Log in

View Full Version : Едната предна гума ми е с около 1см по назад от другата

grale
24-09-2005, 06:42
Вчера забелязах че едната предна гума ми е около 1см по назад от другата на изправен волан, хем това лято правих цялата предница.Може ли да е от дупка? защото преди 2 месеца си спуках 2 от джантите в една яма :oops:
Какво да правя? :brickwall:

stelt
24-09-2005, 16:38
Как го установи това ? Като за начало можеш да минеш на проверка на геометрията.

grale
24-09-2005, 16:43
Вчера го видях.Иначе колата като пуснеш волана си държи правата линия

gigi
24-09-2005, 17:08
Най добре мини да ти видят геометрията защото може да са много причините видимо да изглежда така.
Вероятности иначе са:
Криво магаре, износени втулки на носачите, крива шенкелна стойка, крив макферсон целия или частично, може да е удряна от тази страна и калника да е крив а не гумата ако по разстоянието съдиш. Може нищо да ти няма а да изглежда така от подкалник предна броня даже и от гумите.
А иначе от дупка е съвсем възможно да се поизкриви нещо, аз съм чупил амортисъор така в една яма.

grale
24-09-2005, 17:15
Мерси много
Утре ще дам колата на един приятел да сменя съединителя и ще го помоля да я погледне и ако трябва да я закара на геометрия

grale
12-10-2005, 20:04
Оказа се че е изкривено магарето,някой може ли да ми каже от къде мога да намеря и колко ще струва

valjo
12-10-2005, 20:59
Оказа се че е изкривено магарето,някой може ли да ми каже от къде мога да намеря и колко ще струва
бхх уджас
ами при Италианеца има предни мостове.....
дано имаш късмет

Alfamaniak
12-10-2005, 22:04
Не се плаши ще я оправиш :wink: на мойта едната гума беше с 2см., а другата на 3см. назад ама я качиха на стенда и я опънаха сега е като струна. :D Най-добре като ходиш при майстора си изкарай и размерите на купето така ще им е по-лесно да определят каде е проблема. Успех

gigi
13-10-2005, 01:22
Да при италянеча има магарета и последният път каза за едно цена от 60лв обаче при него цените така варират според зависи че........... . Разбери обаче защо ти е криво магарето може да е от удар а тогава трябва да се види и шасито да не е криво.

grale
27-11-2005, 13:09
Бях на реглаж на предницата и ми казаха че мога да я карам така
заслужава ли си да го сменям магарето при това положение или да си я карам така

Mury
30-11-2005, 20:27
Споко имойта май е със същия проблем и нема страшно карай смело па некой ден като се наложи за нещо да сваляш магарето тогава може да го смениш :wink: :wink: :wink:

ivaka89
25-06-2016, 22:55
Я да вдигна стара тема. Лявата гума ли ви е по-назад? И при мен е така и при ляв завой изглежда много грозно, а при десен биалетката ми жулеше в баланса на полуоската. Чудя се какво е криво, ако е магарето няма ли да е мръднало и купето ? Вариант в който да са ни китайски долните носачи и да не са с правилен ъгъл дали има ?

pyle
26-06-2016, 10:41
Я да вдигна стара тема. Лявата гума ли ви е по-назад? И при мен е така и при ляв завой изглежда много грозно, а при десен биалетката ми жулеше в баланса на полуоската. Чудя се какво е криво, ако е магарето няма ли да е мръднало и купето ? Вариант в който да са ни китайски долните носачи и да не са с правилен ъгъл дали има ?

Тампоните на носачите го държат в едно положение. Когато мойте бяха за смяна при пълен ляв гумата ми упираше в подкалника, защото се местеше напред откъм тампоните, вероятно е от тях.

pace
26-06-2016, 21:36
На мен пък ми се струва,че задна дЕсна гума ми е събрала предната и горната част малко на вътре...или поне така изглежда

pisa_misho
17-11-2016, 07:00
Мойта отзад се е разкрачила,или и на мен така ми изглежда,и ако е така как се оправя

ivan dimitrov
17-11-2016, 22:11
Мойта отзад се е разкрачила,или и на мен така ми изглежда,и ако е така как се оправя

Оправя се с ремонтен комплект задни носачи, чук, една добре известна фраза, а понякога и флекс.

pisa_misho
17-11-2016, 22:24
:brickwall:

ivan dimitrov
17-11-2016, 22:45
:brickwall:

Е, ако не сте я изтървали, до степен да изкриви болтовете, даже може да е приятно занимание. Предполагам обаче, че няма да се мине без чук и .....