PDA

View Full Version : Смяна на свещи на 166 2.0T.S.

anton_minov
23-05-2008, 12:12
Днес смених свещите след дълго търсене и безбожни цени от сорта на 600лв :cry: По долу приложената снимка ще разберете колко пари съм дал за 8 сещо и един кабел който ми прецакаха когато сменях вариатора. Веднага предполагам ще има въпроси от сорта ама тя с тези свещи пали ли, върви ли вобще и такива работи след като трябва да се сложат само NGK. Да върви доста добре, преди имаше леко зачудване дали да върви или не между предавките което не беше от центровка и това да кажа, а сега си личи на 100% че е било от свещите. Ако имате допълнителни въпроси сега вече мога да ви отговарям, но мисля че отговорих вече :)

anton_minov
23-05-2008, 12:13
Фактурата

Venci
23-05-2008, 12:56
Каква марка са свещите?

anton_minov
23-05-2008, 13:41
Каква марка са свещите?

:oops: Това забравих да спонема: BOSH после ще кача и снимка на котииката

JAMAL
23-05-2008, 13:42
Звучи много добре, кажи повече инфо за свещите!

търтей
23-05-2008, 13:43
.У..Й....

:idea:

Pinky
23-05-2008, 21:25
ем така се получава, когато човек не чете

anton_minov
24-05-2008, 00:06
Това е снимката която обещах от кутииките на свещите. От свещи определено не разбирам много там каквото гледали някакви топлинни честоти или каквото е там, но предполагам че ако някой го интересува ще се ориентира и по кутииката. От едната страна на снимката са едните свещи една под друга от другата страна по същия начин са другите свещи. Надявам се да съм бил полезен :)

Viktor_
24-05-2008, 00:38
Колега само не разбрах какво е странното, че се е оправила работата на двигателя с нови свещи Бош. На един куп хорла съм сложил такива и свещите определон си работят. С тази разлика, че са обикновени свещи с меден централен електрод и нямат такъв голям пробег като NGK или Denso примерно, което не е фатално ако се подменят редовно.

anton_minov
24-05-2008, 15:07
Колега само не разбрах какво е странното, че се е оправила работата на двигателя с нови свещи Бош. На един куп хорла съм сложил такива и свещите определон си работят. С тази разлика, че са обикновени свещи с меден централен електрод и нямат такъв голям пробег като NGK или Denso примерно, което не е фатално ако се подменят редовно.

Имаше момент в който не дърпаше колата при превключване на предавки, по нагоре съм го написал. Чудно ми е защото по Ауто Дата дава да се слагат само NGK.

Viktor_
26-05-2008, 14:06
Ауто дата не е единствената техническа литература. От почти всичко производители на свещи има аналози за алфовите свещи за TS мотора. В тоя ред на мисли може да си купиш и Беру/Шампион/Денсо... на различна цена и качество.

anton_minov
26-05-2008, 16:43
Ауто дата не е единствената техническа литература. От почти всичко производители на свещи има аналози за алфовите свещи за TS мотора. В тоя ред на мисли може да си купиш и Беру/Шампион/Денсо... на различна цена и качество.

Да прав си не е единствената литерату, но и аз не го твърдя ;) Обаче човек се учи докато е жив.

galinves71
27-05-2008, 21:26
Това е снимката която обещах от кутииките на свещите. От свещи определено не разбирам много там каквото гледали някакви топлинни честоти или каквото е там, но предполагам че ако някой го интересува ще се ориентира и по кутииката. От едната страна на снимката са едните свещи една под друга от другата страна по същия начин са другите свещи. Надявам се да съм бил полезен :)за свещите и аз преди около 2 месеца сложих такива бразилски и вече около 2 км нямат проблем ,преди имах ngk и имах проблеми с газовото но след обиколка и цени подобни на твоите си казах че с моето каране 350 лв за свещи са много и скочих на bosch .