PDA

View Full Version : Светеща лампа на Airbag-а - съвети ?



goro
02-05-2008, 11:39
Колеги,от около седмица започна да ми свети лампата на Airbag-a :frown: Прави го на интервали - светне,после изгасне,после пак светне... :? Преди около 2 седмици ходих на елeктричар да ми оправи доста работи по колата.Едното от тях беше несвирещият клаксон.Момчето си свърши чудесно работата и ми каза,че някакъв лентов кабел бил прекъснат,но той го оправил за да ми спести 100лв за нов.Та възможно ли е от тази манипулация нещо да е станало и да дава грешка в еърбега?Махах клемите на акумолатора да рестна компа,нооо лампата си свети.Дайте съвет как да процедирам и да изчистя тази грешка :wink: Само чрез диагностика,или има и друг начин? :wink:

Viktor_
02-05-2008, 12:27
Погледи какъв ти е модула за airbag-а - ако е от по-стария модел - Becker, който е с 10 пинов конектор при него може да се четат и изтриват грешките чрез замасяване на диагностичната му линия само че е малко по-бавно отколкото през диагностичния интерфейс, о става и може да разбереш защо от време на време ти светва лампата. Тя всъщност светва в момента на регистриране на грешката и записването и в паметта. Шначе с откачане на акумулатора никой airbag модул не си изтрива паметта.

Ако модула ти е TRW е нужен диагностичен интерфейс за чистене на грешката. Ако ти е такъв случая ми пиши л.с. ако искаш.

Успех!

goro
02-05-2008, 14:15
Благодаря,колега.Ще погледна и ще видя :wink: