View Full Version : Какво става ако карате със скъсан клапан (2.0 TS)
RoMeO_156_GTA
03-05-2008, 20:50
Какво става ако предишния собственик кара известно време колата си със скъсан клапан на първи цилидър . Отговорът е - разцепен блок :shock: В случея на 2.0 Twin Spark :cry:
История в снимки . Не е за хора със слаби сърца или върли сектанти :hvala:
cvetelin
03-05-2008, 21:10
я дай повече инфо
кой от кого я купил как така я карал и т.н.
че ми стана интересно ... тоз душманин как не е разбрал че кара със скъсан клапан...
това е моиата кола.така иа взех с блокирал двигател и като отворих кво да вида.касат клапан и карат докато се разцепи блока.буталото го нема до третиа сегмент. не знам ква гирултиа е било кво чудо.треба да се види.
леле много лошо, но всичко се прави, и все пак не разбрах преди това този дето я е карал нещо не е ли усетил?
не знам но сам направил над 100 двигатела е такова нещо не бех вийдал.сега тарса да си купа в булгариа че тук много скапо и ги нема.ето и снимка от момента на покупката :)
pesho ot vraca
03-05-2008, 22:13
Колега продаваш ли колата така със счупения двигател :lol: :lol: :lol:
АЛФА 155 1.8TS 94г.
колко даваш?имаи предвид че е вав белгиа в моита работилница :!:
GRANDEsportivo
04-05-2008, 01:06
Колега продаваш ли колата така със счупения двигател :lol: :lol: :lol:
АЛФА 155 1.8TS 94г.
пешо да не би да минаваш на кораб ? :lol:
.....а за тва че е в белгия нема проблем , колегата ша я опакова и щи е прати :P
pesho ot vraca
04-05-2008, 14:41
Аз мислех че колата е в България. Минко нали знаеш че обичам да купувам Алфи със проблеми в мотора. :lol: :lol: :lol: :lol:
АЛФА 155 1.8TS 94г.
баси не мога да и намера мотор
Бре аз копче за стъклата не мога да намеря ти цял мотор :wink: :cry: :lol:
намерих.само треба да си го докарам до Белгиа!
това е моиата кола.така иа взех с блокирал двигател и като отворих кво да вида.касат клапан и карат докато се разцепи блока.буталото го нема до третиа сегмент. не знам ква гирултиа е било кво чудо.треба да се види.
:lol: С коя кола ще се върнеш в :bg: "Ва Ристак" Че съскат тука едни турбини, плачат едни Опели :punk:
Помня че на времето бях пуснал тема та сега я изрових.Значи картинката в момента е пак същата с малки разлики-тоя път на втори цилиндър.Днес купих пак мотор и мисля това да е последното нещо което правя по тоя курник.Това е една бездънна яма дето няма напълване с нерви и пари.То не бе двигател,не бе скоростна кутия,не бе компютър,не бе АБС,не бе табло,не бе турбини на парното,не бе носачи,не бе лагери,не бе втулки,не бе пружини,не бе амортисори,не бе дебитомери,не бе чудеса.Не знам човек които няма собствен сервиз как се справя.Решил съм при следващиа батак за по сериозен ремонт да я изкарам на центъра на Попово и да я насека с брадвата.То човек колкото и да се държи идва момент в които пощурява и му пада пердето.:jason2:
Ще ти мине, после пак ще се ядосаш и така :humpx:
Иначе с това :jason2: ще ти мине за постоянно :-)
endeavour
24-09-2011, 10:59
Помня че на времето бях пуснал тема та сега я изрових.Значи картинката в момента е пак същата с малки разлики-тоя път на втори цилиндър.Днес купих пак мотор и мисля това да е последното нещо което правя по тоя курник.Това е една бездънна яма дето няма напълване с нерви и пари.То не бе двигател,не бе скоростна кутия,не бе компютър,не бе АБС,не бе табло,не бе турбини на парното,не бе носачи,не бе лагери,не бе втулки,не бе пружини,не бе амортисори,не бе дебитомери,не бе чудеса.Не знам човек които няма собствен сервиз как се справя.Решил съм при следващиа батак за по сериозен ремонт да я изкарам на центъра на Попово и да я насека с брадвата.То човек колкото и да се държи идва момент в които пощурява и му пада пердето.:jason2:
...или както обича да казва един мой приятел(върл алфист) типичен пример за човек,който си е взел алфа без да е бил достатъчно подготвен за това.:devil: Иначе съм виждал да се сече с брадва голф 1, та няма да си първия:-)
От 1996 год карам алфи колега мислиш ли че не съм подготвен?Още по малко че имам мои автосервиз.
Вчера изскубах мотора и сложих друг от една англичанка в перфектно състояние..Днес пак сме на пътя.Да видим до кога.
ReLeFNIQ
25-09-2011, 22:31
Ами следващия път се откажи от това недоразумение Туин Спарк 16v...
endeavour
26-09-2011, 12:33
Ами следващия път се откажи от това недоразумение Туин Спарк 16v...
Защо, колега, аз съм виждал и по-калпави мотори... Не е толкова лош тоя ТС 16 кл, стига сте го клепали.Много пъти е дъвкана тая тема, зависи си от екземпляра. Пък и колегата се оплаква и от АБС,парно,носачи,лагери,пружини,амортисьори - не виждам как им влияе 16 клапановия мотор:biggrin: