PDA

View Full Version : Проблем с 1.6ТС 16В, вероятно след мивка...

Satanism
06-05-2008, 01:37
Колеги....вчера реших да измия двигателя, че постоянно се ровя за нещо вътре...по фаровете най-вече и ми писна да съм целия мърляв после.Принципно знам, че не е много полезно...ама...ей го на...закарах я и я измиха.
После я почаках да поизсъхне 10тина минути и тогава тръгнах....вчера нямах никакъв проблем.
Днес, обаче...както си карах и изведнъж започна да прекъсва...на празен ход няма проблеми, но като и подам рязко газ на место и се чуди отначало...а в движение си прекъсва стабилно.

Интересното е, че го прави само от време на време...после се оправя и пак...аз мисля да са кабели на свещите...някакви други идеи? :roll: :frown:

acko88
06-05-2008, 01:56
Колеги....вчера реших да измия двигателя, че постоянно се ровя за нещо вътре...по фаровете най-вече и ми писна да съм целия мърляв после.Принципно знам, че не е много полезно...ама...ей го на...закарах я и я измиха.
После я почаках да поизсъхне 10тина минути и тогава тръгнах....вчера нямах никакъв проблем.
Днес, обаче...както си карах и изведнъж започна да прекъсва...на празен ход няма проблеми, но като и подам рязко газ на место и се чуди отначало...а в движение си прекъсва стабилно.

Интересното е, че го прави само от време на време...после се оправя и пак...аз мисля да са кабели на свещите...някакви други идеи? :roll: :frown:

Мале колега аз незнам как си взел това решение да си измиеш двигателя ако е дизел да ама бензинка и с толкова много електроника,а пък и много малко си изчакал да изсъхне.. Незнам какво може да е дано не е нещо голямо!!!Успех!!! :wink:

jjkale
06-05-2008, 02:35
толкова много електроника има мн голям риск

acko88
06-05-2008, 09:09
Колега,незнам какво е вреемто в България в момента но ако е слънчево защо нея оставиш с отворен капак да я понапече слънцето пък туко виж може и да живне :wink:

Satanism
06-05-2008, 10:07
М..тя цяла нощ беше в гаража...днес навъртях 20-25км и нямаше признаци за проблеми...надявам се да е било моментно вчера...ще видим :)

trouble
06-05-2008, 11:25
М..тя цяла нощ беше в гаража...днес навъртях 20-25км и нямаше признаци за проблеми...надявам се да е било моментно вчера...ще видим :)

Колега, не е трябвало да я миеш...Дано да нямаш проблеми повече...

Satanism
06-05-2008, 11:51
:(
сега пак го направи тоя номер....загасих я и запалих...и се оправи... :? :?

Mury
06-05-2008, 12:59
Имаш вода в някой куплунг,не елошо да се провери и при свещите,те са уязвими от наводняване,и при тях няма ка да изтича водата :wink: :wink: :wink:

tonov
06-05-2008, 15:32
Имаш вода в някой куплунг,не елошо да се провери и при свещите,те са уязвими от наводняване,и при тях няма ка да изтича водата :wink: :wink: :wink:

И аз залагам на вода в свещите. Свали лулите и ако има вода подсуши много хубаво в дупките. Там ако е влязло може да не изсъхне със седмици.

Mury
06-05-2008, 17:20
Там ако е влязло може да не изсъхне със седмици

Аз бих клазал даже,месеци дори година :twisted: :wink:

StarChild
06-05-2008, 20:30
Там ако е влязло може да не изсъхне със седмици

Аз бих клазал даже,месеци дори година :twisted: :wink:

еее стига здухвахте момчето де чак година :roll: късмет колега и дано не се окаже нещо сериозно :?

Satanism
06-05-2008, 20:49
Ще я видим тая работа тея дни...мерси, колеги...оттук нататък са сервизите...

endeavour
06-05-2008, 21:25
Отваряш капака,сваляш горния капак на мотора,а ако ти се играе - и конзолата с бобините и лулите и оставяш всичко да се изсуши - става ОК.

tonov
06-05-2008, 22:01
Ще я видим тая работа тея дни...мерси, колеги...оттук нататък са сервизите...

Никви сервизи, трябват ти еврейска звезда и малко желание :lol: :lol: :lol:

това може да ти послужи (без свалянето н свещите):
http://www.alfaworkshop.co.uk/alfa_spark_plug_renewal.shtml

blabla
07-05-2008, 10:18
На мойта и бяха мили двигателя от автокъщата. Въпреки, че не правеше проблеми като я взех (може би дълго е стояла след миенето), като ми сменяха свещите майстора каза, че там е имало доста вода (в дупките дето влизат) и той се чуди как не е прекъсвала. Така че определено е вода в свещите, не е страшно, споко!
Успех!

DerMeister
07-05-2008, 13:15
Мда и мойта дойде от Германия с вода при свещите, въпреки че не ми прекъсваше. Като сменях ангренажи и т.н. я подсушихме.

Satanism
07-05-2008, 19:52
ма то си беше....е*ало майката.... :shock: :shock: :shock:
То една читава свещ нямаше.В сервиза казаха, че едва ли не са й фабричните....2-3 бяха ръджясали..1 счупена от малките...как е вървяла изобщо не знам..

И една ламбда сонда смених покрай цялата история... :x

tonov
07-05-2008, 22:00
Не каза вода имаше ли?

Satanism
07-05-2008, 22:04
Не каза вода имаше ли?
Имаше в свещите на 1ви цилиндър, защото там кората е пробита заради маслената капачка..та да знаете, ако миете, там да се уплътни с парцал примерно....

и...според мен мивката беше катализатора на тотала, на тея свещички... :?

blabla
08-05-2008, 14:05
ма то си беше....е*ало майката.... :shock: :shock: :shock:
То една читава свещ нямаше.В сервиза казаха, че едва ли не са й фабричните....2-3 бяха ръджясали..1 счупена от малките...как е вървяла изобщо не знам..

И една ламбда сонда смених покрай цялата история... :x

Не се съмнявай - тези са били оригиналните свещи на колата, в Италия кой ти сменя свещи. И мойта си беше с тях, ама не бяха толкова зле колкото описваш ти, ако са NJK двуелектродни - те са били :)

Satanism
08-05-2008, 18:43
NJK-да....ама колата е от Швейцария внос... :roll:

Xman
08-05-2008, 19:20
И аз имах подобен проблем след миене.Тръгнах веднага и нямаше ядове.Обаче на следващия ден, колата беше пълна скръб.Свалих капака-само на 2-ри цилиндър се виждаха свещите.Останалите бяха пълни с вода.Направо се чудя как е вървяла кучката :roll:

JORDI
08-05-2008, 20:54
И аз имах подобен проблем след миене.Тръгнах веднага и нямаше ядове.Обаче на следващия ден, колата беше пълна скръб.Свалих капака-само на 2-ри цилиндър се виждаха свещите.Останалите бяха пълни с вода.Направо се чудя как е вървяла кучката :roll:
Абе иди в най-близката гумаджийница, свали си капака, дай 1-2лв. и с въздух под налягане си изсуши мотора за 5 минути! В Унгария това се прави със смукачка след автомивката, но при нас става и с въздух под налягане и нямаш повече грижи! 8)