PDA

View Full Version : алфа 146ти моля за помощ

simitli
08-05-2008, 20:29
карам колата от профила ми до 3000об оба4е нещо е тромава а и малко трака нац ниски обороти и какво представлява туинс парка все пак

hunter1989
08-05-2008, 20:41
Колега аз не съм много запознат , но от прочетеното из форума мисля че имаш проблем с вариатора. А за twin spark мотора знам че е с 8 свещи и 16 клапана .Повече за двигателя да кажат тези които имат такъв. :D Поздрави и бързо отстраняване на проблема

simitli
08-05-2008, 20:47
мерси все пак

acko88
08-05-2008, 20:52
Без никой да обиждам!!!!!!!!!! Колега отговори на всичките ти вапрости ги има в раздела даже на същата страница!!! :wink:

tonov
12-05-2008, 23:26
Без никой да обиждам!!!!!!!!!! Колега отговори на всичките ти вапрости ги има в раздела даже на същата страница!!! :wink:

Много си прав :?

Но все пак ще отговоря:
Щом трака и няма мощност в ниските обороти, явно си за вариатор. Най-лесно е първо да смениш маслото (може да е от него ако е калпаво или старо) Второто по сложност е смяна на ремонтен комплект, 15-ина лв е. Лошото е че се сваля ангренажа за смяната. И ако и това не помогне - нов вариатор, към 300 лв :?

А туин спарк означава 2 свещи на цилиндър.

StarChild
12-05-2008, 23:46
С две думи колегите отговориха на въпроса :) Относно тракането в най-добрия случей е за смяна вариатора но може и от повдигачите да идва. При тях ремонта е по сoлен, :? Дано съм лош пророк :roll:

simitli
13-05-2008, 18:21
дано наистина не си прав :D

ALFA155Ts
14-05-2008, 16:05
ако си тарикат може и без да сваляш ремъците да смениш вариатор ... :D ако вече си сменял ремъците и си пропуснал ремонтния комплект на вариатора

simitli
14-05-2008, 17:52
a как става системата с вариатора без ремаците

kiril vasilev
14-05-2008, 18:36
ако си тарикат може и без да сваляш ремъците да смениш вариатор ... :D ако вече си сменял ремъците и си пропуснал ремонтния комплект на вариатора

И как става този номер ако не е тайна

dodo_15
02-06-2008, 22:04
Да наистина, как би стамнал номера да свалиш вариатора без да махнеш ремака. :?: :!:

Lisan
02-06-2008, 22:28
ако си тарикат може и без да сваляш ремъците да смениш вариатор ... :D ако вече си сменял ремъците и си пропуснал ремонтния комплект на вариатора :roll: Кажи моляте как става,че от години правя опити и не мога да го сменя без да махна ремака :oops:

Xtrime7
03-06-2008, 22:54
ако си тарикат може и без да сваляш ремъците да смениш вариатор ... :D ако вече си сменял ремъците и си пропуснал ремонтния комплект на вариатора :roll: Кажи моляте как става,че от години правя опити и не мога да го сменя без да махна ремака :oops:
ХА ХА,и на мен ми е доста интересно.Аз сменям сегментие през ауспуха,но това за вариатора без да разцепиш не го мога :lol:

tonov
04-06-2008, 21:12
ХА ХА,и на мен ми е доста интересно.Аз сменям сегментие през ауспуха,но това за вариатора без да разцепиш не го мога :lol:

Абе ти да не си гинеколог :lol: :lol: :lol:

Xtrime7
04-06-2008, 23:27

Абе ти да не си гинеколог :lol: :lol: :lol:
И така може да се каже :lol: :lol: :lol: