Log in

View Full Version : предница...

Rider_alfa155
20-05-2008, 10:03
съжалявам колеги модератори ако има подобно питане но нямам възможност в момента да проверя всички теми....
ТА колата ми носи, и то носи жестоко до към 90 км.ч няма проблеми ама после........ не може да влезе в пътя танцува по двете платна.
от какво може да е проблема дали е крива джанта ( за което имам съмнения) или разбита предница( имам нужда от смяна на това онова и си го знам)
това е ако имате инфо ще съм благодарен

Бобби
20-05-2008, 10:47
Е па там ще ти е проблема :wink: ...ходовата част - амортесиори, носачи....кормилни приводи...да я огледа майстор и да ти каже, какво да си накупиш :!: ...иначе като виж и си излязъл от пътя...па може и недай си боже някоя беля да стане!..... :roll: интересно ми беше, че си знаеш някой нередности, ама си караш смело :roll: Колкото по дълго е караш така...повече неща за правене ще излезнат.
То тука със думи...няма да ти я оправим :wink:
Ако искаш колата да е добре, хващай се у ръце момче :wink:

Rider_alfa155
20-05-2008, 11:04
аааа не не я карам от две седмици не съм мръднал на никъде с нея самоя припалвам едно кръгче на бързо и в бокса, пък нали имам мотор не си правя експерименти с нея, ама да ти кажа честно по ми се струва че може да е джанта защото един ден се нахулих в една шахта без капак и сякаш от тогава започна да носи само с ръба на гумата я закачих ама... възможно ли е да има изкривена рейка или нещо подобно

Max
20-05-2008, 12:03
аааа не не я карам от две седмици не съм мръднал на никъде с нея самоя припалвам едно кръгче на бързо и в бокса, пък нали имам мотор не си правя експерименти с нея, ама да ти кажа честно по ми се струва че може да е джанта защото един ден се нахулих в една шахта без капак и сякаш от тогава започна да носи само с ръба на гумата я закачих ама... възможно ли е да има изкривена рейка или нещо подобно

Колега, защо не идеш да я огледат в някой сервиз?
Или дори сам може да си я огледаш отдолу ако не ти се дават пари.
Джантата също може да свалиш и да видиш дали не е крива.

Rider_alfa155
20-05-2008, 12:10
проблема е че нямам това свободно време да тръгна по сервизи и така на татък работя до късно и обикновенно всички сервизи са затворенив неделя никой не работи а аз имам ангажименти извън града и не ми остава време даже да я измия
днеска сестра ми я кара на авто мивка ужас... апук жена да закара кола на сервиз........ не благодаря да ми седне златна после....

Бобби
20-05-2008, 15:43
Трябва да се погледне...иначе само си гадаем!...но от крива джанта...най много да вибрира само на волана :idea: ...а и скокове щом е имало :roll: ..дано да няма нещо покривено....по окачването!

Max
20-05-2008, 15:59
Трябва да се погледне...иначе само си гадаем!...но от крива джанта...най много да вибрира само на волана :idea: ...а и скокове щом е имало :roll: ..дано да няма нещо покривено....по окачването!

От крива джанта може и да тегли, но както се съгласихме всички - няма смисъл да гадаем, колега Rider_alfa155, като погледнеш колата напиши какъв е бил проблема. Късмет!

fazana
20-05-2008, 21:01
Ще има нещо криво след дупката ама нема да е джанта. :roll:

toki4a
20-05-2008, 21:10
100 процента залагам на тампоните на носачите :wink:

Rider_alfa155
21-05-2008, 11:14
оказа се съвсем прав тампоните ги няма никакви тя и ако знаеш как джаска предницата. през най малката дупка и ... ще ми паднат полмбите.... дето още не са сложени

Бобби
21-05-2008, 16:20
оказа се съвсем прав тампоните ги няма никакви тя и ако знаеш как джаска предницата. през най малката дупка и ... ще ми паднат полмбите.... дето още не са сложени
120-130лева...и си ти + труд :wink:

toki4a
21-05-2008, 19:37

радвам се че ти помогнах без много коментари

успех с ремонта колега :D

Rider_alfa155
21-05-2008, 19:45
утре моиата хубавица отива на доктор

alf
23-05-2008, 01:13
то в сервиз ясно ама само да вметна че първо се проверяват гумите - налягане, износване и посока - това са най вероятните прични обикновено , после са спирачките и накрая окачването. а кривата джанта не виждам как ще се отразява на посоката на движение.

kris11
23-05-2008, 20:14
Q оказа се съвсем прав тампоните ги няма никакви тя и ако знаеш как джаска предницата. през най малката дупка и ... ще ми паднат полмбите.... дето още не са сложени

Извинявай колега но ти носачи сменял ли си някога ? Или колата си е с щатните от време оно ??
При мен носачите изкрват маскимум 18-20 000 км - шарнирните болтове се разбиват независмо от прехвалената марка. Засега съм с носачи Аз Метал на 4-5 000км, но колата не я карам вече и я продавам.
И това 155 ца да не седи в пътя не мога да го повярвам . С поразбити задни амортисори на магистрала съм летял с 220-225 км/ч е не се е кандилкала напред назад 10 мин след като спра някъде.В сняг и лед , вода никъде не се е опитвала да ме изкара извън пътя. Имам само 1 единствен случай на завой с голяма скорост , но широк от дясната страна е атакува 1 каруца и тогава рязко спирачки на мокро и волана на ляво и се завъртях на около остта си 1-2 пъти , но не излязох от пътя.

Rider_alfa155
24-05-2008, 10:14
ами виж колега, когато я купих колат беше със сменено окоачване , цялото даже и фактурите от ремонта са в жабкаттака че се съмнявам да са носачите. другото което е не съм казал че колата носи отзад а отпред когато я карам с 80 90 няма проблеми но прхвърлкя ли 90 става неуправляема.....

Q оказа се съвсем прав тампоните ги няма никакви тя и ако знаеш как джаска предницата. през най малката дупка и ... ще ми паднат полмбите.... дето още не са сложени

Извинявай колега но ти носачи сменял ли си някога ? Или колата си е с щатните от време оно ??
При мен носачите изкрват маскимум 18-20 000 км - шарнирните болтове се разбиват независмо от прехвалената марка. Засега съм с носачи Аз Метал на 4-5 000км, но колата не я карам вече и я продавам.
И това 155 ца да не седи в пътя не мога да го повярвам . С поразбити задни амортисори на магистрала съм летял с 220-225 км/ч е не се е кандилкала напред назад 10 мин след като спра някъде.В сняг и лед , вода никъде не се е опитвала да ме изкара извън пътя. Имам само 1 единствен случай на завой с голяма скорост , но широк от дясната страна е атакува 1 каруца и тогава рязко спирачки на мокро и волана на ляво и се завъртях на около остта си 1-2 пъти , но не излязох от пътя.

Xman
24-05-2008, 23:55
Живко, нещо не ми се връзват писанията ти :wink:
За да не стой на пътя 155, трябва да не е нейното окачване.
Какво си правил с нея бе брат?
Ти скоро я купи уж?

hsr
25-05-2008, 10:13
Да използвам темата на колегатан да попитам и за мойто тракторче :D

Напоследък при тръгване и спиране започна да се чува едно "припукване" от предницата :roll: "Пука" няколко пъти докато се задвижи колата и след това спира, а също и при спиране, точно преди колата да спре на място :roll:
Дайте някакви предположения и евентуално как може да се установи ?

alfa1551.8ts130
25-05-2008, 10:31
Колега за лагер си май.Това припукване може да е само лагер.При завой не пука нали.

alfa1551.8ts130
25-05-2008, 10:36
Иди извън града,засили колата поне със 100 и освободи от скорост и скушай внимателно.Ако е лагера трябва да просвири.Макар и леко.Не чакай да засвири постоянно,защото е опасно може да стане беля кактоси караш колелото блокира и...........

hsr
25-05-2008, 16:42
Едва ли е лагер :roll:
По-скоро си мисля за каре или тампон :roll:

ALFA CORSE
26-05-2008, 17:15
Ако е лагер би трябвало да се усети и като въртиш колелото на ръка.
Шума централно ли го чуваш или отляво/дясно?

hsr
26-05-2008, 17:37
Като че ли е централно или поне аз не мога да разбера от кое колело е :roll:
Вдигах колата на крик въртях колетата, проверявах за луфтове и нищо .
В движение няма абсолютно никакви шумове,като минавам през дупки нищо не тропа,в завой също и т.н.
Чува се единствено в момента, в който колата "отлепва" и когато "заковава на място" .
Затова единственото, което ме съмнява е вътрешно каре :roll:

Ass
27-05-2008, 12:46
Тампоните на стабилизатора ти добре ли са?

alf
27-05-2008, 19:09
В движение няма абсолютно никакви шумове,като минавам през дупки нищо не тропа,в завой също и т.н.
Чува се единствено в момента, в който колата "отлепва" и когато "заковава на място" .
а накладки или дискове сменял ли си скоро

Ass
29-05-2008, 09:53
Какво стана с тропането - откривате теми и после никакви ви няма.

anthony
29-05-2008, 14:29
Да бе, никаква обратна връзка няма в този форум.
Всеки пита за нещо и после кво става - таковаш ли го тате?

hsr
29-05-2008, 15:49
а накладки или дискове сменял ли си скоро

Не съм ги сменял въобще, дори незнам в какво състояние са :?

А ти кой питаш ?

Ass
30-05-2008, 09:16

А ти кой питаш ?[/quote]

Ами точно твоя проблем ме заинтересува, щото не знам защо но ми стана симпатичен от първото ми четене на форума. :love_umbrella:

hsr
30-05-2008, 17:27
Ако прегледаш темата отначало ще видиш, че нито аз съм я пуснал, нито се оплаквам от "тропане" ;)

Иначе развитие по моя проблем няма, т.е. засега си карам така и гледам да тръгвам и да спирам по-плавно .
Странното е, че след като вчера измих колата, като че ли "пукането"
изчезна :shock: което ме навежда на мисълта, че може би проблема е в
някой тампон и като съм го намокрил временно е замлъкнал :roll: :lol:

Ass
01-06-2008, 10:17
Тампоните на стабилизатора ти добре ли са?

Rider_alfa155
09-06-2008, 09:53
вчера моята красавица роди :rip: :wallbash: влезнах в поредната дупка в град Сливен и беше до там,
най вероятно това което ми казаха за момента без да разглобяваме е че полуоската е превъртяла в скоростната кутия и.. също така най вероятно ще сменяме кутия с полуоски карета тампони и т.н.
колата работи включва на скорост и като пусна съединителя се чува едно ужасяващо хъркане а колата не мърда....
на някой ако му се намира една скоростна кутия за 1.8 94г моля свиркайте ми
номера ми е 0896610093 или 0885913199

Wolfy
09-06-2008, 10:57
Защо не смениш първо каретата и не опиташ пак :roll:

Rider_alfa155
09-06-2008, 11:13
ами ... честно казано каретата е ясно че ще се сменят ама тя си блъскаше предницата от полуоските от край време и я чаках всеки момент да прерита и то стана
а другото което е не ми се вярва от разбито каре да хвърли маслото ... колкото и да съм лайк.......