PDA

View Full Version : моля помагаите маи задните спирачни апарати не работят

active_active
25-04-2008, 23:51
приятели имам самнения че задните ми спирачни апарати не работят откакто смених накладките.Тогава като ги свалихме(задните)после като ги слагахме буталцата и на двете бяха запекли не мърдаха на менгемето при развито обезв.болтче.Успяхме да ги вкараме с чук,сглобихме колелата вдигнахме на крик завъртяхме колелото и натиснах спирачка работеха.След това като покарах изв време дисковете са оранжави има само 1 см. изгладен от дисковете и са студени след дълго каране и се чудя дали просто още накладките не са хванали,тъи като там кадето е изгладено е малко по неизносено и се чудя дали е нормално но се самнявам защото минах вече 300 км оттогава и все още не може да кове както трябва,предните дискове са горещи а задните са с телесна температура едвам усещам топлина.РЪЧНАТА РАБОТИ ДЪРЖИ ЯКО!.Мисля си че може да е запушено маркуче но не ми се вярва сега и нямам време да проверя.Някакви идеи плз хелп

TRENDi
26-04-2008, 07:28
Успяхме да ги вкараме с чук
Това сериозно ли го пишеш? Буталото се прибира с въртене не с хамалогии.
Принципно, могат да не ти държат от запушени маркучи или по-малко вероятното - тръбички или блокирал разпределител. Иначе, трябва да имаш предвид, че при не натоварена кола хващат, колкото за бог за прости. Качи 2-ма отзад или 100-ина кила в багажника, ако и тогава не държат търсиш проблема сред гореизброените причинители.

Alexanderbb
26-04-2008, 09:00
1. Колега като се захващаш да правиш нещо за първи път ЧЕТЕШ как се прави. Тука на много места е обяснено че се върти а не се млати с чука.
2. Не е вярно че задните спирачки не държат. Но трябва да са изправни.
3. Надявам се си ги сглобил правилно и си наместил пъпките на накладките в отворите на буталцата. Иначе това че ти оставят само 1 см. смеда може да значи и че диска ти е неравен и още не са се напаснали. Ако искаш мини през някой сервиз да ти ги замерят

Xman
26-04-2008, 09:30
Това са спирачки брат, нежно се пипа.Не с чука.
Предполагам си видял поста на Trendi

radko_88
26-04-2008, 09:31
колега може и да от цилиндрите на спирачките.. да са запушени и да не влиза спирачно масло... аз имах подобен проблем

arieca155
30-04-2008, 08:48
също така в допълнение на горноговорящите,след изминати 300 км. и все още не са паснати ,съмнение за накладките колко са твърди,има всякакви боклуци.трябва да са ...,как да ти кажа меки,самото феродо.

nuvolari
30-04-2008, 09:34
Най-вероятно имаш проблем със самите спирачни бутала,през няколко години трябва да се почистват и раздвижват,механизма за ръчната също.Виж също гумените маншончета-продават се ремонтни к-ти,другото което трябва да направиш е спирачната течност-3г.смяна! :!:

търтей
30-04-2008, 10:42
е как ще хващат като им е ебал мамата с това набиване с чука :lol:

monigt
02-05-2008, 23:56
Аз предлагам да се смени всичко що е гума/маншони,уплътнители и т.нт. Комплекта за един апарат е 7лв. а вътре пълно с джаджи.... Малко нерви и си ОК. А за смяна на течноста не съм се сетил и не е лошо като идея. У С П Е Х

А ДА ПОПИТАМ И АЗ , ПРИ ВСЯКА СМЯНА НА НАКЛАДКИТЕ СЕ ВЪРТИ БУТАЛЦЕТО НА АПАРАТА ЗА ДА ПРИБЕРЕ /НЯМА СПОР/ - Е ПРОБЛЕМ ЛИ Е ТОВА ЗА САМИЯ АПАРАТ, ДО КОГА МОЖЕ ДА СЕ ПРАВИ ТАЗИ ПРОЦЕДУРА ИЛИ ЛИ Е ОК...

toki4a
03-05-2008, 13:01
може и проблема да ти е от апарата пълен празен (разпределителия)
вапреки че си бил с чука може и да си набил прастените ватре оправия се като свалиш накладките и помпиш леко на педала но ти триябва и 2 ри човек да придаржа буталцето

успех :wink:

virusalfa
06-05-2008, 11:16
Всички GIRLING задни апарати се навиват,за да се приберат.Това за мен за най-калпавите спирачни ситеми!Аз признавам само система Бендикс!!!

Zdravko
07-05-2008, 18:31
виж си ман6оните ако са скасани може буталото да е захапало ман6она

PEPI-2ALFA
07-05-2008, 21:22
...Комплекта за един апарат е 7лв. а вътре пълно с джаджи....
Я кажи ако си купувал , в комплекта има ли водачите на сп. апарат. Моите задни доста тракат , та затова питам.

TRENDi
07-05-2008, 21:25
...Комплекта за един апарат е 7лв. а вътре пълно с джаджи....
Я кажи ако си купувал , в комплекта има ли водачите на сп. апарат. Моите задни доста тракат , та затова питам.

Аз също купувах (ама от 19 лв ремонтният к-т) и имаше всички гуменяци, които са вложени в апарата и супорта. Водачите не. Продават се отделно и са 7-9 лв броя.

PEPI-2ALFA
07-05-2008, 21:42
О.К. Мерси.

ALFA CORSE
07-05-2008, 22:46
С нови водачи няма да се оправи.
Трябват или някакъв ремонтен комплект с по-голям диаметър или нови супорти...

mimo_
09-05-2008, 22:59
Колата повечето време се кара без товар!
Разпределителя вътре е с медна втулка, окислява и движението се затруднява общо взето работи както трябва само под товар. Един ден ще го разглобя и ще споделя. :)

monigt
11-05-2008, 23:23
аз съм чул ,че някой ги махат/разпределителя/, ще повреди ли ...?

TRENDi
12-05-2008, 07:00
Нищо няма да повреди, но ако ти се наложи екстремно използване на спирачките на завой, с по-висока скорост, може да се увъртиш много лошо.

anthony
23-05-2008, 08:54
След като приложих наученото от Д-р Тренди за раздвижване и почистване на разпределителя моите задни спирачки почнаха да хващат по-добре. Обаче вчера забелязах или по-скоро напипах ръжда от вътрешната страна на задният диск на около полувината от притискателната повърхност от към периферията. Другата полувина към основата на диска както и цялата външна повърхност са гладки и чисти. От както взех колата съм изминал повече от 2000км. не съм правил нищо по спирачките освен разпределителя понеже видях, че съвсем наскоро са сменяни дискове и накладки поне отпред се чисто нови.
Някакъв съвет какво да правя?

anthony
26-05-2008, 08:31
Никаква идея ли нямате от какво може да се получи.

ALFA CORSE
26-05-2008, 17:03
Никаква идея ли нямате от какво може да се получи.
Най-добре свали апарата и прегледай водачите, буталото, накладките и дисковете? Ако всичко е както трябва не трябва да се получава такова нещо.
Дисковете имат ли ръб?
Това си го гледал след като си карал колата нали?

anthony
27-05-2008, 08:33
Задните дискове имат едва забележим ръб.
Не става въпрос за ръжда, която се появява след кратко застояване, а и както писах останалата част от диска е чиста.

Ass
27-05-2008, 09:15
Колега хубаво виж дали накладката от вътрешната страна на диска е цяла. Нищо, че не ти се вярва - такива работи стават! :tooth:

anthony
27-05-2008, 15:27
Ей сега се връщам от гаража - залягах, светих с фенерчета и накрая се оказа, че наистина почти една трета от накладката я няма и останалата част си работи в смисъл като се натисне педала на спирачката - притиска.
Благодаря много за съвета!
Явно ще се сменят накладки макар, че имат още доста да се износват.

monigt
29-05-2008, 22:35
аз може ли да питам тука за предни дискове.../винтилирани/ - 2 бр. :lol:

Ass
30-05-2008, 09:22
аз може ли да питам тука за предни дискове.../винтилирани/ - 2 бр.

Ако търсиш да купуваш - не му е тука мястото.
Ако искаш да питаш нещо за самите дискове - питай.

hsr
30-05-2008, 18:13
аз може ли да питам тука за предни дискове.../винтилирани/ - 2 бр. :lol:

Какво за тях ?

аз може ли да питам тука за предни дискове.../винтилирани/ - 2 бр.

Ако търсиш да купуваш - не му е тука мястото.
Ако искаш да питаш нещо за самите дискове - питай.

Ти пък от 2 дни си във форума и вече почна и забележки да правиш :shock:

XaBu4ko
31-05-2008, 03:40

Натегач бре. Че и се подмазва. Както се развива след 1 седмица ще иска модератор да стане :lol: .

А сега по темата. На мен при спиране с над 80 ми се появи някакъв шум. Само при такива условия. Нито вие нито нищо.

Ass
01-06-2008, 09:58

Натегач бре. Че и се подмазва. Както се развива след 1 седмица ще иска модератор да стане :lol: .

А сега по темата. На мен при спиране с над 80 ми се появи някакъв шум. Само при такива условия. Нито вие нито нищо.

Съжалявам, явно чувството ни за хумор е на съвсем различни честоти.
И щом ще сме сериозни - ХаВи4ко ти питаш ли нещо или ни разказваш за впечатленията си от колата?

active_active
01-06-2008, 11:06
10x

XaBu4ko
01-06-2008, 12:17
Ооо абе вие от майтап не разбирате ли бре.... Не споделям мнение за колата а питам дали някой има същите проблеми или дали някой знае от какво може да е.

Ass
02-06-2008, 16:47
Ооо абе вие от майтап не разбирате ли бре.... Не споделям мнение за колата а питам дали някой има същите проблеми или дали някой знае от какво може да е.

Тебе те разбрах много добре :lol:
Относно проблема ти единственото, което се сещам е да си провериш износването на накладките.
И друго, евентуално ако задните не ти държат - може предните да загряват доста при спиране от висока скорост и да им се променя звука.

XaBu4ko
02-06-2008, 19:38
Предните са добре - има накладка. Задните са нови и държат . Спира си е***о маиката. Ама това от къде е...... Единствено ме съмняват гумите....

Ass
03-06-2008, 07:53
...... Единствено ме съмняват гумите....

Звуците издавани от гумите при спиране са доста специфични, така че мисля да не е проблем да ги отличиш от тези от спирачките.