Log in

View Full Version : Дайте мнение за Alfa romeo 146 1.4 T.S. PLS за помощ!!!!

Цветан Цанов
27-04-2008, 17:41
Здравейте,имам питане за тази кола Alfa romeo 146 1.4 T.S.

Дата на производство - септември 2000 г.
Тип двигател - Бензинов
Мощност (к.с.) - 103 к.с.
Скоростна кутия - Ръчна
Категория - Хечбек
Пробег - 83000 км
Цвят - Сив

Особености:
4(5) Врати
ABS
Airbag
Аларма
Ел. Огледала
Ел. Стъкла
Имобилайзер
Климатроник
Лизинг
Металик
Нов внос
Серво управление
Стерео уредба
Халогенни фарове
Центр. заключване

Допълнителна информация:
Махагон
Най-много ме интересува разхода й на гориво градско и извън градско и след покупката й от моя страна какви задължителни ремонти трябва да й направя и цените приблизително на ремонтите които трябва да направя по колата .Благодаря на всеки отзовал
се ! :?

trouble
27-04-2008, 17:43
Там горе има една тема за Ремонти и подобрения с цени. Всичко ама всичко си пише там....Разхода на гориво го пише в 10 теми...Добре сега се ядоса нали :twisted: ....Разхода е 10/100 и зависи от мн работи. ;)

Цветан Цанов
27-04-2008, 17:48
Да ама на мен ще ми е първа кола защото съм новоизлюпен шофиор и изобщо не ми е ясно какви ремонти първоначално се правят на закупена кола втора употреба! :wink:

trouble
27-04-2008, 17:57
1. Ремък ангренажен - 77лв
2. Ремък алтернаторен - 63лв
3. Обтягаща ролка на алтернаторния ремък - 87лв
4. Обтягаща ролка на ангренажния ремък - 112лв
5. Паразитна ролка ангренажен ремък - 53лв
6. Паразитна ролка алтернаторен ремък - 37лв
7. Поленов филтър климатик - 45лв
8. Маслен филтър - 15лв
9. Масло Селения 20к за АР - 4л по 11лв (в 2л туби)

Ето това ти копирам от темата ремонти подобрения, тва трябва да смениш...Цените може и да са различни

lgancho
27-04-2008, 18:06
Колата е бижу, поне на външен вид. От снимките заключвам че е от Горублянската автоборса. Като знам колко мошеници има там:

1. Едва ли е само 83 хил. км, не ми звучи сериозно. Даже и да пише на километража толкова изобщо не е гаранция. Това не е болка за умиране де, ама не трябва много да те впечатлява.

2. Колата ще си харчи 10/100 градско както е писал колегата. Ако караш културно можеш да смъкнеш малко, ако я напъваш - ще харчи колкото сипеш.

3. Като я вземеш трябва да се смени ангренажен ремък, евентуално разни ролки ако са износени. Имай предвид обтяжната ролка струва от порядъка на 100 лв. Филтри: горивен, маслен, въздушен, филтър на климатика, масло разбира се. Проверяваш си разните други течности: антифриз, хидравлика, спирачна течност. Ако ти свети лампата за инжектора ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да се иде на диагностика. Изобщо ако ти се стори, че колата нещо не работи както трябва, не я купувай преди да знаеш какво и е.

4. Ако има сервизна книжка, която е старателно попълвана ще знаеш, какво е за смяна от консумативите, може и да не трябва нищо да сменяш.

5. Интересно ми е какви пари и искат на Горубляне. Може да са се възгордяли нещо и да и искат космически суми.

6. Прегледай форума, в раздела продава има няколко много хубави колички, гледани добре. Собствениците не биха те прецакали, писали са какво им е реалното състояние. И са на нормални цени и т.н.

Иначе колата има готин вид, вътре запазена ли е? Ако имаш още въпроси и мога да помогна съм насреща.

Nasko_77
27-04-2008, 18:40
Да... външния вид на колата е супер. Това означава, че наполовина е идеална. Ако и технически е добре... евала. Дано.
Бъди на щрек, обаче. Често, техн. съст. не отговаря на чудесната си външтност.

Успех!

Цветан Цанов
27-04-2008, 18:43
Мерси за изчерпателния отговор цената която искат на горубляне е 4950лв но мисля че с пазарлък ще смъкнат малко(поне така се надявам) :)

Nasko_77
27-04-2008, 18:52
Също исках да отбележа, че има дозичка, оптимизъм да е ОК и технически.
Това, че е с малък двигател... :)
То ест... не е кола която е купувана за "ръчка" :wink:

Това обаче трябва да се провери, все пак.
Не е голяма гаранция.

Цветан Цанов
27-04-2008, 19:27
като я купувам какви съвети ще ми дадете за огледа заштото те най вероятно няма да искат да я закараме на диагностика

trouble
27-04-2008, 19:37
като я купувам какви съвети ще ми дадете за огледа заштото те най вероятно няма да искат да я закараме на диагностика

Ако не ти дадат да я водиш, всичко ще е на магия...и да гледаш и да не гледаш....то всичко е скрито покрито на тая кола...

Nasko_77
27-04-2008, 19:39
като я купувам какви съвети ще ми дадете за огледа заштото те най вероятно няма да искат да я закараме на диагностикаТака не става!
Ще си запишеш на тефтерче ли? :roll:

Иди с човек, който знае къде и какво да погледне :idea:

Цветан Цанов
27-04-2008, 19:43
е откъде да го взема тоя човек като не съм имал връзка с такива хора

Nasko_77
27-04-2008, 19:58
е откъде да го взема тоя човек като не съм имал връзка с такива хораЕее това сега е катастрофа :lol:

Я се стегни! Просто се иска човек който... малко от малко разбира.

