View Full Version : Горива на далавера?!?!?!?
Здравейте Колеги,
Сега покрай празниците като ми се наложи да пълня дзвера :) с гориво и ме заболя сърцето. То бива-бива, но не чак толкова.
Чувал съм от познати и непознати за закупуване на нафта на "ниски цени" по какви ли не пътища господни и явно за нафта има начин.
Въпроса ми е има ли някой представа дали нещо може да се измисли и за далаверка с бензин.
cvetelin
05-05-2008, 16:30
Здравейте Колеги,
Сега покрай празниците като ми се наложи да пълня дзвера :) с гориво и ме заболя сърцето. То бива-бива, но не чак толкова.
Чувал съм от познати и непознати за закупуване на нафта на "ниски цени" по какви ли не пътища господни и явно за нафта има начин.
Въпроса ми е има ли някой представа дали нещо може да се измисли и за далаверка с бензин.
баце, ако имаше нямаше да караме на газ :)
супер добър отговор. :D
газта си е газ -смърди не смърди евтинка е и движиш.Като заредих оня ден нафта на 2,40 пак ми смърдя на нафта дажи е лошо ми стана да ви кажа. :(
endeavour
05-05-2008, 17:28
Колега,като те гледам с тоя ТС16V въобще не ти препоръчвам да му слагаш какъв да е бензин. Аз пробвах веднъж и се прибирах на буксир.Е,пък може и да е било случайно съвпадение,ама...
Колега,като те гледам с тоя ТС16V въобще не ти препоръчвам да му слагаш какъв да е бензин. Аз пробвах веднъж и се прибирах на буксир.Е,пък може и да е било случайно съвпадение,ама...
Преди време бях подразбрал, че на едно място продават бензин доста по-евтино, но ме предупретиха, че е много вероятно да ме сполети нещо подобно . Тъй че за имане- ИМА, но има и риск . Доколкото си спомням и нашия форумен "любимец" Гайдата някъде се беше похвалил, че кара с бензин на черно .То сигурно затова и Тиграта му върви толкова много-хората са казали, че една кола почва да върви най много точно преди да издъхне :lol:
:) колега, то ако продължават все така нагоре цените скоро ще е в движение когато събера сили да го бутам :). Това в кръга на шегата де, но сериозно и за хапване и пийване трябва да има, то вярно Алфина преди всичко, но ....
Освен, че си пълнят гушите от акцизи и бонуси, покачващите цени на суровия петрол е също намек да се намали замърсяването в природата в някакви граници ... а що ли нафтата се дигна :lol: Слагайте :gas: и не си тровете колите с горива с неясен произход
lulin racing
05-05-2008, 19:02
1-во бомба (газова уредба) няма да си возя в колата!2-ро мотора издухва 2 пъти по-бързо!3-то всякакви видове съединения се прецакват (напукват,изгарят и т.н)!4-то във всеки елитен сервиз препоръчват на Алфа Ромео да не се слага газова уредба (специално за тази марка)!5-то И каква е разликата като на ГАС колата ви харчи с 4-5 литра отгоре...... МИНИМАЛНА ако сте на бензин!Но да се върна към темата.Бензин на черно ако се намери то,ще е кръщаван с вода 101% !И поуката каква е?! Карайте по-малко колите си,но с бензин както господ ги е създал,а не разни измишлъотини!Поздрави! :wink:
cvetelin
05-05-2008, 19:24
1-во бомба (газова уредба) няма да си возя в колата!2-ро мотора издухва 2 пъти по-бързо!3-то всякакви видове съединения се прецакват (напукват,изгарят и т.н)!4-то във всеки елитен сервиз препоръчват на Алфа Ромео да не се слага газова уредба (специално за тази марка)!5-то И каква е разликата като на ГАС колата ви харчи с 4-5 литра отгоре...... МИНИМАЛНА ако сте на бензин!Но да се върна към темата.Бензин на черно ако се намери то,ще е кръщаван с вода 101% !И поуката каква е?! Карайте по-малко колите си,но с бензин както господ ги е създал,а не разни измишлъотини!Поздрави! :wink:
ти май си поредното агне- без да се обиждаш
1-во никой не те кара да возиш каквото и да било във фиата си
2-ро дай да го видим тоя елитен сервиз дето препоръчват да не се слага газ
3-то от къде разбра че гори с 4 5 литра отгоре... като разликата е доста малка ... литър на горе градско извън градско... това е с най обикновен изпарител, а ГИ хората го дават 1 към 1 разход бензин газ.
Баце, как да стане да се кара на бенз при положение, че се въртят по 20к на година. Сметни ги тея км на бенз х 2.30лв(или там колкото стува) и същите км ги сметни по 1.05(в момента 1.07) ще намериш раликата.
А тва кое е измишльотина и кое не е е твоя работа. Който на каквото ще иска да кара.
поздрави
20000км Х 2.30 = 46000лв
20000км Х 1.07 = 21400лв
аз поне разлика не намирам
Хайде да не го обръщаме на спор кое е по - доброто гориво.
В никакъв случай не съм против газификацията:) и дори в бъдеще може би и това ще стане. Прото към момента имам съображения да карам на бензин. И единствено се чудих ако някой има надежден източник да каже. Хайде със здраве
lulin racing
05-05-2008, 22:23
3-то от къде разбра че гори с 4 5 литра отгоре... като разликата е доста малка ... литър на горе градско извън градско... това е с най обикновен изпарител, а ГИ хората го дават 1 към 1 разход бензин газ.
Баце, как да стане да се кара на бенз при положение, че се въртят по 20к на година. Сметни ги тея км на бенз х 2.30лв(или там колкото стува) и същите км ги сметни по 1.05(в момента 1.07) ще намериш раликата.
А тва кое е измишльотина и кое не е е твоя работа. Който на каквото ще иска да кара.
поздрави
20000км Х 2.30 = 46000лв
20000км Х 1.07 = 21400лв
ТОВА Е ЛИЧНО МОЕ МНЕНИЕ И АКО ОБИЧАШ СПАЗВАЙ ДОБРИЯ ТОН!И вместо да правиш спам дай тогава някой смислен отговор по темата вместо да се заяждаш с някой!
И аз съм на това мнение :). Няма да се заричам, че никога няма да сложа газ, но товаби станало само при кайна необходимост.
deadairplane
05-05-2008, 22:34
[quote="lulin racing":18p0gc3j]1-во бомба (газова уредба) няма да си возя в колата!2-ро мотора издухва 2 пъти по-бързо!3-то всякакви видове съединения се прецакват (напукват,изгарят и т.н)!4-то във всеки елитен сервиз препоръчват на Алфа Ромео да не се слага газова уредба (специално за тази марка)!5-то И каква е разликата като на ГАС колата ви харчи с 4-5 литра отгоре...... МИНИМАЛНА ако сте на бензин!Но да се върна към темата.Бензин на черно ако се намери то,ще е кръщаван с вода 101% !И поуката каква е?! Карайте по-малко колите си,но с бензин както господ ги е създал,а не разни измишлъотини!Поздрави! :wink:
поздрави
20000км Х 2.30 = 46000лв
20000км Х 1.07 = 21400лв
Абе колега извинявам се,ама ти немаш ли си пишка да си играеш?ТОВА Е ЛИЧНО МОЕ МНЕНИЕ И АКО ОБИЧАШ СПАЗВАЙ ДОБРИЯ ТОН!И вместо да правиш спам дай тогава някой смислен отговор по темата вместо да се заяждаш с някой![/quote:18p0gc3j]
Прочети мненията пак и тогава говори за добър тон.
Да не говорим, че в цитираното от Цветелин твое мнение няма грам истина. Някога карал ли си на ГАЗ? (думичката се пише с буквата "З" накрая)
trustworthy
05-05-2008, 22:43
...
20000км Х 2.30 = 46000лв
20000км Х 1.07 = 21400лв
Цецоо, ти за една година изхарчи гориво за една кола пари, бе :lol: Литър на километър :shock:
Иначе факт е, че с добра газова уредба е по-евтино и от на дизел да се кара.
Друг е върпосът, че дизел на черно съм чувал да се намира за по 1.60 лв литъра, но аз не смея :oops: Тогава нещата са на кантар горе-долу :roll:
spe4elist
06-05-2008, 00:01
1-во бомба (газова уредба) няма да си возя в колата!.....
ти май си поредното агне ...
Нали няма да се изпозастреляте тук!!!
Peace, man! Всеки си има мнение и да си кара с каквото му харесва. Иначе - ще извикам ключаря! :wink:
lulin racing
06-05-2008, 00:06
[quote="lulin racing":33oj4izw]1-во бомба (газова уредба) няма да си возя в колата!2-ро мотора издухва 2 пъти по-бързо!3-то всякакви видове съединения се прецакват (напукват,изгарят и т.н)!4-то във всеки елитен сервиз препоръчват на Алфа Ромео да не се слага газова уредба (специално за тази марка)!5-то И каква е разликата като на ГАС колата ви харчи с 4-5 литра отгоре...... МИНИМАЛНА ако сте на бензин!Но да се върна към темата.Бензин на черно ако се намери то,ще е кръщаван с вода 101% !И поуката каква е?! Карайте по-малко колите си,но с бензин както господ ги е създал,а не разни измишлъотини!Поздрави! :wink:
поздрави
20000км Х 2.30 = 46000лв
20000км Х 1.07 = 21400лв
Абе колега извинявам се,ама ти немаш ли си пишка да си играеш?ТОВА Е ЛИЧНО МОЕ МНЕНИЕ И АКО ОБИЧАШ СПАЗВАЙ ДОБРИЯ ТОН!И вместо да правиш спам дай тогава някой смислен отговор по темата вместо да се заяждаш с някой!
Прочети мненията пак и тогава говори за добър тон.
Да не говорим, че в цитираното от Цветелин твое мнение няма грам истина. Някога карал ли си на ГАЗ? (думичката се пише с буквата "З" накрая)[/quote:33oj4izw]
Ти знаеш ли какво е "лично мое мнение" ????Ако искаш мога да ти обясня подробно?!
Никога не си слагайте газови уредби на колите - много е гадно, миришат, гърмят, не вървят абе ужас. Карайте само на бензин и дизел, да не вдигат газта :)
cvetelin
06-05-2008, 09:43
Никога не си слагайте газови уредби на колите - много е гадно, миришат, гърмят, не вървят абе ужас. Карайте само на бензин и дизел, да не вдигат газта :)
:lol: :lol: :lol: :bowdown: :bowdown:
....
Друг е върпосът, че дизел на черно съм чувал да се намира за по 1.60 лв литъра, но аз не смея :oops: Тогава нещата са на кантар горе-долу :roll:
Познавам доста хора, които зареждат под тази цена, но те карат автомобили от "великите" немски марки, пък ние с "италианските кочини" не смеем да пробваме :)
DiStefano
06-05-2008, 10:51
хехехе ....
не че имам нещо против
ама тая тънка сметка
мое ли да ми обясни некой как става
20000км Х 2.30 = 46000лв
20000км Х 1.07 = 21400лв
искаш да кажеш че
примерно с едно
количесто газ и същото количество бензин
ще минеш едни и същи километри?!
Mind_Control
06-05-2008, 10:56
Много си прав.. газта е голяма гадина.. не ви трябва.. Тва газовите бутилки гърмят като пиратки по нова година. А и не върви колата, и заема място в багажника, пък и не на последно място не е гъзарско да се кара на газ с тоя стикер отзад на стъклото... А бе мани, не си е работа. По добре си давайте по 30 лв. на 100 км. и да ви е мирна главата :lol:
МАлко го обърнахте на тъп спор.....
Газта като гориво е едно от горивата на бъдещето - това е факт. Факт е че е и много по-евтина от бензина, както е и по-екологична.
Въпроса е, че ако се слага на газ трябва да е с много, много качествена уредба /според мен/ - Газов инжекцион или дори течен газов инжекцион /ако не съм забравил последното дори вдига мощността/. Ясно е, че много хора нямат проблем с газта, но 90% от колите които съм виждал при Бобо, в Ванто и където и да е с газови или имат проблем или са имали проблеми... и то е заради газта като цяло а заради крайно некадърния монтаж, избор на газова уредба и настройката и.....
Аз съм гледал газови уредби с много голям интерес /не толкова заради пестенето, а заради мощността и екологията/ и по последни наблюдения уредбата за Автомобила ми беше към 4-5000лв.
http://www.lpgli.com/features.html
Някъде имах и няколко марки и модели, но нещо не мога да ги намеря...
Не знам дали това е същата система за която говоря, но ми направи впечатление мотора на който е сложена тази уредба :
http://www.brc.it/public/Depl%20SDI%20T ... 1%20IT.pdf (http://www.brc.it/public/Depl%20SDI%20TA01Z032_1%20IT.pdf)
Иначе ето една от марките:
http://www.vialle.nl/
http://carsoft.yoree.org/index.php?PHPS ... =72.msg214 (http://carsoft.yoree.org/index.php?PHPSESSID=a20f3188f7c99feecc468de00e463c fb&topic=72.msg214)
virusalfa
06-05-2008, 11:33
Виале и Ренцо-Ланди съм ги признал!!!
20000км Х 2.30 = 46000лв
20000км Х 1.07 = 21400лв
Айааа колко ти харчи твоята ... газ 100 на 100 :) бензин - пак толкоз, леле ужас :) А аз се оплаквам, че моята харчи средно 11-12 :)
По-скоро сметките са ~ 4600 за бензин и ~2300 за газ (това ако харчи 10/100 бензин и 11-12/100 газ). Щото няма такова нещо да харчи точно толкова колкото на бензин, поне не познавам никой който да е така - минимум 1-2, понякога до 3-4 отгоре.
МАлко го обърнахте на тъп спор.....
Газта като гориво е едно от горивата на бъдещето - това е факт. Факт е че е и много по-евтина от бензина, както е и по-екологична.
Въпроса е, че ако се слага на газ трябва да е с много, много качествена уредба /според мен/ - Газов инжекцион или дори течен газов инжекцион /ако не съм забравил последното дори вдига мощността/. Ясно е, че много хора нямат проблем с газта, но 90% от колите които съм виждал при Бобо, в Ванто и където и да е с газови или имат проблем или са имали проблеми... и то е заради газта като цяло а заради крайно некадърния монтаж, избор на газова уредба и настройката и.....
Аз съм гледал газови уредби с много голям интерес /не толкова заради пестенето, а заради мощността и екологията/ и по последни наблюдения уредбата за Автомобила ми беше към 4-5000лв.
http://www.lpgli.com/features.html
Някъде имах и няколко марки и модели, но нещо не мога да ги намеря...
Абсолютно съм на това мнение! :D Дори бях готов да купя кола с кадърно монтиран газов инжекцион. Но съм категорично против тукашните самоделки.