View Full Version : Разлика в скоростните кутии...
Колеги, въпросът ми е има ли разлика в предавателните числа на скоростните кутий на 155-1.6;1.8; и 2.0 16V и съответно разлика във вървежа на колата. В търсачката не открих нищо по въпроса, а намерих кутия от 1.6 16 V. Моята сдаде багажа.
Отиди на долу на Чанев имаше една 155 1.8 8v.
Отиди на долу на Чанев имаше една 155 1.8 8v.
Скоростните кутий на 8в и 16в нямат нищо общо
Ако не получиш отговор в темата, пиши едно ЛС на търтея, той би трябвало да знае със сигурност :lol:
Имам някакви бегли спомени, че някъде беше постнал инфо за тия чесла, ама..... :roll:
М/у 1.8 и 2.0 има разлика. а за 1.6 не знам.
Само да ти кажа че Crashtest сменя кутия на 156 2.0 и са му дали от 1.8. на 2-ра вдига с около 20км/ч по-малко и като се варкаме вървим на кантар.... направо му спря колата.....
Колеги, въпросът ми е има ли разлика в предавателните числа на скоростните кутий на 155-1.6;1.8; и 2.0 16V и съответно разлика във вървежа на колата. В търсачката не открих нищо по въпроса, а намерих кутия от 1.6 16 V. Моята сдаде багажа.
Това е от ръководството:
Колеги благодаря за мненията.
Компромиси няма да правя. :)
Аз пък съм сложил с по-къс диференциял,и са в градо въри като полудела :twisted: :twisted: :twisted:
Скоростните кутий на 8в и 16в нямат нищо общо
Имат - на последните 2л 8V са слагани кутии от 16 V . Oзначението им е с буквата F ., За да не се присмивате или има 100 поста - питайте италианца. Единствено той знае за това буквено означение по кутиите. Миналата година стигнат до него и си взех кутия с тази буква .И старата беше с тази буква. По VIN а излиза друга кутия и съвсем други дискове за съединителя. / Лошото е, че са по -скъпи. За минлата година 250 лв комплекта / 2 диска и лагер/ срещу 190 лв за с по-малкия диаметър к-т съединител.