Log in

View Full Version : Брояча на километри изгасна

alcatrazy
25-05-2008, 12:22
Брояча на километри изгасна (дисплейя) Някви идеи в търсачката не оспях да намера нищо :roll:

tonov
25-05-2008, 18:09
Сигурно ти е изгоряла крушката, която го осветява отзад.

jjkale
25-05-2008, 18:21
изгоряла e крушката

lgancho
26-05-2008, 23:07
Интересно какво общо има крушката за осветяване със самия дисплей. Според мен колегата има предвид, че му е изгаснал дисплеят (LCD -то не показва нищо), а не осветлението. За съжаление нямам идея тоя проблем от какво може да е, освен да е изгоряло самото LCD. Нищо не разбирам от такива дисплеи.

tonov
26-05-2008, 23:32
Интересно какво общо има крушката за осветяване със самия дисплей. Според мен колегата има предвид, че му е изгаснал дисплеят (LCD -то не показва нищо), а не осветлението. За съжаление нямам идея тоя проблем от какво може да е, освен да е изгоряло самото LCD. Нищо не разбирам от такива дисплеи.

Ми общото е че самият ЛСД не свети и затова се осветява от крушка отзад. Така прозрачните участъци стават видими. Когато няма осветление, дисплеят е остава тъмен. Дори и да работи.
Ако е угаснал дисплеят, а крушката свети, то си личи. Вижда се слабо отзад.

lgancho, сега загрявам, че на новите табла дисплеят е бял с черни цифри, като на часовника. Там си личи и без крушка. На старото табло обаче светят само цифрите на черен фон, когато изгори крушката не се вижда нищо.

http://clubalfaromeo.com/forum/download.php?id=18697

LeoVin4i
27-05-2008, 10:55
tonov това на снимката от каква кола е, щото при мене и на боксера и на ТС свети зелено таблото.

lgancho
27-05-2008, 12:11
Значи tonov и всички предположили че е крушката са прави, моя е грешката. Не знаех, че се различават дисплеите, пък на колегата щом е боксер, явно е от предишния на моя вид. А иначе моя наистина дори да не свети осветлението черните цифри се четат. Дано на колегата му е изгоряла само крушката в такъв случай :)

alcatrazy
27-05-2008, 15:57
И аз си мислих за крушка но не бях сигорен утре ще разглобявам :D
Благодаря на всички !

tonov
29-05-2008, 21:57
tonov това на снимката от каква кола е, щото при мене и на боксера и на ТС свети зелено таблото.

Това е на ico83 колата, има тема в тунинг раздела. Той го е преправил да свети червено, иначе на всички 145/6 свети зелено.