View Full Version : проблем с Алфа 146 1,4ts
rado_thunder
08-05-2008, 20:56
Купих я преди месец и половина. Харчи от 15 литра на горе няма ряз в ниските обороти. Мени оборотите на празен ход. Изгорелите газове миришат като изгоряла пластмаса. Вкарана е от Австрия и е имала газова уредба, но там е свалена сега я карам на бензин. Благодаря предварително.
Купих я преди месец и половина. Харчи от 15 литра на горе няма ряз в ниските обороти. Мени оборотите на празен ход. Изгорелите газове миришат като изгоряла пластмаса. Вкарана е от Австрия и е имала газова уредба, но там е свалена сега я карам на бензин. Благодаря предварително.
Газовете меришат на недоизгорен бензин,имаш проблем с дебитомера най вероятно.Отиди на диагностика за да си сигурен най-добре при БОБО-0888232484
За оборотите най-вероятно, моторчето за празен ход (МПХ)
500-800 лв на първо четене
rado_thunder
09-05-2008, 22:06
Мноо яко от както съм я взел само пари харча по нея.
Nasko_77
10-05-2008, 00:18
Дано не харчиш и за неща за които... не е било необходимо.
Е честито! Добре дошъл в клуба - "много скъпо ми излезе колата"
Така е, ама като се сменят всички гадорийки после е добре, ще видиш, ако това те успокоява.
Не е от моторчето. Колега, за ламбда сонда си 100%.
Дебитомер, оригинален бош е 630лв. Но ме съмнява да си за смяна.
Но първо бягай да ти я прочетат и да видят как работи ламбдата.
Оня ден сменях моята сонда, след като ми казаха цена за оригиналната (уш) от 550лв. избягах като дявол от тамян щото ми писна от тея солени цени и си взех NJK сонда. Слагай сонда на която ти дават гаранция!! Може и универсална бошовска, нищо че ще прочетеш 1000 поста че оригиналната си е най-добре или тая и оная марка карали толкос и толкос.
Виш ако опреш до дебитомер е друго, взимай само оригиналния за твоята кола!
И напиши в профила от каде си.
ALFA155Ts
10-05-2008, 16:31
чисто нов дебитомер без отстъпка 140лв на едно магазинче в Бургас ги доставя от някаде един младеж :twisted: .Естествено фалшивка колегата b_angelov от бургас си взе още януари и си работи няма никакъв яд поне още 2-3 сме взели от там и си работят супер ..... и разхода и вървежа и всичко си е таман ........
:rotfl: :rotfl: :rotfl: брат това е само началото ..... смени дебитомера , обслужи я с всичко както му е реда после удари чертата и си направи сметката за тия пари какво можеше даси вземеш ..доста по мощно и по икономично и здраво (евтиното излиза скъпо) :wink:
Nasko_77
10-05-2008, 20:29
:rotfl: :rotfl: :rotfl: брат това е само началото ..... смени дебитомера , обслужи я с всичко както му е реда после удари чертата и си направи сметката за тия пари какво можеше даси вземеш ..доста по мощно и по икономично и здраво (евтиното излиза скъпо) :wink:Я дай пример....
:rotfl: :rotfl: :rotfl: брат това е само началото ..... смени дебитомера , обслужи я с всичко както му е реда после удари чертата и си направи сметката за тия пари какво можеше даси вземеш ..доста по мощно и по икономично и здраво (евтиното излиза скъпо) :wink:
Колегата е прав, за кво я взе тая пуста Алфа :twisted: Трябваше да си вземеш Хлопел Тигрица много е удобна за обслужване. Оглед на окачването се прави без да се навеждаш щото се вижда през калника :lol: :shock: И всяка година се олекотява сама и бега повече!! От нула до 100 една цигара време! Ако още не си надъхан гледай клипчето как бега по надолнище и как лепи 230 на крик!
Nasko_77
10-05-2008, 21:55
Той пък ако е имал наглоста, пак да намеква за... онея дето ги мори ДЪНОЯДА... направо, не разбирам защо посещава тоя фоум :roll:
LeoVin4i
10-05-2008, 23:08
Оборотите на ПХ при мене се оправиха с почистване на дроселовата клапа, не е истина колко гняс се беше събрала вътре, ма ся е песен :)
rado_thunder
11-05-2008, 18:09
Колеги извинявайте че не ви благодарих за менията по вапроса ама от както я взех всичко се преебава около мене и компа ми се бъгна.
Мисля тея дни да званна на Бобо за една диагностика да каже за какво става на вапрос...
vlado_iv
28-05-2008, 00:07
rado_thunder Пиши от каде си и каква ти е колата........
Във всеки град има много добри и коректни колеги които ще ти помогнат с каквото могат.
АЗ лично се убедих в това