View Full Version : Възможно ли е да се смени ?
automaniac
28-04-2008, 23:46
Здравейте ,
възможно ли е да извадим на 155 1.8 ТС и да сложа 2.0ТС ? Съвпада ли ел. инсталацията на 1.8 с ел. инстал. на двулитровия ?Може ли да се ползва ЕКУ-то от 1.8 на двулитровия? Знам че параметрите са различни.
Не търся мощност, просто 1.8 е гръмнал, а имам в наличност 2.0 .
Заслужава ли си да се започва този "проект" ??
Благодаря предварително.
мисля че електрониката е друга и не става,но нека все пакс е изкаже някои по вещ колега :!:
Здравейте ,
възможно ли е да извадим на 155 1.8 ТС и да сложа 2.0ТС ? Съвпада ли ел. инсталацията на 1.8 с ел. инстал. на двулитровия ?Може ли да се ползва ЕКУ-то от 1.8 на двулитровия? Знам че параметрите са различни.
Не търся мощност, просто 1.8 е гръмнал, а имам в наличност 2.0 .
Заслужава ли си да се започва този "проект" ??
Благодаря предварително.
И мен ме вълнува същия въпрос :D Ще те помоля обаче малко да си коригираш заглавието, поненеже така от него не става ясно за какво е темата ;)
ECU-то задължително. А, дали останалата част от инсталацията ще пасне, може да провериш като сравниш (с помощта на Аутодата, например) пиновете на екутата за 1.8 и 2.0 дали са с еднакво предназначение. Мисля си, че само смяната на ЕКУ-то ще е достатъчна, но само си мисля - не знам...
Нищо не е нужно да се сменя. Всичко по ел. инсталацията си пасва. Единствено на самото ECU има един превключвател, който е в позиция "on" или "off" в зависимост какъв двигател управлява - 1,8 или 2,0. На кое точно краче от ECU'то се намира въпросния превключвател можеш да се информираш от менюалите за ремонт и експлоатация на 155'ците!
Успех!
Нищо не е нужно да се сменя. Всичко по ел. инсталацията си пасва. Единствено на самото ECU има един превключвател, който е в позиция "on" или "off" в зависимост какъв двигател управлява - 1,8 или 2,0. На кое точно краче от ECU'то се намира въпросния превключвател можеш да се информираш от менюалите за ремонт и експлоатация на 155'ците!
Успех!
На кое ЕКУ ? Щото аз имам свалено от 1.8 и такова чудо няма :roll:
Ако е на ЕКУ-то от 2.0 , значи пак ще си трябва такова да се сложи на 1.8 .Понеже излиза, че на 2.0 може да работи в два режима- 1.8 и 2.0, а на 1.8-то само в режим за 1.8 .
ЕКУ от 2.0 работи без грешка на 1.8 - личен опит.
На кое ЕКУ ? Щото аз имам свалено от 1.8 и такова чудо няма :roll:
Ако е на ЕКУ-то от 2.0 , значи пак ще си трябва такова да се сложи на 1.8 .Понеже излиза, че на 2.0 може да работи в два режима- 1.8 и 2.0, а на 1.8-то само в режим за 1.8 .
Абе колега аз разбрах че дадени крачета се окъсяват или не в зависимост от мотора.
ако двулитровият мотор е 8 клапанов- няма никакъв проблем. всичко си пасва. при 16 клапановия не стоят така нещата с електрониката.