Log in

View Full Version : Вече взе да става кофти...

VFTI
08-05-2008, 19:35
Собственик съм на Алфа Ромео от 1 година и малко... Фен съм на марката от малък, а също така и на цялото италианско автомобилно производство.

Когато настъпи момента да взема моята алфа. Знаех какво исках. Знаех какво правех, знаех какво ще изпитам. Трудно се намери на фона на малкото коли в България от рода на Алфа Ромео... В последно време обаче марката взе да става все по масова и масова... Окей няма проблем. Хубаво ще имаме повече части и свестни сервизи?!?!

Какви са минусите. Цените определено започнаха да се повишават. Запонаха да се появяват и така наречените "пернишки селяни", но този път те карат Алфа Ромео.... В един момент заради по достъпната си цена и повечето коне много хора взеха да си купуват алфи... Разни селски гъзари разни манагали, които си мислят, че колите им по 103коня не яки бегачки слагат разни лепенки гърнете и един куп цигании.

Окей случва се. Все пак марката става масова. Неприятно, но факт.
Обаче в един момента по пътищата се появяват все повече такива "пернишки селяни" с алфи, които карат неразумно и опасно заради това което им дава като усещане алфа ромео.

И сега нещо по конкретно. Аз съм от Севлиево. Малко градче с малко алфи. Живея в софия и уча 2години вече... Като фен на марката знаех колко коли имаше в Севлиево...Преди бяха 4 броя... 155 една 75 една 145 и една 33 ... . Обаче в последно време многоо се увеличи броя им. С това се увеличи и броя на точно "пернишки селяни". Запонаха се разни тунинзи...Гъзари пилят гуми и правят глупости по пътищата на Севлиево и региона... Резултатите са няколко сериозни катастрофи с алфа ромео... Сигурно това нямаше да ми прави впечатление, ако бяха гоуфове, но ето че ми прави...

Ето и катастрофата, която ме накара да се замисля и да изпиша един куп неща тук.

Собственика на колата решил да провери колко може да вдигне алфата. На път с неравности, копки, завой(наистна може да се вземе със 180км но не там е въпроса) и ограничение от 60км.

Резултата.. Успява да вдигне 180км. Алфа Ромео 155 1.8 ТС 8В С трима човека в колата. Шофьора губи управление и това е резултата. Пътниците... При завъртането и първата серия от търкаляне изхвърчат от колата, което може би ги е спасило. Малко потрошени и с наранявания, но живи... Шофьора като по чудо и той жив и се възтановява. Той оставя в колата през цялото време на катастрофата... Колата е поднесла ударила се и после много се е търкаляла... 180км са хубава скорост след която може доста време да продълижиш движението си

http://images25.snimka.bg/005800962.jpg

http://images25.snimka.bg/005800963.jpg

http://images25.snimka.bg/005800964.jpg

http://images25.snimka.bg/005800965.jpg

http://images25.snimka.bg/005800967.jpg

Ами това е. Просто искам да апелирам всички да започнат по-малко да се правят на рейцъри. Да карат по разумно и да не НАДЦЕНЯВАТ възможностите на автомобила. Независимо дали има хора в този форум които да спадат и от онази специална категория, която поставих в кавички.

Големи снимки от албума. Кликнете върху тях.
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=244487

Написах тази тема, може би защото алфата е 155 същия цвят като моята. Да не говоря и колко хора ми звъняха да проверят дали съм окей, макар аз да бях в София, когато се е случила катастрофата. Може би това основно някак си ме притесни и привлече вниманието ми.

Това е. Темата може и да е тъпа, но това имах нужда да напиша :?

Xman
08-05-2008, 19:55
За жалост си прав колега. Навъдиха се много такива хора, който като се качат на Алфа и първата им работа е да дадат газ до ламарината.
Стана ми кофти докато гледах снимките и четях поста ти /предишните ми 155-ци бяха точно такъв цвят и в момента едната я кара точно такова хлапе-тип ,,сливенски селянин"/.
А тия хлапаци са извадили невероятен късмет и дано са си взели поука от цялата работа

petrof
08-05-2008, 20:03
За съжаление не са само пернишките селяни,ами ги има из цяла България.То и простия не е задалжително да кара АЛФА,и със трабант си остава глупак.

Stoyan Georgiev
08-05-2008, 20:26
За съжаление не са само пернишките селяни,ами ги има из цяла България.То и простия не е задалжително да кара АЛФА,и със трабант си остава глупак.

да бе, ама с трабанта физически е невъзможно да дигне кой знае какви скорости ;) та и е по-трудно да претрепи себе си и околните ;)

а ианче за по-мощните коли важи това като цяло, не само за алфа, сега който земе кола над 140 коня е мега турбо шофер ;)

MrX
08-05-2008, 21:44
Вече адски смешно ми става като отворя форума, един ми разправя как алфистите били "друга порода", друг как алфите пък били станали прекалено много, от някъде се изцепи трети, че алфите били за едикакви си хора. Деба и кочините дет ги възхвалявате толко като космически кораби! После сектанти били тия във форума на алфа, коне с капаци били е много ясно като се зачете някой гост, че с такова впечатление ще остане. От друга страна човек който в един раздел споменава къф голем рацер бил, да ми пропагандира нормално каране в друга тема ми се види хипер смях ма кой ти обръща внимание! Много ми е радостно когато започнете да слагате хората под общ знаменател, без да знаете в повечето случаи за какво иде реч!

Hristo_156
08-05-2008, 22:44
Вече адски смешно ми става като отворя форума, един ми разправя как алфистите били "друга порода", друг как алфите пък били станали прекалено много, от някъде се изцепи трети, че алфите били за едикакви си хора. Деба и кочините дет ги възхвалявате толко като космически кораби! После сектанти били тия във форума на алфа, коне с капаци били е много ясно като се зачете някой гост, че с такова впечатление ще остане. От друга страна човек който в един раздел споменава къф голем рацер бил, да ми пропагандира нормално каране в друга тема ми се види хипер смях ма кой ти обръща внимание! Много ми е радостно когато започнете да слагате хората под общ знаменател, без да знаете в повечето случаи за какво иде реч!
Нещо не разбрах...

KikoBo
08-05-2008, 23:07
Нито колата има значение, нито от това дали си родум от Перник или някъди другаде. Важно е колко мозък носиш на раменете си! А и още повече като отговаряш за живота и на останалите хора, които ти се доверяват и се качват в колата. Потресен съм от тези снимки... Не съм си представял 155 в такова сестояние! Добре че са живи и здрави, но жалко че малко хора се повлияват от подобни гледки...

MrX
08-05-2008, 23:51
Нещо не разбрах...

Прочети пак и ако не разбереш опитай пак да прочетеш...... май си в темата за "цвят" както казват хората!

DanewRomeo
09-05-2008, 00:10
Колегата MrX е от Перник и горните обобщения го засягат. По темата - алфите са коли като всички други и претенциите за уникалност и свръхелитарност и блабла и блаблабла са просто смешни.

Послепис: Визирам моделите след фиатската инвазия, за класическите Алфа Ромео бомбастики коментари няма да правя, не ми е в компетенцията, само ще кажа, че ми се ще да я имам :)

VFTI
09-05-2008, 00:40
Не съм искал да убидя никой от Перник. Още повече, че имам доста познати от там. Просто го използвах като нарицателно. Така съм го сложил и в скоби за да не се приема в пряк смисъл. А преносно. Точно този стил на шофриане. Идиотски изпреварвания, засичания, каране в насрещното, минаване на червено и още куп простотии на пътя.

Също така. Тази група се увеличава, не заради друго, а защото алфа става по масова...Рядкост беше преди да видиш циганин с алфа, защото не е чувал за такава кола. Но сега всеки купил за по 3000лв. 150коня и се мисли за рейцър...

От друга страна човек който в един раздел споменава къф голем рацер бил, да ми пропагандира нормално каране в друга тема ми се види хипер смях ма кой ти обръща внимание!

Тази забележка е обърната към мен, за тези които не са разбрали. Но аз искам да кажа, ЧЕ твърдо не я приемам и НЕ Е ВЯРНА. Защото аз когато карам градско винаги си карам леко и според ограниченията. Когато карам извънградско винаги според ограничението и изключително внимателно. ЗА това и Севлиево-София ми е разход на алфата от 6,5литра/100км.

А за това, че колата ми често се ръчка... Ами ръчка се на определени за това местя. Вярно може пак да е незаконно, но се прави с мярка и в пълно съзнание и на ПОДХОДЯЩО място. За това не приемам забележката.

А ако има още някой засегнат моля да ме извини.

Furious 155
09-05-2008, 01:15
Нито колата има значение, нито от това дали си родум от Перник или някъди другаде. Важно е колко мозък носиш на раменете си! А и още повече като отговаряш за живота и на останалите хора, които ти се доверяват и се качват в колата. Потресен съм от тези снимки... Не съм си представял 155 в такова сестояние! Добре че са живи и здрави, но жалко че малко хора се повлияват от подобни гледки...

Споделям.

В друга посока като гледам снимките на това дето е било кола, забелязвам че нещо май хич сме нямали гуми по време на опита за летене... та и техническата изправност е от доста голямо значение на тия наще над 10-12 годишни коли...

sa6o_roman
09-05-2008, 01:20
Нещо не разбрах...

аз го разбрах и съм на същото мнение!

аз бях предупредил преди време, че ще стане така. Тъй наречените "голфаджии" и "перничани" ще сменят 2ката и кадета с 156 и 145. Съответно катастрофите с алфи ще се увеличат. А са огледайте се... До преди една година масово ги сменяха зверовете за браво . ще се поразровя и ще намеря темата..

а да не говориме че има много псевдо алфаджии дето се мислят за много чистокъвни.. no comment

Old Fox
09-05-2008, 08:46
Хайде сега Какво значи псевдо алфаджия и чистокръвен алфаджия? И още повече няма алфаджии има алфисти. На ...джии завършват феновете на едни други марки.

Бобби
09-05-2008, 09:00
Не съм искал да убидя никой от Перник. Още повече, че имам доста познати от там. Просто го използвах като нарицателно. Така съм го сложил и в скоби за да не се приема в пряк смисъл. А преносно. Точно този стил на шофриане. Идиотски изпреварвания, засичания, каране в насрещното, минаване на червено и още куп простотии на пътя.

Също така. Тази група се увеличава, не заради друго, а защото алфа става по масова...Рядкост беше преди да видиш циганин с алфа, защото не е чувал за такава кола. Но сега всеки купил за по 3000лв. 150коня и се мисли за рейцър...

От друга страна човек който в един раздел споменава къф голем рацер бил, да ми пропагандира нормално каране в друга тема ми се види хипер смях ма кой ти обръща внимание!

Тази забележка е обърната към мен, за тези които не са разбрали. Но аз искам да кажа, ЧЕ твърдо не я приемам и НЕ Е ВЯРНА. Защото аз когато карам градско винаги си карам леко и според ограниченията. Когато карам извънградско винаги според ограничението и изключително внимателно. ЗА това и Севлиево-София ми е разход на алфата от 6,5литра/100км.

А за това, че колата ми често се ръчка... Ами ръчка се на определени за това местя. Вярно може пак да е незаконно, но се прави с мярка и в пълно съзнание и на ПОДХОДЯЩО място. За това не приемам забележката.

А ако има още някой засегнат моля да ме извини.
.,..не съм от засегнатите...но в друга тема разхода ти беше по 2...на това което си сътворил сега :roll: ...дори и спори с мен :wink: ....иначе не е лошо....да се стреснат уличните състезатели :idea:

VFTI
09-05-2008, 11:47
А там дали случайно е пишело разход при шофиране Севлиево-София??? Или пишеше градско каране?

Иначе sa6o_roman има много право в думите ми и точно с такъв наклон започна и моята тема.

Аз нямам за цел да засегна никого от форума защото тук смятам, че сме само хора извън горепосочените категории :)

Xman
09-05-2008, 13:39
Нещо не разбрах...
Аз обаче разбрах...

MUROMAN
09-05-2008, 20:01
и аз разбрах.

nhg
09-05-2008, 23:17
абе, хора, само за едно нещо се замислете: идиоти има навсякъде (или както се казва "всяко стадо си има мърша").... е някъде е повечко!!!
просто прочетете пак последното изречение от поста на MrX

Hristo_156
09-05-2008, 23:48
Нещо не разбрах...

Прочети пак и ако не разбереш опитай пак да прочетеш...... май си в темата за "цвят" както казват хората!

На мен ми стига и от раз колега, ама нещо куца там горе поста ти. Недей хаби толкова много нерви! По-добре ти си го прочети и си го редактирай, така, че с по-малко думи да кажеш повече и да е по-ясно.
В тази връзка се обръщам към всички във форума: Време е да станем по-толерантни един към друг във всяко едно отношение. Щом не можем да сме толерантни в словото, какво ли остава с поведението ни на пътя един към друг.
Извинете ме за отклоняването от темата.

sa6o_roman
10-05-2008, 01:13
Хайде сега Какво значи псевдо алфаджия и чистокръвен алфаджия? И още повече няма алфаджии има алфисти. На ...джии завършват феновете на едни други марки.

значи че некои като карат алфа си мислят че само те "разбират"
некои като карат фв си мислят че другите само се набутват
и некои като ядат кълнове ще живеят вечно здрави

Бобби
10-05-2008, 08:52
[quote="Old Fox":3fplwq8g]Хайде сега Какво значи псевдо алфаджия и чистокръвен алфаджия? И още повече няма алфаджии има алфисти. На ...джии завършват феновете на едни други марки.

и некои като ядат кълнове ще живеят вечно здрави[/quote:3fplwq8g]
Според мен няма такова нещо!...."всяко стадо си има черни овце".....автомобилът е едно :idea: ...а ЧОВЕКЪТ в него савсем различно нещо :!:

VFTI
10-05-2008, 14:23
Факт е че всяко стадо си има черни овци, но когато стадото порасне стават и много черните овци за това и ми прави впечатление...

Бобби
10-05-2008, 15:16
Факт е че всяко стадо си има черни овци, но когато стадото порасне стават и много черните овци за това и ми прави впечатление...
...e сега какво :?: ...да заколим "агнетета" ли :?: ...ама минаха празниците :roll: :D :D :D

nuvolari
10-05-2008, 22:07
ДАааа!И пак стигаме до там ,че тука у БГ и някои околни балкански нам държави нямаме самосъзнание и толерантност на пътя.За това яко глоби,камери,книжки......е те това ни требва!!!Аз друг изход не виждам,?????Добре е ,че момчетата от тази 155 са останали живи,трябва да си правят курбан на тази дата!!!

koolio
10-05-2008, 23:08
В тази връзка искам да поздравя колегата Живко (Pinky), който ми даде път в адския хаос на Семинарията :D .

sa6o_roman
11-05-2008, 03:51
[quote="sa6o_roman":3tqk100m][quote="Old Fox":3tqk100m]Хайде сега Какво значи псевдо алфаджия и чистокръвен алфаджия? И още повече няма алфаджии има алфисти. На ...джии завършват феновете на едни други марки.

и некои като ядат кълнове ще живеят вечно здрави[/quote:3tqk100m]
Според мен няма такова нещо!...."всяко стадо си има черни овце".....автомобилът е едно :idea: ...а ЧОВЕКЪТ в него савсем различно нещо :!:[/quote:3tqk100m]

баш тва имах предвид ;) с други думи описаните от мен типажи са тъй наречените черми овци от различните стада. както казваш ти едно е колата, друго е човека..

дори и Г-класите не ги карат само страшни мутри... често ги карат страшните им мацки :lol:

nasty
11-05-2008, 17:48
Човека просто наблегна ,че поради достъпната цена красивия външен вид и екстри наравно с добрите коне - хората почнаха да си купуват алфа и фиат и да да карат бързо и неразумно.
Аз като си купих пунтото и аз съм карал бързо - радвах си се на колата - имах малък инцидент ,после пак карах бързичко.Но от 1 година доста съм си се кротнал и почнах и аз да забелязвам как покрай мен летят :D Преди аз летях :)
В костинброд доста алфи се навъдиха ,но като цяло не са рейсъри карат си спокойно.

Коки
11-05-2008, 20:50
... В друга посока като гледам снимките на това дето е било кола, забелязвам че нещо май хич сме нямали гуми по време на опита за летене... та и техническата изправност е от доста голямо значение на тия наще над 10-12 годишни коли...

Техническата изправност е от доста голямо значение за всички коли! Споделям впечатленията и разсъжденията на ВФТИ, а това за гумите ... не знам. Изумен съм от отношението на маса от хората към гумите. Гледаш го - нормален, симпатичен човек, говори смислено, изглежда разумен. И като му видиш галошите - на сликове замязали, и почне да ти разправя как щял да изкара още един сезон с тях - направо акъла ми не го побира. Що за късогледство и що за безотговорност! Да ти еба и парите, дет ше ги спестиш от гуми, ако заради тях отидеш на оня свят :idea:

koolio
11-05-2008, 22:24
Изумен съм от отношението на маса от хората към гумите. Гледаш го - нормален, симпатичен човек, говори смислено, изглежда разумен. И като му видиш галошите - на сликове замязали, и почне да ти разправя как щял да изкара още един сезон с тях - направо акъла ми не го побира. Що за късогледство и що за безотговорност! Да ти еба и парите, дет ше ги спестиш от гуми, ако заради тях отидеш на оня свят :idea:
Тук следват аргументите от рода на "бе аз да няма да се състезавам" и "то като караш със съобразена скорост няма значение какви са ти гумите". Да не говорим за тези, които на чисто нови коли за над 30 000 лв слагат руски гуми Медвед по 50-тина лева парчето... :dark2:

Коки
12-05-2008, 09:30
Изумен съм от отношението на маса от хората към гумите. Гледаш го - нормален, симпатичен човек, говори смислено, изглежда разумен. И като му видиш галошите - на сликове замязали, и почне да ти разправя как щял да изкара още един сезон с тях - направо акъла ми не го побира. Що за късогледство и що за безотговорност! Да ти еба и парите, дет ше ги спестиш от гуми, ако заради тях отидеш на оня свят :idea:
Тук следват аргументите от рода на "бе аз да няма да се състезавам" и "то като караш със съобразена скорост няма значение какви са ти гумите". Да не говорим за тези, които на чисто нови коли за над 30 000 лв слагат руски гуми Медвед по 50-тина лева парчето... :dark2:

:bash:

VFTI
13-05-2008, 00:09
Ами наистина гумите не бяха кой знае какво...Имаха още малко до протектора, но кой знае колко стари са били :? Аз ги огледах до толкова, колкото исках да видя дали джантите са добре...

Иначе гуми, спирачки, ходова част всичко винаги трябва да се следи :?

Fanatic_TwinSpark
15-05-2008, 21:06
евалата на пича написал темата
аз съм на 16 (скоро правя 17 ) ама съм влюбен във всички италиански машини от Пиаджо през Дукати,ФИАТ,Ланча,Ферари,Мазерати и го любимата ми марка АЛФА

мисля че трябва да се кара нормално по пътната мрежа а спортното каране да става на писти

четох че щели да инвестират 50 млн лева за камери по пътищата за да следят движението така че "рацерските" изпълнения по пътната мрежа явно ще намалеят

слава богу хората в тази АЛФА 155 (за която ме заболя сърцето като я видях) са оцелели
ето че АЛФА може дори да ти спаси живота :!:

anthony
23-05-2008, 13:17
Да не говорим за тези, които на чисто нови коли за над 30 000 лв слагат руски гуми Медвед по 50-тина лева парчето...

Да не говорим пък за тия дето никога не са карали с Медвед и си мислят, че щом са руски и евтини нестават. Специално за зимните мога да ти кажа, че са невероятни за цената си!

martzaro
23-05-2008, 14:09
Ами и ние с големите коне да кажем нещо. Верно е това че заради атрактивните цени и динамиката масово се взимат алфи и фиати и се сменят голфовете и аудитата /старите разбира се/. Верно е и това че всеки втори мухльо дето си е купил кола с надпис на километража 200 иска да го напълни, верно е и че хората масово си мислат че 115-130 коня са много и стопяват моторите за норматив карайки като бесни между кръстовищата /щото истинската мощ си личи не на къса дистанция/. Закона за движение по пътищата е написан с кръв но кой ли го интересува :?: :?: :?: . Прав е колегата чеима пикльовци дето все искат да си мерат пишката с някой за да избиват собствените си комплекси или да се напраат пред някое най често непълнолетно мадамче дето още бърка тампона с вибратор. Айде погледнете го и от друга страна какво се гледка по филмите с уличчни състезания, перфектните стриит бухалки и купчина пичове дето могат да си ги позволят карат яко и се мятат и катастрофират и има екшън аве хвърчат едни коли една патаклама с ламарини и на героите нищо им няма. Добрееее но това е само на киното. Само на кино една леля с два пищова избива десет мъже с автомати от 10 метра и не я ловят откосите. Естествено че психиката не е узряла за да разбере че това е само кино. Вервайте ми искам да я налягам мойта хубавица и аз като по филмите ........но се сещам че имам деца....и семейство ....и нямам телефона на господ. Толераантност и спокойно каране се искат на пътя. Който иска да се състезава да ходи на пистата.

koolio
23-05-2008, 15:55
Да не говорим за тези, които на чисто нови коли за над 30 000 лв слагат руски гуми Медвед по 50-тина лева парчето...

Да не говорим пък за тия дето никога не са карали с Медвед и си мислят, че щом са руски и евтини нестават. Специално за зимните мога да ти кажа, че са невероятни за цената си!
Не щот са руски, колега, а второто :wink: .

anthony
23-05-2008, 16:18
Не щот са руски, колега, а второто :wink: .[/quote]

Ми те всички руски гуми са евтини.....

georgyg
13-06-2008, 10:33
Малко да вдигнем темата и гонките.

Младеж загина при автородео в София.
19-годишен младеж загина след незаконно автородео по столичните улици около полунощ.
Инцидентът е станал при Военна рампа на Илиенско шосе, съобщи БГНЕС.
Лек автомобил "Опел Калибра", в който са били двама младежи на 17 и на 19 г. е управляван с висока скорост. Явно шофьорът е загубил контрол над колата и тя се е блъснала последователно в спирка на градския транспорт, в ограда и след това е паднала върху жп релси, където се е запалила.
Младежът е починал на място, а 17-годишният му приятел е откаран Института за спешна медицинска помощ "Пирогов". След преглед момчето е освободено. То е имало само охлузвания и рана на челото, съобщиха за Дир.бг от болницата.
Пожарна, пристигнала на мястото на инцидента, е угасила горящата кола.

http://dnes.dir.bg/2008/06/13/news3098480.html

Abarth
13-06-2008, 13:16
Малко да вдигнем темата и гонките.

Младеж загина при автородео в София.
19-годишен младеж загина след незаконно автородео по столичните улици около полунощ.
Инцидентът е станал при Военна рампа на Илиенско шосе, съобщи БГНЕС.
Лек автомобил "Опел Калибра", в който са били двама младежи на 17 и на 19 г. е управляван с висока скорост. Явно шофьорът е загубил контрол над колата и тя се е блъснала последователно в спирка на градския транспорт, в ограда и след това е паднала върху жп релси, където се е запалила.
Младежът е починал на място, а 17-годишният му приятел е откаран Института за спешна медицинска помощ "Пирогов". След преглед момчето е освободено. То е имало само охлузвания и рана на челото, съобщиха за Дир.бг от болницата.
Пожарна, пристигнала на мястото на инцидента, е угасила горящата кола.

http://dnes.dir.bg/2008/06/13/news3098480.html
Аз минах оттам 15тина мин след инцидента,много кофти ситуация..Преди това ги засичах по надежда момчетата с ебати скороста,а ги е поднесла една голяма локва според мен...абе каквото и да говорим го няма едното момче,станало е вече,мир на праха му :cry:

agi_man
14-06-2008, 16:04
Включвам се малко късно с мнението си по темата на колегата VFTI, но ми стана интересно и реших да изразя мнението си.Според мен темата е доста актуална и е хубаво от време на време да говорим за такива неща.За така наречените "пернишки селяни" ще споделя следното.На 40г. съм, роден съм и живея в гр.София,от 18 годишна възраст съм зад волана ,всеки ден, и затова време стотици пъти/повярвайте ми не преувеличавам/ми се е случвало да гледам как някой прави немислими простотий по пътя,след което ,в момента в който му видя номера в него неминуемо присъства "РК".Не че са само те ,но при тях има нещо специфично,някъкъв "уникален стил"в поведението на пътя.Може би от там се е родило нарицанието "пернишки селяни".Искам да се извиня на всички от гр.Перник който не попадат в тази графа.Само на Тях.Към колегата MrX,дано не се окажеш черната овца в стадото но простотията.Ще се радвам ако бъда разбран правилно.Успех на всички.

Alfa User
14-06-2008, 18:50
Ами и ние с големите коне да кажем нещо. Верно е това че заради атрактивните цени и динамиката масово се взимат алфи и фиати и се сменят голфовете и аудитата /старите разбира се/. Верно е и това че всеки втори мухльо дето си е купил кола с надпис на километража 200 иска да го напълни, верно е и че хората масово си мислат че 115-130 коня са много и стопяват моторите за норматив карайки като бесни между кръстовищата /щото истинската мощ си личи не на къса дистанция/. Закона за движение по пътищата е написан с кръв но кой ли го интересува :?: :?: :?: . Прав е колегата чеима пикльовци дето все искат да си мерат пишката с някой за да избиват собствените си комплекси или да се напраат пред някое най често непълнолетно мадамче дето още бърка тампона с вибратор. Айде погледнете го и от друга страна какво се гледка по филмите с уличчни състезания, перфектните стриит бухалки и купчина пичове дето могат да си ги позволят карат яко и се мятат и катастрофират и има екшън аве хвърчат едни коли една патаклама с ламарини и на героите нищо им няма. Добрееее но това е само на киното. Само на кино една леля с два пищова избива десет мъже с автомати от 10 метра и не я ловят откосите. Естествено че психиката не е узряла за да разбере че това е само кино. Вервайте ми искам да я налягам мойта хубавица и аз като по филмите ........но се сещам че имам деца....и семейство ....и нямам телефона на господ. Толераантност и спокойно каране се искат на пътя. Който иска да се състезава да ходи на пистата.

Страшно прав си, колега, но се чудя дали някой от пишман-рацерите все пак ще разбере за какво иде реч, и следващия път ще се замисли какво прави и до какво може да доведе моментната му глупост. Неоспоримо е, че всички сме изпадали в подобни състояния. Важното обаче е кога ще се осъзнаем - на време, или никога ... Дано хората, осъзнали се по-рано, да стават все повече, защото не ме радва изобщо статистика, според която по пътищата в България загиват повече хора, отколкото от всички чуждестранни контингенти в Ирак взети заедно ... Наистина ми е писнало от хлапета, взели назаем колата на тати, или пикльовци с подарени супер автомобили, дето си мислят че са богоизбрани да остават винаги живи... Най-страшното е, че именно лудите със супер колите остават живи заради системите за сигурност в колата, докато жертвите сред нещастниците, имали "късмета" да се срещнат с тях, най-често си отиват от тоя свят. Тъжно е, и всеки трябва да се замисли накъде е тръгнала тази умопобъркана нация ... Няма контрол, няма съвест ... няма и живот след това ...

MrX
14-06-2008, 21:11
Тъкмо беше позамряла темата и решихте да допълните още офтопик(нали така е модерно да се казва сега).Знам, че ще прозвучи много лошо, но така му се пада на този дришльо и така се пада на всеки загинал по този "нелеп" начин, наречете ме какъвто щете, но няма да се седна и да се тюхкам за поредното лайно размазало се на пътя заради празната си глава!

Запонаха да се появяват и така наречените "пернишки селяни"

Малко е неловко мисля хора, които надали виждат и по една пернишка кола в годината да употребяват това така известно нарицателно! Аз пък ще ви кажа,че видя ли "софийки селянин" на пътя и ми настръхва косата, мина ли караулката на Владая и все едно влизам в друга държава с друг закон за движение по пътищата!Не мога да се похваля с толкова опит като колегата agi_man но пък имам точно противоположни на неговите наблюдения, всеки път когато има простотия на пътя колата все със софийска регистрация!

Темата се отклони в друга посока още в самото начало, но на мен ми беше станало интересно, кое "взе да става тъпо вече", че толкова прехвалената и обичана от нас марка взе да се популяризира и забелязва на пътя все повече или това,че куцо и кьораво все да си купува алфи( щот те нали са за избрани само) или, че стават катастрофи по пътищата?!? Хайде оплюйте ме, но за мен темата е плод на липса на друго занимание, вдъхновена от катастрофата на някъф селтак дръзнал да си вземе автомобил неотговарящ на класата му (бухахахааа)

agi_man
14-06-2008, 21:56
Знам, че ще прозвучи много лошо, но така му се пада на този дришльо и така се пада на всеки загинал по този "нелеп" начин, наречете ме какъвто щете, но няма да се седна и да се тюхкам за поредното лайно размазало се на пътя заради празната си глава!
Аз също мисля така,но се моля да няма невинни жертви.

Малко е неловко мисля хора, които надали виждат и по една пернишка кола в годината да употребяват това така известно нарицателно! Аз пък ще ви кажа,че видя ли "софийки селянин" на пътя и ми настръхва косата, мина ли караулката на Владая и все едно влизам в друга държава с друг закон за движение по пътищата!Не мога да се похваля с толкова опит като колегата agi_man но пък имам точно противоположни на неговите наблюдения, всеки път когато има простотия на пътя колата все със софийска регистрация!

За жалост ще трябва да се съглася с теб.Проблема е там че сме кофти народ.Без възпитание,елементарна култура,липса на толерантност и куп други човешки ценности.Не всички, но 80% са такива.Никога няма да бедем нормални.Като гледам хората от нашто поколение как си възпитават децата, ми настръхват косите и ми става мъчно за мойте.Май забихме в друга тема.Мойте уважения за колегата MrX,за начина по който прие написаното по темата от мен.Един добър пример за това какви трябва да ни бъдат отношенията, едни към други.

Pinky
16-06-2008, 21:24
проблем е липсата на контрол и нежеланието за справяне с проблемите.

Каращите редовно по един и същ маршрут знаят, че не по всички светофари се правят _масово_ нарушения. Те са само по някои. Но няма някоя група от КАТ, която да следи от време на време по проблемните места - те чакат там, където няма много коли. Дали заради двайсетолевката, дали от мързел, дали от комбинация от двете - не знам, не е и моя работа да се интересувам от точните подбуди. Обаче съм свидетел на пълната безотговорност. Та, според мен, проблема е на ниско мениджърско ниво.

agi_man
16-06-2008, 21:35

Каращите редовно по един и същ маршрут знаят, че не по всички светофари се правят _масово_ нарушения. Те са само по някои. Но няма някоя група от КАТ, която да следи от време на време по проблемните места - те чакат там, където няма много коли. Дали заради двайсетолевката, дали от мързел, дали от комбинация от двете - не знам, не е и моя работа да се интересувам от точните подбуди. Обаче съм свидетел на пълната безотговорност. Та, според мен, проблема е на ниско мениджърско ниво.

Често съм си мислил ,че ако сложат по идин полицай на всяка улица да отговаря за правилата,и му дават по 30% от наложените глоби,ще си изкарва доста добра заплата.Но предпочитам културата да ни е на по голямо ниво и да не се налага това.

1115
17-06-2008, 06:08

Ние сме непоправими, но това което е написано по-горе е 100% истина.
Колите станаха много, а контрола се влоши. Наглоста няма граници в София (нямам идея как е в другите градове). Шофьорите са толкова нагли вече, че ситуациите които правят биха шокирали някой европейски полицаи (нали сме европейци).

Често съм си мислил ,че ако сложат по идин полицай на всяка улица .....

Или примерно да "внесът" 1000 американски полицая и ще се стъжни тук на нашите (и на мен) шофьори.

agi_man
17-06-2008, 18:38

Ние сме непоправими, но това което е написано по-горе е 100% истина.
Колите станаха много, а контрола се влоши. Наглоста няма граници в София (нямам идея как е в другите градове). Шофьорите са толкова нагли вече, че ситуациите които правят биха шокирали някой европейски полицаи (нали сме европейци).

Често съм си мислил ,че ако сложат по идин полицай на всяка улица .....

Или примерно да "внесът" 1000 американски полицая и ще се стъжни тук на нашите (и на мен) шофьори.

Абе да вземат да ни пуснат държавата на концесия на някоя чужда компания,та да се оправим накрая.

georgyg
20-06-2008, 16:35
Малко в страни от темата...

Но трябва да се намили човошкия фактор. Т.е. камери на всяко кръстовище и актовете по пощата. Да не коментирам факта, че хората със супер скъпи коли не им пука какво свети светофара или че карат в насрещното движение. А пък и половината актове не влизат в сила, защото просто са написани неграмотно, а пък събираемостта на глобите клони към 20%.
Не може чавек да очаква, че на един полицай заплатата му е 500 лв и после да няма корупция.

Stoyan Georgiev
20-06-2008, 16:47
жий сега, тъй като имам много познати във сферата на МВР мога да ти кажа следното

като си избрал да работиш това, се съобразяваш с ниския доход. да си полицай не е работа а ПРИЗВАНИЕ - също както лекари и учители

вярно е че на редовите полицаи заплатите са обидно ниски, но в момента, в който се заклеваш да защитаваш и помагаш на обществото и държавата би трябвало да се осъзнаваш , че не го правш нито за престиж , нито за пари.

та всичките ми тези познати именно за това са полицаи, не за далаверите, и не взимат дори и дребни подкупчета .

с няколко думи - като си се хванал на хорото играеш до край !

а това с камери на всяко крастовище е навлизане в личното ти пространство, защото много лесно това непрестанно следене може да се използва за непредвидини цели , колкото и смешно да звучи - точно както по филмите от типа на спец.доклад ;)

georgyg
20-06-2008, 17:23
Не ме разбирай погрешно, но на ниските нива в МВР има доста голям наплив на лица, които едвам са завършили средно образование, освен това престижа не пълни хладилника и това за призванието е мислене от преди 89-та година. Парите да определящи, просто в големите градове заплатите трябва да са диференцирани според стандарта, но засега това е положението.

Stoyan Georgiev
20-06-2008, 17:32
аз ти говоря за реално действащи в системата

и не е мислене от рпеди 89-та, просто въпросните необразовани влизат в системата за далверата, а не че ниската заплата ги кара да взимат подкупи

аз предлагам да не пълним темата с излишни неща - и аз те разбирам и ти разбираш какво имам предвид :)

Pinky
20-06-2008, 17:36
Във Франция, Италия, Англия, САЩ е престиж, а при тях 89-та не е толкова знакова година. Та, не си прав, ми е мисълта.

agi_man
20-06-2008, 20:16
Един въпрос към всички.Кога и как ще се оправим, след като на проведена анкета, с въпрос, да посочим най великите българи на хилядолетието, на второ място след ВАСИЛ ЛЕВСКИ е посочен азис.

Stoyan Georgiev
20-06-2008, 20:44
след 800 дни ;)

agi_man
20-06-2008, 21:42
:brickwall:

pr_00f
20-06-2008, 22:03
Ква е тази анкета и сред какви идиоти е била проведана, ега им изсъхнат топчиците. :evil:

(Вирусе, имаш достоен наследник :lol: )

agi_man
21-06-2008, 12:02
Ква е тази анкета и сред какви идиоти е била проведана, ега им изсъхнат топчиците. :evil:

(Вирусе, имаш достоен наследник :lol: )

Мисля че по "Дарик радио",вчра го коментираха в предаването"Челюсти"

morfius
23-06-2008, 10:31
Великите Българи - мисля беше на БНТ, сега да видим какво ще каже гугълчо...

След като на 23-ти декември беше обявен Топ 100 на великите българи и бяха излъчени 10-те документални филми за личностите от първата десетка, снощи стана ясна и подредбата им, тъй като до сега те бяха обявявани само по азбучен ред. И така финалното подреждане е:
1. Васил Левски
2. Петър Дънов
3. Хан Аспарух
4. Цар Симеон I
5. Христо Ботев
6. Княз Борис I
7. Кирил и Методий
8. Стефан Стамболов
9. Иван Вазов
10. Паисий Хилендарски

Сайта - http://www.velikite.bg

Та не виждам къде тук изобщо е намесен Азис... освен ако не става дума за някаква друга анкета.

Намерих го и мазния... бая по-надолу.

21-30
Азис
Иван Костов
Алеко Константинов
Волен Сидеров
Георги Бенковски
Нено Юруков
Слави Трифонов
Никола Вапцаров
Ген. Бойко Борисов
Лили Иванова

Горките Георги Бенковски и Алеко Константинов... с такава компания сигурно се обръщат в гроба.

mim
23-06-2008, 10:39
изобщо подреждането на подобни имена в каквато и да било класация е една голяма глупост
или глупостомер на нашите съвременици, които измислят подобни безумия и мерило за инфантилността на измислилия класацията

съжалявам, но...

morfius
23-06-2008, 10:40
Глупостомер е, но не само на измислилите анкетата, а и на участвалите в нея :lol:

mim
23-06-2008, 10:42
ъъ така де, афектирах се :D това имах предвид

morfius
23-06-2008, 10:44
Е аз посочих реалните факти, защото тия слухове - мазнис най-велик... направо дразнят, а журналята само на такива глупости живеят, дай им да извъртят нещо та да няма грам общо с истината.

agi_man
23-06-2008, 18:46
Е аз посочих реалните факти, защото тия слухове - мазнис най-велик... направо дразнят, а журналята само на такива глупости живеят, дай им да извъртят нещо та да няма грам общо с истината.

Съжалявам,може би преди да го напиша трябваше да се поровя за да уточня анкетата но....Просто ми се повдигна като го чух и се убедих че с такива ценности нищо добро не ни чака.

morfius
23-06-2008, 18:55
А дали подобно убеждение не е целта на журналята, да се наслагва тая мисъл в главите на раята, че да не роптае, а да се радва, че не е станало още по-зле?

agi_man
23-06-2008, 19:19
А дали подобно убеждение не е целта на журналята, да се наслагва тая мисъл в главите на раята, че да не роптае, а да се радва, че не е станало още по-зле?

Ако тръгнем от там че на политиците им е по добре раята да е проста/малко чалга вечер в кръчмата,бутилка ракия и до там с амбицията за нещо повече/като минем през платената журналистика.Да.Възможно е.Но лично на мен от това не ми става по добре.