View Full Version : Какъв спортен филтър да избера?
Lodarski
20-05-2008, 22:52
Нямам идея какъв модел да е, каква да е марката и тн. Дайте предложение което е най-изгодно като цена:качество.
BillyBoy`
20-05-2008, 22:56
аз ползвам J&R и съм много доволен мисля че струваше към 107 лева някъде :wink:
Lodarski
20-05-2008, 23:06
Този конусен ли е? Искам да е конусен да махна старата кутия на въздушния филтър че е счупена и да не купувам нова.
BillyBoy`
20-05-2008, 23:07
аха за такъв ти говоря :wink:
Този конусен ли е? Искам да е конусен да махна старата кутия на въздушния филтър че е счупена и да не купувам нова.
И кво? Ша тъпчеш двигателя с горещ въздух ли бе? :shock: :shock:
Без кутия как я мислиш да не гълта горещ въздух?! Или, важното да има спортен филтър :lol: :lol: :lol:
Lodarski
21-05-2008, 00:01
И кво? Ша тъпчеш двигателя с горещ въздух ли бе? :shock: :shock:
Без кутия как я мислиш да не гълта горещ въздух?! Или, важното да има спортен филтър :lol: :lol: :lol:[/quote]
Баце само не ми се карай, че си много страшен като ми говориш на 'бе'.
ПП има една много хубава поговорка : Ако не можеш да помогнеш, поне не пречи!
Та по темата, на кратко. Не очаквай чудеса като сложиш спортен филтър! И най-важното е така да го монтираш че да смуче колкото се може по-студен въздух а не топъл.
dido76bg
21-05-2008, 09:10
можеш да му измислиш някакви защитни прегради от страна на двигателя - азбестов лист или нещо подобно... в един чужд сайт бях гледал подобно изпълнение... само въздушния филтър няма да направи нещо особенно... ако искаш повече кончета - трябва цялата система да се промени, за да има ефект... чип, всмукателна и изпускателна система /филтри, генерация, колектори/...
Ако пита мен най-добре е да се слага реплейсмент филтър. И да се използват оригиналните кутии на Алфата. Те са първия филтър, в системата - тежките прахоляци падат в тях и не полепват по филтъра.
BillyBoy`
21-05-2008, 13:48
ssveto а ти ползвал ли си такива филтри реплеисмънт или конусен :?:щото аз съм ползвал и от двата вида и ефекта от конуса ще му кажа на колегата че е доста по добър слагаи конус и не се притесняваи ефект ще има гарантирам ти :wink:
Lodarski
21-05-2008, 15:50
Момчета какви цени са тези филтри , че преди малко се обади в ХЕЕД 91 и ми казаха , че за Алфа е 236лв!!! Не е ли дебела цената? Намерих К&Н за 130 лв.
Отиди направо до Хеед (до моста на Бакърена фабрика) и си почати с Милен (момчето на тунинг щанда). Сигурно си говорил с някоя "кокошка", дето е там за украшение и ти е казала цена на лагер за задна главина с АБС на Голф 4... Пича ще ти намери филтър и отстъпка ще ти направи като алфист.
Lodarski
21-05-2008, 16:23
Говорих с някой от сервиза на Стамболийски. Като ми казаха цената ми се видя дебела,ама.... нз.Затова питам дали е нормално. Те работят само с JR, а доколкото прочетох не би трябвало да со толкова скъпи.
Зарежи ги тези на "Стамболийски". Написах ти къде да отидеш. Този (http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=5350470) го взех за 87 лв с отстъпката. До 236 трудно ще ми стъпи и със Самко редуктори, ал. колена и дивотии.
Май всички сме с JR ето нещо полезно за монтажа в 145/146:
http://www.jrfilters.com/images_produit/normal/KA146.1.jpg
От тук си поръчах моя
http://drive.bg/index.php?ModelId=179&cPath=128_129
Boxer_Power
21-05-2008, 20:49
за боксер по принцип съм чувал че е по добре да е в кутията, за Т.С. не знам?а за марка съм на 1000% K&N
Lodarski
21-05-2008, 21:04
Кажете конкретни магазини в София където мога да намеря J&R или K&N ?
И аз съм с К&Н и е мн добър...Лично аз ти препоръчвам К&Н
В нета го потърси...
купи си от 15 лв спортен много ще се цепи евтин е и като дойде време даго сменяш направо с двигателя се сменя
BillyBoy`
22-05-2008, 12:53
тя тая щаига за тва върви толкова :wink: със такъв караш нали :roll:
тя тая щаига за тва върви толкова :wink: със такъв караш нали :roll: ааа не аз писах в една тема сложил съм чорап на трабата захванал съм го с ластици за коса перфектен звук динамика на мотора и нисък разход на гориво .... няма смисъл да давам 15 лв за (спортен) понеже неси заслужава нали е на щайга
BillyBoy`
22-05-2008, 23:36
ми хаиде тогава като е щаига под мишница със чорапа и бегом марш във опел форума не грешка на вторични исках да кажа :wink:
ми хаиде тогава като е щаига под мишница със чорапа и бегом марш във опел форума не грешка на вторични исках да кажа :wink:
хаха ти така ли направи със твоя танк :rotfl: несе обиждай ама колата ти е малко по добра на външен вид от лада 7-ца нещо като фазимодо е :lol: :lol: :lol: айде пиши си във форума ама не на мене както и аз нети бях писал 1-ви че после ще кажете че пак аз се дразня
DerMeister
23-05-2008, 11:00
Пич, ако ми кажеш кво е тва Фазимодо те признавам. Може би Квазимодо?
Айде стига срахте и си мерихте пишките, темата е за спортни филтри, а вътре само лайна. Има лични съобщения.
А ако 146 е с малко по-добър дизайн от Лада 7-мица, то Тиграта сигурно е бобслей на колела или...?
Пич, ако ми кажеш кво е тва Фазимодо те признавам. Може би Квазимодо?
Айде стига срахте и си мерихте пишките, темата е за спортни филтри, а вътре само лайна. Има лични съобщения.
А ако 146 е с малко по-добър дизайн от Лада 7-мица, то Тиграта сигурно е бобслей на колела или...?
е поне малко ме разсмя .... та малко по темата
мога да ти предложа К&n АЗ карам с такъв и съм доволен поне от звук
DerMeister
23-05-2008, 11:53
Добре, а последно от неконусен ами реплейсмънт или там както се води в кутията има ли смисъл?
Добре, а последно от неконусен ами реплейсмънт или там както се води в кутията има ли смисъл?
панелен искаш да кажеш ? ами трябва да вършат една и съща работа ... поне ще ти вади добър звук.. даже някой предпочитат панелните понеже на конусните им трябва добра излоция от топлия въздух понеже може дая спънеш повече отколкото с оригиналния .... :wink:
Lodarski
23-05-2008, 13:58
Вече избрах конусен на J&R днес или утре се разбрахме с момчетата от ХЕЕД да го монтираме.
BillyBoy`
23-05-2008, 14:13
колата ми на външен вид е по красива от теб и от грозния ти опел правилно всеки да си пише във форума само че има много нагли парчета като теб които не разбират кога трябва да се спрат както и да е няма значение:wink: колега правилен избор си направил със покупката преди да си сложа конуса карах със реплеисмент и да ти кажа не бях особенно доволен докато със конуса коренна разлика сам ще се убедиш във това не ги слушаи тука някои какво ти говорят монтираи си конусчето и тва е няма смисъл да си играеш да махаш кутията отдолу пък ако искаш пиши ми на скаипа имам мисля една две снимки да ти покажа как стои филтъра
JORDANGT
23-05-2008, 23:52
тя тая щаига за тва върви толкова :wink: със такъв караш нали :roll:
Пич мисля че момчето е спряло да се заяжда и май не той е започнал пръв.Колкото до другите му словоизлияния в други теми,ми серете си там и не омазвайте всички теми с вашите пишкомерения :idea: :idea: :idea:
Айде със здраве :wink:
колегата явно вече е избрал филтър, а темата има тенденция да стане на _още_ по-зле от към флейм, така че бием катанеца. Автора на темата, ако има още какво да сподели, може да ме контактне на ЛС.