PDA

View Full Version : перални ?

търтей
17-05-2008, 21:19
някой да е в течение какви са тези перални мидея?

в зора гледам ги продават

и изобщо
ква пералня да се зема? :roll:

nikolaaaay
17-05-2008, 22:09
http://www.technomarket.bg/product_deta ... d=09021786 (http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09021786)
Моята е нещо такова. Много е добра. Тиха, пере добре и има лесно управление. Има отложен старт и можеш да я пускаш да пере само през нощта. 6 кг. - хваща и малко и много. Най-добре е даже 7.5 кг. сп. мен.

koolio
17-05-2008, 22:11
Електролукс.

aleksa
17-05-2008, 22:14
Аз съм доволна пък от Whirlpool :D

Ранобудниче
17-05-2008, 22:14
...

и изобщо

малка.

имам предвид тези с горно отваряне.
с около 1/3 по-леки са от останалите (което не е без значение, особено, ако нямаш асансьор), събират се пак на толкова по-малко място, барабанът е захванат двустранно (или поне така разправят) и имат абсолютно същите възможности като големите тучове.

имам опит с 2 такива и съм изключително доволна.

koolio
17-05-2008, 22:16
[quote="търтей":2843ey8c] ...

и изобщо

малка.

имам предвид тези с горно отваряне.
с около 1/3 по-леки са от останалите (което не е без значение, особено, ако нямаш асансьор), събират се пак на толкова по-малко място, барабанът е захванат двустранно (или поне така разправят) и имат абсолютно същите възможности като големите тучове.

имам опит с 2 такива и съм изключително доволна.[/quote:2843ey8c]
Е радвам се, и аз такава си избрах :D .

valjo
17-05-2008, 22:16
miele

което и да е;)

koolio
17-05-2008, 22:21
miele

което и да е;)
Тва яде ли се? Сега се пренасям и доскоро търсех уреди, ма на такова не съм попадал... :roll:

DiStefano
17-05-2008, 22:21
нидей да си зимаш Индезит ...
ако искаш талянка ... Канди ...

WhitePower
17-05-2008, 22:31
miele

което и да е;)

:headbang: e тва е ведъш да срешна човек дето знае какво да си вземе
моята съдомиялна е миеле , как само мие , ако колеги с уирлпул не са чак толкова оаровани

pent
17-05-2008, 23:12
един глас за Канди....

fred
17-05-2008, 23:31
Тия Мидея са май китайски, правят и миялни машини и всякакви уреди, по евтини са, не са лоши.

JORDANGT
17-05-2008, 23:40
miele

което и да е;)
Тва яде ли се? Сега се пренасям и доскоро търсех уреди, ма на такова не съм попадал... :roll:
Щото е доста висок ценови клас,а има и защо.
Тези с горно пълнене са доста добри както каза колежката.
Мидеа имаме миялна и за две години не е създавала ядове ама все пак.....
Аз съм фен на Горение,а и все пак дизйнер им е Пинин Фарина :wink:

Stoyan Georgiev
18-05-2008, 00:00
Тия Мидея са май китайски, правят и миялни машини и всякакви уреди, по евтини са, не са лоши.

дам , отначало бях мого скептичен към тях , но след като нашите си накупиха за апартамента им супер много уреди на мидеа от 2 години нищо досега не се е развалило, а и са много икономични - и въпреки това изглеждат прилично :)

Gh0stRider
18-05-2008, 00:12
в нас сме с нова AEG немкса здрава машина(маде ин германи) с дървен дизайн ама супер безшумна никви вибрации.. абе мн съм доволен :P... наще имат и 1 канди пак на 2-3 години, по скъпа АЕГ-то мн по шумна е ама има поече екстри и пере по бързо.. абе сека си е с кусурите. най доброто на пазара е Миеле ама е в пъти по скъпо от сичко останало и не се продава в повечето магазини за техника, имат си магазин на жълтите павета...

marian
18-05-2008, 00:36
Miele е най доброто но Горение сьщо не е лош вариант.

BO
18-05-2008, 00:51
А бе все тая в крайна сметка.
30 човека с 20 мнения.
Аз ще кажа - евтини - Беко; скъпи - Сименс.

Щом питаш за Мидея, значи си е ориентирал към по-евтината марка.
Ако това те успокоява почти цял Китай е с тази марка - където се обърнеш я виждаш.

Max
18-05-2008, 01:24
Както ти казаха вече Петре, Miele или Candy - това са вариантите :)

pinko
18-05-2008, 01:40
Аз имам Candy, някакъв върхов модел беше преди 4 години, с всички глезотии, даже може да си съставяш собствени програми. Беше горе-долу на цената на Miele. Просто от години съм много доволен от тая марка и нямаше поводи да я сменям.

Никакви забележки и към последната, вече 4 години никви грижи, "само масло и бензин", дето има един лаф :lol: :lol: :lol: :lol: В случая естествено става дума за вода, прах и дрехи. Следващата ми пералня пак ще ви е Candy

Пък и е италианка :lol: :lol: :lol:

Според мен Miele са безбожно надценени уреди, само щото са "германско качесто" - нещо като напудрения Холцваген Ауди :twisted: :twisted: :twisted:

gigi
18-05-2008, 02:45
Ами както винаги всичко е относително. Например вкъщи взехме нови уреди всичко АЕГ-Електролукс и миялната два дни след като изтече гаранцията даде фира. А Мидея бяхме сложили в залите и бяха подложени на страшно натоварване плюс замърсяване, и си бачкаха перфектно като напуснахме помещението ги свалихме и сега си бачкат монтирани на друго място. Стария телефон панасоник един от първите безжични бачкаше от 1992г. до миналата защото беше изпуснат, а новия пак панасоник се скапа онзи ден. Май всичко си е на ксмет а и старото качество вече го няма. Та мисля си аз че по добре две Мидеи отколкото един Уйрпул да речем, ама знам ли :roll:

tokata_pz_flex
18-05-2008, 09:30
Candy ....

trustworthy
18-05-2008, 13:57
Electrolux имам от 3-4 години и откак е станала пералня+сушилня, пере/суши минимум по 1 път на ден от тогава насам. Никакви грижи. ЖТД-то на пералните е това :lol:
На младини съм ремонтирал перални и имам впечатления от ретро-моделите на Миеле - ами те са правени сякаш никога няма да бъдат ремонтирани, но това важеше и за тогавашните АЕГ (и такава имам), а при тях нещата се промениха драстично.
Иначе от средния клас за Канди съм чувал добри отзиви от хора, които се занимават сервизно с тях.

RoMeO_156_GTA
18-05-2008, 14:51
Един голям минус за пералните NEO , а въобще и за повечето им техника :lol: :screwy: Не знам с какъв акъл комшийката си взе такава , ама сега 2 седмици седи като паметник точно няколко седмици след изтичане на гаранцията :shock:

Mupo
18-05-2008, 15:22
Да потвърдя по-горните постове - Miele :!: . Само като и чуеш центрофугата и забравяш за всичко. Немците в домакинските съдове са ненандминати. Miele-то има няколко проблема - стряскаща цена и тегло докарващо до дископатия при местене :) . Другата марка която се ползваше вкъщи беше Candy - изкара 8-9 години пущината. Накрая изоря намотка на мотора и оттогава не е същата пералня. В момента е захвърлена на втория етаж и стене от ръжда.

lyuli
18-05-2008, 16:15
Samsung са много хубави перални и не са много скъпи.

От Индезит изобщо не съм доволна, в момента имам такава, която е със сушилня, но не е добра. Самсунга го смених зара ди тъпата сушилня и сега много ме е яд, ама туй то......

bobi_j_i
19-05-2008, 10:29
Аз също съм със Samsung и вече 4 години никакви ядове. В крайна сметка ти си прецени спрямо нуждите, екстри и цени.

Mind_Control
19-05-2008, 10:43
miele

което и да е;)

Като качество са перфектни :) но няма смисъл да набиваш толкова пари

Вземи си Горение- качеството е перфектно, цената е висока, но не прекалено! (имаме пералня и печка на горение- пералнята работи вече 10 години безотказно, печката е нова и е супер функционална)

П.С. самсунг е ефтина марка без традиции в производството на такива уреди!

viki
19-05-2008, 11:05

И аз имам такова ,ама не ми харесва :? Грозно е и се чува центрофугата .Обаче...е ужасно здраво животинче !От доста време се опитвам да го разваля ,че да ми купят нова пералня ,ама не се получаваhttp://img179.imageshack.us/img179/3291/girlhahacp2.gif

Бобби
19-05-2008, 11:47
Хвани, някоя да те пере :D ......па тя да мисли за пералня :wink:

Mury
19-05-2008, 11:47
Миеле си е Миеле,но аз бих препоръчал АЕГ и Аристон-с жена ми си вехма такваз за ню апартмънт,ма още нямаме впечатления :wink: :wink: :wink: Кандито,само скъпите модели са хубави,ефтините за нищо не стават-справка,майка ми за 4 години изхвърли 2 :idea: :idea: Наща с жена ми е такваз http://technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09021787

viki
19-05-2008, 11:53
Чшшш алоууу :paddle: Айде сапунчето ,легенчето и с чорапките към банята :lol: :roll2:

nicks1
19-05-2008, 12:16
Като съотношение цена/качество гласувам с две ръце за Самсунга.
Първият купихме преди 8 години. Работи перфектно. За предишншят ми апартамент пак взех Самсунг преди 4 години-пушка. За новия апартамент пак Самсунг. Вече година работи без никакви проблеми.
Най хубавото при тях е, ча са user-friendly. Много лесно се работи с тях.

lyuli
19-05-2008, 12:43

И аз имам такова ,ама не ми харесва :? Грозно е и се чува центрофугата .Обаче...е ужасно здраво животинче !От доста време се опитвам да го разваля ,че да ми купят нова пералня ,ама не се получаваhttp://img179.imageshack.us/img179/3291/girlhahacp2.gif

моята самсунг (сега на майка ми) е по-нов модел и центрофугата й не се 4ува, освен това е с дисплей и пее ;) въобще много си е готина.....

viki
19-05-2008, 12:46
lyuli
да речем,че не е мой тип ,пък ако ще и ..ъ-ъ-ъ кафе да прави:lol: :wink:
Да беше шейкър..щях да я изпусна"случайно" и а се счупи,ама ...нИстава :lol: :lol:

Бобби
19-05-2008, 14:16
Чшшш алоууу :paddle: Айде сапунчето ,легенчето и с чорапките към банята :lol: :roll2:
:D :D :D ..с тая еманципация :roll: ...докъде е докарахме :roll:
..да беше жив дядо ми...па да видиш ти тогава, как ще си изтъркаш маникюра :D ...въпреки, че имах предвид да простира и глади, след като пералнята си свърши работата :wink: ..но тия със силикона и това не умеят...на батко принцесите :big_wink:

търтей
19-05-2008, 14:18
е аз затва жинъ без цицикон съм подбрал :wink:

pent
19-05-2008, 14:24

майсторе :lol: 8) :D

търтей
19-05-2008, 14:31

майсторе :lol: 8) :D

стараем съ :evil: :lol:

Бобби
19-05-2008, 14:46
..правилен избор :wink: ...то тия с овалите са сезони :D

viki
19-05-2008, 14:49
:rotfl:
Ненеремеда пита за пералня, а не за духалка! :roll2:

Бобби
19-05-2008, 15:00
:rotfl:
Ненеремеда пита за пералня, а не за духалка! :roll2:
..покрай та я пералня ..си требе и духалка :idea: ...как иначе ще му изсъхне слипа :roll: :D

BatVas
19-05-2008, 15:40
Аз също трябва да си купя пералня до 2 седмици и ме интересува някой има ли мнение или впечетления от тази пералня
CANDY ALISE CMD-126

http://www.technomarket.bg/product_deta ... d=09017500 (http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09017500)

Иначе имам много добри впечетления от Candy - 5 години в квартирата, ама тази е пералня със сушилня и искам мнение за уредите 2 в 1. Няма как да взема отделно пералня и сушилня щото вече съм определил мястото (няма място за двете)

Mury
19-05-2008, 20:28
Аз също трябва да си купя пералня до 2 седмици и ме интересува някой има ли мнение или впечетления от тази пералня
CANDY ALISE CMD-126

http://www.technomarket.bg/product_deta ... d=09017500 (http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09017500)

Иначе имам много добри впечетления от Candy - 5 години в квартирата, ама тази е пералня със сушилня и искам мнение за уредите 2 в 1. Няма как да взема отделно пералня и сушилня щото вече съм определил мястото (няма място за двете)

Ами Васе,аз за марката си казах мнението,колкото до уредите 2 в 1 мнението ми е добро-сега с жена ми ползваме пералня със сушилня АЕГ и е доста добра,но моя съвет е,ако имаш място си вземи отделно.А и на това Канди нешо цената доста ниска ми се види,хубавите 2в1 са по 1500 лв. :!: :!:Защо не пробваш една върху друга,аз така съм направил в ню апартмънт,те сушилните са по 40-50 кила,и с един шкаф ги отделяш една върху друга :wink: :wink: :wink:

koolio
19-05-2008, 21:09
Аз пък се спрях на по-бюджетно решение - трябва да остават кинти и за Алфата :twisted: :lol: .

Mury
19-05-2008, 21:23
Аз пък се спрях на по-бюджетно решение - трябва да остават кинти и за Алфата :twisted: :lol: .

Хората са казали,кат имаш даваш :twisted: :twisted: :twisted: Алфата па си харчи и с пералня и без :twisted: :twisted: :twisted:

koolio
19-05-2008, 21:33

Хората са казали,кат имаш даваш :twisted: :twisted: :twisted: Алфата па си харчи и с пералня и без :twisted: :twisted: :twisted:
Е па оно си е те така :lol: . Затва следващия път - 159-ка и Миеле 8) !

BatVas
20-05-2008, 11:19
CANDY ALISE CMD-126

Ами Васе,аз за марката си казах мнението,колкото до уредите 2 в 1 мнението ми е добро-сега с жена ми ползваме пералня със сушилня АЕГ и е доста добра,но моя съвет е,ако имаш място си вземи отделно.А и на това Канди нешо цената доста ниска ми се види,хубавите 2в1 са по 1500 лв. :!: :!:Защо не пробваш една върху друга,аз така съм направил в ню апартмънт,те сушилните са по 40-50 кила,и с един шкаф ги отделяш една върху друга :wink: :wink: :wink:

Aбе така е ама аз мисля да вкарам пералнята в кухнята (на пода ще стъпи но ще бъде затворена в шкаф - такъв тип вграждане. Иначе това Кенди се вързва като размери , а има и сушилка. Просто няма как да сложа сушилката отгоре. Сега се змислих че имам един вариант за отделна сушилка . монтирам само пералня там където съм решил (щото там са ми и тръбите ) а отделна сушилня (при условие че не се нуждае от свързване с канализация , я монтирам в едно килерче .

fiore
20-05-2008, 13:16
зависи к`во ще переш в нея. ако ще я ползваш за хартиени изделия, обади се да помагам:))))

търтей
20-05-2008, 13:17
зависи к`во ще переш в нея. ако ще я ползваш за хартиени изделия, обади се да помагам:))))

хартиените ги перем другаде :)

ПП ти измисли ли ми оферта? :wink:

crazy_dude_
20-05-2008, 17:13
Мидеа е испанска марка...не са лоши, като качество. Климатикът ми е такава марка и трябва да ти кажа, че зимата се държеше много по-добре от много по-скъпо струващи такива.
А що се отнася до пералня, за около 1000лв можеш да си купиш Аристон А+ клас....останах много изненадан, като видях, че мога да си облека дрехите веднага след изваждането от барабана ;)

lyuli
20-05-2008, 21:46
Aбе така е ама аз мисля да вкарам пералнята в кухнята (на пода ще стъпи но ще бъде затворена в шкаф - такъв тип вграждане. Иначе това Кенди се вързва като размери , а има и сушилка. Просто няма как да сложа сушилката отгоре. Сега се змислих че имам един вариант за отделна сушилка . монтирам само пералня там където съм решил (щото там са ми и тръбите ) а отделна сушилня (при условие че не се нуждае от свързване с канализация , я монтирам в едно килерче .

тя сушилнята не се нуждае от вода и канализация, но е по-удобно да са една до друга с пералнята. като са 2 в 1 е удобно, защото изобщо може да не махаш дрехите след пране - то си върви като една програма, но пък аз от моята Индезит 2 в 1 не съм доволна......

търтей
20-05-2008, 22:54
канди зимах

ектри мексти
мноо обороти
отложени стартове
ел дисплей

свики прави изобщо

сега съм я пуснал да видим дали ще гръмне
не се чува до тук за сега - демек верно е безшумна :lol:
и няма писъци от съседите за потоп :lol: :lol: :lol:

миро
20-05-2008, 23:07
А честито, добре, че не взе Аристон, щото като центрофугира все едно излита самальот :D

crazy_dude_
20-05-2008, 23:35
А честито, добре, че не взе Аристон, щото като центрофугира все едно излита самальот :D

Ти да нямаш Перла-05 с надпис Аристон....погледни добре.

Aquila
21-05-2008, 00:45
Малееее кола да беше питал каква да си вземе толкова отговори нямаше да получи :shock:

Ранобудниче
21-05-2008, 05:25
[quote="миро":232dsov4]А честито, добре, че не взе Аристон, щото като центрофугира все едно излита самальот :D

Ти да нямаш Перла-05 с надпис Аристон....погледни добре.[/quote:232dsov4]

ти недей - Перлите бачкаха по четвърт век.. посочи ми един съвременен Аристон, който да издеяни толкоз :lol:

търтей
21-05-2008, 10:27
ебати кандито ебати чудото
не успях да й чуя центрофугата ...
фу
а толко се надявах да събудя съседите :lol: :lol: :lol:

viki
21-05-2008, 10:28
Изпра се най-после :lol: :lol: :lol:

Mury
21-05-2008, 10:45

Неше поубърка баце :idea: :idea: :idea:

Pinky
21-05-2008, 10:46
па зависи си от модела. има и така, и така.

Mury
21-05-2008, 10:47
CANDY ALISE CMD-126

Сушилните бачкат на принципа на конденза бе баце,имат си резервоарче,което после изсипваш и си ОК.Има и такива,които трябва да се свързват с канализацията,но те са редки :wink: :wink: