View Full Version : Вариатор
angel1974
29-04-2008, 10:38
Колеги,
от няколко седмици моята Алфета пали като дизел, а от вчера почнах да чувам и по-силно почукване и след като прегледах форумните теми видях, че съм за смяна на вариатора.
Тъй като нов виждам, че е над 300лв, а смяната още 150лв то ще направя тази операция, когато сменям ремъците.
Проблема е, че не планирам това скоро, защото са сменяни преди около 15000км.
Въпроса ми е - Колко време/км може да се изкара с това тропане на вариатора и дали това че той вече се е скапал може да доведе до по-сериозни поражения за колата. Не съм много наясно с ролята му и евентуалните проблеми, които могат да възникнат от по-късната му смяна.
Защото колкото и да струва, ако ще ми причини по-големи щети/разходи то по-добре да го сменям тези дни. Ако пък може да изкара 1-2 месеца през които ще мина 2000-3000км то да забавя този момент.
П.С. Вие на колко сте сменяли двата ремъка?
Благодаря за отговорите
Карай си спокойно, няма проблеми.
Не виждам с тези 1-2 месеца и тези 2-3 хил.км какво ще спечелиш при положение,че си на 15хил.км в момента. До смяна на ремъци маи имаш още много километри да изпапаш:?:
Ще отложи плащането предполагам.
провери дали двигателя ти е 150 или 155к.с. или най добре ми прати VIN на лично
щото ако е CF3 мотора - 150к.с. - не съм чувал те да имат тия проблеми с вариатора, които имат по-старите версии на двигателя... и може и да е по-сериозен проблем ....
CF2 му е мотора.ахаа :) е в тоя случай това е добра новина;)
angel1974
30-04-2008, 12:29
155 к.с ми е двигателя, колегата Никс1 е напълно запознат :D :D
затова мисля, че е точно във вариатора е проблема, защото ако не е съвсем не ми увира главата какво може да е.
затова мисля, че е точно във вариатора е проблема, защото ако не е съвсем не ми увира главата какво може да е.повдигачите?
angel1974
30-04-2008, 14:38
затова мисля, че е точно във вариатора е проблема, защото ако не е съвсем не ми увира главата какво може да е.повдигачите?
заради тях ще пали като дизел или ще почуква :roll: :roll: и как да разбера че са те и съответно като цифри какво би значело това :roll:
angel1974
30-04-2008, 14:40
и тия повдигачи къде да ги търся в е-пера :roll:
1.Хидравлични повдигачи Метелли - 16бр - 268лв от ТиН
2. Ремонтен комплект за вариатора - 12лв от ТиН
смяна на сичкото - към 200лв;)
angel1974
30-04-2008, 15:09
:D :D :D абе както е тръгнало тук 200 кинта, там 300 кинта, накрая ще взема да си купя едно чистак ново МПС да му плащам 300лв на месец и да не се разправям с глупости :D :D тъй и тъй ги давам почти всеки месец тия пари :D
П.С. Ако са повдигачите как най-лесно да разбера дали са те и има ли проблем ако забавя смяната им, защото разбрах, че ако е само вариатора мога да изкарам още с него в това му състояние.
:D :D :D абе както е тръгнало тук 200 кинта, там 300 кинта, накрая ще взема да си купя едно чистак ново МПС да му плащам 300лв на месец и да не се разправям с глупости :D :D тъй и тъй ги давам почти всеки месец тия пари :D
П.С. Ако са повдигачите как най-лесно да разбера дали са те и има ли проблем ако забавя смяната им, защото разбрах, че ако е само вариатора мога да изкарам още с него в това му състояние.
е то и с повдигачите можеш.... :) карай си стига да не те дразни ...
а за 300те лв. ше си земеш, ама няма да е клас 166 ;)
за клас 166 отиваш на доста повече от тия пари на месец;)
и те така;)
angel1974
30-04-2008, 15:16
е то и с повдигачите можеш.... :) карай си стига да не те дразни ...
а за 300те лв. ше си земеш, ама няма да е клас 166 ;)
за клас 166 отиваш на доста повече от тия пари на месец;)
и те така;)
:D :D :D знам, че е така аз затова и все още си я глезя и я карам моята.
и благодарско за съвета, засега ще я движа така пък ако се поразтропа повече ще я карам за ремонт, то е ясно, че няма къде да избягам :D
Абе и аз това му обяснявам, че за 300 лв. на месец ще си вземе лагерна количка, ама той не та не. :lol: