Log in

View Full Version : Бензин в дизелова кола ??

Mind_Control
28-05-2008, 17:49
Какво става като се сипе бензин в дизелова кола? Днеска по навик тръгнах да наливам 95 в служебната кола, а тя е дизел :lol: усетих се на време де.. само 4 литра бях сипал.. после долях 18 литра дизел и като тръгнах нямаше никакви проблеми.. минах към 50 км и няма признаци да има проблеми. Вие какво ще кажете?

търтей
28-05-2008, 17:50
се едно си сипал добавка за дизелово гориво
карай и се не бой :)

Mind_Control
28-05-2008, 17:52
се едно си сипал добавка за дизелово гориво
карай и се не бой :)

И аз така си помислих :) значи да очаквам да тръгне повече сега :lol:

lyuli
28-05-2008, 17:58
Какво става като се сипе бензин в дизелова кола? Днеска по навик тръгнах да наливам 95 в служебната кола, а тя е дизел :lol: усетих се на време де.. само 4 литра бях сипал.. после долях 18 литра дизел и като тръгнах нямаше никакви проблеми.. минах към 50 км и няма признаци да има проблеми. Вие какво ще кажете?

щом си долял 18л няма да има проблем, споко.

Alexanderbb
28-05-2008, 19:11
нали е служебна какво я мислиш. иначе тези дето ти казват че не е проблем не са съвсем прави

търтей
28-05-2008, 19:13
нали е служебна какво я мислиш. иначе тези дето ти казват че не е проблем не са съвсем прави

я да чуем къф е проблемъ? :shock:

lulin racing
28-05-2008, 21:35
Бившата ми кола беше дизел и един път така като тебе незнам защо реших че трябва бензин да се сипва :lol: !Бях нялял 4 литра,но проблеми след това нямах никакви.А и м/у другото съм чувал че сипват малко бензин зимно време да дизелите за по-лесно палене! :)

Mury
28-05-2008, 21:38
А и м/у другото съм чувал че сипват малко бензин зимно време да дизелите за по-лесно палене!

Ние на служебния камион зимата на 100л.нафта,сипваме 10л бензин,отделно и добавка :twisted: :twisted:

pipi
28-05-2008, 21:46
Е, поне няма да замръзне нафтата. :lol:

JJJ
28-05-2008, 22:00
Това, което би могло да се случи основно зависи от относителното количеството бензин. Колкото до влиянието на бензина в/у дизеловия двигател, съвсем накратко - намаляване на цетановото число, увеличаване на задръжката на възпламеняване т.е. повишаване на скоростта на нарастване на налягането (повишаване на твърдостта на работа) от което следва така нареченото “ударно натоварване” в коляно-мотовилковия механизъм. Повишава се и абсолютната стойност на максималното налягане в цилиндъра.
Ако относителното количество бензин е голямо, най-малкото е повишено износването на горивната апаратура в по-лошия случай може да задере някоя от прецизните двойки.

fred
28-05-2008, 22:48
Ми в кръга на майтапа, какво ти пука, като е служебна :wink:

EMo0o
29-05-2008, 02:00
Някъде четох , че ако е 4:1 нафта с бензин нямало проблем :) Ноо не мога да кажа 100% , не съм се сблъсквал с такъв проблем , ако може да се нарече проблем :)

nikolaaaay
29-05-2008, 10:20
Бившата ми кола беше дизел и един път така като тебе незнам защо реших че трябва бензин да се сипва :lol: !Бях нялял 4 литра,но проблеми след това нямах никакви.А и м/у другото съм чувал че сипват малко бензин зимно време да дизелите за по-лесно палене! :)
Брати ми сипва по малко бензин зимата на печката си Пежо, за да пали по-лесно. Досега няма никакъв проблем, но определено зависи от съотношението. Ако е 1:1 сигурно няма да е добре :)

trustworthy
29-05-2008, 10:33
Карай си свиркай! Няма нищо да стане

ShoxXx
29-05-2008, 14:02
То на бензиновите коли отовра за бензин е тесен и не може да влезе дизелов пистолет, ама при делите е голям отвор и влизат и бенизновия и дизеловия пистолет.
Кофти!

Хубаво, че си се усетил. Преди 2 години един приятел с А6 2.5TDI сипал 20 литра бензин на печката и ми звъни на магистралата и вика тая кола литна, върви уникално, след това след 10мин ми звънна да ми иска номер на пътна помощ. :idea:

gigi
29-05-2008, 16:54
Няма ядове до 5към1 демек при твоя случай е на кантар работата, но като си имал и нещо в резервоара не мисля че ще е проблем. Иначе на всички стари катрани се слагаше бензин зимата за да могат да запалат. Абе моля ви се нафта нафта и пак резнат от правилното гориво че без него..... :lol: