PDA

View Full Version : Проблем с ниските на 33

moonkiss
04-06-2008, 22:19
Значи, от седмица започна нестабилна работа в низките обороти. Ходих на газаджия , ама за късмет си задържа на 1000 об и не мръдна до сутринта. Стига се до там че по светофарите понякога гасне. Смених всичко по газта- маркучи,платна О-пръстени. Нови свещи и кабели . Проверих за пукнати маркучи и вакуми. Остана палец и капачка. Мисля да сменя и тях, за сега съм ги почистил старателно.
Като извадя вакума на делкото не се чува претракването в първия момент като подам газ ( с вакума се чува ) .
Да не би да е нещо с вакума на делкото. Болен съм от цедмица.

Боксера е 1.3 с два карба. Не карам на бензин ( нямам резервоар даже )

mordohy
05-06-2008, 10:31
прожери от болтовете на колектора,до вакуума на делкото.може да смуче и от сервото.може о просто да е запекъл изпарителя.това са само възможности.Може и да е електрически проблема.Губи ли мощност на средни обороти.дай информация

nikolamilchev
05-06-2008, 13:15
Нека позная - на бензин не го прави, нали?:) Сега, където е жилото за педала на газта, то е навито на една ос, която минава под дроселната клапа и от другата страна на оста има един датчик, който е хванат на 2 болта. Разхлабваш ги и много внимателно регулираш положението на жилото, така че оборотите да се успокоят. След това затягаш болтовете, без да движиш съответния датчик (така наречен потенциометър). Кажи след това резултата.

moonkiss
06-06-2008, 19:16
Всички вакуми и маркучи са здрави.

Сменени : свещи, кабели , палец , дистр.капачка, бобина.

Проверих всички маси на двигателя кам купето и от акуто към купето.

Е няма оправия поне за сега. Днес я закрепих на около 1000 об но няма мощност. Забелязвам обортомера да подскача рязко със 100-150 об но без да ги усеща двигателя. Никаква логика за нищо няма.

Нямам птенциометър на газта всичко е механично.

mitaka_cs
07-06-2008, 00:25
Измери компресията !