View Full Version : Налягане на гуми по книжка за 146?
Здравейте! От седмица съм горд собственик на 146-ца '97 и понеже гледам че гумите ми се струват за проверка на налягането, а пък нямам стикер, нито книжка, ако може някой да ми каже колко е препоръчителното налягане на производителя за този модел, с тези гуми - 185х60х14 Pirelli P6000 Powergy.
P.S. Четох из форума по темата, но понеже не намерих точно за 146 с тези гуми затова питам.
Мерси за отговорите. По принцип не ги ли дават с разлика между предни и задни или няма толкова голямо значение.
Дават различно, според натоварването на колата. Но задните се помпят почти винаги 0,2-0,3 атм надолу спрямо предните.
в книжката до '96-та, дават различно според моторите даже - което пак е заради теглото де
Аз 16-ките ги карам на 2.4 :wink: :wink:
За да не ми паднат пломбите(щот тия коли друсат зверски) аз в града я карам на 1.8-2.0 най -много а извън града 2.2-2.4 според зависи колко съм я натоварил . Може малко да ви изглежда 0,2-0.4 атмосфери ама има голяма разлика във возенето . Единствено е досадно малко всеки път като влизаш/излизаш от града да изпускаш/ помпиш
аз летните седемнаиски 2.7 зимните 15 2.2 предни задни 2.0
clockmaster
22-05-2008, 16:54
по книжка за моята е 2,2 предни и 2.0 задни