View Full Version : Q2 диференциал
няколко от колегите са писали по темите или са споменавали Q2 диф.
един колега даже казва че много лесно да се сложи(не ми се търси цитат). та някои ако мойе да каже +/-. отразява ли се на разхода и тн. и каде може да се намери това нещо и каква му е цената..... и за монтаж къде могат да ти го монтират и наистина ли е толкова лесно....
Благодаря ви предварително :D
да, с/у 250лв за монтажа във Вантотрейд, е лесно
самия диф струва 650лв
не съм чул на някой да се е отразил точно на разхода....:)
trustworthy
01-05-2008, 09:10
...не съм чул на някой да се е отразил точно на разхода....:)
Ми ти го каза - отразява се на разхода с 900 лв :lol:
Иначе бих посъветвал колегата да потърси все пак темите, където колегата KGB, който е писал най-много за тоя диференциал, е споменал за предимствата, а ако не се лъжа, имаше и линк към клип за разликата в хендлинга при стандартен и при кю2, което е основното предимство в случая.
Novachev
01-05-2008, 20:58
А тоз нещо и бензинова кутия става :?: :twisted:
А тоз нещо и бензинова кутия става :?: :twisted:ставаЛО, но с леки модификации - но все пак е проиграно какво и как ...:)
при JTD-тата влиза като риплейсмънт без модификации
trustworthy
01-05-2008, 21:39
А не трябваше ли да има по-голям въртяш момент :roll: 1.8 ТС ше може ли да го завърти това чудо :?:
Novachev
01-05-2008, 21:54
Има достатъчно даже се опитва и гуми да върти че и на трета.
А не трябваше ли да има по-голям въртяш момент :roll: 1.8 ТС ше може ли да го завърти това чудо :?:
То само с въртящ момент не става, трябват и обороти.......... 8)
Може ли да ме просветлите относно това Q2?
truck_boy
25-05-2008, 10:19
Намерих една просто брутално яка Алфа 166 2.4JTD, 150 коня, с шперц диференциал пише, че е.Има ли нещо общо с Q2 диференциала?
Намерих една просто брутално яка Алфа 166 2.4JTD, 150 коня, с шперц диференциал пише, че е.Има ли нещо общо с Q2 диференциала?
Джамбазите наричат "шперц" диференциал електронния тракшън-контрол, който го имат почти всички дизелови 166.
Нищо общо с Q2 - той е чисто механичен.
Garvansky
25-05-2008, 16:10
Колеги, бих искал да попитам на 159, 1.9 JTDм монтира ли се Q2 диференциал, има ли смисал (говориме след чипосване) и какви парички е? Благодаря предварително.
Колеги, бих искал да попитам на 159, 1.9 JTDм монтира ли се Q2 диференциал, има ли смисал (говориме след чипосване) и какви парички е? Благодаря предварително.
http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=24416
Garvansky
25-05-2008, 17:56
Благодаря, ама с нищо не ми помогна :D ... Както вероятно си видял и там съм задал същия въпрос, но... отговор няма!
Как така да няма отговор? Що не четете?
цитат - отговор на първия въпрос:
На 5 и 6 степенните скоростни кутии на ЖТД Q2 диференциал се монтира допълнително без никви проблеми.
отговор на втората част от въпроса:
Абе перфектно е, а пък за чипосан 2,4 жтд си е направо задължително. И на мокро, и на сухо, и на сняг съм го пробвал - струва си всеки лев.
Отговор на третата част от въпроса
Диференциала струва около 650 лева с ДДТ в България, монтажа във Ванто излиза средно 170-180 лева.
Не съм писал наново нищо, копи-пейст от темата.
Garvansky
25-05-2008, 18:20
Колега благодаря много, но не разбрах за 1.9 заслужава ли си, все пак 2.4 е доста по-мощен от 1.9. И още нещо - колата ми е все още е в гаранция ако ида в Ванто няма ли да ми се сърдят от Ауто Италия?
Колега благодаря много, но не разбрах за 1.9 заслужава ли си, все пак 2.4 е доста по-мощен от 1.9. И още нещо - колата ми е все още е в гаранция ако ида в Ванто няма ли да ми се сърдят от Ауто Италия?
Кой бил по-мощен?
2,4 жтд като моя фабрично е 136 к.с. и 304 Нм, твоя 1,9 фабрично е 150 к.с. и 320 Нм.
С чип подобрението е около 30%
За гаранцията - ако се монтира в оторизиран сервиз, мисля че няма да има проблеми. Все пак първо говори с Косьо Грънчаров.
Иначе ако те гепят с чип, гарантирано си губиш гаранцията. Но пък има суперлесен начин да не те гепят. :lol: :lol:
Garvansky
25-05-2008, 21:58
Кой бил по-мощен?
2,4 жтд като моя фабрично е 136 к.с. и 304 Нм, твоя 1,9 фабрично е 150 к.с. и 320 Нм.
С чип подобрението е около 30%
За гаранцията - ако се монтира в оторизиран сервиз, мисля че няма да има проблеми. Все пак първо говори с Косьо Грънчаров.
Иначе ако те гепят с чип, гарантирано си губиш гаранцията. Но пък има суперлесен начин да не те гепят. :lol: :lol:
През цялото време си мислех че говорим за 159 2.4, а не за 166, моя е вината... :oops: И все пак разкажи малко за чипът и гаранцията. Аз утре трябва да се чуя с Косьо и ще се допитам и до него, Вантотрейд оторизирани ли са и всъщност какъв статут имат, щото си спомням че преди те вкарваха фиат и т.н.
Много е просто - ако имаш път към гаранционния сервиз по някакъв повод и има вероятност да вържат колата на екзаминера, преди това се обаждаш на Петко (ако се чипнеш при него де) и той ти качва оригиналния софтуер. После, като свършиш работа в сервиза, пак ти качва модифицирания софтуер (а.к.а. чип) :lol:
Работа за 2 минути.
Иначе за Ванто - не знам дали са оторизиран сервиз или не, но са най-добрия сервиз за италианки в България. Тва съм го установил на собствения си гръб и ми струваше доста пари и нерви, но вече колите ми не стъпват никъде другаде.
Масово се учат да бръснат на моята брада :lol:
Garvansky
25-05-2008, 22:14
Много е просто - ако имаш път към гаранционния сервиз по някакъв повод и има вероятност да вържат колата на екзаминера, преди това се обаждаш на Петко (ако се чипнеш при него де) и той ти качва оригиналния софтуер. После, като свършиш работа в сервиза, пак ти качва модифицирания софтуер (а.к.а. чип) :lol:
Работа за 2 минути.
Иначе за Ванто - не знам дали са оторизиран сервиз или не, но са най-добрия сервиз за италианки в България. Тва съм го установил на собствения си гръб и ми струваше доста пари и нерви, но вече колите ми не стъпват никъде другаде.
Масово се учат да бръснат на моята брада :lol:
Разбирам те напълно аз имам около 3 годишен опит с София Франс Ауто, който продължава и до ден днешен. Имам 7 товарни пежа и нз дали знаеш там ква е простотия. Ауто Италия ряпа да ядат :lol:
А инак честото сменяне на софтуера (чипа) не води ли до промяна в нещо, демек няма ли страничен ефект?
Не, няма никакви проблеми. Все едно да записваш и изтриваш някакъв си файл от флаш-памет. Къв проблем може да има?
Garvansky
25-05-2008, 22:27
Благодаря за инфото колега :wink: