Log in

View Full Version : ЛАМПА ?

Yureti
29-04-2008, 21:40
За коко е тая лампа ?
кат включа фаровете и светва...
(па аз се си карам на фарове..)
кат ге спра изгасва...
Бушоните са здрави сите...
фарове, мигачи, халогени и сeкво ..
Също.. :shock:
???
help

beili
29-04-2008, 23:03
:)

koolio
29-04-2008, 23:19
За коко е тая лампа ?
кат ге спра изгасва...
???
help
По- ясно описание не бях срещал скоро, но все пак ако имаш предвид лампата за светлините на чек панела- отговорът е "Е па йебем ли го!" :lol: И при мен свети, а светлините са си ОК.

Yureti
29-04-2008, 23:49
За коко е тая лампа ?
кат ге спра изгасва...
???
help
По- ясно описание не бях срещал скоро, но все пак ако имаш предвид лампата за светлините на чек панела- отговорът е "Е па йебем ли го!" :lol: И при мен свети, а светлините са си ОК.
... Ъ ?
е уж монтирах снимка...
па ся я няма.. :shock:
.... ша пробам пак...
:P

Yureti
29-04-2008, 23:50
:shock:
я да видим ся..

Ilko Ivanov
30-04-2008, 00:14
Осветление на задния номер...

Alexanderbb
30-04-2008, 08:42
Мда отваряш багажника, махаш двете големи капачки и гледаш коя крушка не свети.

Yureti
30-04-2008, 08:43
... Дясната...
Благдарности банда..
:P :P :P

arieca155
30-04-2008, 09:03
Мда отваряш багажника, махаш двете големи капачки и гледаш коя крушка не свети.
точно щях да кажа изгоряла крушка .

bass
30-04-2008, 12:35
Ае дууре уеее, що са решили, че на нас след '94 (или къвто там беше принципът за монтаж на опростения модел) не ни трее такваз индикация? Кой знае откога карам с изгоряла крушка на единия стоп, чак днес забелязах като се качи колега в колата ми :?

Alexanderbb
30-04-2008, 15:15
И аз забелязвам че на половината 155 които срещам по пътя им светят само по 2 крушки отзад на габаритите а не както си е редно по 4. Обаче се съмнявам да е само на такива без сложния чек панел

hsr
30-04-2008, 15:25
Ае дууре уеее, що са решили, че на нас след '94 (или къвто там беше принципът за монтаж на опростения модел) не ни трее такваз индикация? Кой знае откога карам с изгоряла крушка на единия стоп, чак днес забелязах като се качи колега в колата ми :?

Моята по ВИН излиза 93' и пак няма такива екстрички :frown:
Поне "рисунките" ги няма :frown:

Yureti
30-04-2008, 15:38
И аз забелязвам че на половината 155 които срещам по пътя им светят само по 2 крушки отзад на габаритите а не както си е редно по 4. Обаче се съмнявам да е само на такива без сложния чек панел
... и аз да се намеся...
моя..(десен пак) стоп понекогаш свети ...
па понекогаш не ще ... (и съответно индикира съответната ламбичка...)
... ма що праи така.. :shock:
никто не знает...
баси му и колата...
:P:P:P

bass
30-04-2008, 15:38

А, тва с половината габарити е друг случай според мен, даже завчера с Koolio го коментирахме, след като покарах зад него и ми направи впечатление :-) Понеже външните крушки са едновременно за габарити и спирачка, няма проблем ако вътрешните (само габарити) не светят - мисля, че просто хората не си правят труда да ги сменят или даже не забелязват липсата им, ако са изгорели едновременно.

Моето мрънкане е по повод липсата на лампички на чекпанела - на моя има само индикация за отворени врати (simplified version според ръководството). Отчасти причината е, че лампата за маслото от чекпанела е изнесена на таблото с уредите, ама защо не са оставили другите индикации? Крушки, ниво на течността за чистачките и прочее... Какво ли ще стане, ако си бодна един "учен" чекпанел? Като свалях моя отзад имаше сумати кабеляк, та ако евентуално разликата е само в панела...?

bass
30-04-2008, 15:43

Ми ламБата е мноо кретенска - с две жици (една за габарит и една за спирачка), а и цокълът е бая халтав, та трябва да се нагласи добре - и на мен ми го е правила тоя номер. Освен тва, като за първи път, обърнах крушката и на габарит светеше много силно (като при спиране), а като натисна спирчака - едва-едва се усилваше светлината :-) Така че отвори, почисти, завърти насам-натам с повишено внимание и така :-)

hsr
30-04-2008, 15:49
..Какво ли ще стане, ако си бодна един "учен" чекпанел? Като свалях моя отзад имаше сумати кабеляк, та ако евентуално разликата е само в панела...?

И аз това се зачудих :gruebel: Доколкото знам за повечето неща си има прекарани кабеляци (напр. задни ел. стъкла, халогени и т.н) дали ще има и за панела :roll: Ако има да вземем да се обзаведем и ние с по едно модерно панелче :twisted:

XaBu4ko
30-04-2008, 17:49
Ам чек че ме шашнахте..... Как трябва да свети 155 отзад на габарити.... Мен си ми свети там дет са ми стоповете.. и другаде ли трябва да свети????????

hsr
30-04-2008, 17:54
Ам чек че ме шашнахте..... Как трябва да свети 155 отзад на габарити.... Мен си ми свети там дет са ми стоповете.. и другаде ли трябва да свети????????

Там си свети, обаче е с по 2 крушки на стоп/габарит, а не с по 1 както при др. коли .Затова често се случва едната да е изгоряла и да не можеш да се осетиш, понеже другата продължава да свети .Просто светлината е по-слаба в тия случаи .

XaBu4ko
30-04-2008, 17:57
Ееее. Ок. Аз си мислех да направя и задните фарове за мъгла да светят и те като габарити...

Alexanderbb
30-04-2008, 18:51
Ееее. Ок. Аз си мислех да направя и задните фарове за мъгла да светят и те като габарити...

Да бе да станеш като горд собственик на хлопел дето на човек му иде да му строши главата вечер

Xman
30-04-2008, 19:00
Моята като е с чек-панел, голям праз...Лъже и не винаги ми показва изгоряла лампа.Все ходя да я зяпам нощно време дали свети всичко. :shock:

Yureti
04-05-2008, 18:24

Ми ламБата е мноо кретенска - с две жици (една за габарит и една за спирачка), а и цокълът е бая халтав, та трябва да се нагласи добре - и на мен ми го е правила тоя номер. Освен тва, като за първи път, обърнах крушката и на габарит светеше много силно (като при спиране), а като натисна спирчака - едва-едва се усилваше светлината :-) Така че отвори, почисти, завърти насам-натам с повишено внимание и така :-)
... ша проверА..
и ще доложа...
:P
Поздрави

bojinkov
14-05-2008, 16:05
За коко е тая лампа ?
кат ге спра изгасва...