Ако пък чак толкова нямаш такъв познат или... поне роднина, направи си уговорка с някой, автомоньор да й направи един бърз оглед на място. Едва ли ще ти струва много. За сметка на това е важност, от решаващо значение :!:

миро
27-04-2008, 20:10
Виждам, че колата е с временна регистрация, затова кажи на продавача, че искаш да направиш една диагностика и ако излезне читава, я взимаш. Няма да ти откаже, ако това е така.

BillyBoy`
27-04-2008, 23:16
или пък се свържи със някои колега от форума примерно ако си от софия намери някои колега от софия някои препатил или де да знам :roll:

Speeder
27-04-2008, 23:32
Пробвай да я закарате до Вантотрейд. Поне е близо. Та то си е в Горубляне ;) Там ще ти я огледат добре .

Цветан Цанов
28-04-2008, 10:13
а каде горе доло се намира този сервиз Вантотрейд 4е си ниамами на идея каде е

ssveto
28-04-2008, 10:27
Същата красавица като моята! С тази разлика, че аз я взех с Газов Инжекцион.
Тези километри които са и обявили 100% не са реалните! Може да е на 183 000 но абсурт да е на 83000!
Разход на бензин незнам, карам предимно на газ а с този инжекцион ми дава 10-11/100 градско.
Много добре я огледай, двигател и ходова част. Също и кормилната рейка, че там ако има проблем... лошо.

zaryto
28-04-2008, 14:02
Според мен това не е кола за новоизлюпен шофьор.Алфата е мощен и директен автомобил,спокойно можеш да си счупиш главата някаде. :lol: :lol: Разхода може да е от 10 до 15 :lol:

Цветан Цанов
28-04-2008, 14:59
съгласен съм с теб zaryto ама какво да направа като ми е легнала на сърцето тази кола :)

pr_00f
28-04-2008, 15:13
http://www.vantotrade.bg/

На 1.5 км е от борста на горубляне. Точно до карулката на околовръстното и пътя за панчерево.

За контакти с нас:

бул. Самоковско шосе № 99
Тел./факс: 02/ 975 3168, 975 3169
e-mail:office@vantotrade.bg

koolio
29-04-2008, 20:34
Ако продавачът не иска да закараш колата на диагностика - обръщаш се и си тръгваш, колкото и красива да е колата.
Цената е доста висока и подлежи на сериозен коментар.

StarChild
02-05-2008, 16:33
Колочката найстина изглежда много хубава пък и е алфа ето защо ти е легнала на сърцето, :D в моят случей беше същото. Тези автомобили се избират със сърце! :wink:

clockmaster
15-05-2008, 15:23
Ха! Много странно, но тази тема е за колата, която аз купих! Колега, не знам защо си се отказал от покупката, но аз я видях и я купих от раз! Купето отвътре е като ново, отвън има някои дефекти, ама без тях не може! А и затова свалих доста от цената! :wink: Нямах време да я водя на диагностика, но звука ми хареса - дано не съм хванал късата клечка... :D Ако възникнат някакви сериозни проблеми обещавам да ви се оплача!

blabla
15-05-2008, 16:24
Ха! Много странно, но тази тема е за колата, която аз купих! Колега, не знам защо си се отказал от покупката, но аз я видях и я купих от раз! Купето отвътре е като ново, отвън има някои дефекти, ама без тях не може! А и затова свалих доста от цената! :wink: Нямах време да я водя на диагностика, но звука ми хареса - дано не съм хванал късата клечка... :D Ако възникнат някакви сериозни проблеми обещавам да ви се оплача!

Колата изглежда ЖЕСТОКО - боята май е истинска или е направена като хората, ако не е оригиналната (щото черните лайсни не са намазани като на повечето боядисани брони като моята например :cry:
Колега, да ти е честита и много безаварийни!
Колко я взе ако не е тайна?

А иначе и аз съм на мнение, че това не е колата за новоизлюпен шофьор... жал ми е за такива коли в ръцете на млади шофьори...

clockmaster
20-05-2008, 13:23
не е тайна - 4300
оттук нататък се започва: застраховки, аларми, профилактика, тук малко, там малко повече... :dark2:

blabla
20-05-2008, 15:26
не е тайна - 4300
оттук нататък се започва: застраховки, аларми, профилактика, тук малко, там малко повече... :dark2:

Е, това е добра цена, според мене, като се има предвид, че аз додох 6000.... ама това е друга тема, бития си е бит ....
А това: :dark2: не ми се размина леко и даже още не е свършило.
Успех с твойта, дано да няма мизерийки!

clockmaster
21-05-2008, 10:41
Благодаря! Колата наистина си заслужава, а и модела много ме кефи, така че смятам да си я карам и да не си развалям с кефа от неизбежните мизерийки на всяка кола втора употреба :wink:
Пък като стана голям ще си купя Алфа от магазина! :priest:

gaidata
21-05-2008, 10:59
Според мен това не е кола за новоизлюпен шофьор.Алфата е мощен и директен автомобил,спокойно можеш да си счупиш главата някаде. :lol: :lol: Разхода може да е от 10 до 15 :lol:
неможах дате разбера защо нее за млад шофиор ? поради това че е 1.4 103 коня хммм ами те на туи копе едвали ще се усетят .... колата е тукмо за него поне ще влезе бързо в бизнеса с ремонтите и ще схване доста неща след като посещава сервизите :wink: