PDA

View Full Version : Червена лампа на таблото

Kontra
29-04-2008, 21:22
Свети ми една червена лампа на таблото. В началото светкаше горе-долу веднъж в седмицата. Отидох на сервиз. Човекът ми каза да не се притеснявам - че вероятно съм сипал кофти нафта и това е нищо. Но от няколко дена почна да свети много яко - всеки ден, почти веднага след като запаля. Моля, някой който знае за какво е тази лампичка да даде някаква идея къде е проблема.

Става дума за червената лампа отляво на ключето с надпис "Code", т.е. на първата снимка е 4-тата червена лампа отляво надясно.
На втората снимка е лампичката, означена с "B".

http://www.iwans.net/autos/alfa_146/manual/Alfa146InstructionManual_Page22.jpg

http://www.iwans.net/autos/alfa_146/manual/Alfa146InstructionManual_Page31.jpg

Boxer_Power
29-04-2008, 21:32
това не е ли ламшата за дюзите?явно имаш някой проблем в тях?

Kontra
29-04-2008, 21:33
да
това ми казаха в сервиза
че съм сипал кофти нафта и дюзите са засмукали нещо
и да не се притеснявам
обаче то почна да свети много по-често и се спичам

lgancho
29-04-2008, 22:21
Лампата не е само за дюзите, ако имаш проблем по електрониката, ако компютъра ти вади грешка, пак лампата свети. На мен ми светеше преди да си сменя термостата, поради много ниската температура на двигателя от което изглежда възникваха някакви проблеми. Ако лампата ти свети често трябва да идеш на диагностика, за да разбереш от какво е. Много може да са причините тя да свети. Има множество теми за хора с същия проблем като твоя и навсякъде можеш да видиш, че никой не може да каже със сигурност какъв е проблема преди да се закачи колата на диагностиката и да се види. Ако ту светва ту изгасва, не знам дали ще може да се види къде е проблема, защото явно се появява само от време на време.

Kontra
30-04-2008, 07:05
не угасва
карам, по някое време светва и си седи така, докато не изгася колата
като запаля наново в началото не свети и после пак

чудех се дали да не слагам някакви добавки, които евентуално да почистят ... нещо :P , но се разрових из стари теми - бая народ са писали, че мога да се омажа още повече и реших да не си правя експерименти

един ортак са ме посъветва да откача акумулатора за една нощ, за да се изчистят старите грешки в компютъра
ще го пробвам - ако не стане, отивам пак в сервиза
мерси

Novachev
30-04-2008, 07:51
Лампата ти светва защото колата има проблем и трябва да отидеш на диагностика. Дори да откачиш акумолатора проблема няма да се реши.

SigSauer
30-04-2008, 09:23
чудех се дали да не слагам някакви добавки, които евентуално да почистят ... нещо :P , но се разрових из стари теми - бая народ са писали, че мога да се омажа още повече и реших да не си правя експерименти

Говорим за добавките за дизел, за почистване на дюзи !
Tова с добавките НЕ са експерименти !
Нека не подхващаме тема в темата - Но добавките са измислени за да помагат на двигателя. Това, че на някой развалянето на двигателя му е съвпаднало с слагането на добавка, да не те стряска - Слагай смело добавка - правил съм го не веднъж / и не само на Алфата / и винаги - ако не е помогнало, то НИКОГА не е навредило.
Така, че единствено може само да ти помогне или не - но не и да навреди.
Твоя си работа. :D

Kontra
01-05-2008, 23:52
оправих се
бях до сервиза- за 25 кинта ми почистиха нещо, дето на високи обороти правело некъв вакум / дърпало некъв въздух / преработвало втори път изгорелите газове - трегер / егер ... нещо такова :P
са си я жулвам прилично и вече нищо не свети
кефя се като животно :lol:
мерси на всички