View Full Version : Бензин в маслото
krasio_86
27-04-2008, 21:33
преди 3 месеца си купих алфа 145 1.3 i boxer ,след като направих обслужването и останових ,че смесва маслото с бензин някои може ли да помогне с нещо ,да ме насочи на някаде много ще сам ви благодарен
Колега, коригирах заглавието на темата. Моля занапред кръщавай темите си смислено!
tonov
RUSEV-BGR
27-04-2008, 21:48
пробваи първо да смениш термостата
krasio_86
27-04-2008, 22:05
защо термостата тои проблема не е в охлаждането не знам мисля 4е няма общо.ти имал ли си такав проблем
RUSEV-BGR
28-04-2008, 02:34
ами да имал съм особенно ако иа караш на къси растоианиа и не работи термостата тоест,постоианно е отворен....
krasio_86
28-04-2008, 19:35
ще проверя какво е положението с термостата ,дали не може да е от дюзите нещо
Satanism
28-04-2008, 20:09
ами да имал съм особенно ако иа караш на къси растоианиа и не работи термостата тоест,постоианно е отворен....
Съжалявам, аз нещо не мога да вържа термостата с бензина...и с маслото?!
Имал съм забил на "отворено" термостат на Ланчата....проблема беше, че просто не загряваше до оптималната температура... :?
Когато моторът не загрява, ЕКУ-то обогатява сместа и недоизгорелият бензин се стича в картера и разрежда маслото. Освен това се качва и разходът.
Трябва и диагностика.На 33-ката ми така правеше щото не беше в час датчика ,който измерваше темп. на въздуха оттам прави богата смес и т.н. ,резултата смесва маслото с неизгорял бензин
аз ходих на диагностика и имаше няколко грешки и човека ги изчисти но каза че пак ще се натрупват до като не решим проблема с бензина в маслото,а каде се намира тоя датчик но мисля че ако имаше проблем с него щеше да покаже на компютъра
датчикът за температура на въздухът стои на едно гумено съединение между въздушният филтър и дроселовата клапа.Не съм убеден че при диагностиката се хваща защото съпротивлението му се променя в доста широк обхват.Лично аз се съмнявам че от богата смес може да влезе бензин в маслото.Според мен е по-вероятно да е от някой инжектор.
п.п. Добре ще е да се обединят двете теми.
Лошото е че не може да се обединяват теми, а само да се разделят. Местя мненията тук и трия другата тема.
А към колегата krasio_86 - моля повече не пускай по една тема в няколко раздела, иначе ще се трият излишните.
тези боксери не са ми ясни, но виж бобините и свещите как са, може да има не добро изгаряне или дори никакво и да се стича бензина в картера, само предположение от мен
ivan dimitrov
29-04-2008, 23:16
---
krasio_86
16-05-2008, 23:19
здравеите отново колеги :) аз вчера проврерих свещите и както колегата raiders каза може и да излезе от тях защото когато я запаля като е студена и оборотите и се качват до кам 1500 и после слизат до 500-600 и аха аха да угасне и пак се вдигат докато не позагрее малко и това може да довежда до недобро изгаряне на горивото и да отива в картера и сега остана да ги сменя и после пак ще пиша какво се е получило :D
тоя термин "стича" как ви се струва , през 3 реда сегменти ,...
няма как да ги меша бензин с масло при нещо друго освен износени сегменти ... иди при Лисан , да ти прегледа колата и спри с това гадаене:)
ivan dimitrov
18-05-2008, 02:40
---