Log in

View Full Version : ОМВ - Дизел+Вода :(

BatVas
26-05-2008, 11:12
Скъпа нафта - ама за сметка на това с вода.

Случката е следната:
Колата си върви перфектно.Алфа 156 SW 2,4 JTD .
Вечерта се зареждат за 60 лева нафта на ОМВ - Сандански. Колата се кара един километър до паркинга и се паркира. На сутринта пали , после при настъпване и опит за изпреварване (забива) - губи мощност. Накрая след 90- 100 км в Благоевград гасне и не иска да запали.

200 лева пътна помощ да стигне до София и какво се оказва - водица в нафтата (доста добро количество) - целия горивен фултър пълен с вода. Маха се , сменя се и колата запалва без проблем.
Не стига че струва баси цифрите тая нафта , ами слагат и вода :x
Сега колата се тества в сервиз - дали всичко е наред.

odisey
26-05-2008, 11:26
OMV SUXXXXXXXX :whip: :jason2: :sniper:

Furious 155
26-05-2008, 11:27
... за съжалени винаги ще е така - докато няма контрол за качеството на горивата. Незнам ако си пазиш бележката от зареждането, дали има шанс да се подведат под отговорност?!

миро
26-05-2008, 11:35
Тези са за разстрел!!! И на мен ми се е случи същото, пак ОМВ, но с бензин. :evil: :evil: :evil:
Какво може да се направи в такъв случай? Господари на ефира и клиентите им намаляват:?:

odisey
26-05-2008, 11:41
Точно па на ОМВ нема да намалеят ... ама ше има файда щотот нали има австрийски супервайзъри и т.н. Ама казва ли ти някой дали и те не са в кюпа тука сичко е мамата си трака :) просто трябва да се пише по форумите и да се разпространява, че да има мин. преебани.

SFINKS
26-05-2008, 11:42
Много неприятна случка :cry:

Тая тема да я прочетат тия дето пишеха че не ставали такива работи и че не можело нафтата да се смеси с вода

гадове мръсни , не стига че 2.50 е нафтата ами да я осират :evil:

pent
26-05-2008, 12:07
Много неприятна случка :cry:

Тая тема да я прочетат тия дето пишеха че не ставали такива работи и че не можело нафтата да се смеси с вода

гадове мръсни , не стига че 2.50 е нафтата ами да я осират :evil:

2.50 e мираж вече.. 2.70 е актуална цена :)

BatVas
26-05-2008, 12:08
Сега колата е във Ванто и тони я тества - да видим

pent
26-05-2008, 12:15
Сега колата е във Ванто и тони я тества - да видим

пазиш ли разписки?

morfius
26-05-2008, 12:19
Вземи от Ванто и от майстора сменял филтъра документ какво е намерено в системата, с него и разписката та Господари на ефира и проучи с адвокат може ли и има ли смисъл да им се спретне едно дело.
Не стига, че дерат кожи ами и продават боклуци!

trustworthy
26-05-2008, 13:00
Имал съм абсолютно същия проблем с вода в бензина, пак при ОМВ и си платиха като попове от веригата за цялосния ремонт - подмяна на бензинова помпа и т.н.
Препоръчвам ти, ако си пазиш касовата бележка, да отидеш и да ги нагрееш.

BatVas
26-05-2008, 13:36
Имал съм абсолютно същия проблем с вода в бензина, пак при ОМВ и си платиха като попове от веригата за цялосния ремонт - подмяна на бензинова помпа и т.н.

Ами понеже нямам книжка (още малко остана от наказанието) та не карам и не съм я зареждал аз - е то човека дето закъса с колата ми е адвокатче , дано пази бележката. :roll:

Stoyan Georgiev
26-05-2008, 14:27
нищо не разбирате това е специална разработка на българските инжове - бенц + специална добавка - "Чешмяна вода" - гарантиран ефект

това с водата на сяка втора бензиностанция на ОМВ го правят :?

mohi
26-05-2008, 14:31
Това с горивото за съжаление може да се случи на коя и да е верига бензиностанции, просто ако за управител за района или самата бензиностанция са сложили некой Педер@сТ се получават такива неща.

И според мен трябва да има по-засилен контрол над качеството.

Добре някой на ясно ли е ако отида да заредя,където и да е, дали може да дам проба от горивото, и къде, за анализ и какво трябва да е качеството му, т.е. евро 1-2-3-4-5-6 знам ли аз как ги окачесвават.

viki
26-05-2008, 14:32
:shocked: :shocked: :shocked:
Васе,тези трябва да ги разкъртиш!

trustworthy
26-05-2008, 14:48
...Добре някой на ясно ли е ако отида да заредя,където и да е, дали може да дам проба от горивото, и къде, за анализ и какво трябва да е качеството му, т.е. евро 1-2-3-4-5-6 знам ли аз как ги окачесвават.

Може. Обаче се плаща в зависимост от показателите, които ще се анализират ;) Ня място ще ти обяснят как ще му разберат качеството, пак съгласно показателите.
Една от подобните лаборатории, за които се сещам в момента, е тази на SGS Bulgaria.

viki
26-05-2008, 14:57
Добре,че си имаме JDT проповедник ние тук :lol: :lol: :lol:
Отче...съгреших :roll2: Давах ЖеТеДе-то на бИнзинов фен да го кара вчера :lol:

Grozdan
26-05-2008, 15:00
Ами вода в нафтата въздух в газта,мамка има да е*а докога ще ги търпим :evil:

trustworthy
26-05-2008, 15:02
Добре,че си имаме JDT проповедник ние тук :lol: :lol: :lol:
Отче...съгреших :roll2: Давах ЖеТеДе-то на бИнзинов фен да го кара вчера :lol:

Една седмица по 3 пъти препрочитай юзър менюала на 1.9-ката вечер, преди лягане и ще се пречистиш, дъще :priest:

Бобби
26-05-2008, 17:04

Ами понеже нямам книжка (още малко остана от наказанието) та не карам и не съм я зареждал аз - е то човека дето закъса с колата ми е адвокатче , дано пази бележката. :roll:
Преди години имаше един случай с Шел....тогава пича ги осъди и му платиха ремонта....бяха му сипали90% вода и 10% гориво :idea: ...и някакво обезщетение получи за да не оронва престижа на фирмата...така, че твоя човек да действа...а и е адвокатче..по лесно ще му е :roll:

trustworthy
26-05-2008, 17:25

Преди години имаше един случай с Шел....тогава пича ги осъди и му платиха ремонта....бяха му сипали90% вода и 10% гориво :idea: ...и някакво обезщетение получи за да не оронва престижа на фирмата...така, че твоя човек да действа...а и е адвокатче..по лесно ще му е :roll:

Точно от скандал и уронване на престиж най-много се плашат май ;)

BatVas
26-05-2008, 17:40

Точно от скандал и уронване на престиж най-много се плашат май ;)

Сега му звънях - питах го пази ли бележката. Каза че ще провери. Ама независимо от това щял да напише жалба до управата на ОМВ и ако не я уважат ще ги съди. Има свидетели за зареждането, бележки от пътната помощ до София. Както и преди малко разбрах във Ванто са източили резервоара и е имало доста вода в нафтата. сменен е някакъв датчик. Сега датчика на коляновия вал в движение ( с тестера включен) дава грешка на 4050 оборота и ще сменя и него(колко струва да знаете). Иначе си върви. Със сигурност водата е от зареждането в Сандански щом я има в нафтата в резервоара, а не да се е натрупала в горивния филтър.

reptli
26-05-2008, 18:45
много кофти случка колега :evil: тия са си за разстрел :shoot:

интерестно как стоят нещата при EKO защото лично сложители са ми казвали че при тях няма как да се прават "далавери",защото цистерните се пломбирали и всичко това е било под Контрол :roll: (като се замисля то и при другите бе трябвало да е така :calc: )

MainaCore
26-05-2008, 19:00
Аз наливам само от ОМВ и да чукам на дърво досега никога не съм имал проблем...ама знае ли човек....

pent
26-05-2008, 19:08
много кофти случка колега :evil: тия са си за разстрел :shoot:

интерестно как стоят нещата при EKO защото лично сложители са ми казвали че при тях няма как да се прават "далавери",защото цистерните се пломбирали и всичко това е било под Контрол :roll: (като се замисля то и при другите бе трябвало да е така :calc: )
EKO rulz! имат промоция и като заредиш 20л ти смъкват 2лв от цената!

PEPI-2ALFA
26-05-2008, 19:12
Със сигурност водата е от зареждането в Сандански
Тая бензиностанция май е дадена под наем ( не помня как точно се казваше - ползват марката срещу определени условия...). Не знам OMV дали го практикуват , но така съм чул , че местни хора я държат. Ако е така...
А за недоволните ,ето http://www.omv.bg/ на сайта им анкета. Сега ще ги зарадвам :twisted:
П.П. В момента не може да бъде изпратен резултатът! :evil:

DanewRomeo
26-05-2008, 19:32
Аз сдега сипах за 80 лв. 31.5 литра нафтица на Екото. Да са живи и здрави! Аз съм техен верен клиент и има защо. Скапаните монополисти Лукойл - 2.60 дизела, наглеците ОМВ - 2.70, Еко - 2.54. ХАААААААААААА! Тая хава за 20 литра и отстъпката не я знаех, ама халал да са им. Евхаристо, Еко :)

trustworthy
26-05-2008, 19:36
...Тая бензиностанция май е дадена под наем ( не помня как точно се казваше - ползват марката срещу определени условия...). Не знам OMV дали го практикуват , но така съм чул , че местни хора я държат. Ако е така...

Франчайзинг ;) Всички ОМВ бензиностанции се отдават на този принцип

robkobg
26-05-2008, 19:48
Аз сдега сипах за 80 лв. 31.5 литра нафтица на Екото. Да са живи и здрави! Аз съм техен верен клиент и има защо. Скапаните монополисти Лукойл - 2.60 дизела, наглеците ОМВ - 2.70, Еко - 2.54. ХАААААААААААА! Тая хава за 20 литра и отстъпката не я знаех, ама халал да са им. Евхаристо, Еко :)

Сравняваш различни видове дизел. Мисля, че не очакваш V-Power да е на цената на обикновения дизел, нали. Ако толкова държиш да си в далаверата може и за 2,49 да налееш на някоя бензиностанция.

MainaCore
26-05-2008, 19:49
Данев на ОМВ дизела за 2.7 точки в чипнат :)

DanewRomeo
26-05-2008, 19:51
Ха-ха, Вик :D Той чипнат, ама аз - не :)

S_C
26-05-2008, 21:06
Шел и ОМВ са най-лошият избор за какъвто и да е вид гориво.Печалбарска история на принципа "ден година храни,че може и две...зависи от деня".
На тоя етап ЕКО ги усещам като най-читави,съдейки по разхода.

RPWWD
26-05-2008, 21:43
Пичове, аз съм много доволен и от Ромпетрол - има осезаема разлика във вървежа и разхода. При Еко е същото, явно щото и в двете вериги нафтата е вносна. Някой още да сподели впечатления от Ромпетрол?

BaiJedi
26-05-2008, 21:57
OMV лъжат яко и с газта! Бият в количеството с около 10%. Винаги зареждам пълно-пълно. С едно зареждане на лукоил или ромпетрол минавам 180км,а на omv едвам 160. Един и същи маршрут в града. Факт. :wink:

Alfoso
26-05-2008, 22:08
Кофти случка,не съм го очаквал от ОМВ въобще :!:
И аз вече ще се замислям дали да сипвам от там ...
Поне на мястото,което работя знам как е.Няма лъжа,няма измама + това до днешна дата нафтата е 2.50 със специална карта за намаление :)

pipi
26-05-2008, 23:02
Ромпетрол вече ги купи Лукойл сега им сменят софтуера. Аз също спрях да сипвам на ОМV още миналата година, но да не забравяме, че ми замръзна нафтата и беше от ЕКО. Като според мен ЕКО са най-читави. Май няма читави в тази държава.

EvgeniiM
27-05-2008, 00:54
Понеже съм в час със случката в същия сервиз в Благоевград е влязло и БМВ X5 с вода във филтъра- ясна е работат с ОМВ -аз лично откак съм с данни за разхода - от ОМВ спрях да сипвам -спрямо различни бензиностанции дава по 3 литра разлика градско - от 9 та на 12 . Отскоро на една малка до театър София -разход 9 и по-тиха работа на мотора . И да не си мислите че е от цената - преди 2-3 години имаше теми за проблеми при JTD - та от лоша нафта ,неам си на идея тия с пиезо-дюзите отде зареждат

Neokill
27-05-2008, 07:56
Аз спрях да сипвам от ОМВ преди 2 години. Сипвам си аз от ЕКО в Слатина и газ за Бургас. Колата фърчи па се нетрае - ускорява до 200 като чужда и 220 без грижи. Връщам са в родния Бургас въртя градско и тряа да тръгвам пак за София. Викам какво да сипя като няма ЕКО(вече има) айде на ОМВ алпин дизел до капачката че и на Юндола ще ходя. Само докато изляза от града и колата умре тотално аве все едно дърпах някой на буксир :frown: :? Излизам на магистралата повече от 170 не става. На петолъчката спирам, полвин бутилка Голдън игъл за повер. Малко се пооправи ама докато не го изхабих тоя алпин шет колата беше умряла. После викам да не е нещо от бракмата ама нейсе сипах пак читава нафта и фръкна.

BatVas
27-05-2008, 09:33
Вчера говорих с един човек - ще се обади на тоя който държи ОМВ - Сандански, да видим какво ще отговори. :idea:
От тая вода сега не знам ще окаже ли влиание на дюзите (във Ванто нещо са продухвали ама не съм бил там )- доверявам се на Тони. Колата сега е на път ви вчера вечерта беше в Свиленград . Не са ми се обаждали за проблем за сега.

Alexanderbb
27-05-2008, 10:53
Сипвам единствено и само на Shell в Младост срещу Деница. Пробвал съм почти всички други бензиностанции и там е едно от най-читевите места. Не случайно винаги има коли на колонките. Миналото лято трябваше да заредя на OMV във Варна и после колата работеше и миришеше като стар Икарус.

SFINKS
27-05-2008, 12:39
бе читави нечитави бензиностанции ... никога незнаеш къде ще ти налеят боза .. За това при възможност не оставяйте да се изпразни повече от 30% резервоара и зареждайте по-малки количества .
Така и боза да ви налеят ще е малко бозата и ще се смеси с горивото което си е в резервоара .

RPWWD
27-05-2008, 12:42
Ромпетрол вече ги купи Лукойл сега им сменят софтуера. Аз също спрях да сипвам на ОМV още миналата година, но да не забравяме, че ми замръзна нафтата и беше от ЕКО. Като според мен ЕКО са най-читави. Май няма читави в тази държава.
Koi Lukoil gi e kupil, ruskia ili balgarskija? O6te li vnasjat gorivo ot rafineriata v Konstanca?
Pi6a na latinica 6toto njama kirilica na slujebnoto mj PC :oops:

търтей
27-05-2008, 12:53
Koi Lukoil gi e kupil, ruskia ili balgarskija? O6te li vnasjat gorivo ot rafineriata v Konstanca?
Pi6a na latinica 6toto njama kirilica na slujebnoto mj PC :oops:

има конвертор пише си го мноо ясно в правилата дето са в дясно от полето за писане :idea: :idea: :idea:

pipi
27-05-2008, 13:29
По-скоро е българския Лукойл. А от къде внасят гориво нямам идея.

@lex
27-05-2008, 13:39
...Тая бензиностанция май е дадена под наем ( не помня как точно се казваше - ползват марката срещу определени условия...). Не знам OMV дали го практикуват , но така съм чул , че местни хора я държат. Ако е така...

Франчайзинг ;) Всички ОМВ бензиностанции се отдават на този принцип

Също Шел и Лукойл. В крайна сметка не опира толкова до фирмата /а уж упражнявали контрол/, колкото до този който държи конкретната бензиностанция.

Old Fox
27-05-2008, 13:47
Франчайзера на бензиностанцията не може да решава от къде да взема горивото. Каквото му докарат такова продава и по каквато цена му спуснат. Ако правят далавери то е след като му заредят бензиностанцията.

PEPI-2ALFA
27-05-2008, 15:05
Франчайзера на бензиностанцията не може ...
Няма право , не че не може :wink: , стига да иска.

Mind_Control
27-05-2008, 17:37
аз пък до сега от ОМВ нямам оплаквания.. :roll: доволен съм :)

stelt
27-05-2008, 21:01
В Русе наскоро напълниха няколко резервоара с вода на ШЕЛ. Понеже съм се занимавал със бензиностанции и знам как стоят нещата, повечето от тези случки са неволни и неумишлено се случва проникване на вода в горивото.

Mind_Control
27-05-2008, 22:03
В Русе наскоро напълниха няколко резервоара с вода на ШЕЛ. Понеже съм се занимавал със бензиностанции и знам как стоят нещата, повечето от тези случки са неволни и неумишлено се случва проникване на вода в горивото.

и как става това?

stelt
27-05-2008, 22:38

и как става това?

Нехерметизирани добре цистерни,слаб контрол, проливен дъжд или подпочвени води и водата в горивото е сигурна.

Old Fox
28-05-2008, 09:00
Нехерметизирани добре цистерни,слаб контрол, проливен дъжд или подпочвени води и водата в горивото е сигурна.

И за всичките тия работи пак си е виновна бензиностанцията. Егати подземните танкове дето се пълнят от подпочвени води.

Mind_Control
28-05-2008, 09:20

И за всичките тия работи пак си е виновна бензиностанцията. Егати подземните танкове дето се пълнят от подпочвени води.

Да бе и аз не мога да си го обясня :roll: пък и колко да се пълни от дъждовете.. И да има пропуск някъде, то би трябвало да е миниатюрен, не да тече вътре. Пък и тия бензиностанции са все нови- та незнам как става така :)

Бобби
28-05-2008, 09:31

и как става това?

Нещата, май не стоят точно така... :roll: ..подпочвени води :shock: ...за някакъв кондез да става дума..по може :wink: ....някой да е чувал, че задължително в цистерната има вода....и едно време като се зареждаше ...задалжително се изчякваше да се отаий горивото в цистерната на бензиностанцията!!!...а сега се бърза...за да не се изгубят клиентите!....и не се прави това... Колега провери пак как стоят нещата :idea: ...въпреки опита си!...че са си виновни бензинджите..спор няма :!: ..нереголирана помпа...някой не следи нещата и т. н.....нива на гориво в цистерни ....и още нещоБЕНЗИН, НАФТА...НЕ СЕ СМЕСТВАТ С ВОДА :!: ...В СМИСЪЛ ХИМИЧЕСКИ!....ако се смесваха...нямаше да се задържа в горивния филтър водата....друг е въпроса, че се нарушава качеството на горивото...което води до кофти последици..... :wink:

BatVas
28-05-2008, 09:48

и как става това?

Значи ако се сещате за ОМВ Сандански - там е близо до мост и вярно валяха дъждове - ама това не ги оправдава - аз вода по 2,57 лева на литър не ща да плащам, после 200 лева пътна помощ и 300 във ванто. И що - щото някой иска да печели а не е осигурил нормално функциониране на обекта си. Все едно в ресторант да Ви сервират в мръсни чинии и да се разболеете , щото топлата вода в бойлера свършила , а нямало и миещи препарати.

stelt
28-05-2008, 10:03
[quote=stelt]В Русе наскоро напълниха няколко резервоара с вода на ШЕЛ. Понеже съм се занимавал със бензиностанции и знам как стоят нещата, повечето от тези случки са неволни и неумишлено се случва проникване на вода в горивото.

и как става това?

Нехерметизирани добре цистерни,слаб контрол, проливен дъжд или подпочвени води и водата в горивото е сигурна.[/quote:jztwthsz]
Нещата, май не стоят точно така... :roll: ..подпочвени води :shock: ...за някакъв кондез да става дума..по може :wink: ....някой да е чувал, че задължително в цистерната има вода....и едно време като се зареждаше ...задалжително се изчякваше да се отаий горивото в цистерната на бензиностанцията!!!...а сега се бърза...за да не се изгубят клиентите!....и не се прави това... Колега провери пак как стоят нещата :idea: ...въпреки опита си!...че са си виновни бензинджите..спор няма :!: ..нереголирана помпа...някой не следи нещата и т. н.....нива на гориво в цистерни ....и още нещоБЕНЗИН, НАФТА...НЕ СЕ СМЕСТВАТ С ВОДА :!: ...В СМИСЪЛ ХИМИЧЕСКИ!....ако се смесваха...нямаше да се задържа в горивния филтър водата....друг е въпроса, че се нарушава качеството на горивото...което води до кофти последици..... :wink:[/quote

За някои неща си прав. Водата която се утаява вследствие на конденз обаче е незначително количество и може да повлияе след доста дълъг период от време. За това че не се смесват горивата с водата също е така, водата обаче е по тежка и се намества на дъното на танковете, там където се намират смукателите на помпите.
Иначе няма изискване в цистерните да има вода - това е абсурд. Изчакването след зареждане да не се продава се прави с цел мръсотията и евентуално конденза които са се надигнали от дъното при пълнене да се утаят.
Примери с вода в цистерните мога да дам десетки, но случките с умишленото пълнене с вода са единици.

Бобби
28-05-2008, 13:00
[quote=stelt]В Русе наскоро напълниха няколко резервоара с вода на ШЕЛ. Понеже съм се занимавал със бензиностанции и знам как стоят нещата, повечето от тези случки са неволни и неумишлено се случва проникване на вода в горивото.

и как става това?

Нещата, май не стоят точно така... :roll: ..подпочвени води :shock: ...за някакъв кондез да става дума..по може :wink: ....някой да е чувал, че задължително в цистерната има вода....и едно време като се зареждаше ...задалжително се изчякваше да се отаий горивото в цистерната на бензиностанцията!!!...а сега се бърза...за да не се изгубят клиентите!....и не се прави това... Колега провери пак как стоят нещата :idea: ...въпреки опита си!...че са си виновни бензинджите..спор няма :!: ..нереголирана помпа...някой не следи нещата и т. н.....нива на гориво в цистерни ....и още нещоБЕНЗИН, НАФТА...НЕ СЕ СМЕСТВАТ С ВОДА :!: ...В СМИСЪЛ ХИМИЧЕСКИ!....ако се смесваха...нямаше да се задържа в горивния филтър водата....друг е въпроса, че се нарушава качеството на горивото...което води до кофти последици..... :wink:[/quote

За някои неща си прав. Водата която се утаява вследствие на конденз обаче е незначително количество и може да повлияе след доста дълъг период от време. За това че не се смесват горивата с водата също е така, водата обаче е по тежка и се намества на дъното на танковете, там където се намират смукателите на помпите.
Иначе няма изискване в цистерните да има вода - това е абсурд. Изчакването след зареждане да не се продава се прави с цел мръсотията и евентуално конденза които са се надигнали от дъното при пълнене да се утаят.
Примери с вода в цистерните мога да дам десетки, но случките с умишленото пълнене с вода са единици.[/quote:5kut0mtn]
.... :roll: ..незнам!....но съм останал с такова обеждение, че в всяка цистерна на дъното има вода....с цел безопасност от статично електричество....а помпите са реголирани да не засмукват под нивото на бензина....но ако някой иска да прикрие липси и дигне нивото на водата от там става грешка...а също така и ако се пренебрегне отаяването...водата може да попадне в помпата и от там в някой резервоар....а и тираджийте като го прекарват, правят делавера....като си точат и доливат с какво им допадне...за да е на нивото на планката пред безиностанцията.... може и да греша!...някой да ме оспори :oops: ...

SFINKS
28-05-2008, 13:04
Бе не си прав беее , никой не краде от горивото ,
нито на изхода на рафинберията крадат, нито в складовите бази крадат, нито шоферите на цистерните крадат , нито управителите на бензиностанцийте крадат ..... извънземните го пият на закуска и и после пикат чиста вода :roll2:

Бобби
28-05-2008, 13:09
нито на изхода на рафинберията крадат, нито в складовите бази крадат, нито шоферите на цистерните крадат , нито управителите на бензиностанцийте крадат ..... извънземните го пият на закуска и и после пикат чиста вода :roll2:
:D :D :D ..това обеснява всичко :!: ...какъвто и контрол да има :!:
...в България винаги ще има намеса и на извънземни... :roll: ...те воените защо копкаха сумати време Царична... :roll:

PEPI-2ALFA
28-05-2008, 14:18
Значи ако се сещате за ОМВ Сандански - там е близо до мост ...
:offtopic: Това е единствения мост , върху който се задържа вода при дъжд :shock: . Сигурно повече от година след ремонта на пътя , на моста нямаше шахти и се загьолваше по цялата си дължина и ширина. Смяяях. А отдолу реката си тече.

viki
28-05-2008, 15:23
зареждайте по-малки количества .
Така и боза да ви налеят ще е малко бозата и ще се смеси с горивото което си е в резервоара .
Мдам,тук си мноого прав :wink: Ще спра да зареждам на макс...

pipi
28-05-2008, 21:43

Знам как се издават разрешителни, от тези които "контролират", всичко е чиста формалност. И там има извънземни. :lol:

sa6o_roman
28-05-2008, 22:52
един приятел сипа бензин на Лукойл при горубляне, отидохме на Вила в планината, колата едва се движеше в дъжда. Викаме си нормално за опел кадет 84та... Сутринта кучи студ, не може да запали. дигаме капак, разглабя пича гледа сичко замръзнало.. от резервоар до маркучи, карбуратор, горивна помпа сичко!!!

Отиде френда и размрази помпата ли беше кво беше, на газов котлон. ако имаше гориво вътре да беше станал на въглен пича, а то само видичка изтече. после я свързахме с маркуч от крачна помпа за едно шише 2л бензин ( един пич ни донесе бенз.) запалихме докато сипваме с друго шише директно в карбуратора. аве забравих вече подоробностите ама беше прикючение :lol: заради водата в бензина

BatVas
29-05-2008, 10:13
По моя случай с вода в нафтата е пусната жалба до централата на ОМВ. За сега до там - ако не отговорят подобаващо може и до съд (не че ще ги осъдим) ама ще се пусне нещо в медиите :roll:

Бобби
29-05-2008, 10:20
По моя случай с вода в нафтата е пусната жалба до централата на ОМВ. За сега до там - ако не отговорят подобаващо може и до съд (не че ще ги осъдим) ама ще се пусне нещо в медиите :roll:
..така трябва да се действа :th_up: .... :wink:

VFTI
01-06-2008, 23:14
http://blog.ivailo.info/2008/06/01/10116-spored-omv-da/

:roll: То не че става това само на ОМВ...Ама просто такава асоциация направих..

А и между другото миналия ден Furious 155 ми се оплака че си сложил бензин 95 от ОМВ и колата почнала да му хълцука и прави проблеми...Странното е че и аз си сложих от същото ОМВ само че 100карера и колата ми направо не спира да хълца и прави проблеми... Не съм сигурен за момента дали е така, но като че ли се оправи след като сложих на ЕКО... И аз незнам вече...След няколко дена ще разбера дали наистина не е било от бензина...

Навсякъде мизерен бензин и дизел...Ебаси и държавата...Никакъв контрол само покачване на цените и огромни печалби :?

virusalfa
02-06-2008, 12:55

Случката е следната:
Вечерта се зареждат за 60 лева нафта на ОМВ - Сандански. Колата се кара един километър до паркинга и се паркира. На сутринта пали , после при настъпване и опит за изпреварване (забива) - губи мощност. Накрая след 90- 100 км в Благоевград гасне и не иска да запали.

200 лева пътна помощ да стигне до София и какво се оказва - водица в нафтата (доста добро количество) - целия горивен фултър пълен с вода. Маха се , сменя се и колата запалва без проблем.
Сега колата се тества в сервиз - дали всичко е наред.От Сандански до Благоевград са около 60км па ти,бе!E уж нещо в сервиз си ходил в Благоевград.Щом не са проверили горивото,ша ти стане ясно защо сам си правя колата и защо следващата ми кола ще е бензинова и неиталианска :idea: На мен пък на Шел -Благоевград ми сипаха нещо странно,с неясен произход.След 80км на Кулата сипах още 50лв нафта и както не вървеше и пушеше,по едни баири покрай Серес почна и да грее повече,ептен да не върви и на едно място се чу детонационно чукане.Явно още в Благоевград бензин са ми сипали.ЕГА МУ ИЗСААНАТ РЪЧИЧКИТЕ на онова помиарче!!!Вече сам ще си сипвам!!!

BatVas
02-06-2008, 17:19

Случката е следната:

Сега колата се тества в сервиз - дали всичко е наред.От Сандански до Благоевград са около 60км па ти,бе!E уж нещо в сервиз си ходил в Благоевград.Щом не са проверили горивото,ша ти стане ясно защо сам си правя колата и защо следващата ми кола ще е бензинова и неиталианска :idea: На мен пък на Шел -Благоевград ми сипаха нещо странно,с неясен произход.След 80км на Кулата сипах още 50лв нафта и както не вървеше и пушеше,по едни баири покрай Серес почна и да грее повече,ептен да не върви и на едно място се чу детонационно чукане.Явно още в Благоевград бензин са ми сипали.ЕГА МУ ИЗСААНАТ РЪЧИЧКИТЕ на онова помиарче!!!Вече сам ще си сипвам!!!

Аз не бях в колата си като е станало това и се опитах да ти звънна ама нещо нямаше връзка с теб.
П.П. - още 26 дни докато си взема книжката (така не съм задрасквал от казармата)

Crusader
02-06-2008, 21:24
ех Васка, като дойдеш насам звънни един тел. хем да пийнем по бира хем да ти покажа "утаителя"...
...та това си е един обикновен бидон /бял пластмасов/ и в него си сипвам горивото /независимо дали е "на черно" или от бензиностанциите/, винаги зареждам само в туба и после в "утаителя" една седмица и източване от кранче, което е на 10 см от дъното.
Познай какво остава след като през бидона минат 100-150 литра дизел...водичката се вижда на дъното като големи капки и между другото дизела и на ЛукОйл ина Петрол има доста механични примеси...та както казах на 100-150 литра гориво остава към 0.5 литра смесица от вода и механични отпадъци /а пък зимата водата замръзваше на дъното и можеше да се извади на "плочка"/

Между другото бензинджийте мърморят за това че зареждам в туба, обаче ако ми откажат да налеят в туба - директно си тръгвам и не зареждам повече на тази бензиностанция /ползвам метална туба и винаги мога да ги хвана и за количеството/
Кофтито на цялата работа е че има доста цапане, но пък няма ядове с горивната с-ма