PDA

View Full Version : ако некой съ е стресирАл

търтей
30-04-2008, 10:54
ако някой се е стресирал от налета на военни машини, да знае че не ни нападат руснаците а:

От вторник до 6 май самолети и вертолети започват тренировки за парада и ще прелитат над центъра на столицата между 10.00 – 11.30 часа и между 14.00 – 15.00 часа.

Първи на парада ще прелети хеликоптер Ми-17 с националното знаме. Ще участват общо 15 самолета и вертолета, между които изтребител Миг-29, самолети "Пилатус" и Су-25 и вертолети Ми-17, Ми-24 и "Кугър".

В парада ще бъдат представени и около 45 единици бронирана, верижна и колесна техника. Една от най-новите придобивки на армията - бронираната машина М1117, закупена от американската фирма "Текстрон Марин & Ленд", ще бъде показана за първи път на парада по случай Гергьовден, наречен още денят на Св. Георги Победоносец и празник на Българската армия.

Old Fox
30-04-2008, 11:19
Ще участват общо 15 самолета и вертолета...

Демек викаш всичката способна да лети техника ще се събере над София. И има правописна грешка вместо изтребител МиГ-29, ми се струва че ще е по правилно изтребителЯТ МиГ-29. :D

pent
30-04-2008, 11:20
и вчера и днес им се радваме като малки деца видели въртолет :lol:

търтей
30-04-2008, 11:21
ай ся претенции :wink:

то и преди "разрушаването" на армията в доктрината пишеше, че трябва да задържим турците 24 часа на стара планина докато се довлече големия брат (ега пукнат)

fred
30-04-2008, 15:23
Ъ, густоо, ще взема да отида на парада

DerMeister
30-04-2008, 15:39

то и преди "разрушаването" на армията в доктрината пишеше, че трябва да задържим турците 24 часа на стара планина докато се довлече големия брат (ега пукнат)
Турците мое да ги задържиме заедно с румънците в Карпатите обаче. Виж гърците, май за един ден стигат само до Стара планина, доколкото съм чувал. :lol:

Stoyan Georgiev
30-04-2008, 16:46

Турците мое да ги задържиме заедно с румънците в Карпатите обаче. Виж гърците, май за един ден стигат само до Стара планина, доколкото съм чувал. :lol:

те ако нямат кафенце, което да им прави фрапе ни мърдат :D:D

BaiJedi
30-04-2008, 19:25

:shock: Кой да пукне бе? Големия брат или турците?

Nasko_77
30-04-2008, 21:26
Турците мое да ги задържиме заедно с румънците в Карпатите обаче.:lol:И това само при условие, че се притекат на помощ и
Сърбите :lol:

Mupo
30-04-2008, 21:27

Бе баш Гърците държат рекорда за миналата година по хвърлени пари за военна техника. Пред Китай и Индия са. Направи си сметка, че за един ден ше омотат целия Балкан съсе мечките.

Stoyan Georgiev
30-04-2008, 23:35

Бе баш Гърците държат рекорда за миналата година по хвърлени пари за военна техника. Пред Китай и Индия са. Направи си сметка, че за един ден ше омотат целия Балкан съсе мечките.

предполагам че говорим за процент от бюджета им, а техния бюджет далеч не е толкова голям като този на Турция примерно, освен това турските военни имат опит в реални бойни действия, а и си говорим за едномилионна армия - най-голямата в НАТО мисля, като абсолютна бройка. освен това дори гърците да държат рекорда за миналата година, турция от друга страна постоянно си ги е давала малко по-малките суми ;)

ама живеем в такива времена в които да си говорим за инвазия от Турция и Гърция особенно, е меко казано смешно :lol: наааааай-малкото сме част от един и същ пакт :) а и във времена на такава глобализация основна роля в решаването или по-точно предовратяването на големи конфликти играят двете думички "ядрен арсенал" - демек никоя от силите няма да позволи да се случи мащабна война

ПП: май развалих хубавата говоренка :lol:

Nasko_77
30-04-2008, 23:44
Иначе... поотделно ние ли сме най зян... Нас май и Албанците ще ни отупат ако евентуално... :D

AlfaRomeo
01-05-2008, 00:34
Ехх защо при нас няма такива работи,да има се порадвам малко ;) тцтц Военно положение във сф :D

fred
01-05-2008, 13:25

Тия сме ги чували и преди Балканската война-от грък войник не става, а виж турците имат силна армия /ма и тях сме ги тепали здраво/.Ама нещо забравихте че сме в НАТО и те са там.

търтей
01-05-2008, 19:40
абе аз за големия брат викам че трева да пукясат

турците пречат и плашат само шепа немислещи фанатици тука :lol: :lol: :lol:

fred
01-05-2008, 20:01
И аз си мисля, че от големия брат по-лошо нема :lol:

BaiJedi
02-05-2008, 20:57
Е те тва е! Големия брат да пукне,да живеят турците! :shock: То заради това Ахмед Доган управлява 20 години тая държава :puke:

Grigor
04-05-2008, 11:06
Хех... и какво ? От единия голям брат се кланяме на другия ли ?

Не става дума за политика или нещо друго, но аз предпочитам близкия голям брат. Езика ни е почти еднакъв, културата ни е близка, имаме обща история /и хубава и лоша/ и какво ли още не.

Онези зад океана са мелези и не им пука за никой освен за тях си /а на моменти и това е съмнително/.

Аз не мразя турците, но ако не бяха брататя щахме да имаме чалми до преди 80-90 години.... а след това щеше оня немски изрод да ни определя курса...

Иначе по темата - руското оръжие в 90% е класа над америкаското и това е доказано.

Mupo
04-05-2008, 11:44
Да не кажа и 98%, защото хората са казали - "Който господства на небето, господства и на земята". А пък руснаците специално в авиацията са толкова напред ... американците могат само да цъкат с език и да си мечтаят. За справка Макс-овете, който ги е гледал знае за какво иде реч :wink: 8) .

търтей
04-05-2008, 20:10
григоре къде го видя тва за другия брат??? - нещо си се самоподгонил
НЕ трябва да се кланяме на никог

имам основяния да недолюбвам русия и то големи
хич не ми се спори на тая тема, но теорията с освобождаването, че трябва да сме им благодарни е вопиюща глупост :D

Nasko_77
04-05-2008, 20:32
Хех... и какво ? От единия голям брат се кланяме на другия ли ?

Не става дума за политика или нещо друго, но аз предпочитам близкия голям брат. Езика ни е почти еднакъв, културата ни е близка, имаме обща история /и хубава и лоша/ и какво ли още не.

Онези зад океана са мелези и не им пука за никой освен за тях си /а на моменти и това е съмнително/.

Аз не мразя турците, но ако не бяха брататя щахме да имаме чалми до преди 80-90 години.... а след това щеше оня немски изрод да ни определя курса...

Иначе по темата - руското оръжие в 90% е класа над америкаското и това е доказано.100% съм съгласен с това.

Nasko_77
04-05-2008, 20:37
хората са казали - "Който господства на небето, господства и на земята". А пък руснаците специално в авиацията са толкова напред ... американците могат само да цъкат с език и да си мечтаят. За справка Макс-овете, който ги е гледал знае за какво иде реч :wink: 8) . Миро... те и под водата май така :D

Mupo
04-05-2008, 20:54
Абе айде там имат некви ... такива родилни напъни Хамстерите .. ама си прав де. Иначе за така нареченото "освобождаване" съм съгласен и аз, то си е било един вид като другото "освобождаване" .. ако ме разбирате 8) :) .

Nasko_77
04-05-2008, 21:04
http://hobbymodels.hit.bg/Air_jet/S-37.htm

Първият полет се състоя на 02.04.1996г. Летецът-изпитател е Евгени Фролов. Той е човекът позволил си да предизвика на учебен ваздушен бой, които и да са три !!!!! изтребителя западно производство. Жалко е, че му бе отказано :D

Mupo
04-05-2008, 21:35
Много се отклоняваме от темата, ама нещо тая обратна стреловидност хич не ми вдъхва доверие. За маневреност при ниска скорост ок, ама при по-високи скоростти, имам чувството че а кривна а е долу :oops: :) . Пък и руснаците като вица за скъпата кола дето не ги карали много, т.е. само на изложения го показват и то без каквато и да е било ... хмм демонстрация, пърха си там с неква скорост по права линия и до там.

Orm
04-05-2008, 22:33
:D Турците са 1 200 000 армия но виждали ли сте екипировката им ??? Ходят с каски от втората световна ....... А и 20 - 30 установки град ( по добре смерч де ) ще ги направят на кайма ( ако не сте виждали може да проверите в youtuba какво прави една такава машина.....
Както и да е дори да не сме в един пакт и не дай си боже стане нещо ГАДНИТЕ РУСНАЦИ ще ни помогнат пак , както го направиха в Сърбия. Въпреки гадното отношение на по голямата част от българите към тях . А срещу руската бойна машина нищо не издържа......

Nasko_77
05-05-2008, 01:23
Много се отклоняваме от темата, ама нещо тая обратна стреловидност хич не ми вдъхва доверие. За маневреност при ниска скорост ок, ама при по-високи скоростти, имам чувството че а кривна а е долу :oops: :) . Пък и руснаците като вица за скъпата кола дето не ги карали много, т.е. само на изложения го показват и то без каквато и да е било ... хмм демонстрация, пърха си там с неква скорост по права линия и до там.Стига бе... за момента е най-добрия самальот.... и май за още дълго за напред.

Grigor
05-05-2008, 09:32
Търтей,
Съгласен съм, че тука не е добре да се спори за тази теми - най-малкото защото писането ще е ужасно много...

България сама се "нахендря" и с Турците и с Германците... и естествено с всички последствия от това... и аз съм фен на независимостта, но явно не ни е писано да сме толкова независими колкото ни се иска....

Orm
05-05-2008, 10:04
[quote="Mupo"]Много се отклоняваме от темата, ама нещо тая обратна стреловидност хич не ми вдъхва доверие. За маневреност при ниска скорост ок, ама при по-високи скоростти, имам чувството че а кривна а е долу :oops: :) . Пък и руснаците като вица за скъпата кола дето не ги карали много, т.е. само на изложения го показват и то без каквато и да е било ... хмм демонстрация, пърха си там с неква скорост по права линия и до там.[/quote

Имаедно положение при самолетите когато почват да се въртят около оста си и да падат от това положение няма излизане ( катапулт ).
С-39 може сам да влезне и да излеза от тази въртележка. А при по големи скорости крилата нямат многоголямо значение самолета става като ракета

търтей
05-05-2008, 13:55
срещу руската бойна машина нищо не издържа......

тва къде го прочете :lol: :lol: :lol:

шъ ме уморите

Old Fox
05-05-2008, 19:09
Имаедно положение при самолетите когато почват да се въртят около оста си и да падат от това положение няма излизане ( катапулт ).
Плосък свредел може би?

С-39 С-37 може би?

А при по големи скорости крилата нямат многоголямо значение самолета става като ракета
А това къде го видя вече не знам , обаче е мнооого далеч от истината. Дори и за самолети с тяговъоръженост >1.

Mupo
05-05-2008, 19:15
Orm в много голяма грешка си за това "положение" наречено свредел :wink: . Жизнено важно е да се научиш да не влизаш и да излизаш от свредел. Лошото е ако си на малка височина, иначе излизането е горе-доле лесно за хора на които им е работа.
Търтей ти влизал ли си у свредел ? не мое да не си :oops: :) :devil: .

Orm
05-05-2008, 20:55
Чакай сега по ред .
1- С 37 (грешката е в пръстите ми) :D
2- За свредел (предполагам става дума за същото , просто нещата които чета и гледам са на руски и там се казва ШТОПР (тирбушон на български буквален превод)) . Най елементарното е да си качите играта миг29 или ф16 и да се пробвате да го направите. Трябва да си виртуоз пилот да го направиш (всички се обучават на това но малко пилоти го могат) а при С 37 дори начинаещ пилот може да извади самолета от свредел
3- При свръхзвукова скорост не крилата държат самолета във въздуха ( дори има и такива които си ги прибират по близо до корпуса за по малко съпротивление. Гледах едно интервю с един от главните конструктори на ОКБ Сухой. Та той буквално каза следното : при съвременните изтребители крилата основно трябват за излитане и кацане.
4 - За руската бойна машина Търтей - можеш да питаш твоите любими турци за нея , немците може да ги питаш , французите , китайците а по назад в историята и шведите и поляците.
5- Отказах се да гледам дискавъри след като гледах предаване за изтребители и класация от 30 място надолу , имаше каква ли не буламоч от типа на еврофитер , мираж , ф-16 и какво ли още не и нито един руски истребител. След това даваха класация за топ10 танкове Т90с беше на 5 или 6-то място а пред него някакви еврейски и китайски танкове на 2 място Леопард на 1 място Абрамс , но някак си забравиха да споментат че в 30 дневните испитания в Индия Абрамс изкара 2 дена а Т90с 30 дена без един ремонт. Като гледаш американски предавания най доброто излиза че е тяхното , докато в руските предавания ги сравняват и казват и добрите и лошите страни на техниката.

Оффффф изморих се да пиша , айде стига толкова за сега :wink:

deadairplane
05-05-2008, 21:35
:D Турците са 1 200 000 армия но виждали ли сте екипировката им ??? Ходят с каски от втората световна ....... А и 20 - 30 установки град ( по добре смерч де ) ще ги направят на кайма ( ако не сте виждали може да проверите в youtuba какво прави една такава машина.....
Както и да е дори да не сме в един пакт и не дай си боже стане нещо ГАДНИТЕ РУСНАЦИ ще ни помогнат пак , както го направиха в Сърбия. Въпреки гадното отношение на по голямата част от българите към тях . А срещу руската бойна машина нищо не издържа......

Чакай сега по ред .
1- С 37 (грешката е в пръстите ми) :D
2- За свредел (предполагам става дума за същото , просто нещата които чета и гледам са на руски и там се казва ШТОПР (тирбушон на български буквален превод)) Никой самолет до сега не излизал от свредел знам че е невъзможно . Най елементарното е да си качите играта миг29 или ф16 и да се пробвате да го направите.
3- При свръхзвукова скорост не крилата държат самолета във въздуха ( дори има и такива които си ги прибират по близо до корпуса за по малко съпротивление. Гледах едно интервю с един от главните конструктори на ОКБ Сухой. Та той буквално каза следното : при съвременните изтребители крилата основно трябват за излитане и кацане.
4 - За руската бойна машина Търтей - можеш да питаш твоите любими турци за нея , немците може да ги питаш , французите , китайците а по назад в историята и шведите и поляците.
5- Отказах се да гледам дискавъри след като гледах предаване за изтребители и класация от 30 място надолу , имаше каква ли не буламоч от типа на еврофитер , мираж , ф-16 и какво ли още не и нито един руски истребител. След това даваха класация за топ10 танкове Т90с беше на 5 или 6-то място а пред него някакви еврейски и китайски танкове на 2 място Леопард на 1 място Абрамс , но някак си забравиха да споментат че в 30 дневните испитания в Индия Абрамс изкара 2 дена а Т90с 30 дена без един ремонт. Като гледаш американски предавания най доброто излиза че е тяхното , докато в руските предавания ги сравняват и казват и добрите и лошите страни на техниката.

Оффффф изморих се да пиша , айде стига толкова за сега :wink:
Най-добре е да си гледаш танковете и да не се заниваш с авиация, по големи глупости от тези цитати никога не съм чел. Та на думата. В момента най добре подготвената армия е Френската и веднага след тях Турската. Нямаш си на идея за какво става на вапрос. А това за каските от 2рата световна го има само в халюцинациите на някои хора в Афганистан бях с каска от Кевлар и със щампа made in Turkey.
2 Относно НАТО там едни години Турция и Гърция като са се сбили НАТО не се е намесило и 2те държави а членки на НАТО.
3. Стандартно упражнение за излизане от свредел със самолет L29 е да пуснеш лоста и самолета сам си излиза (само че самолета не е руски) това упражнение курсантите го правят още в началото на обучението си.
4. Ако на самолетите не им трябва крилО (буквата о неслучайно е главна) защо досега не са ги махнали? Това пък беше най голямата простотия написана от тебе.
И още нещо за всички останали, това че Руските самолети са най-добрите е малко стара информация има няма 30 години. Само се замислете, че Руснаците нямат нито един нов самолет (вярно че хамериканските ги правят емигриралите конструктори на Сухой и Микоян) да не би при някой от вас да сравнява нещо супер старо с нещо ново?

търтей
05-05-2008, 21:48
.....

:devil: :thumbup:

търтей
05-05-2008, 21:55
и нещо в деха на утрешния празник

Св. Георги е роден в необятната руска степ?
или нейде в сибир?
да?

:wink: :lol:

Orm
05-05-2008, 22:13
Да не е това на снимката самолета дето лети сам? и сигурно е турски ( буквата т не случайно е малка) :D :D :D :D :D :D :D :D :D Ти сигурно всеки ден си в свредел във великата турска армия :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
турция турция турция турция :bounce8: :bounce8: Само дето се не ви върви с тия МиГ-ове на по 30 години и гук не смеете да кажете нали :D :D :D

deadairplane
05-05-2008, 22:21
Да не е това на снимката самолета дето лети сам? и сигурно е турски ( буквата т не случайно е малка) :D :D :D :D :D :D :D :D :D Ти сигурно всеки ден си в свредел във великата турска армия :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
турция турция турция турция :bounce8: :bounce8: Само дето се не ви върви с тия МиГ-ове на по 30 години и гук не смеете да кажете нали :D :D :D
Нещо си се объркал, аз 30 годишни мигове нямам, самолета от аватара е Италиански, разработка познай на кой на ФИАТ от 30те години на миналия век, за съжаление тоя е най здравия оцелял. И за турците още нещо, когато разбрах, че тези като тебе винаги ще гласуват за тях и понеже ми писна от простотиите им се спасих, ти му мисли че утре какво ще правиш а? А това червеното би ли го превел ако обичаш, очеизвадно е че знаеш турски повече от колкото си признаваш :evil:

nikki_sixx
05-05-2008, 22:26
турция турция турция турция :bounce8: :bounce8:
...ти нормален ли си бе... червей!?

Orm
05-05-2008, 22:32
Нещо си се объркал, аз 30 годишни мигове нямам, самолета от аватара е Италиански, разработка познай на кой на ФИАТ от 30те години на миналия век, за съжаление тоя е най здравия оцелял. И за турците още нещо, когато разбрах, че тези като тебе винаги ще гласуват за тях и понеже ми писна от простотиите им се спасих, ти му мисли че утре какво ще правиш а? А това червеното би ли го превел ако обичаш, очеизвадно е че знаеш турски повече от колкото си признаваш :evil:

Приятелю намери най неподходящият човек за турчин :D :D :D
Ако има нация която мразя то това са турчетата (имам си основателни причини да ги мразя повярвай ми)
Ти ги направи една от великите сили за това е логично да се усъмня че си турчин ( винаги пиша турция с малка буква :wink: )
По темата - май бъркаш истребителите със спортни самолети

Orm
05-05-2008, 22:36

Ок трябваше да допиша - все не ви върви на турците с руските МиГ-ове . А за червея май трябва да се изв :wink: ниш

Old Fox
05-05-2008, 22:38
@orm Виждам че си фен на руската техника също като мен. :) Обаче някои неща ти уягват. Крило с изменяема стреловидност се използва(използвало се е) да но по-маалко по-различни причини.
Не знам какво интервю си гледал, но сигурно превода е лош.

Платени репортажи и предавания има навсякъде, но да наричаш Еврофайтер буламач.... "а не не така"

deadairplane
05-05-2008, 22:39
Приятелю намери най неподходящият човек за турчин :D :D :D
Ако има нация която мразя то това са турчетата (имам си основателни причини да ги мразя повярвай ми)
Ти ги направи една от великите сили за това е логично да се усъмня че си турчин ( винаги пиша турция с малка буква :wink: )
По темата - май бъркаш истребителите със спортни самолети
Като ти гледам правописа повече на турски ми МЯЗА :wink: така и не ми преведе онова нещо в червеното. По ония години когато постъпих в армията турци не вземаха :idea:
ПС и самолетите не ги бъркам повярвай ми! Защо ли обяснявам що е това самолет на някой който го е виждал само на снимка?

nikki_sixx
05-05-2008, 22:39

Ок трябваше да допиша - все не ви върви на турците с руските МиГ-ове . А за червея май трябва да се изв :wink: ниш
за к'во да ти се извинявам бе? Имаш ли идея какво значи ника ти?
И турчин ли ме наричаш?
Още веднъж те питам - ти нормален ли си?

Orm
05-05-2008, 22:43
@orm Виждам че си фен на руската техника също като мен. :) Обаче някои неща ти уягват. Крило с изменяема стреловидност се използва(използвало се е) да но по-маалко по-различни причини.

Платени репортажи и предавания има навсякъде, но да наричаш Еврофайтер буламач.... "а не не така"
Казах че имаше еврофайтери миражи и всякаква буломач :D В никой случай не казва че само руските истребители са добри разликите им в характеристики са минимални освен по маневреност де там МиГ-овете са най добри ..... Изхода на боя вече, повече зависи от пилотите

deadairplane
05-05-2008, 22:45

Казах че имаше еврофайтери миражи и всякаква буломач :D В никой случай не казва че само руските истребители са добри разликите им в характеристики са минимални освен по маневреност де там МиГ-овете са най добри ..... Изхода на боя вече, повече зависи от пилотите
Изхода на боя зависи кой ще стреля преди другия да го е видял, и повярвай ми приятелю руските там ги няма никакви, което ме навежда на мисълта кой в крайна сметка бърка самолет за акробатика с изтребител?

Mupo
05-05-2008, 23:11
Много си прав колега. Няма и помен вече от доф-файтинга в днешно време ... натискаш копчето и смалко повече късмет уцелваш. Само да не си помислите че съм някъв пилот ... Мен там не ме бъркайте, иначе са доста малко хората били под или близо до излитащ изтребител, аз съм имал честа да бъда на не повече от около 30-40 метра Под кацащи 23-ки. КОето ме навежда на мисълта че това е една от най-големите издънки на Мигоян. ПОзнати още като "летящите гробове", а познайте защо.

Nasko_77
05-05-2008, 23:24
Ехеее... кво стана бе... вие Руснаците ги изкарахте, че хич не могат да правят самолети и бойна техника изобщо :lol:
Те винаги са били Царете в тая свера и до ден днешен са... кви са тея спорове :D

Orm
05-05-2008, 23:32
Изхода на боя зависи кой ще стреля преди другия да го е видял, и повярвай ми приятелю руските там ги няма никакви, което ме навежда на мисълта кой в крайна сметка бърка самолет за акробатика с изтребител?[/quote

Офффффффффф омръзна ми - ти откаде се взе толкова умен бре.....
руснаците ги нямало там никакви ...... въздушен бой вече нямало .... Само не го казвай на някой който разбира (дори и американец) това нещо че ще ти се смеят .
Ако всичко е така американците вече щяха да добиват нефт в сибир. Моля ти се не ме карай сега да ти пиша характеристики на управляеми и неуправляеми ракети за пусни и забрави ракети и.т.н А и както гледам няма смисъл , ти се мислиш за Гагарин опрял си се с рогата и не мърдаш .
Ще кажа едно , даноп никога не разберем кои истребители са по добри американските или руските.

Nasko_77
05-05-2008, 23:53
дано никога не разберем кои истребители са по добри американските или руските.Или коя бомба е по-унищожителна в действителност... Майката на бомбите (Американската) или Бащата на бомбите (Руската)... дето 20 пъти превъзхождала майката :lol:

Old Fox
06-05-2008, 14:55
Много си прав колега. Няма и помен вече от доф-файтинга в днешно време ... натискаш копчето и смалко повече късмет уцелваш. Само да не си помислите че съм някъв пилот ... Мен там не ме бъркайте, иначе са доста малко хората били под или близо до излитащ изтребител, аз съм имал честа да бъда на не повече от около 30-40 метра Под кацащи 23-ки. КОето ме навежда на мисълта че това е една от най-големите издънки на Мигоян. ПОзнати още като "летящите гробове", а познайте защо.

Няма как да те объркаме. Не е доф-файтинг а дог-файт(dog - fight), а името е Микоян не Мигоян. Явно е че си далеч от нещата.
За 23ките предполагам, че става въпрос за МиГ-23, еми стоял съм до излитащи, кацащи и рулиращи такива самолети. Тая простотия за летящия ковчег не знам откъде го измисли обаче като гледам как пишеш не си с богата авиационна култура, а си правиш генерални изводи за машината само по това как каца. :shock:

Stoyan Georgiev
06-05-2008, 16:49
дано никога не разберем кои истребители са по добри американските или руските.Или коя бомба е по-унищожителна в действителност... Майката на бомбите (Американската) или Бащата на бомбите (Руската)... дето 20 пъти превъзхождала майката :lol:

20 не, ама 5 ;)

разликата при американските и руските ракети е че руските ракети се разделят на 5 части, всяка от които има по 4 ядрени бойни глави, всяка способна да удари рзлична цел - т.е. ако всички глави достигнат целите си руснаците могат да ударят 20 цели с една ракета, докато амеркианците разчитат на 1 по-малка и по-бърза ракета с 4 бойни глави.

а иначе дог фаитинг-а е до голяма степен отживелица.. вече се използват fire and forget оръжия и се стрелят от 50 км , стигне ли се до близък бой, руснаците колкото и да са по-добри в акробатиката (това вече няма кой да го оспори според мен) самолета има ще ги остави на третата маневра, защото е построен на бюджет с който не можеш да разработиш съзтезателна кола ;) (това е преувеличение естествено, нарича се хипербола за засилване на впечатлението, което иска говорещия да създаде), а дори и да не го направи, русктие самолети от последните поколения, от всичката литература дето съм изчел на тази тема, не са ограничени, за да помагат на пилота да не прави маневри с опасни г-сили за да припадне . това според някои е преимущество защото позволява по-рязко маневриране, ама от къв ти е да маневрираш като си в безсъзнание ;)

че американците пропагандират техниката си така е, ама да твърдите че руснаците са вся и всьо ;) общо взето руснаците имат :lol: :lol: преимущество в грубата сила - притежавайки подводници с 2 пъти повече ракети и бойни глави, и по-евтини и лесни за поддръжка танкове и т.н. , американците си имат своите преимущества от към конвенционални оръжия

най-големия коз на братушките естествено е водородната бомба ;)

и един въпрос като за накрая ... какъв е смисъла да се спори като малките деца - кой самолет бил по-добър пък кои били по-добрите пилоти ;)

ПП: а за летящите ковчези е прав , защото по време на корейската война миговете са били с отвратителна видимост на кабината - имало е едни метални рами отпред и отгоре , които изключително много за влошавали видимостта

jorko
06-05-2008, 16:51
[quote="търтей":x0hu1kmt]

Демек викаш всичката способна да лети техника ще се събере над София. И има правописна грешка вместо изтребител МиГ-29, ми се струва че ще е по правилно изтребителЯТ МиГ-29. :D[/quote:x0hu1kmt]

Е тогава значи бях пиян онзи ден , когато видях два такива в небето над София ... или май бяха три :wink: :roll:

Orm
06-05-2008, 17:35
МиГ -- Микоян ( арменец ) и Гуревич ( руснак )

Много американски филми гледате май. Оставете ги руснаците като сте толкова информирани защо високотехнологичните немци имат на въоръжение тия МиГ-ове ???? До сега всички мигове дето са сваляни са или три поколения по стари от американските или са 1 МиГ срещу 15-20 Ф-16 Иначе ако не се лъжа в Англия от 102 учебни сражения между миг29 и ф 16 - 98 победи имат миговете. Няма такова американско оръжие което да ми кажете и аз да не ви кажа по добро руско . Американците единствено превъсхождат с БРОЯ на самолетоносачите ( просто често им се налага да взимат чуждо) .
Погледнете го и от другата страна на нещата - как мислите в случай на война колко самолети може да произведе Русия (която има злато, нефт, газ,диаманти, алуминий и цялата менделеева таблица) , които струват по 10-15 милиона и колко може америка (която има индианци, мексиканци и най големите дългове в света ) да произведе самолети които струват по 100 - 150 млн.

Old Fox
06-05-2008, 17:42
[quote="търтей":g6k5vm9r]

Демек викаш всичката способна да лети техника ще се събере над София. И има правописна грешка вместо изтребител МиГ-29, ми се струва че ще е по правилно изтребителЯТ МиГ-29. :D
Е тогава значи бях пиян онзи ден , когато видях два такива в небето над София ... или май бяха три :wink: :roll:[/quote:g6k5vm9r]

Да бе и аз бях адски изненадан днес. :)
Jorko за детските спорове съм съгласен обаче нататък :repuke:

Говорим за МиГ-23 , ти даваш примери от Корейската война... Говориш все едно ти си летял на тия машини. За тернимите по-добре да не говоря. Тия "метални рами" всъщност държат остъклението на фанара и челното бронестъкло. Четете специализирани литература като ви е интересно, а не елементарна журналистика с извънземен превод.

Stoyan Georgiev
06-05-2008, 17:46
[quote="Old Fox":2nfdba2w][quote="търтей":2nfdba2w]

Е тогава значи бях пиян онзи ден , когато видях два такива в небето над София ... или май бяха три :wink: :roll:[/quote:2nfdba2w]

Говорим за МиГ-23 , ти даваш примери от Корейската война... Говориш все едно ти си летял на тия машини. За тернимите по-добре да не говоря. Тия "метални рами" всъщност държат остъклението на фанара и челното бронестъкло. Четете специализирани литература като ви е интересно, а не елементарна журналистика с извънземен превод.[/quote:2nfdba2w]

кви термини ? някъде да съм твърдял че разбирам от термини ? а тези неща самите руски пилоти са го казвали

и ми простете грешката, някак си милех за старит мигове става въпрос :oops: връщам си думите назад

и точно спец. литература чета ;)

jorko
06-05-2008, 17:48
[quote="Old Fox":2nq0g5kh][quote="търтей":2nq0g5kh]

Е тогава значи бях пиян онзи ден , когато видях два такива в небето над София ... или май бяха три :wink: :roll:[/quote:2nq0g5kh]

Говорим за МиГ-23 , ти даваш примери от Корейската война... Говориш все едно ти си летял на тия машини. За тернимите по-добре да не говоря. Тия "метални рами" всъщност държат остъклението на фанара и челното бронестъкло. Четете специализирани литература като ви е интересно, а не елементарна журналистика с извънземен превод.[/quote:2nq0g5kh]
Просто исках да уточня , че не е 1 бройка , както ми се стори че намекваш ... ако не симал това впредвид , значи моля забележката ми да не се записва от стенографката :D

Mupo
06-05-2008, 19:59
Специално думите за 23-те не са мой а на мой познат, летял на 19-ка 21-ца, 23-ка и 29-ка. В момента този човек а и преди това отговаряше за присъединяването в НАТО. Така че му имам доверие и то пълно. Говорили сме много по-този въпрос, думите му бяха "Никога незнаеш какво ще направи този самолет ама никога". В моя град даже падна преди доста време един, та замалко да затрие и града и половин София, защото му пречеше преди време един химически завод :wink: . Та така ... за Микоян не го знаех, от приятели ми си е останало Мигоян, полезно е. Иначе съм седял преди полосата преди време на действащото навремето летище в Доброславци, оборудвано с МЛД-та. Никога не съм имал намерение да се задълбочавам дотолкова че да помна буквички и т.н. информация. :cheers:

Orm
06-05-2008, 20:51
Много интересна тема и много интересен спор . Нали целта на спора според мене е да се научат нови неща . А не е аз да кажа това е черно другия това е бяло и.т.н до край . Чел съм достатъчно за тия неща но и научих много нови факти. Мерси на всички спорещи :D :D :D :D :D Купон да става!!!!
Целта на НАТО не е да пълниш джоба на Русия а на съюзниците, а за това трябва да убедиш данъкоплатците че по скъпите американски или европейски самолети са по добри с това нещо естествено се заема пресата от там и дезинформацията. Руснаците са по напред във военната техника като почнем от калашника през танкове и подводници и стигнем до атомната бомба, ако не беше така , нямаше да го има и НАТО.

търтей
06-05-2008, 20:53
айй
много забавна тема стана

отдавна не съм се смял като на някои от мненията тук

:lol: :lol: :lol:

Stoyan Georgiev
06-05-2008, 20:59
айй
много забавна тема стана

отдавна не съм се смял като на някои от мненията тук

:lol: :lol: :lol:

:D we aim to provide дет съ викъ

Nasko_77
06-05-2008, 21:44
[quote=Orm]дано никога не разберем кои истребители са по добри американските или руските.Или коя бомба е по-унищожителна в действителност... Майката на бомбите (Американската) или Бащата на бомбите (Руската)... дето 20 пъти превъзхождала майката :lol:

20 не, ама 5 ;)

разликата при американските и руските ракети е че руските ракети се разделят на 5 части, всяка от които има по 4 ядрени бойни глави, всяка способна да удари рзлична цел - т.е. ако всички глави достигнат целите си руснаците могат да ударят 20 цели с една ракета, докато амеркианците разчитат на 1 по-малка и по-бърза ракета с 4 бойни [/quote:3qaunr5i]Ами аз не знам за какви ракети ми говориш... ставаше дума просто за това. И точно конвенционално оръжие е :wink:

http://standartnews.com/bg/article.php? ... cle=203371 (http://standartnews.com/bg/article.php?d=2007-09-13&article=203371)

http://jwak.net/media/3249/

deadairplane
07-05-2008, 00:44
Офффффффффф омръзна ми - ти откаде се взе толкова умен бре.....
руснаците ги нямало там никакви ...... въздушен бой вече нямало .... Само не го казвай на някой който разбира (дори и американец) това нещо че ще ти се смеят .
Ако всичко е така американците вече щяха да добиват нефт в сибир. Моля ти се не ме карай сега да ти пиша характеристики на управляеми и неуправляеми ракети за пусни и забрави ракети и.т.н А и както гледам няма смисъл , ти се мислиш за Гагарин опрял си се с рогата и не мърдаш .
Ще кажа едно , даноп никога не разберем кои истребители са по добри американските или руските.
Извадил съм се такъв умен от военно въздушното училище. Отличник на випуска, имам и някои собствени публикации, така че следващия път преди да обиждаш се замисли дали насреща ти не е някой който разбира повече от тебе. Ха сега ти ми кажи кой се излага и на кой трябва да се смеят. Като ти гледам правописа, едва ли си виждал самолет дори и на картинка. А и твърдението ти за КРИЛАТА направо кърти МИФКИ

Оставете ги руснаците като сте толкова информирани защо високотехнологичните немци имат на въоръжение тия МиГ-ове ???? До сега всички мигове дето са сваляни са или три поколения по стари от американските или са 1 МиГ срещу 15-20 Ф-16
Погледнете го и от другата страна на нещата - как мислите в случай на война колко самолети може да произведе Русия (която има злато, нефт, газ,диаманти, алуминий и цялата менделеева таблица) , които струват по 10-15 милиона и колко може америка (която има индианци, мексиканци и най големите дългове в света ) да произведе самолети които струват по 100 - 150 млн.
Германците имаха за няколко години след обединението си. Сега нямат, защото е вече стар.
В един самолет няма много злато и диаманти така че това че Руснаците ги имат не е голямо предимство. А щях да забравя Менделеевата таблица е само една хартийка и аз също си я имам в къщи не е проблем за никой да си я има. С хартийки самолет не се прави.
А за обидите ти си помисли пак :twisted:

ПС А на това червеното наистина се посмях от сърце.

ПС2 А това зеленото не го правят защото там няма нефт има газ и то в Урал (Явно си проспал часовете по География в 5ти клас)(Не било компютри ами компоти, и са ги върнали). Иначе нефта вече си го добиват в Азербейджан и скоро ще почнат и в Чечня.

deadairplane
07-05-2008, 00:51
Факт: Термоядрената (водородната) бомба е изобретена в Америка. В екипа участвал в разработката е имало Български емигрант.

Също така и основите на авиационната им промишленост са поставени от Български емигрант. Някой знае ли от какво са ямите в градинката пред Кристал?

deadairplane
07-05-2008, 01:35
ПП: а за летящите ковчези е прав , защото по време на корейската война миговете са били с отвратителна видимост на кабината - имало е едни метални рами отпред и отгоре , които изключително много за влошавали видимостта

Army assaulted the South on June 25, 1950.
http://en.wikipedia.org/wiki/Korean_war

Production started in 1970
http://en.wikipedia.org/wiki/Mig_23

Да не си се объркал нещо за Корейската война? Там МиГ 19 и накрая МиГ 21 са направили Американците криви.

Orm
07-05-2008, 07:49
Факт: Термоядрената (водородната) бомба е изобретена в Америка. В екипа участвал в разработката е имало Български емигрант.

Също така и основите на авиационната им промишленост са поставени от Български емигрант. Някой знае ли от какво са ямите в градинката пред Кристал?

Браво...... От тебе разбрах много неща ...но

1) Водородната бомба е измислил Андрей Сахоров който има нобелевска премия за това.
2) Чукотка се намира в Чечня а Роман Абрамович е талибанин ?!?!? (помисли пак) :D :D :D
3) Трето би трябвало да разбереш че не говоря за таблицата върху дъската в училище а за природни ресурси които правят една държава богата или бедна.
4) Азербаджан не е Русия (беше част от СССР)
5) Американците ще стъпят в Чечня ная кукуво лято. :wink: :wink:

Изобщо нямам намерение да обивдам който и да било , но фактите са си факти.

Orm
07-05-2008, 09:15
А ето и малко за миговете:

По маневрени, характеристики, разгон и скороподемност самолет МиГ-29 превъзхожда всичките серийни изтребители. В хода на проведените учебни въздушни боеве между МиГ-29 от ВВС на Р Германия с F-16С и "Мираж 2000", както и със самолети от ВВС на САЩ като F-15С "Игъл", е доказано существеното преимущество на МиГ- 29 като маневреност, а също и като възможност на бордната РЛС.

Тактико-технически данни МиГ 29

РАЗМЕРИ

Размах на крилото - 11,36 м;

Дължина на самолета (с ПВД) - 17,32 м;

Височина на самолета - 4,73 м;

Площ на крилото - 38,10 кв.м

Екипаж - 1 човек.

СИЛОВА УСТАНОВКА

Самолетът е снабден с два ТРДДФ РД-33 (2 х 8300 кгс). РД-33 трета серия има ресурс до първия ремонт 1000 ч, а назначеният ресурс е 2000 ч. Двигателят има турбокомпресорен стартер - енерговъзел ГТДЭ-117(90 к.с.).

МАСА И БОЕН ТОВАР - кг

Нормална излетна - 16 830;

Максимална излетна - 21 000;

Максимално бойно натоварване - 4000.

ЛЕТАТЕЛНИ ХАРАКТЕРИСТИКИ

- максимална скорост - 2450 км/ч,

- максимална скорост при земята - 1500 км/ч,

- практически височина - 18000 м,

- максимална скороподемност - 330 м/с;

- Практическа далечина на полета:

- на малка височина без ПТБ - 990 км,

- на голяма височина без ПТБ - 2200 км,

- на голяма височина с една ПТБ 2800 км,

- на голяма височина с три ПТБ 3500 км,

- с едно до зареждане - 6700 км,

- дължина на разбега 250-600м,

- дължина на пробега 600-900 м,

- максимално експлоатационно претоварване - 9 g.

F-16C - ТАКТИКО-ТЕХНИЧЕСКИ ДАННИРазмери, m - разпереност
а) без ракети 9,45
б) с ракети 10,01
- дължина 15,03
- височина 5,09
Площ на крилото, m2 27,87
Маса, kg (F-16С с F100-PW-229)
- празен 8433
- външен товар 7226
- макс. излетна (блок 50/52) 19 138
- норм. излетна 10 659
Тяговъоръженост (без въоръжение) 1-1,1
Макс. скорост на 10 000 m над 2 М (2142 km/h на 12190m)
Таван, m над 15 240
Радиус на действие, "въздух-земя" с две 907-kg бомби и 5687 l гориво във вън. резервоари, km 1252
Радиус на действие "въздух-въздух" с 3940 l гориво във вън. резервоари, 2хAIM-120 и 2хAIM-9, km 1485
Максимална далечита на полета с 5678 l гориво в доп. резервоари, km 4215
Ограничение по претоварване, g 9

fred
07-05-2008, 09:25
На България Русия е причинила основно само проблеми.Като махнем Освобождението, което е целяло най вече поредната задунайска губерния и на практика поробването ни и от което се измъкваме благодарение на здравомислещи българи и честни патриоти, всичко друго е правено само в разрез с нашите интереси.Ама не го пише в масовата преса или в изданиеята на Партиздат или тези, които сега си ги приватизираха.Даже и Вазов има малко известно стихотворение, в което се обръща против в Русия, ама не ни караха да го учим наизуст.
Въобще не ме интересуват кой самолет бил по добър, а ме интересува например след като в САЩ всеки пише каквото си иска за Буш примерно, защо след като ЕДИН вестник написа, че Путин хойка с манекенка, само дето не го разстреляха, за разлика от Политковская примерно. Русия ще си остане още 70 години поне изостанала държава управлявана от диктатори, в която обикновения човек е роб на властта.

Stoyan Georgiev
07-05-2008, 09:28
съгласен съм с фред

[quote=Stoyan Georgiev]

Army assaulted the South on June 25, 1950.
http://en.wikipedia.org/wiki/Korean_war

Production started in 1970
http://en.wikipedia.org/wiki/Mig_23

Да не си се объркал нещо за Корейската война? Там МиГ 19 и накрая МиГ 21 са направили Американците криви.[/quote:33341yr9]

по-долу казах също така, че съм се объркал и мислех, че става въпроз за миг 17 и 19, които по време на корейската война самите руснаци нон стоп са ревали защото видимостта им е била много ограничена заради тези металните по стъклата на кабината - факт

миг 21 са използвали чак във Виетнам, където наистина - направили са американците криви - което си е си е ;)

а водордни бомби хамериканците нямат на въоръжение to my knowledge, а единствената детонирана водородна бомба е в Русия, в Сибир, и е била толкова мощна, че и досега си остава най-голямата тествана някога - "Цар Бомба" - 50 мегатона (в Уики се твърди, че е имала потенциал за 100 мегатона, но преди тестовете са я ограничили до 50). никога не влиза и тя във въоръжение, но за сметка на това много спекулират, че руснаците въпреки това имат на въоръжение такива.

Orm
07-05-2008, 10:15
На България Русия е причинила основно само проблеми.Като махнем Освобождението, което е целяло най вече поредната задунайска губерния и на практика поробването ни и от което се измъкваме благодарение на здравомислещи българи и честни патриоти, всичко друго е правено само в разрез с нашите интереси.Ама не го пише в масовата преса или в изданиеята на Партиздат или тези, които сега си ги приватизираха.Даже и Вазов има малко известно стихотворение, в което се обръща против в Русия, ама не ни караха да го учим наизуст.
Въобще не ме интересуват кой самолет бил по добър, а ме интересува например след като в САЩ всеки пише каквото си иска за Буш примерно, защо след като ЕДИН вестник написа, че Путин хойка с манекенка, само дето не го разстреляха, за разлика от Политковская примерно. Русия ще си остане още 70 години поне изостанала държава управлявана от диктатори, в която обикновения човек е роб на властта.

От другата страна цяла България е построена от комуняги , аз не се сещам са сграда която е построена от правителството през демокрацията ( сещам се само за взривен паметник на историята). Селското стопанство беше на такова ниво че ни трябват още 50 години за да стигнеме пак до това ниво , по училищата не можеше един 13 годишен пубер да псува учителя си. В никакъв случай не искам да кажа че комунизъма е нещо добро (пази ни господ от това) Но не е чесно да казваш лошото и да забравиш добрите страни ( примерно че България не се казва Турция )

търтей
07-05-2008, 10:20

От другата страна цяла България е построена от комуняги , аз не се сещам са сграда която е построена от правителството през демокрацията ( сещам се само за взривен паметник на историята). Селското стопанство беше на такова ниво че ни трябват още 50 години за да стигнеме пак до това ниво , по училищата не можеше един 13 годишен пубер да псува учителя си. В никакъв случай не искам да кажа че комунизъма е нещо добро (пази ни господ от това) Но не е чесно да казваш лошото и да забравиш добрите страни ( примерно че България не се казва Турция )

не знам що си позволяваш да се изказваш за образование като то очевидно ти липсва ...
правописът ти е на ниво циганче във втори клас ....

Orm
07-05-2008, 10:34

не знам що си позволяваш да се изказваш за образование като то очевидно ти липсва ...
правописът ти е на ниво циганче във втори клас ....[/quote

Ти първо си виж твоя.
И ако беше поне малко образован щеше да умееш да водиш спор , а не да се изказваш като ЦИГАНИН НА ПАЗАРА. Човек на твоето ниво не може да ме обиди или нещо такова. Обидите почват да се сипят когато свършат знанията ....... Твоите знания свършиха още на първата страница на тази тема. :wink:

Stoyan Georgiev
07-05-2008, 10:36
дай ми пуберите на 13 дето псуват, пък ти си задръж сградите строени от комунисти ;)

а ти учителите възпитавани по комунистическо, за тях нещо казваш ли ? защото съм бил в гимназия май най-скоро от всички тук и мога да ти кажа, че тези същества , които са уж част от интелигенцията на нацията ни, с много много редки изключения са първо - със закостенели виждания и разбирания, архаични меко казано познания по специалността им, и освен това комплексирани до немай къде.

време е да се събудят хората и да осъзнят, че не живеем във седемдесетте :!: :idea:

fred
07-05-2008, 11:16
..........От другата страна цяла България е построена от комуняги , аз не се сещам са сграда която е построена от правителството през демокрацията ( сещам се само за взривен паметник на историята). Селското стопанство беше на такова ниво че ни трябват още 50 години за да стигнеме пак до това ниво , по училищата не можеше един 13 годишен пубер да псува учителя си. В никакъв случай не искам да кажа че комунизъма е нещо добро (пази ни господ от това) Но не е чесно да казваш лошото и да забравиш добрите страни ( примерно че България не се казва Турция )

Ами това че 13 годишен пубер псува учителя си е плод на 50 годишното комунистическо безнравствие, сринаха се ценности, като църква и морал. Моите пубери не псуват учителите си, а тия дето псуват са плодове на родители възпитаници на социализма точно.
Много сгради са построени след 1989, ам трябва очи да се видят, както пише в Библията /непреднамереност/, а колкото до комунизма, той върна България от челните места в ЕВропра /първата десятка през 1939/ на последно място, с външен дъл от 13/милиарда долара/в края на 1989/, още горе долу толкава вътрешен /дългове към НОИ, НЕК на фирми една към друга/, изядени социални фондове, икономика построена на принципа да има нещо там за работници, а не на реални пазарни принципи и разбито селско стопанство, където реколтата се обира от ученици, студенти и виетнамци.
Не си мисли, че България е нямало да бъде освободена и без руска помощ-не отричам руските жертви, отричам руската политика.Ако не са били руснаците са щели да бъдат други, това си е борба и за влияние най вече.Такива проблеми сме щели да имаме и с Англия примерно или някой друг.Лошото е че тя е прерастнала в липса на наша политика след 1944-съчетание от руско-комунистическо влияние, най лошото.
Но така е у нас, винаги е имало русофили и русофоби, важното е да вървим напред в крайна сметка, абсолютна истина наистина няма, но не трябва да робуваме на аксиоми изградени на политическа основа :!:

Orm
07-05-2008, 12:17
..........От другата страна цяла България е построена от комуняги , аз не се сещам са сграда която е построена от правителството през демокрацията ( сещам се само за взривен паметник на историята). Селското стопанство беше на такова ниво че ни трябват още 50 години за да стигнеме пак до това ниво , по училищата не можеше един 13 годишен пубер да псува учителя си. В никакъв случай не искам да кажа че комунизъма е нещо добро (пази ни господ от това) Но не е чесно да казваш лошото и да забравиш добрите страни ( примерно че България не се казва Турция )

Ами това че 13 годишен пубер псува учителя си е плод на 50 годишното комунистическо безнравствие, сринаха се ценности, като църква и морал. Моите пубери не псуват учителите си, а тия дето псуват са плодове на родители възпитаници на социализма точно.
Много сгради са построени след 1989, ам трябва очи да се видят, както пише в Библията /непреднамереност/, а колкото до комунизма, той върна България от челните места в ЕВропра /първата десятка през 1939/ на последно място, с външен дъл от 13/милиарда долара/в края на 1989/, още горе долу толкава вътрешен /дългове към НОИ, НЕК на фирми една към друга/, изядени социални фондове, икономика построена на принципа да има нещо там за работници, а не на реални пазарни принципи и разбито селско стопанство, където реколтата се обира от ученици, студенти и виетнамци.
Не си мисли, че България е нямало да бъде освободена и без руска помощ-не отричам руските жертви, отричам руската политика.Ако не са били руснаците са щели да бъдат други, това си е борба и за влияние най вече.Такива проблеми сме щели да имаме и с Англия примерно или някой друг.Лошото е че тя е прерастнала в липса на наша политика след 1944.
Но така е у нас, винаги е имало русофили и русофоби, важното е да вървим напред в крайна сметка, абсолютна истина наистина няма, но не трябва да робуваме на аксиоми изградени на политическа основа :!:

Съгласен съм с тебе почти за всичко което написа . Абсолютно си прав . Но не са го направили другите а руснаците нали ..... Всеки който би го направил щеше да иска да се въсползва от това положение на България. За съжаление малките държави винаги са били, и са под влиянието на една или друга велика сила. Дано някой ден да живеем като финландците например :wink: Това е идеала за мен а не Америка или Русия. Защото хората без да са в Евросъюза са много по напред и от европейците и от американците. Вярно е че имат нефт де ама все пак ....... :D

fred
07-05-2008, 12:54
Без нефта са взели дали, а иначе постигнахме все пак приблизителен консенсус, това е важно :D .

Old Fox
07-05-2008, 13:42
Просто исках да уточня , че не е 1 бройка , както ми се стори че намекваш ... ако не симал това впредвид , значи моля забележката ми да не се записва от стенографката :D

Ша мъ свиняваш. :D Обръщението след цитата трябваше да е към Стоян Георгиев ама като гледам той ме е разбрал.
Иначе темата е просто перфектна. Търтея пусна нещо информативно, аз се пошегувах и после.... че руснаци, че самолети, че нефт, че танкове....

deadairplane
07-05-2008, 14:33
Браво...... От тебе разбрах много неща ...но

1) Водородната бомба е измислил Андрей Сахоров който има нобелевска премия за това.
2) Чукотка се намира в Чечня а Роман Абрамович е талибанин ?!?!? (помисли пак) :D :D :D
3) Трето би трябвало да разбереш че не говоря за таблицата върху дъската в училище а за природни ресурси които правят една държава богата или бедна.
4) Азербаджан не е Русия (беше част от СССР)
5) Американците ще стъпят в Чечня ная кукуво лято. :wink: :wink:

Изобщо нямам намерение да обивдам който и да било , но фактите са си факти.
Кога ще спреш да си чешеш пръстите. Ето ти кратка биография на Академик Андрей Сахаров:

Андрей Сахаров (1921-1989 г.) – откривател на съветската водородна бомба, който впоследствие се противопоставя открито на надпреварата в ядреното въоръжаване. През 1970 г. той основава комитет за защита на правата на човека. Неговата дейност не остава незабелязана и властите в Съветския съюз го изпращат в затвора. От другата страна на желязната завеса Андрей Сахаров е удостоен с Нобеловата награда за мир през 1975 година.
Оригинала ето Тук (http://www.europarl.europa.eu/news/public/focus_page/015-10178-254-09-37-902-20070906FCS10161-11-09-2007-2007/default_p001c001_bg.htm) на страницата на Европейския парламент. Според тебе и атомната бомба ли е измислил? Руснаците винаги са догонвали в това отношение. И за създаването на термоядрена бомба никой не би се осмелил да даде Нобелова награда.
2 Чукотка не е Сибир

Industries on the peninsula are mining (tin, lead, zinc, gold, and coal), hunting and trapping, reindeer raising, and fishing.
Източник http://en.wikipedia.org/wiki/Chukchi_Peninsula
Така че престани да си чешеш пръстите, всички видяха колко си зле.

ПС "обивдам" се пише обиждам.
ПС2 Забравих че куковото лято беше преди няколко години, и Руснаците бяха неспособни да се защитят

deadairplane
07-05-2008, 14:41
А ето и малко за миговете:...
F-16C - ТАКТИКО-ТЕХНИЧЕСКИ ДАННИРазмери, ...

Защо сравняваш F-16 (http://en.wikipedia.org/wiki/F-16_Fighting_Falcon) , който е създаден да се противопоставя на МиГ-21 и МиГ-23, със МиГ-29 (http://en.wikipedia.org/wiki/Mig_29) , който е създаден доста след това и предназначен да се противопостави на F-16 и F18? Според тебе редно ли е да се сравнява Жигули с Брера?

deadairplane
07-05-2008, 15:00
Ти първо си виж твоя.
И ако беше поне малко образован щеше да умееш да водиш спор , а не да се изказваш като ЦИГАНИН НА ПАЗАРА. Човек на твоето ниво не може да ме обиди или нещо такова. Обидите почват да се сипят когато свършат знанията ....... Твоите знания свършиха още на първата страница на тази тема. :wink:
Той не води спор за образование, а прави забележка за твоето, и правописа му е много по добър от твоя, това, че се бъзика с неграмотни писачи във форума, е друга бира. И го прави това от години. Ама такива като тебе явно не могат да го проумеят. Дори и от авиация разбира повече от тебе, преди време имаше друга тема в която се пишеше за авиация, и там се представи чудесно. И като гледам може и да спори по-добре от тебе. Поне винаги дава факти и ако цитира дава източниците си.
А като гледам твоите цитати, така и не става ясно кой кого цитира.

Жалко, че не знаеш нивото му, тогава не само щеше да се обидиш.... :wink:

deadairplane
07-05-2008, 16:09
По маневрени, характеристики, разгон и скороподемност самолет МиГ-29 превъзхожда всичките серийни изтребители.
Статийката ти е малко стара, в задачата се пита къде са в това твърдение Су-27 и модификациите му (Оригиналния Су-27 е по стар от МиГ-29) а именно Су-30, Су-31, Су-33, Су-34(този не е изтребител,а бомбардировач но е на базата на Су-27) и Су-35? Ами също така къде са F-22 и F-117? Да не би във въпросната статия да става въпрос само за самолетите които са участвали на въпросното учение?

Pinky
07-05-2008, 16:13
Стига, стига, убеден съм, че вече се пита 'що му е трябвало да спори с бивш военен самолетен механик ;-)

deadairplane
07-05-2008, 16:15
Стига, стига, убеден съм, че вече се пита 'що му е трябвало да спори с бивш военен самолетен механик ;-)
ОК щъ послушъм. :mrgreen:

Old Fox
07-05-2008, 16:54
По маневрени, характеристики, разгон и скороподемност самолет МиГ-29 превъзхожда всичките серийни изтребители.
Статийката ти е малко стара, в задачата се пита къде са в това твърдение Су-27 и модификациите му (Оригиналния Су-27 е по стар от МиГ-29) а именно Су-30, Су-31, Су-33, Су-34(този не е изтребител,а бомбардировач но е на базата на Су-27) и Су-35? Ами също така къде са F-22 и F-117? Да не би във въпросната статия да става въпрос само за самолетите които са участвали на въпросното учение?

Е тука имаш правописна грешка сигурно. На Ф-117 маневреноста ич не му е присъща. То не че му трябва де...

Orm
07-05-2008, 18:00

Ф-22 не е в серийно производство както и С-37 и това е съвсем друга тема (малко е срамно за бивш военен самолетен механик да не го знае). А за Ф117 не ми се говори даже (порнография) струва колкото 10-15 истребителя лети само нощем, във въздуха няма шанс срещу почти никой истребител и е толкова невидим че дори сърбите ги свалят.
Прав си Чукотка се намира в Африка :lol: :lol: :lol:
Ти четеш ли какво пишеш ?????--- "Сахоров не създал водородната бомба , водородната бомба е създал Сахоров" ........
И второ ако МиГ 29 е брерата а ф-16 и ф-18 са жигулитата значи от самото начало си съгласен с мене че във въздуха руснаците са по силни от американци и располагат с по добри истребители . От тук логичен въпрос - защо спориш ????
Не знаех че тука ще попадна на учители по български език и правопис . И двамата много добре знаете че грешките идват от бързото писане и от фонетичната клавиатура но се правите на ударени ... ваше право!!!!
И не разбрах срещу кой не бяха способни да се защитят руснаците!!!!!!

Old Fox
07-05-2008, 18:29
Orm не ми се ще да те поправям ама Ф-22 освен, че е в серийно производтсво, но и се приема на въоръжение вече.

Nasko_77
07-05-2008, 18:52
Аз не мога да разбера... защо така всички, нападате един.
По-скоро се заяждате вместо да спорите. Спора не е лошо нещо, но заяждането вече...

Ето ви подробно... и за "Бащитите" и за "Майките", че даже и за "Дядовците" на бомбите :wink:

http://www.inrne.bas.bg/wop/ARCHIVE/wop ... raleli.htm (http://www.inrne.bas.bg/wop/ARCHIVE/wop_3_2004/11%20Paraleli.htm)

А за това, че Руснаците само догонвали... ми се види много НЕ сериозно :lol:
Май винаги е обратното :)

Мисля... Американците са точно тези, които винаги са си купували мозъци от Европа и Русия :)

Orm
07-05-2008, 20:20
Orm не ми се ще да те поправям ама Ф-22 освен, че е в серийно производтсво, но и се приема на въоръжение вече.

Мислят да приемат на въоръжение но все още не е приет - така е . Като го имат на расположение , тогава може да се спори . Мисля че точно това казах и аз. Но май Ф22 е 4-то поколение (тука не съм сигурен вече) , докато С 37 е пето (в това съм сигурен) .

Old Fox
07-05-2008, 20:36
Ето сега без да се заяждам само ще поспоря, че вече е приет на въоръжение.
"От месец декември 2005(да 2005) 27 ескадрила от състава на 1-во изтребително крило, авиобаза Ленгли достига начано ниво на боеготовност." (сп. Криле бр. 4, 2006)
Не знам кво мислят, обаче машианта си се експлоатира нормално и то от 3 години. Много ти е старо инфото.
Иначе Ф-22 е 4 поколение по класификацията на НАТО, а С-37 е 5 поколение по руската класификация демек от едно поколение са.

Nasko_77
07-05-2008, 20:52
Добре де... на мене пък много ми е интересно... какво добро са ви направили Американците, че така ги любите :D
От много постове така ми се стори... или нещо се внушавам? :)

търтей
07-05-2008, 20:56
Добре де... на мене пък много ми е интересно... какво добро са ви направили Американците, че така ги любите :D

внушаваш си
това че някой не харесва руснаците не го прави американофил :wink:

Orm
07-05-2008, 21:00

:D :D :D :D Всичко лошо идва от американците от атомната бомба (първи са я направили американците ) до колорадския бръмбар :D :D :D :D (това в кръга на шегата де)
Иначе не знаех че вече си ги имат на въоръжение. Сега ще потърся из нета.

Orm
07-05-2008, 21:01
[quote="Nasko_77":38leslbm]Добре де... на мене пък много ми е интересно... какво добро са ви направили Американците, че така ги любите :D

внушаваш си
това че някой не харесва руснаците не го прави американофил :wink:[/quote:38leslbm]

А ти каквофил си ? :lol:

търтей
07-05-2008, 21:03
обичам шопската салата
мастика ледена да пия
и руси мацки покрай мен

:evil:

Orm
07-05-2008, 21:05
обичам шопската салата
мастика ледена да пия
и руси мацки покрай мен

:evil:

Аз пък съм БИРОФИЛ

Orm
07-05-2008, 21:08
"От месец декември 2005(да 2005) 27 ескадрила от състава на 1-во изтребително крило, авиобаза Ленгли достига начано ниво на боеготовност." (сп. Криле бр. 4, 2006)
Не знам кво мислят, обаче машианта си се експлоатира нормално и то от 3 години. Много ти е старо инфото.
Иначе Ф-22 е 4 поколение по класификацията на НАТО, а С-37 е 5 поколение по руската класификация демек от едно поколение са.

Да ... 15 декември 2005 но какво значи начално ниво на боеготовност???

vikoalfa
07-05-2008, 22:02
Я едно яко клипче http://zazz.bg/play:7e749ab4
Поздрав :wink:

BaiJedi
07-05-2008, 22:17
Виждам,че колегата Orm е с предупреждение. Моля модератора наложил това да се обоснове! Ако е заради тона му в тази тема,обърнете внимание и на изразите на другите участници в спора! Или за едни може,а за други не?

Orm
07-05-2008, 22:22
Виждам,че колегата Orm е с предупреждение. Моля модератора наложил това да се обоснове! Ако е заради тона му в тази тема,обърнете внимание и на изразите на другите участници в спора! Или за едни може,а за други не?

Мерси колега :D

Nasko_77
07-05-2008, 22:26
Виждам,че колегата Orm е с предупреждение. Моля модератора наложил това да се обоснове! Ако е заради тона му в тази тема,обърнете внимание и на изразите на другите участници в спора! Или за едни може,а за други не?Подкрепям...

Old Fox
07-05-2008, 22:44

Да ... 15 декември 2005 но какво значи начално ниво на боеготовност???

Ей ама не се отказваш лесно нали? :)
Начално ниво значи че ескадрилата е окомлектована с такива машини и пилотите са преминали на дадения тип самолет. По народному значи че във всеки един момент могат да им кажат: "момчета утре сте на емнайсе иляди километра стгяйте се и ги почвайте лошите"
пък и това е 2005г...

Маке ше ги люба тиа тумбаци хамериканците! И сополя си нема да фърля на тях. 8)

Nasko_77
07-05-2008, 22:46
Я едно яко клипче http://zazz.bg/play:7e749ab4
Поздрав :wink:Хубаво клипче... събужда гордост.
Тези с черните барети, мисля са на доста добро ниво :D

Orm
07-05-2008, 22:54
Ей ама не се отказваш лесно нали? :)
Начално ниво значи че ескадрилата е окомлектована с такива машини и пилотите са преминали на дадения тип самолет. По народному значи че във всеки един момент могат да им кажат: "момчета утре сте на емнайсе иляди километра стгяйте се и ги почвайте лошите"
пък и това е 2005г...

Маке ше ги люба тиа тумбаци хамериканците! И сополя си нема да фърля на тях. 8)[/quote]

Ще ме уморите ... признах си грешката, даже написах датата, и питах какво значи това "Начално ниво" ( логично : питах защото не знам )
:D И ПАК СЪМ ВИНОВЕН :D

Old Fox
07-05-2008, 23:03
Е вече знаеш. Виждаш ли колко е обогатителен и полезен форума :)

Orm
07-05-2008, 23:06
Е вече знаеш. Виждаш ли колко е обогатителен и полезен форума :)

Виждам :D

deadairplane
08-05-2008, 04:20
Ф-22 не е в серийно производство както и С-37 и това е съвсем друга тема (малко е срамно за бивш военен самолетен механик да не го знае). А за Ф117 не ми се говори даже (порнография) струва колкото 10-15 истребителя лети само нощем, във въздуха няма шанс срещу почти никой истребител и е толкова невидим че дори сърбите ги свалят.
Ти четеш ли какво пишеш ?????--- "Сахоров не създал водородната бомба , водородната бомба е създал Сахоров" ........
И второ ако МиГ 29 е брерата а ф-16 и ф-18 са жигулитата значи от самото начало си съгласен с мене че във въздуха руснаците са по силни от американци и располагат с по добри истребители . От тук логичен въпрос - защо спориш ????
Не знаех че тука ще попадна на учители по български език и правопис . И двамата много добре знаете че грешките идват от бързото писане и от фонетичната клавиатура но се правите на ударени ... ваше право!!!!
Ако F-22 не е серийно произвеждан как е на въоръжение от 2005 година?

entering US Air Force service in December 2005
Ето ти го и източника http://en.wikipedia.org/wiki/F_22
Ако МиГ-29 е Брера то тогава F-22 е Ферари. Въпроса ми е кога ще престанеш да си чешеш пръстите?
А иначе F-22 е 6то поколение а МиГ-29 е 4то. Просто за твое сведение видях че и това си объркал. F-117 е 5то.

Ранобудниче
08-05-2008, 07:01
Ти първо си виж твоя.

Orm, не ти трябва висше образование, за да забележиш, че неберемедът се халосва умишлено. Само малко усет : )

Orm
08-05-2008, 10:02
Ако F-22 не е серийно произвеждан как е на въоръжение от 2005 година?

entering US Air Force service in December 2005
Ето ти го и източника http://en.wikipedia.org/wiki/F_22
Ако МиГ-29 е Брера то тогава F-22 е Ферари. Въпроса ми е кога ще престанеш да си чешеш пръстите?
А иначе F-22 е 6то поколение а МиГ-29 е 4то. Просто за твое сведение видях че и това си объркал. F-117 е 5то.

:D Ето тука вече си в грешка F-22 си е баш 5-то поколение: http://www.bgfactor.org/index_.php?ct=35&id=5994
А F-117 си е порнография и е 4-то поколение , от 59 бройки 37 са свалени а 7 са се свалили сами заради лошото време :D : http://www.avtora.com/news/nowini/f-117 ... leden_put_ (http://www.avtora.com/news/nowini/f-117_leti_za_posleden_put_)

deadairplane
08-05-2008, 17:40
:D Ето тука вече си в грешка F-22 си е баш 5-то поколение: http://www.bgfactor.org/index_.php?ct=35&id=5994
А F-117 си е порнография и е 4-то поколение , от 59 бройки 37 са свалени а 7 са се свалили сами заради лошото време :D : http://www.avtora.com/news/nowini/f-117 ... leden_put_ (http://www.avtora.com/news/nowini/f-117_leti_za_posleden_put_)
Автора на www.avtora.com (http://www.avtora.com) ти ли си? Какви са тези нещастни блогове които цитираш, на хора които са виждали самолет само на снимка?
От F-117 има свален само един и един повреден който дори е успял да се прибере в базата си на собствен ход. Ето ти и линка http://en.wikipedia.org/wiki/F-117_Nighthawk. Да не забравяме, само от Българските МиГ-29 жертвите са пак толкова а дори не са ходили на война. А като добавиш и загубите на Руснаците и на останалите нации които притежават такива..... Пенсионират го защото вече е ненужен има Раптори на тяхното място които според тебе дори не се произвеждат още.

търтей
08-05-2008, 17:42
светльо за кви грабливи птици говориш бе :wink:

Orm
08-05-2008, 18:05
Стига .... омръзна ми от тази тема, а и май няма да се разбереме с теб!!!
ВСИЧКИ СА СИЛНИ , КРАСИВИ , УМНИ С ГОЛЕМИ САМОЛЕТИ И С МАЛКИ. ПТИЧКИТЕ ПЕЯТ, ТОПОЛИТЕ ПУСКАТ ПУХ , ПРОЛЕТ Е , ЖЕНИТЕ СА КРАСИВИ, (чакай да се сетя за още нещо...) СКОРО ЩЕ ХОДИМЕ НА МОРЕ , ЩЕ ПИЕМЕ ТЕКИЛИ И БИРИ .
Ти по добре виж каква красавица намерих

IVO_GWM
09-05-2008, 16:30
А някъде няма ли клипче с парадните кучета. Едното пробяга пред мен по жълтите павета под бурните аплодисменти на хората. Но засега намирам само снимки.

Orm
09-05-2008, 16:52
А някъде няма ли клипче с парадните кучета. Едното пробяга пред мен по жълтите павета под бурните аплодисменти на хората. Но засега намирам само снимки.

То беше от тайните служби - снимки и всякаква друга информация са табу.

Stoyan Georgiev
09-05-2008, 18:17
тва пък е такава грозотия ши мъ сфиняваш :P

Orm
10-05-2008, 16:19
тва пък е такава грозотия ши мъ сфиняваш :P

Считай се за сфинен..... Дай ми така грозотия , пък нека всички гледат и приказват...

bouncer
15-05-2008, 14:04
може ли някой разбиращ колега да ми обясни като на лаик принципа на работа на СТЕЛТ технологията, че ми стана много интересно.

Old Fox
15-05-2008, 14:29
Ши пробвам, ама много накратко без да имам претенции за изчерпателност. Радарите излъчват електромагнитни вълни, които се отразяват от различните тела по различен начин. Като се знае в каква посока и кога е изпратен ел.магнитния импулс и с какво скорост се разпространява самия импулс по отразения сигнал може да се определят височината, азимут, разстояние до целта, курс на целата и приблизителните и размери. Как да скрием самолет от радара. 1) Колкото по-ниско лети толкова по късно може да бъде засечен но това не е достатъчно. Имаме две възможности: Да не отразяваме радарното облъчване или да го отразяваме в посока различна от тази в която се намира приемателната антена на комплекса. При стелт самолетите се прилагат и двете. Специални поглъщащи покрития и бои. (По Б-2 механиците стъпват само със спец. обувки за да не нарушат антирадарното покриетие) Формата също допринася много. Затова и Ф -117 е толкова ръбат и грозен. Опитно е доказано, че правите ъгли имат най-силно отражение да го наречем. С прилагането на форма, която не отразява обратно радарното излъчване към източника се намалява т. нар ЕОП - ефективна отразяваща повърхност. Колкото по-малка е тя толкова по трудно забележима е машината. В стелт технологиата се прилагат и редица мерки за намаляване на топлинното излъчване - спец. сопла, смесване на изходяшите газове със студен въздух и т.н. Намалява се и собственото радио излъчване на машината. За Ф-22 се твърди, че радарът му не може да бъде засечен дори когато работи в активен режим.
Ако обаче ви кажа как е постиганато това ще трябва да ви убия :D Има и още много, много др. раУти

търтей
15-05-2008, 14:33
бояншо перке не си въпроснал уикито?

http://en.wikipedia.org/wiki/Stealth_technology

Naso
15-05-2008, 14:34
Пречупва и разсейва вълните на радара и те не би трябвало да се връщат - радара си мисли, че няма никой. Явно е смятано само за американските радари, щото српските си го ловят. Общо взето ми мяза на корупционна сделка. Толкоз "научен" труд за нещо, което дори не може да лети :)

Мдам, някой го отричат, но руските самолети са далеч по-добре измислени. Говоря за физични закони, не за електрониката вътре. Да не говорим за руските танкове.... Колкото до това, че в един форум някой бе споменал "докато руснаците показват балестични ракети на червения площат, американците пращат човек на астероид" - Американците смятат да пратят човека (горкия) на астероида с руска ракета или поне руски двигател. Руската "Ангара" и американската "Орион" използват двигатели от ракетата носител "Енергия", която макар и използвана само един път да изведе "Буран" в космоса, се оказва доста добро технологично постижение. Да не говорим, че хамериканосите ползват доста "Зенит", които пък са и единствените с възможност за старитране от платформа в океана. С тази си мобилност те могат да бъдат изстреляни от всяка точка на вода, а както знаем, да изведеш ракета от екватора е много по-лесно и позволява много повече полезен товар :) Оф обърках се :)

търтей
15-05-2008, 15:03
танасие тоа спрския е руски и всъщност по случайност понеже е турбо смотан лови стелта
да обяснявам ли за дължината на вълната спрямо размера на целта ? :wink:

там има едни проблеми с фоновия шум де

ма тука има специалист шъ обеснът

Old Fox
15-05-2008, 15:12
српския/руския го лови стелта оти е мноо дрът, не оти е смотан.
Па и никой у америчко не си е мислювал че още ще има радари дето да работят у тоа диапазон.

търтей
15-05-2008, 15:14
ентъй де
и аз тва викам
дърт=смотан
просто при ниска честота може да се види, че има нещо но не и да се познае какво е то и т.н. :wink:

Naso
15-05-2008, 15:22
танасие тоа спрския е руски и всъщност по случайност понеже е турбо смотан лови стелта
да обяснявам ли за дължината на вълната спрямо размера на целта ? :wink:

там има едни проблеми с фоновия шум де

ма тука има специалист шъ обеснът

Това е друга тема. Аз просто споменах идеята на стелта ква е и защо е толкоз грозен. А те мириканците да бяха взели предвид всякакви обстоятелства, кат са такива умници. Или ше земе да излезе, че техната радарна система макар и доста нова е леко казано смотана ? Щом руснаците го ловят с овехтела технология.... егати стелта :)

търтей
15-05-2008, 15:24
просто има мноо начини да си стелт
пък те тоя е уеко тъп
ма те хамериканцита са изначално тъпи :)

ПС абе кво стана с томкет-а?
ае че ше свършат парити :wink: :lol:

Naso
15-05-2008, 15:30
Томкета е далеко... по-скоро аз съм мъ далеко :) Като се върна :)

Old Fox
дърт=смотан :wink:
Е тва е грубо ся. И аз имам намерение да одъртявам се пак. :)

Па и нема смисъл да го знам точно кво е. Лети ли? Да. От наште ли е? Не! Айде долу. Следващия моля.

търтей
Томкета е далеко... по-скоро аз съм мъ далеко :) Като се върна :)

баф маамуС
га шъ е тфа?

Naso
15-05-2008, 15:35
Ниделиа... ивенчуали :)

търтей
15-05-2008, 15:36
мндаа
еми когато тогаа :lol: