View Full Version : евала
браус на естонците
В Естония започна съдебният процес срещу героя на Съветския съюз Арнолд Мери, предаде Интерфакс.
На делото, което се гледа на остров Хииумаа, адвокатът на Мери поиска обвиняемият да бъде отново медицински освидетелстван. Последната медицинска експертиза е от преди 4,5 години и явно е остаряла, каза адвокат Свен Силари. Той съобщи, че 89-годишният Мери има рак на белите дробове. Съгласно обвинителния акт през 1949 г. Арнолд Мери е участват в подготовката на депортиране на местни жители, а също е ръководил и контролирал провеждането на депортирането на остров Хииумаа. На 25 март 1949 г. на остров Хииумаа съветските власти арестуват 251 граждани, които са изпратени в Сибир. Законодателството на Естония разглежда подобни действия като участие в геноцид и те нямат давност. Арнолд Мери е братовчед на първия президент на Естония след обявяването на независимост през 1991 г. Ленарт Мери, починал през 2006 г. /АФП
Хм, аха да умре и го изненадали със съд.
какво тук значи някаква си личност
важен е принципът :idea:
А ти знаеш ли че Естонските национални герои са фашистите ??????
А ти знаеш ли че Естонските национални герои са фашистите ??????
Тъй ли :gruebel:
Аз пък си помислих, че си имаме и турска тема вече :angry: :nono:
В естония нещо много им тропа в управлението ако е вярно това: http://news.vestnik24.com/lifestyle/lif ... 90216.html (http://news.vestnik24.com/lifestyle/lifestyle_590216.html)
Eстония Латвия и Литва са фенове на гестапо .
аа бате орм агейн
с теб не ми се спори :lol:
аа бате орм агейн
с теб не ми се спори :lol:
Да има нещо такова :D :D :D . Не споря просто давам информация.
С тебе накрая ще станем или смъртни врагове или големи дружки :D :D
Ако беше жив братчед му? :roll: ...дали щеше да има дело?
имаш ли обосновано предположение?
Alexanderbb
21-05-2008, 10:49
Тези там или са напълно луди или ги тресат комплекси по-големи и от македонските.
и понеже са напълно луди и комплексари ще ги стигнем след 100 години :wink: :lol: :lol:
и понеже са напълно луди и комплексари ще ги стигнем след 100 години :wink: :lol: :lol:
И те не са кой знае колко напред де .... ама по добре беден Българин отколкото богат Латвиец или Естонец :wink:
патриотизмът е хубаво нещо, но нека не губим обективността
патриотизмът е хубаво нещо, но нека не губим обективността
Добре де ... ама и ние дърпаме напред малко по малко и не е особено голяма разликата ( освен че си имат замъци и такива работи ). Ама ние не сме нито фашисти нито комуняги ... а те са!!!
от няколко години само назад дърпаме, друже
и баш комуняги сме си, поне по-голямата част от народа - по манталитет
трябва да минат поколения, за да се поизчистим
от няколко години само назад дърпаме, друже
и баш комуняги сме си, поне по-голямата част от народа - по манталитет
трябва да минат поколения, за да се поизчистим
Самокритикуването е хубаво нещо но нека не губим обективноста
:wink: ( както каза ти преди малко )!!! Спомни си моля ти се какви коли се караха в софия преди 5-6 години и какви се карат сега . Да имаме още много неща да оправяме но и това ще стане .... лека по лека........
Бравос на хората, а у нас и паметници на съветския войники има, без да е загинал нито един в бой.
Иначе има разстреляни заради мародерство и пиянство от съветските военни съдилища.
ае..... не е баш по темата ама е това не го бях гледал
http://www.vbox7.com/play:81f514c9
:shock: тия нормални ли са? :shock:
deadairplane
23-05-2008, 14:11
Добре де ... ама и ние дърпаме напред малко по малко и не е особено голяма разликата ( освен че си имат замъци и такива работи ). Ама ние не сме нито фашисти нито комуняги ... а те са!!!
Кога за последно беше там и колко естонци познаваш?
Оооооооо стария ми приятел........ :D :D :D Познавам един естонец и двама латвийци. И тримата смятат фашистите за освободители .
Не съм бил там, ама имам вкъщи една черна кутийка ( казва се телевизор ) и там вътре ги има тези неща. Не е задължително да се ходи някаде за да имаш информация.
Ето ти един пример http://2004.novayagazeta.ru/nomer/2004/ ... -s11.shtml (http://2004.novayagazeta.ru/nomer/2004/35n/n35n-s11.shtml) мисля че ще разбереш какво пише!!!
такаа
малко теми за размисъл
1. разлики: фашизъм - националсоциализъм
2. прилики: фашизъм - националсоциализъм - реален социализъм - комунизъм
теми за напреднали
1. е ли са германиците освободители на прибалтика от руски и съветски гнет?
1а. какво е положението в украйна?
2. българия губи ли втората световна война?
теми за спецове
1. поради что южна добружа е българска територия?
2. защо ссср обавява война на бг?
3. на коя дата?
4. кога съветски войски навлизат в българия?
5. защо 9.ІХ.1944 е смях в залата?
Как може СССР да саокупанти в прибалтика през 41-ва след като 39г. Латвия Литва и Естония се присъединяват към СССР ????
Как може СССР да саокупанти в прибалтика през 41-ва след като 39г. Латвия Литва и Естония се присъединяват към СССР ????
Наистина е 1939 г, ама нали ти е ясно, как са се "присъединили", защото след 50 години си плюха на петите веднага :D :wink:
Наистина е 1939 г, ама нали ти е ясно, как са се "присъединили", защото след 50 години си плюха на петите веднага :D :wink:
Да,само че това е лична договорка между Сталин и Хитлер. През 39 година СССР и Германия са били все още дружки.
Само че това нещо няма нищо общо с обикновения съветски войник , или пък прадядо ми които са загинали в тази война . Хората са воювали за родината си,а не за комунягите . Ако има кой наистина да мрази комунягите , то това са бившите страни на СССР ( на първо място ) защото най вече са растрелвали по умните хора от тези държави . Личните жертви на Сталин са (ако не се лъжа ) към 2 000 000 души. Но това не значи че трябва да се провъзнасят в герои S.S.
Все едно у нас не са избивани хора от "народен съд" или без съд, все едно не е унищожена интелигенцията за да бъде заменена от рабфаци... всички държави яли тоя к*р има защо да мразят комунягите.
А ние още го ядем, че като слушам носталгията даже ни харесва!
Мисълта ми беше че и те са го яли този кур .... Не само България, Чехословакия , Полша и.т.н
Да,само че това е лична договорка между Сталин и Хитлер. През 39 година СССР и Германия са били все още дружки.
Само че това нещо няма нищо общо с обикновения съветски войник , или пък прадядо ми които са загинали в тази война . Хората са воювали за родината си,а не за комунягите . Ако има кой наистина да мрази комунягите , то това са бившите страни на СССР ( на първо място ) защото най вече са растрелвали по умните хора от тези държави . Личните жертви на Сталин са (ако не се лъжа ) към 2 000 000 души. Но това не значи че трябва да се провъзнасят в герои S.S.
Все едно у нас не са избивани хора от "народен съд" или без съд, все едно не е унищожена интелигенцията за да бъде заменена от рабфаци... всички държави яли тоя к*р има защо да мразят комунягите.
А ние още го ядем, че като слушам носталгията даже ни харесва!
Напълно съм съгласен с вас, така е.И двете системи са еднакво гадни.А поради овчемислие сме последната дупка на ЕВропа и сме вкарали във властта децата и внуците на рабафаковците, образовани в ЕВропа, знаещи езици, но умствено импотентни, както родителите си.
сме вкарали във властта децата и внуците на рабафаковците, образовани в ЕВропа, знаещи езици, но умствено импотентни, както родителите си.
мндаа
и затва евала на естонците
поне помнят кое как защо
deadairplane
24-05-2008, 23:52
Оооооооо стария ми приятел........ :D :D :D Познавам един естонец и двама латвийци. И тримата смятат фашистите за освободители .
Не съм бил там, ама имам вкъщи една черна кутийка ( казва се телевизор ) и там вътре ги има тези неща. Не е задължително да се ходи някаде за да имаш информация.
Ето ти един пример http://2004.novayagazeta.ru/nomer/2004/ ... -s11.shtml (http://2004.novayagazeta.ru/nomer/2004/35n/n35n-s11.shtml) мисля че ще разбереш какво пише!!!
В Афганистан бях началник на 3ма Естонци и един Фрацузин, и досега са ми едни от най-добрите приятели. Да си бил с някой на война не е малко. Та според тебе на кого повече трябва да вярвам на твойта малка черна лъжлива кутийка или на тях. Само да допълня досега съм присъствал на няколко събития отразени в твойта кутийка и после каквото съм видял в нея не е имало нищо общо с действителността. И Латвия е малко по ня юг от Естония и е суверенна държава, демек няма нищо общо с Естония.
В Афганистан бях началник на 3ма Естонци и един Фрацузин, и досега са ми едни от най-добрите приятели. Да си бил с някой на война не е малко. Та според тебе на кого повече трябва да вярвам на твойта малка черна лъжлива кутийка или на тях. Само да допълня досега съм присъствал на няколко събития отразени в твойта кутийка и после каквото съм видял в нея не е имало нищо общо с действителността. И Латвия е малко по ня юг от Естония и е суверенна държава, демек няма нищо общо с Естония.
Ако ти е интересно ..... порови се из интернет и ще видиш че съм прав . Коратели (тези които са помагали на фашистите)) на СССР по онова време е имало в Латвия , Литва , Естония , Украина (и мисля че Беларус ама не съм сигурен ) Имало е такива отрядчета убийци, доносчици и информатори .
А и някаде да съм казал че Латвия и Естония са една и съща държава?????
сме вкарали във властта децата и внуците на рабафаковците, образовани в ЕВропа, знаещи езици, но умствено импотентни, както родителите си.
мндаа
поне помнят кое как защо
Съгласен съм, дано сме живи и ние да доживем това един ден-поне преместване на тоя "паметник" с шмайзера, който стърчи насред София. :Yoda:
мндаа
поне помнят кое как защо
Съгласен съм, дано сме живи и ние да доживем това един ден-поне преместване на тоя "паметник" с шмайзера, който стърчи насред София. :Yoda:
И Шипка трябва да срутиме........... и изобщо дайте да съборим всичко и да останем по молове и бизнес сгради. Ще оставим само паметника на ключа на София дето е на расклона за Дружба
Поне задръствания няма да има......... :clap2: :clap2: :clap2:
мндаа
поне помнят кое как защо
И Шипка трябва да срутиме........... и изобщо дайте да съборим всичко и да останем по молове и бизнес сгради. Ще оставим само паметника на ключа на София дето е на расклона за Дружба
Поне задръствания няма да има......... :clap2: :clap2: :clap2:
Ми Шипка няма нищо общо със съветския воин, а пък прослувутата Бастилия например, където е имало около 6 затворника по това време, е срутена по време на Парижката комуна, ама БКП не плаче за нея, защитава Альоша и оня бетонен куб, където беше изложена кожата на Жоро Тарабата /"хироя" алкохолик и национален предател, който даже предава на НКВД по времето когато слугува на Сталин един от другарите си от Лайпицигския процес, май Попов, който защитава тезата че Македония не е българска, който убива и комунист/.
А какво да кажем за съборените църкви, паметника на загиналите български войни, който беше на мястото в градинката на НДК и други такива паметници, съборени преди 1989??За тях нищо......Предлагам да спрем дотук :gruebel:
Да това не е тема за форум. Идеята ми е че исторята трябва да се помни колкото и лоша или добра да е тя. За да не се повтарят грешките допуснати от предишните поколения.
Да това не е тема за форум. Идеята ми е че исторята трябва да се помни колкото и лоша или добра да е тя. За да не се повтарят грешките допуснати от предишните поколения.
Да се помни не означава - да се идеализира!
Да се помни не означава - да се идеализира!
Абсолютно си прав !!!!