View Full Version : Едната предна гума ми е с около 1см по назад от другата
Вчера забелязах че едната предна гума ми е около 1см по назад от другата на изправен волан, хем това лято правих цялата предница.Може ли да е от дупка? защото преди 2 месеца си спуках 2 от джантите в една яма :oops:
Какво да правя? :brickwall:
Как го установи това ? Като за начало можеш да минеш на проверка на геометрията.
Вчера го видях.Иначе колата като пуснеш волана си държи правата линия
Най добре мини да ти видят геометрията защото може да са много причините видимо да изглежда така.
Вероятности иначе са:
Криво магаре, износени втулки на носачите, крива шенкелна стойка, крив макферсон целия или частично, може да е удряна от тази страна и калника да е крив а не гумата ако по разстоянието съдиш. Може нищо да ти няма а да изглежда така от подкалник предна броня даже и от гумите.
А иначе от дупка е съвсем възможно да се поизкриви нещо, аз съм чупил амортисъор така в една яма.
Мерси много
Утре ще дам колата на един приятел да сменя съединителя и ще го помоля да я погледне и ако трябва да я закара на геометрия
Оказа се че е изкривено магарето,някой може ли да ми каже от къде мога да намеря и колко ще струва
Оказа се че е изкривено магарето,някой може ли да ми каже от къде мога да намеря и колко ще струва
бхх уджас
ами при Италианеца има предни мостове.....
дано имаш късмет
Alfamaniak
12-10-2005, 22:04
Не се плаши ще я оправиш :wink: на мойта едната гума беше с 2см., а другата на 3см. назад ама я качиха на стенда и я опънаха сега е като струна. :D Най-добре като ходиш при майстора си изкарай и размерите на купето така ще им е по-лесно да определят каде е проблема. Успех
Да при италянеча има магарета и последният път каза за едно цена от 60лв обаче при него цените така варират според зависи че........... . Разбери обаче защо ти е криво магарето може да е от удар а тогава трябва да се види и шасито да не е криво.
Бях на реглаж на предницата и ми казаха че мога да я карам така
заслужава ли си да го сменям магарето при това положение или да си я карам така
Споко имойта май е със същия проблем и нема страшно карай смело па некой ден като се наложи за нещо да сваляш магарето тогава може да го смениш :wink: :wink: :wink:
Я да вдигна стара тема. Лявата гума ли ви е по-назад? И при мен е така и при ляв завой изглежда много грозно, а при десен биалетката ми жулеше в баланса на полуоската. Чудя се какво е криво, ако е магарето няма ли да е мръднало и купето ? Вариант в който да са ни китайски долните носачи и да не са с правилен ъгъл дали има ?
Я да вдигна стара тема. Лявата гума ли ви е по-назад? И при мен е така и при ляв завой изглежда много грозно, а при десен биалетката ми жулеше в баланса на полуоската. Чудя се какво е криво, ако е магарето няма ли да е мръднало и купето ? Вариант в който да са ни китайски долните носачи и да не са с правилен ъгъл дали има ?
Тампоните на носачите го държат в едно положение. Когато мойте бяха за смяна при пълен ляв гумата ми упираше в подкалника, защото се местеше напред откъм тампоните, вероятно е от тях.
На мен пък ми се струва,че задна дЕсна гума ми е събрала предната и горната част малко на вътре...или поне така изглежда
pisa_misho
17-11-2016, 07:00
Мойта отзад се е разкрачила,или и на мен така ми изглежда,и ако е така как се оправя
ivan dimitrov
17-11-2016, 22:11
Мойта отзад се е разкрачила,или и на мен така ми изглежда,и ако е така как се оправя
Оправя се с ремонтен комплект задни носачи, чук, една добре известна фраза, а понякога и флекс.
pisa_misho
17-11-2016, 22:24
:brickwall:
ivan dimitrov
17-11-2016, 22:45
:brickwall:
Е, ако не сте я изтървали, до степен да изкриви болтовете, даже може да е приятно занимание. Предполагам обаче, че няма да се мине без чук и .....