View Full Version : Петрола поскъпва! Нов рекорд!
Айде, пак :roll: http://www.investor.bg/?id=63352
Ураааааааааааааааааааааааааааааааааааааааа!!!!!!!
Ураааааааааааааааааааааааааааааааааааааааа!!!!!!!
Тая цигания умните глави нарочно я правят ама да видим каде ще я докарат.
Nasko_77
07-05-2008, 22:56
Тая цигания умните глави нарочно я правят ама да видим каде ще я докарат.До където ТЕ... желаят. 8)
Тая цигания умните глави нарочно я правят ама да видим каде ще я докарат.До където ТЕ... желаят. 8)
Абе кво ви дреме това .... Аз например зареждам за 20лв :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Alfa User
07-05-2008, 22:59
До където им позволим ние !!!
Иначе няма спирка - все ще ни опъват изотзадзе !
цаката е да се изкарва повече, отколкото скачат цените;) просто е;)
тогава даже се радваш че скача и се молиш да забранят газовите уредби, за да останат по малко трошки по улиците и да може да идеш спокойно на работа;)
е с това правителство няма да стане естествено, но поне не пречи да се надява човек :)
Айде бе Вальо пак ни изпрати на село :oops: Трън в очите ти са тия газовите уредби. :) Преди време четох как от Лукойл изпреварват всяко вдигане на петрола на международните пазари с вдигане на цените на горивата в Б-я. И при всяко падане на цените, тук цените падат със закъснение и пишеше колко стотици млн. е ощетен българския потребител :shock:
не са ми бе, баща ми кара Типо на газ:)
ма и то като го знам колко е гнило ....
няма значка де, мнението ми беше провокативно и дразнещо :)
аз си сипвам на ЕкоЕлда, с надеждата че не купуват от Лукойл, без да съм сигурен:)
Nasko_77
07-05-2008, 23:30
До където им позволим ние !!!
Иначе няма спирка - все ще ни опъват изотзадзе !Е да де... същото.
До където ТЕ... желаят :)
Спокойно и още ще поскъпнат :wink: За това сега си казвайте,че карате на евтино спрямо това ,което ще дойде ...
Пък не свърши петрола да видим следващото гориво. Със сигурност са го измислили и само чакат момента.
Подозирам повишаване цените на карвешките лайна :wink:
Преди години сипвах на едно уно за 1 лев литъра като стана 1.15 и ми се виждаше страшно, но пък с течение на времето почнах повече пари да изкарвам та и на 1.50 не ми се виждаше толкоз зле. Реално сега ми се вижда скъпичко дефакто обаче доходите ми спрямо преди е все едно че тогава да е бил 0.40 бензина, та мисълта ми е че Валъо е прав то и инфлацията ще си работи, ще почнем повече да изкарваме и така кофтито е че не стават едновременно нещата :?
Само не разбрах какво общо има правителството с покачването на петрола на международите пазари, ама нищо.
Ако имаше свестен градски транспорт бих се возил, ама до работата и обратно ми е 3 часа и 4.4лв :shock: Просто не става.
Има общо с цените на горивата в страната - акцизи, отчисления за фонд пътища, ДДС.... Пък и правителството е споменато във връзка с доходите.
Mind_Control
08-05-2008, 08:52
тогава даже се радваш че скача и се молиш да забранят газовите уредби, за да останат по малко трошки по улиците и да може да идеш спокойно на работа;)
е с това правителство няма да стане естествено, но поне не пречи да се надява човек :)
Ще то и 166-ци има с газова.. А тва дето го казваш, че е просто- изобщо не е просто, щото ако беше просто щеше да караш поне алфа 159 8) Ти ако искаш повишението на заплатата ти да го даваш за същата потребителска кошница, но с по- високи цени- то аз не искам- искам да си разширя потребителската кошница, а не да набутвам повече пари за едно и също. Но така или иначе повишението на цените е неизбежно, това е една спирала без край. Повишават заплатите, хората почват да купуват повече, цените растат, после пак повишават заплатите, после цените пак растат. В производството в дългосрочен план поради пазарната икономика не може да се очаква печалба, защото с навлизането на повече конкуренти печалбите падат до момент, когато ти стигат само да си покриеш разходите (това при идеална пазарна икономика разбира се). А бе няма изход, според мен след още 1-2 десетилетия ще има световна революция. Просто света не може да живее по този начин дълго :)
са, признай си, че и ти не знаеш 'що изписа толкова глупости
Говори се за поскъпване в близките 2- 3 години!!!!...а при нас започна от вчера :roll: ...някой, ако е зареждал по празниците е забелязал сигурно!!!....в това нещо сме първи, но в увеличение на доходите...куцаме :wink:
Слагайте газ :wink: откога ви приказвам ...
в интерес на истината доста хора с алфи откриха вярната формула хем да караш Алфа хем да не си даваш половината доходи за бензин , газ раздела расте с всеки ден ..
Тоя па гледай какъв мутренски номер си е сложил на колата па после правителството му било виновно :shock:
Много зависи от това колко км се изминава месечно. Преди имаше анкета за това и се виждаше, че повечето се движат в диапазон от 10-15 000 км годишно. А като цяло петрола няма да е по евтин така че мисля че трябва да свикваме. А и другото нещо, че в София вече не се кара. Много ми е интересно ако някой има кола с борд компютър и кара градско колко ли ще е средната скорост, защото според мен ще е около 12-16 км/ч.
Много ми е интересно ако някой има кола с борд компютър и кара градско колко ли ще е средната скорост, защото според мен ще е около 12-16 км/ч.
15 км с яко ръчка са 45 мин
не ти трева борд компир
не че нямам :wink:
Аз днес заредих на Шел,ВПовер рацинг на 2.50 :twisted: :twisted: :twisted:
littlesister
08-05-2008, 13:17
преди няколко дена Премиум Дизел омв-2.55/литър :evil:
15 км с яко ръчка са 45 мин
не ти трева борд компир
не че нямам :wink:
При мене 8 км - 5-6 мин до околомръсното и след това 12 км за 35-40 мин.
Абе доста съм над средната скорост :shock: А аз се чудех защо колата ми гори 10-11/100, а аз направо летя :twisted:
П.С. Средно 45-50 мин за 20 км.
и ти предлагаш... ?
:roll: ..да правим повече кинти.. :roll:
Много ми е интересно ако някой има кола с борд компютър и кара градско колко ли ще е средната скорост, защото според мен ще е около 12-16 км/ч.
Ох какво да ти кажа, на моменти по-добре да нямаш :)
Всичко е пак за сметка на данъкоплатеца :frown:
и ти предлагаш... ?
thats's the spirit ;-)
и ти предлагаш... ?
Nasko_77
08-05-2008, 19:56
Я само... да ми обясните, как да правим повече кинти, та... да почваме :wink:
Гледам лесно намирате, правилните решения :roll:
Е... ти па ... не знаеш ли ?!?!? Взимаш една ябълка лъскаш я продаваш по скъпо , после купуваш две............. :lol:
Nasko_77
08-05-2008, 20:33
Е... ти па ... не знаеш ли ?!?!? Взимаш една ябълка лъскаш я продаваш по скъпо , после купуваш две............. :lol:Аха... още две праскови, посях и две череши.
Сега сериозно... мисля, че със стремежа да догонваш, разходите си, заради постоянното покачване на цените с повече приходи... и да мислиш, че това е ЕДИНСТВЕНОТО спасение, за жалост е... наведена главица.
Мнението в червено за мен е най-вярно :!:
Жалко е, че не мислим всички така.
Жалко е, че не правим това... което правят във всички нормални държави.
Колко години още няма да се отърсим от придобиваният 500г., "талант" на търпимост и издръжливост глуповата?
Само гледаме как да се прецакаме един друг...
...за да оцеляваме :!:
Да живее революцията :band: може би пазарната икономика трябва да се вкара в някакви граници, като да речем печалбата на една фирма да се орязва в полза на заплатите на работниците и социални дейности. Движението на цените също да е в някакви граници. Някои като си направи десетина милиона да почва да раздава на служителите то и без това с толкова пари може да си купи почти всичко.
Ще то и 166-ци има с газова.. А тва дето го казваш, че е просто- изобщо не е просто, щото ако беше просто щеше да караш поне алфа 159 8) Ти ако искаш повишението на заплатата ти да го даваш за същата потребителска кошница, но с по- високи цени- то аз не искам- искам да си разширя потребителската кошница, а не да набутвам повече пари за едно и също. Но така или иначе повишението на цените е неизбежно, това е една спирала без край. Повишават заплатите, хората почват да купуват повече, цените растат, после пак повишават заплатите, после цените пак растат. В производството в дългосрочен план поради пазарната икономика не може да се очаква печалба, защото с навлизането на повече конкуренти печалбите падат до момент, когато ти стигат само да си покриеш разходите (това при идеална пазарна икономика разбира се). А бе няма изход, според мен след още 1-2 десетилетия ще има световна революция. Просто света не може да живее по този начин дълго :)
а ако имах 159ка щеше да питаш що не карам поне Ферари, а ако имах Ферари щеше да е що немаш самолет .... и така натам..... :)
истината е да караш това което едновременно можеш да си позволиш, и да те кефи :)
и да можеш да си го караш, без да ти влияе на жизнения стандарт
казвам го, защото с предната Алфа съм го ял.... да се чудя как да я ремонтирам, и как да сипвам , и как да има и за ядене, и за ток, и за парно ....
точно за това карам дизелова 166, а не 3.0V6, щото съм реалист
дохдите ми са такива, че да мога да си позволя 166 с 95% от теоретичните и екстри, която мога да поддържам без да стоя гладен, и да и сипвам горивото, за което е проектирана, без да се колебая дали да си купя бутилка вино за 200лв само щото ме кефи
е това се нарича "правене на сметка" .... според стандарта
и затва ся ми е се тая дали дизела е 2.40 или 3.80
под прага на чувствителност ми е
и дали ше ремонтирам задно окачване ... и прочие
По принцип това с бунта за конкретният случай с цените на горивото никак не върви. Общо световната икономика начело със САЩ се е запътила както през 70-те години към лееека кризичка, която може да се окаже и по сериозна и да стане леека рецесийка. Та според мен още нищо не се е случило тепърва ще става зле :? въпроса е предварително всеки за себе си да вземе мерки за да не го хване и поне да си потдържа собственият стандарт :wink:
и ти предлагаш... ?
thats's the spirit ;-)
и ти предлагаш... ?
...хубав дух :wink: ...само да не издишаме :idea: :roll:
Проблема е че от 2002г. од сега петрола се е качил 6 пъти от $20 до $120 за барел суров петрол, а Иран говорят за $200 реална цена. То вярно, че долара падна до 1.25 но все пак това е много голямо увеличение. А само за една година стана от $80 на $120. А и другото нещо е че не само колите, които караме се влиаят от това, а и доставките, транспортните услуги и т.н.
П.С. Иран вече минаха на Евро доколкто знам и йени.
Вчера по дарик радио казаха, че ... забравих в коя държава цената на бензина е 6лв имаше такива и по 4лв. Това до колко може да им се вярва незнам, аз на медиите им немам много вера, това може би за успокоение ни го подметнаха :lol: . Абе лоша работа, ама то целия свят на лошо е тръгнал пък ние като сме най-отзад още по-зле
ако искарваш 5000 бона месично нема да ти пука че горивата биле по 4 кинта за литар
5000 бона са си доста пари :)
бе много..колко да са много , карай кола с 12 цилиндров двигател и 5000 няма ти стигнат :lol:
http://banks.dir.bg/2008/05/09/news2974794.html
къде четеш тия фантастики ... , сложи на някоя кола с по-голям мотор метан и ще стигнеш много по-бързо и лесно до смешен разход на пари за гориво
cvetelin
09-05-2008, 18:49
къде четеш тия фантастики ... , сложи на някоя кола с по-голям мотор метан и ще стигнеш много по-бързо и лесно до смешен разход на пари за гориво
в тоя метан има нещо гнило.... много е евтин... сигурен съм, че ша направят нещо онея горе ... ша го дигнат и него ... ша стане нещо ма да видим...
в тоя метан има нещо гнило.... много е евтин... сигурен съм, че ша направят нещо онея горе ... ша го дигнат и него ... ша стане нещо ма да видим...
За 3 години метана се вдигна от 0,79лв на 1,39лв. в момента, кое му е евтиното.....и все пак си остава най-евтиния вариант за придвижване, за хора които пътуват много, това е чудесна алтернатива.
Stoyan Georgiev
09-05-2008, 18:57
За 3 години метана се вдигна от 0,79лв на 1,39лв. в момента, кое му е евтиното.....и все пак си остава най-евтиния вариант за придвижване, за хора които пътуват много, това е чудесна алтернатива.
най-скъпия досега който съм виждал е 1.29, къде видя 1.39 :shock:
Остави колега....тук в Сливен тая метанстанция единствена ни дере кожите както си иска...Като няма друга, си принуден и 2лв да ти кажат оттам да заредиш ... Нямам думи.
Stoyan Georgiev
09-05-2008, 19:01
Остави колега....тук в Сливен тая метанстанция единствена ни дере кожите както си иска...Като няма друга, си принуден и 2лв да ти кажат оттам да заредиш ... Нямам думи.
и там сигурно скоро ще открият други и би трябвало да се оправи освен ако не си направят системата ;)
втората която ще открият пак ще бъде на същия собственик...абе монопола е страшна работа...
втората която ще открият пак ще бъде на същия собственик...абе монопола е страшна работа...
Нали знаеш защо монополът е по-готино нещо от секса? :lol:
Докопах се до един непроверен слух, че нафтата за селскостопански нужди е без акциз, някои да е чувал нещо?
Mind_Control
12-05-2008, 10:05
а ако имах 159ка щеше да питаш що не карам поне Ферари, а ако имах Ферари щеше да е що немаш самолет .... и така натам..... :)
истината е да караш това което едновременно можеш да си позволиш, и да те кефи :)
и да можеш да си го караш, без да ти влияе на жизнения стандарт
казвам го, защото с предната Алфа съм го ял.... да се чудя как да я ремонтирам, и как да сипвам , и как да има и за ядене, и за ток, и за парно ....
точно за това карам дизелова 166, а не 3.0V6, щото съм реалист
дохдите ми са такива, че да мога да си позволя 166 с 95% от теоретичните и екстри, която мога да поддържам без да стоя гладен, и да и сипвам горивото, за което е проектирана, без да се колебая дали да си купя бутилка вино за 200лв само щото ме кефи
е това се нарича "правене на сметка" .... според стандарта
и затва ся ми е се тая дали дизела е 2.40 или 3.80
под прага на чувствителност ми е
и дали ше ремонтирам задно окачване ... и прочие
Въобще не си прав!! Всеки е достигнал някакъв максимум на доходите си за момента. Ако искам да изкарвам повече- какво? Трябва да си сменям работата всеки път като вдигнат цените ли? Има професии, в които и по 8 и по 10 часа да работиш на ден няма как да изкараш повече пари, всичко зависи от това колко клиенти имаш! Много ме съмнява ти така просто изведнъж да можеш да изкараш повече пари! Ако беше толкова просто както каза- щеше да караш ферари- да! Но и ти в момента си достигнал някакъв собствен максимум на доходите, които можеш да си докараш в момента! + Това аз не искам да работя по 16 часа в денонощието, за да живея нормално! Ти ако го правиш- бъди щастлив и живей богато, само че от това богатство ще можеш да се насладиш само докато се возиш от вас до офиса ти, защото няма да имаш свободно време!
Докопах се до един непроверен слух, че нафтата за селскостопански нужди е без акциз, някои да е чувал нещо?
Aко си селскостопански производител си купуваш нафтата с АКЦИЗ - после подаваш едни документи и ти възстановяват акциза - ама сега да не си помислите че е ей така - възтановяват ти акциз спрямо обработваемата площ - а тя пък се проверява (било в ИСАК системата или чрез документи за собственост и аренда)
не е ли много по лесно да вземаш фактури за нафтата като зареждаш на името на някоя фирма на която и признават нафтата за разход и да ти връщат поне ддс то :wink:
На горива ДДС май не се връща. Опс връщаше се на МПС-та заети в основната дейност. Сорка :)
Връща се ддс и още как, т.е. признава се за разход, нали затова се пишат пътни листове, командировъчни с изминати км. и т.н.
cassillas
17-05-2008, 19:35
До колко мислите че ще се вдигнат горивата? :roll:
Mind_Control
17-05-2008, 20:39
До колко мислите че ще се вдигнат горивата? :roll:
До 3 лв. през следващата една година... а ще дойде и момент когато за 5 лв като заредиш и ще си викаш- брей днеска съм на далавера :)
Горивата ги намалят наполовина от утре !!!
/за същите пари ще вземаме наполовина гориво/ :lol:
Днес с нов исторически рекорд 132$ на барел. Скоро по бензиностанциите . . :crazy: :ranting:
Горивата ги намалят наполовина от утре !!!
/за същите пари ще вземаме наполовина гориво/ :lol:
Днес с нов исторически рекорд 132$ на барел. Скоро по бензиностанциите . . :crazy: :ranting:
134, 3 в момента
bobi_j_i
22-05-2008, 14:45
Бензиностанция на Петрол-бул. Илиенци- Дизел 1,56лв.
нема как да е вярно това......ако е вярно отивам с бидоните :)
bobi_j_i
22-05-2008, 14:55
Грешка! Май много ми се иска да е така. 2,56
Колкото и да не ми се искаше, вече си подкарах велосипеда :? . Нещата отиват на зле.
Колкото и да не ми се искаше, вече си подкарах велосипеда :? . Нещата отиват на зле.
И аз се замислих, ама по 40 км с колело на ден ми идва много. Кофти но ми се струва, че 147JTD ще я пропусна тази година и ще си карам газовата 145-ца 8)
За 6 години дизела скочи от 1 лв на 2.5х лв., а като гледам как си се дигат горивата просто ще гони 2.80-3 лв. до края на годината.