Log in

View Full Version : Какво Ви дрънчи по колите!?

mimouzunov
03-05-2008, 17:44
Днес реших да притегна някоя пластмаса по салона на колата (седалки тапицерии на вратите и тн) и реших да ви попитам и вас имате ли такива "приятни" скърцащи и тракащи звуци в купето?

Alexanderbb
03-05-2008, 17:58
колкото ти душа иска

XaBu4ko
03-05-2008, 18:36
Аз направо оркестър си имам. Нещо скръцне друго тракне трето тропне.
Ама наи много ми шуми от към жапката.

mimouzunov
03-05-2008, 19:22
А според вас на какво се дължат тия звуци!?Дали е от времето или от някои които е пипал и си е оставил ръцете?Много ми се ще да утихне ама...

hsr
03-05-2008, 20:00
А според вас на какво се дължат тия звуци!?..

На " хубавите ни пътища " :cussing:
Ще ти дам пример: Миналата година взехме 2 коли Нов Внос .Като ги купувахме и при двете нямаше дори и намек за подобни звуци, а сега, след 1 г. и няколко хиляди км. из родните ни пътища и на 2-те почнаха да им поскърцват пластмасите ( все още в рамките на поносимото ) .

code
03-05-2008, 21:09
Шума в главата ми неутрализира всички други звуци :crazy:

Satanism
03-05-2008, 21:22
10тина дена по "Борис" и вече цялото табло скърца все едно го бие ток.... :roll: :lol:

А как ме е шубе да го отворя.... :x

lulin racing
03-05-2008, 22:01
При мен трака само жапката! :lol:

Alexanderbb
03-05-2008, 22:14
затова една по-яка музика и всички тракания изчезват

Furious 155
03-05-2008, 22:24
затова една по-яка музика и всички тракания изчезват

Напълно споделям!!!

Споделям и мнението за пътищата, защото колата като си я купих беше нов внос и нямаше такива звуци. Карам сравнително внимателно и избирателно и след 2-3 месеца почнаха звуците от всевъзможни места. Даже вече ми тракат и спирачните апарати :(... та така е в нашата татковина, за съжаление!

koolio
03-05-2008, 23:50
На мен ми подрънква кората на шофьорската врата. Друго - чукам на дърво- няма...

Xman
04-05-2008, 10:26
Жабката...какво ли не я правих и скърца ли скърца :evil:

mimouzunov
04-05-2008, 10:52
Значи до тук установявам , че се раздрънкват почти едни и същи неща по колите!!!При мен (въпреки че разглабях и пипах) дрънка задната дясна тапицерия на вратата, преден ляв спирачен апарат и още доста звуци които просто незнам откъде идват!!!Ако колата си седи на място натискам удрям... никакви звуци няма ама като тръгне става едно... :dj: :band:

Alexanderbb
04-05-2008, 13:17
Това за спирачния апарат е друг проблем. Като за начало може да пробваш да му смениш водачите

lulin racing
04-05-2008, 13:22

Колега облепяш по краищата с изрезки от дунапрен,малко е циганско,но при затворена жапка не се вижда!Всякакви шумове изчезват :wink: Поздрави! :)

endeavour
04-05-2008, 13:34
А мойта жабка не само тропа, ами се и отваря по време на движение.Е.а ти шибаната ключалка,кво ли не я правих...Иначе други шумове нямам(да не чуе дявола).

Xman
04-05-2008, 18:17

Колега облепяш по краищата с изрезки от дунапрен,малко е циганско,но при затворена жапка не се вижда!Всякакви шумове изчезват :wink: Поздрави! :)
Там е работата, че лявата ключалка е износена и се разкопчава и от там идва скърцането.

TRENDi
04-05-2008, 18:21
А мойта жабка не само тропа, ами се и отваря по време на движение.Е.а ти шибаната ключалка,кво ли не я правих...Иначе други шумове нямам(да не чуе дявола).

Заеби я ти ключалката - тя не играе в случая. Виж зъбчетата, които влизат от жабката към таблото, какви отвори са си направили и мисли, как да ги намалиш.
За уплътнение на моята жабка ползвах уплътнения за прозорци(тези, които се предлагат в цвят бял и кафяв само) с двойнозалепваща лентичка на тях. Не е естетически много издържано, ама жабката я забравих отдавна. Лошото е, че вече ми е по-лесно да напиша, какво не скърца и не тропа в купето.

Там е работата, че лявата ключалка е износена и се разкопчава и от там идва скърцането.

Отивам да снимам... - зъбчето не се износва лесно - разширява с времето отвора, в който влиза (в болшинството случаи).

А, преди да сложа уплътненията от дупка ми се е отваряла и затваряла жабката в движение :roll:

Снимки с коментари -тук (http://www.snimka.bg/album.php?album_id=242947).

Yureti
04-05-2008, 18:31
Аз направо оркестър си имам. Нещо скръцне друго тракне трето тропне.
Ама наи много ми шуми от към жапката.
... Баш..
... мойта днес на магистралата !!! :shock:
:!: се отвори...

Alexanderbb
04-05-2008, 19:32
гледам снимките и се чудя. при мене дупките за езичетата на жабката са с метални пластини с които може да се прави известна регулировка и те изглежда по рождение са си били там. А и копчетата за багажника са ми други на вид

ALFA CORSE
04-05-2008, 20:31
Аз на моята й изрязох от шперплат една подложка, точно където жабката се закрепва за таблото с рапидки, с цел да я повдига и оттогава не съм имал проблем с нея и започна да се затваря много плътно. Тия дни ако не забравя ще снимам...

TRENDi
04-05-2008, 22:55
гледам снимките и се чудя. при мене дупките за езичетата на жабката са с метални пластини с които може да се прави известна регулировка и те изглежда по рождение са си били там. А и копчетата за багажника са ми други на вид

На няколко съм надничал в жабките и са си все като на снимките, не знам, а иначе точно за метални П образни пластинки си мислех да и вложа в конструкцията :D , с по 3-4 поп нитчета за фиксиране...

За подложката - имам някаква (не знам дали е фабрична или някой е доработвал) и е дебел поне 3-4 мм картон или нещо подобно и си се отваряше без добавените уплътнения.

Alfoso
08-05-2008, 09:44
155-цата е кола с много некадърна сглобка...
особено от вътре почти няма елемент,който да не се е разтракал,добре че волана си е на място..все още :?
Ако беше тиха като 156 отвътре, нямаше да има равна !

millko
08-05-2008, 10:26

В Практикер има много хубави самозалепващи уплътнения за дограма.Пасват идеално :wink:

pr_00f
08-05-2008, 10:28
И аз си ерших проблема с такова гумено уплътнение :)

pesho ot vraca
08-05-2008, 11:54
Колеги, на мен ми скърцорят корите на вратите този проблем има ли адекватно решение. Бях чел някаде из форума че някой колега ги напръскал с някакъв силиконов спрей или нащо такова и имало голям ефект. :lol: :lol: :lol:

АЛФА 155 1.8TS 94г.

Xman
08-05-2008, 14:38
Лепнах едно кече подобно на уплътненията за дограма.Проблема е решен-няма скърцане

JUGiTO
29-05-2008, 00:17
а аз да попитам на сниките от линка на колегата ТРЕНДИ това копче с рисунка с отворен багажника трябва да е за нагакника ама как работи щот моето мисля че е изв1н строя :cry: някои да има с1щия проблем поздрави

toki4a
30-05-2008, 23:39
155-цата е кола с много некадърна сглобка...
особено от вътре почти няма елемент,който да не се е разтракал,добре че волана си е на място..все още :?
Ако беше тиха като 156 отвътре, нямаше да има равна !

mdaaa м даааааааааааааа

некои много е припил :roll:
тиха кат 156 ца стиига бре
та на тех им трака и мукета бре :lol:

The_Game
31-05-2008, 15:09
На мен ми скърца предния прозорец :lol: :lol: И като се качвам на бордиур с едната гума тогава се усуква купето и скърцат доста неща врати табло и това е когато се качва всяка една от гумите, скърцането идва от 4 те страни последователно :lol: :lol:
Но това да и е проблема на колата.

XaBu4ko
31-05-2008, 17:39
Сега се занимавам с изработка на скобички за дупките където влизат закопчалките на жабката. Ако стане ще пусна снимки

gaiska
31-05-2008, 23:35
При мен също се отваряше жабката, но там където са отворите за зъбчетата сложих малко лепило поксипол и поне засега ги намалих малко и не се отваря. Иначе малко поскърцва и може би ще слагам джамджийсли уплетнения :frown:

alfa1551.8ts130
01-06-2008, 22:32
Ами за да не скърца давайте жега на мотора да не чувате другото.Иначе сериозно и мойта болка е в жабката най вече. :wink:

Z:)m
10-06-2008, 10:59
Проблема на всички 155-ци е, че сглобката на пластмасовите елементи не е една от най-идеалните. Отделно от това шасито не е достатъчно устойчиво на усукване и като добавим нашите прекрасни пътища, та накрая де що сглобена пластмаса има се раздрънква и разскърцва.