТО, много да и се радваш и много да я караш. Това е един прекрасен автомобил !

alfaracer
09-05-2008, 22:41
Мдааа, ех как ми се иска и моя проблем да е такъв,ама не.С нови капачки,палци,свещи,кабели и филтри съм.
Но между другото преди около 4 години имах проблем с единия палец който се е бил спукал и алфата беше за неизвестно време Single Spark. :stretcher: След откриването на проблема имаше огромна разлика.
Трябва да имам някакъв проблем с инжекционна най-вероятно.
Съмнявам се в дебита на ГНП.
И другото е ,че няма кой да ми каже колко трябва да ми е компресията на цилиндрите. :go:

Sunny
10-05-2008, 01:00
Съмнявам се в дебита на ГНП.
:

ГНП ? Нали е бензинова ? Предполагам говориш за бензиновата помпа в случая ?

П.С. Започваме да се отплесваме от темата и може да ядосаме мародеро че много оффтопик стана ;)

alf 164
15-05-2008, 11:58
рейсър спокойно...и моята не върви много...един приятел на баща ми има 164...качи се да види моята...абе вика върви но не е както трябва да е. и баща ми я кара един път ...вика спъната малко ми се стръва кат за тия коне...а за мене си върви ....но аз както бях споменал в самото начало нямам опит като шофьор и не мога да направя някаква съпоставка. Не набира някво чак супер много но пък на дълъг път набере ли .... няма спиране :D Плюс това на мене свещите са ми за смяна определено...въздушен филтър също не е зле да сменя....а и пр. на баща ми който споменах ми показа един нагар който като се почисти твърдеше че ще тръгне доста по дбре да върви. нз къде се намира (като имена нз частите...пълен лаик съм ...но гледам да понауча тва онова) ... намерих една снимка ...мисля че отвори едни капачки със скоби (има ги от двете страни на двигатела) и под тях се намира тва червеното..то се отваря и там е въпросния нагар доколкото си спомням http://gtvince.com/db3/00279/gtvince.co ... /2.0TS.bmp (http://gtvince.com/db3/00279/gtvince.com/_uimages/2.0TS.bmp)

alfonso_90
19-06-2008, 10:05
рейсър спокойно...и моята не върви много...един приятел на баща ми има 164...качи се да види моята...абе вика върви но не е както трябва да е. и баща ми я кара един път ...вика спъната малко ми се стръва кат за тия коне...а за мене си върви ....но аз както бях споменал в самото начало нямам опит като шофьор и не мога да направя някаква съпоставка. Не набира някво чак супер много но пък на дълъг път набере ли .... няма спиране :D Плюс това на мене свещите са ми за смяна определено...въздушен филтър също не е зле да сменя....а и пр. на баща ми който споменах ми показа един нагар който като се почисти твърдеше че ще тръгне доста по дбре да върви. нз къде се намира (като имена нз частите...пълен лаик съм ...но гледам да понауча тва онова) ... намерих една снимка ...мисля че отвори едни капачки със скоби (има ги от двете страни на двигатела) и под тях се намира тва червеното..то се отваря и там е въпросния нагар доколкото си спомням http://gtvince.com/db3/00279/gtvince.co ... /2.0TS.bmp (http://gtvince.com/db3/00279/gtvince.com/_uimages/2.0TS.bmp)тва твоя двигател ли е на снимката щото не ми мяза на 164 тва :shock: мисля че е от класиките :D поправете ме ако бъркам :wink:

alf 164
19-06-2008, 12:01
не бе просто показвах къде е капачката под която показа тоя човек че имало нагар....иначе не е такъв двигателя ми

Sunny
19-06-2008, 21:59
[quote="alf 164":2ssv6khp]рейсър спокойно...и моята не върви много...един приятел на баща ми има 164...качи се да види моята...абе вика върви но не е както трябва да е. и баща ми я кара един път ...вика спъната малко ми се стръва кат за тия коне...а за мене си върви ....но аз както бях споменал в самото начало нямам опит като шофьор и не мога да направя някаква съпоставка. Не набира някво чак супер много но пък на дълъг път набере ли .... няма спиране :D Плюс това на мене свещите са ми за смяна определено...въздушен филтър също не е зле да сменя....а и пр. на баща ми който споменах ми показа един нагар който като се почисти твърдеше че ще тръгне доста по дбре да върви. нз къде се намира (като имена нз частите...пълен лаик съм ...но гледам да понауча тва онова) ... намерих една снимка ...мисля че отвори едни капачки със скоби (има ги от двете страни на двигатела) и под тях се намира тва червеното..то се отваря и там е въпросния нагар доколкото си спомням http://gtvince.com/db3/00279/gtvince.co ... /2.0TS.bmp (http://gtvince.com/db3/00279/gtvince.com/_uimages/2.0TS.bmp)тва твоя двигател ли е на снимката щото не ми мяза на 164 тва :shock: мисля че е от класиките :D поправете ме ако бъркам :wink:[/quote:2ssv6khp]

Мисля че не бъркаш ;) този е надлъжно разположен а на 164 е напречен . Този ми се струва че е на Алфа 70 нали тя е със задно задвижване ;) но иначе на първите 164-и преди 1992 година е много подобен да не кажа същият двигател .

alfonso_90
20-06-2008, 08:50
[quote="alf 164":14fxtne8]рейсър спокойно...и моята не върви много...един приятел на баща ми има 164...качи се да види моята...абе вика върви но не е както трябва да е. и баща ми я кара един път ...вика спъната малко ми се стръва кат за тия коне...а за мене си върви ....но аз както бях споменал в самото начало нямам опит като шофьор и не мога да направя някаква съпоставка. Не набира някво чак супер много но пък на дълъг път набере ли .... няма спиране :D Плюс това на мене свещите са ми за смяна определено...въздушен филтър също не е зле да сменя....а и пр. на баща ми който споменах ми показа един нагар който като се почисти твърдеше че ще тръгне доста по дбре да върви. нз къде се намира (като имена нз частите...пълен лаик съм ...но гледам да понауча тва онова) ... намерих една снимка ...мисля че отвори едни капачки със скоби (има ги от двете страни на двигатела) и под тях се намира тва червеното..то се отваря и там е въпросния нагар доколкото си спомням http://gtvince.com/db3/00279/gtvince.co ... /2.0TS.bmp (http://gtvince.com/db3/00279/gtvince.com/_uimages/2.0TS.bmp)тва твоя двигател ли е на снимката щото не ми мяза на 164 тва :shock: мисля че е от класиките :D поправете ме ако бъркам :wink:

Мисля че не бъркаш ;) този е надлъжно разположен а на 164 е напречен . Този ми се струва че е на Алфа 70 нали тя е със задно задвижване ;) но иначе на първите 164-и преди 1992 година е много подобен да не кажа същият двигател .[/quote:14fxtne8] не беее не е оталфа 70 която е 75 а не 70 но няма проблем това е от алфа гтв вижте какво пише в началото на линка :) :D повече трява да се гледа иначе че е от класика да вярно е :roll: