Log in

View Full Version : зверско размазване на "хеброс"

arieca155
31-05-2008, 22:03
влизане на ляв завои без видимост със скок с 160-180 км/ч.

arieca155
31-05-2008, 22:09
докато кача снимките...

arieca155
31-05-2008, 22:15
сливката на една от снимките е доста сериозна,ако нормална кола я хакне стази скорост ще се яде жито.втората сливка която е по-малка също даде фира,фактически втората слива ги връща в канавката,иначе надолу,около 50 метра.колата е "тотал".подготвената кола си е друга нещо,само кокпита ги спасява.

trouble
31-05-2008, 22:35
Еххххх...тва Пламен ли е..... :frown:

The_Game
31-05-2008, 22:43
сливката на една от снимките е доста сериозна,ако нормална кола я хакне стази скорост ще се яде жито.втората сливка която е по-малка също даде фира,фактически втората слива ги връща в канавката,иначе надолу,около 50 метра.колата е "тотал".подготвената кола си е друга нещо,само кокпита ги спасява.

Леле удара е бил зверски и като гледам колата всичко е потрошено само купето където са хората не е мръднало....

Дайте да си сложим и ния в колите по една тръбна клетка поне да уживеем ако някой пяница ни хакне :x

arieca155
31-05-2008, 23:35

Леле удара е бил зверски и като гледам колата всичко е потрошено само купето където са хората не е мръднало....

Дайте да си сложим и ния в колите по една тръбна клетка поне да уживеем ако някой пяница ни хакне :x
не става въпрос за това да си слагаме клетки в колите,неудобно ми беше да я снимам от всички страни за да ви покажа за какви поражения става въпрос.колата сабаря дърветата със странични удари и от детв си страни,само предницата и беша здрава (маската,фарове).мисълта ми е какво може да понесе една подготвена кола (тръбите на ролбара които са по праговете бяха криви).всички сме виждали какво става с подобни на нашите коли при удар в дърво или стълб с 100 км/ч.
карайте разумно и осторожно особенно по непознати пътища,сезона на войната по пътищата започна.

Alfa User
01-06-2008, 00:04
карайте разумно и осторожно особенно по непознати пътища,сезона на войната по пътищата започна.
Хе ... че той тоя сезон май нивга не свършва у бугарско ... :roll:
Присъединявам се и аз към апела за разумно шофиране - нека запазим повече животи! Който иска да беснее - да сяда пред компютъра и да цъка NFS ... примерно.

fred
01-06-2008, 12:03
И аз така мисля,/ айде на рали, това им е работата/

nikolaaaay
01-06-2008, 12:23
Имали са късмета да не се ударят фатално. Ето какво се случва, при удар в стълб от уличното осветление с неподготвена Алфа 145 и скорост преди удара 150 км./ч. Мисля, че от снимките става ясно. Двигателят и скоростите бяха на 30 метра от колата, лампата от стълба беше на 50 метра, самият стълб беше повален много успешно. Ударът не се усети вътре особено силно. Купето на колата, както се вижда почти не е засегнато. Единственото нещо, което не си беше на мястото вътре беше СД-то, но то не е фабрично вградено. Очевидно Алфите са доста добре "подготвени" за катастрофа, но въпреки това си е късмет да оцелееш при такъв удар, така че - карайте разумно. Над 120 км./ч. - само по магистралата и то при подходящи условия!!!

156
01-06-2008, 14:51
Сега разбирам защо 145-ците са толкова тежки - явно са с доста корави купета. БТВ, имам един приятел, дето е единствения оцелял след подобна катастрофа (удар в стълб) и то едвам се възстанови ( даже не знам дали напълно). Така че трябва да направите курбан!

trouble
01-06-2008, 18:22
клипче с катастрофата на Пламен Стайков.........за информация на всички фенове на същото това място отпадна и още едно Пежо удрящо се в Митсубишито...

http://vbox7.com/play:dd1357b4

pesho ot vraca
01-06-2008, 19:40
Момчета виште какво става след удар на Алфа 145 в стълб с 130 км. Преди това има спирачен път от 50 метра :x :x :x

АЛФА 155 1.8TS 94г.

pesho ot vraca
01-06-2008, 19:42
Ето и още :roll: :roll: :roll:

АЛФА 155 1.8TS 94г.

fiore
01-06-2008, 20:07
клипче с катастрофата на Пламен Стайков.........за информация на всички фенове на същото това място отпадна и още едно Пежо удрящо се в Митсубишито...

http://vbox7.com/play:dd1357b4 с риск да ме оплюете ще ви кажа че почти всяка серийна кола и без ролбари няма да е в кой знае по лошо състояние от тази при подобен удар. Намалете малко ентусиазма за подготвената кола. Ударът е сериозен но не е зверски както пише в началото. а за внимателното каране съм с двете ръце за! Както и за сложените колани, но не проформа. Защото какъвто и да е кокпит ако не са вързани вътре с колани житото си е сигурно....

arieca155
02-06-2008, 09:16
съгласен съм че зверско е малко преувеличено,аз лично не видях как става целия момент ,бях там накрая и слушах коментарите на тези които са присъствали.в този амоционален момент ако ги бях записал как говорят ...,едва ли не как са оцелели състезателите.а за това за подготвените коли само искам да кажа че за челен удар в стълб шанс дори и малък има,но за страничен забравела.що народ си отиде от странични удари ,че и тези до тях също.

kiler_4o
02-06-2008, 12:58
вчера замалко да ме сполети същото от последните снимки когато един вектраджия реши да се изгаври с мен... когато ми караше на милиметри отзад докоснах с левия крак спирачката и той се отдалечи ... след изпреварването го пуснах да мине и тръгвам пак да изпреварвам, в момента в който пуснах мигач той наби спирачки и заради него можех да се натреса в задницата на голфа пред мен ... баси малоумника, слез ме пребий като не ти удисва бе, какво ще се опитваш да ме убиеш :shock:

gaidata
03-06-2008, 01:05
ето и един на който ролбарите не са помогнали ! аз на това викам зверски удър
http://vbox7.com/play:fe799461

http://vbox7.com/play:6caee801

http://vbox7.com/play:51d04a25

http://vbox7.com/play:d59e8852
:shock: :shock: :shock: :shock:

lyuli
07-06-2008, 12:10
Снощи пред очите ми стана ужасна катастрофа, моля ви ВНИМАВАЙТЕ, ОЧИТЕ НА 4 като шофирате!!!

Пътувахме към 23 ч. от Варна за Несебър с една цетка, но не много бързо, изведнъж ни изпреварва някакъв с пасат 2-ро поколение и след него рено 19, участъка беше прав и имаше видимост, но какво му стана на момчето от Реното незнам, но се заби в мантинелата, колата се завъртя и се обърна по таван, добре че имаше накаква стена и мрежа там и колата не ги сплеска - 4ма души имаше в колата!!!! За щастие всичките са живи и се разминаха само с уплаха. Добре че нямаше и коли в насрещното, че можеше да стане ужас........... Не ми се беше случвало такова нещо до сега, пред очите ми да стане катастрофа............
Преди това близо до Велико Търново се беше обърнал един ТИР, но може би заради дъжда......

Bobi_33
07-06-2008, 13:55
Имали са късмета да не се ударят фатално. Ето какво се случва, при удар в стълб от уличното осветление с неподготвена Алфа 145 и скорост преди удара 150 км./ч. Мисля, че от снимките става ясно. Двигателят и скоростите бяха на 30 метра от колата, лампата от стълба беше на 50 метра, самият стълб беше повален много успешно. Ударът не се усети вътре особено силно. Купето на колата, както се вижда почти не е засегнато. Единственото нещо, което не си беше на мястото вътре беше СД-то, но то не е фабрично вградено. Очевидно Алфите са доста добре "подготвени" за катастрофа, но въпреки това си е късмет да оцелееш при такъв удар, така че - карайте разумно. Над 120 км./ч. - само по магистралата и то при подходящи условия!!!

Не знам защо се пишат глупости, но при 150 км./ч. , ако срещнеш стълб, няма да има живи в купето. Сигурен съм, че си имал спирачен път преди това. Още повече не знам как винаги когато слушам за катастрофи, всички са си гледали километражите до последно. Пълен абсурд. Не знам, пътят ли си гледате или километражите.
Аз лично, когато си гледам уредите основно оборотомера си гледам.
Да напомня само, че краш тестовете са с около 50 км./ч. и всеки е виждал последиците. При 150 км./ч. всеки може да прецени кокво ще стане!!!

nikolaaaay
07-06-2008, 19:04
Карах със споменатата скорост и в момента, в който трябваше да натисна спирачката имаше лед. На леда колата естествено се завъртя, удари се в един знак и после в стълба. Спирачният път е бил минимален, първо заради леда, второ заради близкото разстояние от замръзналата локва до стълба. Това, което може би ми спаси живота е това, че колата не се удари, както на тестовете, а се завъртя около стълба и беше продължила със задната си част напред още 15-20 метра.

sa6o_roman
08-06-2008, 01:52
бате така кажи, другите си мислиме че правописна грешка има, а ти наистина си изввадил много голям късмет с това завъртане!! Евала, а дано на никой никога не се случват беди на висока, пък дори на ниска скорост!

Rider_alfa155
09-06-2008, 10:12
не знам койот вас е слушал новини миналта седмица
но при нас в сряда вечерта си отидоха три момчета едно на 19 години( шофьора) едно момче на 17 и едно момче на 20 години. Катастрофата е с опел тигра, удар със 160 км.ч. в стълб.... шофьора изхвърча през предното стъкло и буквално се разпилява пои асвалта, на съставни части другите две момчета почиват в болницата на следващия ден, по миналата седмица във четвъртъйк на същото място загина друго младо момче на 22 години, преди около 5 години на същото място опел астра изпуска лек завой при дъжд, аква планинг колата се отлепя и се стовеарва по таван върху момче и момиче стоящи на спирката ( Всички тези катастрофи стават на едно и също място, обръщалоот на тролейте в ж.к Сини Камъни)
аз съм присъствал само на последната
е повярвайте ми
катастрофата беше зверска.......... :rip: жалко за погубените млади животи

nikolaaaay
09-06-2008, 16:20
Аз пък се блъснах на ОМВ-то в "Студ. град", където години наред ставаше езеро, щото пътят беше с неправилен наклон и нямаше канализация. Там ,на същото място, са катастрофирали десетки коли, включително един познат, който се е преобръщал по таван, а редовно закъсваха коли, щото в дясната лента си беше бая длибоко. Зимата, както си караш на сух път и изведнъж - замръзнало езеро. Едно от първите неща, които направи Бойко, кат стана кмет, беше да направи канализация на пътя и сега няма проблем. Всичко беше въпрос на пари и най-вече на заинтересованост.
П.С. Това защо съм карал с "несъобразена" скорост е друг въпрос. Явно съм бил млад и глупав. Сега, обаче карам по съвсем различен начин. Даже тряя са ми възстановили всички точки за 2,5год. без актове :) Не зная дали остарявам, но сега тези келешчета, дето въртят гуми и на светофара все се бутат най-отпред и засичат страшно много ме дразнят, а преди и аз карах точно така.

gaidata
09-06-2008, 19:10
не знам койот вас е слушал новини миналта седмица
но при нас в сряда вечерта си отидоха три момчета едно на 19 години( шофьора) едно момче на 17 и едно момче на 20 години. Катастрофата е с опел тигра, удар със 160 км.ч. в стълб.... шофьора изхвърча през предното стъкло и буквално се разпилява пои асвалта, на съставни части другите две момчета почиват в болницата на следващия ден, по миналата седмица във четвъртъйк на същото място загина друго младо момче на 22 години, преди около 5 години на същото място опел астра изпуска лек завой при дъжд, аква планинг колата се отлепя и се стовеарва по таван върху момче и момиче стоящи на спирката ( Всички тези катастрофи стават на едно и също място, обръщалоот на тролейте в ж.к Сини Камъни)
аз съм присъствал само на последната
е повярвайте ми
катастрофата беше зверска.......... :rip: жалко за погубените млади животи

значи от тиграта са били 2-ма единия е жив другия на място 12 и 10 минах от там и видях тиграта размазана там скорост от 160 км/ч неможе да се вдигне с тази кола. предната седмица мой приятел карал ланчия почерпан се удря в същия стълб и загива момчето на другата седалка и при двете катастрофи удъра е не повече от 80-90 км/ч. на това място 50 метра преди стълба където са се ударили има бабунка от която при по голяма скорост колата отскача и в същото време се влиза в лек завой грешката и на двамата е че са набучили спирачки и всеки знае какво става в завой със спирачки и скорост от порядъка на 100 км . другата грешка че и на двере катастроофи водачите са употребили алкохол а дори восача на тиграта е бил и без книжка . внимавайте и се пазете точно от такива хора :!:

fiore
09-06-2008, 19:28
тука май започна масово мерене, кой кога с какво и с каква скорост се е ударил. питам се това ли е геройството и повод ли е една катастрофа за която си си бил виновен за хвалба. аз не ги разбирам тези неща така, но явно въпрос на гледна точка.

Rider_alfa155
09-06-2008, 19:42
не знам колега дето казваш че са карали бавно и т.н.
но аз имам познати в кат които ми казаха всичко необходимо а както казах катастрофата стана пред мен така че нека сам преценя с колко са карали видях как летеше колата
и определено бяха три момчета
две прибраха с линеики третото с кола на моргата
аз не казвам куде сум катастрофирал защото ен сум
и според мен не е правилно да се хвалим кои как кара и как не

============================
А КИРИЛИЦА ????
============================

gaidata
09-06-2008, 20:13
ne znam kolega deto kazvash che sa karali bavno i t.n.
no az imam poznati v kat koito mi kazaha vsichko neobhodimo a kakto kazah katastrofata stana pred men taka che neka sam precenq s kolko sa karali vidqh kak leteshe kolata
i opredeleno bqha tri momcheta
dve pribraha s lineiki tretoto s kola na morgata
az ne kazvam kude sum katastrofiral zashtoto en sum
i spored men ne e pravilno da se hvalim koi kak kara i kak ne

и аз несъм се хвалил че съм се удрял или тия които са се ударили а точно обратното да се внимава как се кара и да се паим от такива като тия !!! а за скороста може да са карали със не повече от 120 а удъра да е бил с 80 км някъде .имам същата кола и съм си правил и аз такива експерименти преди време и казвам от опит че там скорост от 160 км дори и с големия двигател на тигра неможе да се вдигне :wink: или ако се вдигне и се удари с тази скорост в стълб няма да има ни един жив все пак това е тигра не мерцедес ....

Kuku
09-06-2008, 20:33
Егати размазванията, колеги, няма що - до тук по силна катастрофа от 80км./ч. няма :lol: това ако е размазване :roll:

tipo1960
10-06-2008, 00:21
Определено 80 км/ч си е размазване с този клас коли :frown:

Rider_alfa155
10-06-2008, 09:53
ууупппсс сори за латиницата,
абе факта е че последната годиан в сливен келешите просто пполудяха с тези коли карат като изоглавени и що родители се зачерниха... не е истина всеки може да кара като бесен а аз имам и други наблюдения, тъй като съм моторист и карам най вече мотора си искам да се обърна към вас със един апел...
Момчета когато видите някой с мотор на пътя даваите му път ако е възможно , черната равносметка само до сега е че в бг от началото на годината до сега са загинали 18 моториста и 23 са в тежко състояние,
в повечето от случаите става дума за сечене на пътя от страна на леките коли, има и случаи когато мотористите са виновни за това ви моля окглеждайте се много добре , НИЕ СМЕ НАЙ ОЯЗВИМИ

Old Fox
10-06-2008, 11:45
Винаги се оглеждам за всякакви МПС пък и моторите се чуват отдалеч :) . За даването на път си има Закон и правилник, който гледам да спазвам.
Обаче може ли моторите
- да не ме изпреварват отдясно
- да не ме изпреварват отляво, когато съм в най-лявата лента(къф е кефа да си между кола от едната страна и мантинела от другата...)
- да не ме изпреварват едновременно отляво и отдясно, щото ми е трудно да гледам в двете посоки едновременно
- да не ме изпреварват отдясно при ляв завой - това най го мразя
- може ли да чакат като всички други по светофарите, а не да се навират между колите
- и може ли пистовите да карат по-бавно от 200км/ч в града
- и ако може да не карат на една гума в средата на платното
Тия работи ако се спазват работата спи.

Rider_alfa155
10-06-2008, 12:24
ами в интерес на истината както казах има и такива дето правят простотии но има и много момчета дето си карат най прилично на пътвя и въпреки това в крайна сметка се озовават в наи добрия случай само в болница. Съгласен съм с теб цхе има много пичове дето карат като идиоти но нека бъдем честни тези с колите го правят по често
защото ако някой ми каже че ние се мислим за безсмъртни и за това караме така бих му казал да ходи да се гръмне , лично аз прекрасно осъзнавам колко съм уязвим защото съм и от двете страни и колкото и да съм пристрастен към моторите това не означава че не изтръпвам когато някои профучи покрай мен със 200
аз също карам със 260 но единственно на магистралата, за това и когато видя дори скутер пак му давам път макар и да не е спредимство на пътя
такъв е моя манталитет

Old Fox
10-06-2008, 13:05
E значи се разбрахме...

gaidata
11-06-2008, 00:12
ами в интерес на истината както казах има и такива дето правят простотии но има и много момчета дето си карат най прилично на пътвя и въпреки това в крайна сметка се озовават в наи добрия случай само в болница. Съгласен съм с теб цхе има много пичове дето карат като идиоти но нека бъдем честни тези с колите го правят по често
защото ако някой ми каже че ние се мислим за безсмъртни и за това караме така бих му казал да ходи да се гръмне , лично аз прекрасно осъзнавам колко съм уязвим защото съм и от двете страни и колкото и да съм пристрастен към моторите това не означава че не изтръпвам когато някои профучи покрай мен със 200
аз също карам със 260 но единственно на магистралата, за това и когато видя дори скутер пак му давам път макар и да не е спредимство на пътя
такъв е моя манталитет

е аз се оглеждам преди да правя маневра оп гледам на огледалата няма никой и след 1 секунда ме застига мотор с 200

сега и ще ти покажа един пример с един мой приятел който се поспря малко да видиш на гледно за какво става дума без да ти пиша гледай клипчето след средата като поччне да кара в града

http://vbox7.com/play:a380a315

изпреварва на задна по осовата линия

Kuku
11-06-2008, 00:19
Е и? :roll:

gaidata
11-06-2008, 00:32
Е и? :roll:

нии ли трябва да ги пазим или те сами да се пазят и да пазят другите

Kuku
11-06-2008, 00:34
И ние и те ;)
Нужно е само по малко внимание и от двете стран, и няма да има проблеми!

gaidata
11-06-2008, 00:51
И ние и те ;)
Нужно е само по малко внимание и от двете стран, и няма да има проблеми! точно затова говорих :biker: :rosso_racers:

bouncer
11-06-2008, 09:29
тоз младеж за мене е камикадзе! ето заради такива на мотористите им викат донори!!! и кво? дали се е почувствал по-космат и му пораснала пишката след тези идиотии?? ами ако този иначе мега добър професионалист изпусне поднасящия мотор и се нахака под гумите на насрещната кола кво праим? лежиме го като за човек!!! изрод долен!

Rider_alfa155
11-06-2008, 09:54
не е нужно да се обиждаме и ще ти кажа защо първо мотора се управлява 100 пъти по лесно от кола, и когато го поднася на една страна по този начин мотора си е достатъчно стабилен за да няма шанс да падне, кажи ми ти колега дето казваш че човека е изрод
ти не си ли правил простоии с колата???
айде не ми казваи че си света вода ненапита че колкото и да ми говориш не можеш ме обеди
аз също съм ги правил тези неща с мотора
но никога при такива условия като този пич
засичал съм го из града момчето дето кара мотора и честно казано най често си кара съвсем нормално....
и какво? това че е правил изпълнения го прави изрод???
хехехе ами тогава всички сме изроди.......

bouncer
11-06-2008, 10:55
ами колега аз нямам нищо против моторджиите - напротив симпатизирам и винаги давам път и ги пазя! дори много често се чудя защо не съм се метна на един чопър още ама има време.... но е адски безотговорно да караш по този начин в града! да правил съм простотии но никога в градските улици не съм дърпал ръчна на двулентов път и не съм поднасял срещу насрещно идваща кола! никога не съм правил челна стойка примерно доакто карам за да се види колко съм добър! има си писти и там се правят тези неща! аз лично исъзнавам че кото карам кола съм опасен не само за себе си но и за останалите хора наоколо и се съобразявам с това! пича с мотора не съм го виждал как кара по принцип, но от клипчето видях само как за около 10 минути наруяи има-няма 4-5 члена на ЗДП!!! много се дразня на типове с мислене "аз съм много добър и на мен не може да ми се случи случка" е да ама може. ти виждал ли си какво остава от кола след акто е ударена странично от мотор летящ с над 200? аз съм виждал и имам снимки, които никога няма да кача тук! един младеж с Шкода излизайки от странична улица на булевард вижда в далечината 2 фара и си излиза леко за да влючи по празния булевард в 2 през нощта. двата фара обаче са двама карачи които също са си мислели че на тях не мове да им се случи защото са много добри (единият е състезател). резултата - 1000 кубикова ямаха се врязва в дясната врата на Шкодата и моториста събира буквално покрива на колата на площ от 5 см с каска. мотора е на яофьорската седалка и е с размери метър на метър. по здравото стъкло на задната лява врата има парчета мозък от моториста а 19 годишния младеж, който и идея си нямал колко е добър моториста е на парчета. резултата е 2 трупа и две съсипани семейства заради това че на нчкого не му се случват такива неща!

Rider_alfa155
11-06-2008, 11:07
напълно ясно осъзнавам това което казвааш колега и аз съм бил свидетел на подобни катастрофи преди 3 години в софия на булеварда над константин величков ( не се сещам за името му сега) как едно момцхе на 27 години се заби в такси каращо в насрещното платно, таксито кара със 160 мотора със 120 момчето излетя от мотора и се заби в стълба на една спирка и главата му беше в корема, кофти картинка, и единственото което каза таксиметъра беше "имам клиенти, бързам.." и какво се получава тогава??
реално погледнато далеч по често среана гледка е да видиш кола да прави изпълнения из града с ръчна мръсна газ и т.н. от колкото такива изпълнения от мотористи, но то и хроникатаси показва
далеч по малко са катастрофите с мотори от колкото с коли, по скоро на шофьорите на леки автомобили им се върти мисулта че са неуязвими и на тях няма да им се случи .... всеки който се е качил на мотр осъзнава че е с идния крак в гроба, и в повечето случай другия се прехвърля с помоща на някои неразумен водач на лек автомобил, и за да обобщим казаното до тук... алкохола не прощава на никого

bouncer
11-06-2008, 11:15
съгласен съм колега!
обаче пък и много повече коли има за това има повече катастрофи! аз не толерирам нито безресъдното каране на мотор, нито безрасъдното каране на кола! ама у нас всеки си знае че като го сппрът с 200 в града ще цака на полицая известна сума и айде довиждане! а пък тези карачи )най-честно на една небезизвестна немска марка автомобиил със задно предаване) които дърпат ръчна където си искат просто нямам думи! един сладур преди време спря на 10 сантиметра от прясно боядисаната и оправена предна броня на ГТВ-то защото реши че да влезне на мръсна газ в завой с релси с БМВ е добра идея и докато чинно си чаках първа кола на светофара го виждах как ме стнася и после се възползвам от него сексуално!! всякакви ги има! карай си спокойно в града и като те влече дрифта - има си писти, като те влече да видиш колко ще вдигне кошницата - има си писти, като искаш да караш на една гъпа МПС има си писти. ама то простотията по хората ходи! високи скорости си позволявам само на магистрала и то в разумни граници и пак съм за ебане!!!!

Rider_alfa155
11-06-2008, 12:25
жалкото в случая е че малко хора мислят като тебе и мене аз също не спозволявам простотии при градско каране , и също така на магистралата се отпускам да карам по бързо
пример когато купувах алфата я взех от пловдив и ходих до софия с нея, тогава реих да тествам колко върви 215 км.ч и след това си продължих с карането ама със скорост 120 - 140
с мотора е същаат работа видях го че върви с 270 , но го карам със 120 извънградско, и 60- 80 градско то няма кога да вдигнеш повече
е не казвам че ен се отпускам да карам на задна гума но се суобразявам с движението и не карам на задна гума когато пред мен или зад мен им акола а още по малко да изпреварвам по този начин
колкото повече хора прочетат тази тема толкова по добре.........

SFINKS
13-06-2008, 14:21
http://dnes.dir.bg/2008/06/13/news3098480.html