View Full Version : Помогнете,млада шофьорка!!!
sexy_lady_666
05-05-2008, 23:29
Здравейте,на всички съфорумци!! :) Харесах си една кола от една автоборса в Перник,много ми хареса и мисля да я купя,но ще ми е първата кола и се чудя,дали е много реална обявата...пишат,че са й сменили всичките консумативи...Аз им звъннах,и те ми казаха,че слагат някакви лепенки,а самата кола няма сервизна книжка...
Слагам на колата снимки,да я видите и Вие,като шофьори със стаж ми кажете дали си заслужава,или не!
Как да постъпя,и какви въпроси да им задам при покупката,за да съм сигурна,че наистина са й сменени всички консумативи,защото ако не са,чета във форума,че големи проблеми създават,ако се случи нещо...
Продавам Алфа ромео -146 -1.6 -1997г нов внос
Данни: Марка: Alfa romeo
Модел: 146
Цвят: Син
Пробег: 131 200 км
Дата на производство - април 1997 г.
Тип двигател - Бензинов
Мощност (к.с.) - 103 к.с.
Скоростна кутия - Ръчна
Категория - Седан
Пробег - 131000 км
Цвят - Tъмно син
Особености:
4(5) Врати
ABS
Airbag
Ел. Огледала
Ел. Стъкла
Застраховка
Имобилайзер
Климатик
Металик
Нов внос
Серво управление
Халогенни фарове
Центр. заключване
Колата е нов внос ;отлична работа на мотора ; запазена както отвън така и отвътре; сменени всички консумативи
spe4elist
05-05-2008, 23:37
Здравей, sexy_lady_666!
Първо да те поздравя за избора на марката и модела!
Ако въпросната кола вече е карана в Б-я, много е вероятно да са сменени.
Но най-сигурно е след покупка на автомобил, без значение от марката, да му бъдат сменени консумативите, за да им се знаят точно километрите!
Успех!
Да ти помогна със снимките - тази ли е? (http://mobile.bg/pcgi/main.cgi?topmenu=2&leftmenu=1&act=11208678095864040&f1=details)
Ако - да, то пише, че е 1.6 16 V (т.е. трябва да е TS и 120 коня), а на снимките се вижда боксеровият мотор (т.е. както пише в обявата 103 коня). Оттук, и нататък като се почне с чуденето, що така, искат да лъжат някой ли продавачите, не знаят какво продават ли и не знам... :roll:
sexy_lady_666
05-05-2008, 23:40
Нещо не мога да ги сложа тия снимки за това ви давам линкче да я видите http://a297312.obiavi.medianet.bg/Proda ... _Vnos.html (http://a297312.obiavi.medianet.bg/Prodavam_Alfa_Romeo_-146_-1.6__-1997g___Nov_Vnos.html)
Е какво ще кажете?
sexy_lady_666
05-05-2008, 23:42
Да същата е !! :)
Ами попринцип Алфата е капризен автомобил.Не мисля,че е кола за млад шофьор,още повече за жена.Ако питаш мен Ланчиа Y е твоята кола.Иначе за обявата.. 1.6 е добър мотор,малко са му скъпи свещите.Пише,че колата е обслужена,ама малко ме съмнява да са сменяни свещи,също и километрите дали са реални.Не пише каква е цената.Иначе 146 е комфортен автомобил,с много екстри,мощен двигател,доста стабилна на пътя,единствения недостатък е че малко повече друса. :lol: При евентуална покупка е добре да вземеш някой мъж,който разбира от Алфа Ромео.По снимките мога да кажа,че със сигурност не е 97 година, а е максимум 96,колата е с боксеров мотор не е ТС.Също така по волана си личи,че няма Airbag или е имала удар и вече няма.1.6 боксера е 8V.A 3900 лева за Алфа Ромео 146 1.6 Боксер без Airbag са много.Двигателя на колата е измит :lol: с 2 думи по-добре стой на далече от тази кола. :lol:
Цветан Цанов
05-05-2008, 23:46
като я гледам не е карана в България
Ами попринцип Алфата е капризен автомобил.Не мисля,че е кола за млад шофьор,още повече за жена.Ако питаш мен Ланчиа Y е твоята кола.Иначе за обявата.. 1.6 е добър мотор,малко са му скъпи свещите.Пише,че колата е обслужена,ама малко ме съмнява да са сменяни свещи,също и километрите дали са реални.Не пише каква е цената.Иначе 146 е комфортен автомобил,с много екстри,мощен двигател,доста стабилна на пътя,единствения недостатък е че малко повече друса. :lol: При евентуална покупка е добре да вземеш някой мъж,който разбира от Алфа Ромео.
Само дето тая е боксер.... Може наистина да е обслужена, консумативите и не са толкова скъпи като на ТС-а.
Но със сигурност не е 97-а. Най-много 96-а.
Иначе на снимките изглежда добре. Понапудрена е.
sexy_lady_666
05-05-2008, 23:51
Те свещите дори да не са сменени,аз ще ги сменя,въпроса е ремъците и маслото дали са сменени!Как мислите..?
Цветан Цанов
05-05-2008, 23:57
е й с годините ли ще лъжат тия джамбази,то това не го ли пише в талона
Те свещите дори да не са сменени,аз ще ги сменя,въпроса е ремъците и маслото дали са сменени!Как мислите..?
Няма как да се разбере със сигурност. Маслото ако е сменено скоро ще е още бистро. Но няма гаранция какво масло са сипали. Ремъците и да са сменени, може ролките да не са... и т.н.
Най-добре е да се сменят консумативите като се вземе колата. За този двигател свещите са 20-ина лв, ремъците с ролките са към 80. Не е кой знае колко.
е и с годината ли ште лайат тиа джамбази то това не го ли пише в талона
97-а най-вероятно е годината на регистрация, нея пишат в талона. Година на производство със сигурност може да се разбере от VIN-a.
Тия неща се сменят, независимо какво казва продавача. Вземи някой, който разбира да я огледа добре :wink: щото както и се радваш може да ти скъса нервите.
sexy_lady_666
06-05-2008, 00:01
Еее не ми се вярват,да са толкова нагли,че да лъжат и за годината :wink:
Еее не ми се вярват,да са толкова нагли,че да лъжат и за годината :wink:
Най вероятно и те не знаят
:lol: Е то е ясно-търговци на коли... добавка за инженкциона,мивка на двигателя,малко са тръкнали свещите,ремъка ако е бил нацепен са го сменили :lol: колата сигурно е 95 по стъкла,96та октомври първа регистрация и те са псиали в обявата 97 :roll: Еарбег няма,100 процента има само предни ел. стъкла,АБС 100 процента няма :wink: и ако има клиамтик няма фреон :lol: като запалиш колата гледай на празен ход да не се клати наляво надясно,да няма светещи лампи по таблото,направи и едно кръгче,настапия по злобно и гледай дали няма да присветне лампата на инжекциона и т.н.
Ако ти харесва колата и изглежда добре,не се чуди толкова.
Ако е боксер и е запазена (виж колегите по-горе какво са писали) - вземай я, не му мисли много :) на мен ми е първа кола, млад шофьор бях, трудно се свиква първия месец може би, скоростите се сменят по-трудно (някой се избъзика - като на ЗИЛ), малко е по-рязка колата от другите, много бързо реагира, а тръгне ли веднъж - няма спиране (аз даже се бъзикам, че на магистралата всички натискат газта, аз спирачката :) ), но свикнеш ли веднъж - удоволствието е несравнимо.
Лошото е, че ако случиш на морга, която са позакрепили заради продажбата, после ще намразиш марката. Имам такъв случай с познат, сега не ще и да чуе за алфа. Но той не е и сектант :D
emil georgiev
06-05-2008, 08:26
Здравейте,на всички съфорумци!! :) Харесах си една кола от една автоборса в Перник,много ми хареса и мисля да я купя,но ще ми е първата кола и се чудя,дали е много реална обявата...пишат,че са й сменили всичките консумативи...Аз им звъннах,и те ми казаха,че слагат някакви лепенки,а самата кола няма сервизна книжка...
Слагам на колата снимки,да я видите и Вие,като шофьори със стаж ми кажете дали си заслужава,или не!
Как да постъпя,и какви въпроси да им задам при покупката,за да съм сигурна,че наистина са й сменени всички консумативи,защото ако не са,чета във форума,че големи проблеми създават,ако се случи нещо...
Продавам Алфа ромео -146 -1.6 -1997г нов внос
Данни: Марка: Alfa romeo
Модел: 146
Цвят: Син
Пробег: 131 200 км
Дата на производство - април 1997 г.
Тип двигател - Бензинов
Мощност (к.с.) - 103 к.с.
Скоростна кутия - Ръчна
Категория - Седан
Пробег - 131000 км
Цвят - Tъмно син
Особености:
4(5) Врати
ABS
Airbag
Ел. Огледала
Ел. Стъкла
Застраховка
Имобилайзер
Климатик
Металик
Нов внос
Серво управление
Халогенни фарове
Центр. заключване
Колата е нов внос ;отлична работа на мотора ; запазена както отвън така и отвътре; сменени всички консумативито с първата ти кола ще е като с първия ти мъж, ще те раочарова, но трябва да има първи път, все пак за тези пари е това
sexy_lady_666
06-05-2008, 12:00
Здравейте,искам да Ви попитам двуумя се между тези две коли старата дето ви я показах вчера и тази http://www.autohop.bg/cars-34095-Alfa_R ... fafb592892 (http://www.autohop.bg/cars-34095-Alfa_Romeo-1996.html?from_search=538a15772b029b23f8f5ddfafb59 2892)
Коя бихтеми препоръчали,като по изгодна да я закупя? :)
Здравейте,искам да Ви попитам двуумя се между тези две коли старата дето ви я показах вчера и тази http://www.autohop.bg/cars-34095-Alfa_R ... fafb592892 (http://www.autohop.bg/cars-34095-Alfa_Romeo-1996.html?from_search=538a15772b029b23f8f5ddfafb59 2892)
Тази кола ако е 1.6 не е 130 коня а 103, ако е 1.7 е 129 к.с. успех с търсенето колежке...
RoMeO_156_GTA
06-05-2008, 12:09
Заслужава си да се погледне , но разбира се с човек , който разбира 8) или да я закараш на диагностика . Според мен е по-добре да се вземе от частно лице, а не от джамбазин , а и при синята имаше доста неточности :?
endeavour
06-05-2008, 13:31
Определено ЗА черната перла! Особено ако продавачката каже кога са сменени консумативите и кои по-точно.
sexy_lady_666
06-05-2008, 14:08
Аз я питах кога са й сменени консумативите последно ,ангренажен ремък ролки и т.н и са сменени преди 3 месеца и я питам има ли сервизна книжка и тя вика че няма а аз я питам дали някъде е отбелязано за това и тя ми каза че при някакъв техен човек си кара колата на ремонт и са сменени!На мен много много не ми се вярва то почти всеки шофьор би казал така за да си продаде колата!
Определено ЗА черната перла! Особено ако продавачката каже кога са сменени консумативите и кои по-точно. Освен това е регистрирана и няма проблем да се закара на диагностика, а в Сф съм чул,че има къде.Но все пак,колежке,sorry,ама дълбоко ли си убедена,че първата ти кола трябва да е алфа ромео?
Не разубеждавайте хората за първа кола Алфа....И на мен първата ми лична кола е Алфа Ромео 1.6 ТС, доволно вървяща...не че преди не съм карал коли, но не са били мои. Като си я харесва колежката да си я вземе...
Збунивте я много колежката...
иди погледай колата од блиско, с някои които разбира, покарай я малко ако ти се аресва пробай да симнеш 100-200лв од цената и с тиа пари смени консумативите, и ще имаш ultra cool Alfa Romeo 8)
endeavour
06-05-2008, 15:37
Извинявам се ,че цапам темата,ама явно не съм бил много ясен:
1. НЕ разубеждавам никого, а само попитах.
2. При това се извиних предварително.
Въпроса ми е вследствие от личен опит с млад шофьор и алфа.
Цветан Цанов
06-05-2008, 18:05
Еми аз също съм млад шофьор,и мисля сега да си купя кола Алфа Ромео ,ащото ми е легнала на сърце,и не мисля че някой може да ме разубеди да не си купувам такава кола ,както мисля,че и нея не може да я разубеди!
ас не разбирам какво казвате, зощо Алфа да не ти е прва кола???
ми не е бентли или ферари...
взимайте си слободно и карайте ;)
Ако караш Опел Корса :lol: ще имаш разход 5,а с алфата 12.Алфата има скъпи части.На една корса четирите амортесиора са по евтини от 2 предни на 145 боксер.Носача е 130 лева.Също така е нисък автомобил и трябва много да се пази от дупки,бурдюри и всякакви подобни явления по "хубавите" български пътища. :lol: и т.н..Алфата иска повече да е лигавиш и да и обръщаш внимание,докато една корса може да е юркаш сумати километри само да и сипваш масалце и антифриз.... :lol: ама всеки си знае де!
Ако караш Опел Корса :lol: ще имаш разход 5,а с алфата 12.Алфата има скъпи части.На една корса четирите амортесиора са по евтини от 2 предни на 145 боксер.Носача е 130 лева.Също така е нисък автомобил и трябва много да се пази от дупки,бурдюри и всякакви подобни явления по "хубавите" български пътища. :lol: и т.н..Алфата иска повече да е лигавиш и да и обръщаш внимание,докато една корса може да е юркаш сумати километри само да и сипваш масалце и антифриз.... :lol: ама всеки си знае де!
не сам согласен со тоа мнение но всепак. това говориш ако вземеш корса 1.0? ами ако вземеш 1.6 гси за да е еднаква с алфата 1.6 незнам дали на корсата 1.6 разхода е 5...
Ас имам пратели които карат Алфите на сщиа начин само сипва масленце и антифриз и кара с километри...
а цената на частите , ако я споредес с някое японско, или корейско, ще мислеш дека са евтини ;) ...
а и при нас знаеш како е когато треба да се мене някоя част, не купваме нова туку трсеме по моргите или я оправаме старата
ivan dimitrov
06-05-2008, 19:57
---
Vladi_Alfa
06-05-2008, 23:30
Колежке,по скоро черната,а когато стигнеш до покупка,ако имаш познат майстор го вземи със себе си и той да я погледне.За годината на колата можеш да се ориентираш по стъклата.
А тая в дясно дето седи на снимката се вижда една 145ца в автокъщата, мяза точно като мойта, със сигурност е по-нова, за колко я дават нея и как са и параметрите, защо не погледнеш нея колежке, като за млад шофьор, липсата на голяма задница, няма да ти се отрази зле :)
dido76bg
07-05-2008, 12:00
имал съм и корса и разхода на 1,4 инжекция си беше 8-9 градско... горят си и те...
Колега,Вектра Б гори 9 с ръчкане.Иначе спокойно каране 8 . :wink:Корса да гори 9 ми звучи като 145 Боскер да гори 8,9 :lol:
DerMeister
08-05-2008, 17:11
Колега,Вектра Б гори 9 с ръчкане.Иначе спокойно каране 8 . :wink:Корса да гори 9 ми звучи като 145 Боскер да гори 8,9 :lol:
Вектра Б с какъв двигател? Градско ли? Какво значи ръчкане? Защото аз имам Корса 1.4 моноинжекция и под 8 никога не ми е давала градско, стигам си и над 9 без проблем в София като я ръчкам. Тая Вектра Б трябва да е дизел или да я кара баба, за да даде такъв разход.
:lol: Тая Вектра 1.6 екотек 101 коня бензин 96-та година дава 8 разход със спойно каране до 100 км в града.А с ръчкане над 5 хиляди оборота и каране между 120-160 дава 9, 9 и малко :lol: нз какви са тея корси 1.4 дето дават 9 ама т'ва с очите съм го видял за вектрата.
DerMeister
08-05-2008, 17:23
Еми начи е няква тунингована, щото по каталог и дават 10.5 градско. :lol:
Освен ако не я карате на 5та по околовръстното само. :wink:
dido76bg
08-05-2008, 17:27
Предлагам, да не спамим темата на дамата. Ако исга може и сама да провери по различните форуми на различните марки...
sexy_lady_666
09-05-2008, 20:21
Здравейте черната Алфа като отидох да я купя беше за съжаление вече продадена сега като алтернатива ми остана само синия металик...утре ще ходя да го купувам какво ще ми кажете като заключение какво най-вече да гледам много ме е страх да не се мина! :(
Здравейте черната Алфа като отидох да я купя беше за съжаление вече продадена сега като алтернатива ми остана само синия металик...утре ще ходя да го купувам какво ще ми кажете като заключение какво най-вече да гледам много ме е страх да не се мина! :(
Аз ще ти кажа само едно колежке.....Който го е страх от мечки, да не ходи в гората......Затова ти пожелавам да не се минеш, ще ти стискаме палци. Вземи с тебе човек който разбира, поне малко....Ако не, затваряй очи и нека силата бъде с теб, както казва един колега. Надявам се, скоро да се похвалиш с новата придобивка
И все пак що не видиш тази... http://mobile.bg/pcgi/printdet.cgi?id=11208800118974725
Аз понеже съм пристрастен към крилото, по-новото табло и джантите, пък може да е зле тая ама все пак :)......Успех
JORDANGT
09-05-2008, 22:41
Не се хвърляй веднага на първата кола.Поугледай се и с помоща на някой колега от форума може да се намери и нещо по-хубаво.Точно тази която си харесала лично на мен ми е малко съмнителна а и цената ми се вижда неоправдано висока.Черната беше добър избор ама..... :go:
Знам какво е да нямаш търпение особенно за първа кола,но за няколко дни повече все ще издържиш(За добро) :idea:
Mind_Control
09-05-2008, 23:07
Продава се една готина кола на Ultrashock (едно момче от форума)! Виж в раздел продава. Колата е 145-ца 1.6 ТС. Много добър вид вади, а и технически мисля, че е добре, защото горе долу и знам историята!
sexy_lady_666 Продавам моята красавица.Ако се интересуваш цена 4000лв.Изявиш ли интъерес ще ти кажа кво съм сменял за една година,може и да ти хареса налял съм за 1г около 3000лв минимум.