PDA

View Full Version : 145 2.0 нещо не върви? + видео

145QVision
05-06-2008, 11:19
Вчера по Цариградско забелязах,че нещо хич не върви след 150....?
На 160 все едно спира....почти не ускорява.Това да вдигна 200 е почти непосилна задача, а преди 230 правех по киломтераж! Идеи на какво може да се дължи?Ходих на диагностика...казаха,че всичко работи без забележка :roll: Но явно има нещо :roll:

Walker
05-06-2008, 11:22
Къде си ходил на диагностика?
От къде си сипвал бензин за последно?

Sergey_gigov
05-06-2008, 11:23
на колко километра си ?

145QVision
05-06-2008, 11:26
Ванто.
Бензин само ОМВ 100 октана..от как съм я взел.
На 167000...със сменени сегменти, свещи Дензо ир. п....почистени дюзи...

Pinky
05-06-2008, 11:32
Шо си мисля, че и сам се сещаш, къде трябва да отидеш на диагностика? ;-)

Jororacing
05-06-2008, 11:32
колега аз имах същия проблем и беше от филтрите и повече от въздушния

DerMeister
05-06-2008, 11:34
Ама хич ли не ускорява или прото е бавно. Защото на мен един път ми се случи нещо такова на магистралата, ускорявам си и изведнъж оборотите се забиха на "едиколкоси" и не мърдат нагоре. Няма 5-та няма 4-та, стигат една граница и до там. Отпуснах газта и след 5 минути пак пробвах и нямаше вече никакъв проблем. :shock: :?: :? Аз имам датчик разпределителен вал за смяна и мисля, че нещо се е ошашкал компютъра в онзи момент от него. Като се оправи си направих 180 без проблем.

145QVision
05-06-2008, 13:13
колега аз имах същия проблем и беше от филтрите и повече от въздушния
аз съм с JR конус....на 2000 км

Шо си мисля, че и сам се сещаш, къде трябва да отидеш на диагностика? ;-)
принципно ...да :) Но Ванто ми е супер близо...за това.

Ама хич ли не ускорява или прото е бавно. Защото на мен един път ми се случи нещо такова на магистралата, ускорявам си и изведнъж оборотите се забиха на "едиколкоси" и не мърдат нагоре. Няма 5-та няма 4-та, стигат една граница и до там. Отпуснах газта и след 5 минути пак пробвах и нямаше вече никакъв проблем. :shock: :?: :? Аз имам датчик разпределителен вал за смяна и мисля, че нещо се е ошашкал компютъра в онзи момент от него. Като се оправи си направих 180 без проблем.
Не...ускорява си...но много бавно.

tokata_pz_flex
05-06-2008, 15:16
Айде да ги сменяме с мойта :lol: :lol: :lol: да нямаш някаде нещо запушено ? До 160 като преди ли се държи , или пак е по-бавна ?

netsurfer
05-06-2008, 16:44
Не ускорява след определени обороти или само след 150??
Според мен си за нов дебитомер :lol:
Преди либрата ми забиваше носа след 5к оборота и като го смених се оправи.

tokata_pz_flex
05-06-2008, 17:59
Е то дебитомера щеше да го хване диагностиката ... Пък и май се има предвид не за обороти , а за километрите ;)

netsurfer
05-06-2008, 18:46
Е то дебитомера щеше да го хване диагностиката ... Пък и май се има предвид не за обороти , а за километрите ;)
що така реши??
Той дебитомера си работи, но след определени обороти му идва много въздуха и не мери правилно, аз преди до 5к оборота нямах проблеми ...

145QVision
05-06-2008, 22:39
не е запушена...скоро смених цялата генерация...
Иначе според мен няма торк...( не знам дали така се казваше- това да те залепи за седалката....доколкото 150 hp могат да те залепят :lol: )...След 150 км е супер бавна....но май и до 150 е малко по-бавна от преди.

tokata_pz_flex
05-06-2008, 23:52
Нещо пушеци ала бала има ли отзад ?

FreeStyler
06-06-2008, 01:02
Брат абсолутно същото е и при мен 95% съм сигурен че е от гадния конус който лата горещ въздух :idea:

Novachev
06-06-2008, 07:44
Брат абсолутно същото е и при мен 95% съм сигурен че е от гадния конус който лата горещ въздух :idea:
Колегата е прав може да е ако конуса е на кофти нясто а нещо друго по колата сменял ли си като повдигачи примерно.

145QVision
06-06-2008, 09:38
повдигачи не съм. Иначе конуса не е изолиран....просто е сложен на мястото на стария, без някакъв кит.
Не пуши грам.

tokata_pz_flex
06-06-2008, 10:22
Според мен не е по мотора нищо ... Може би нещо я спира . Аз точно преди да продам пежото , не вдигаше повече от 110 :shock: А колата беше 112 коня 2000г. Оказа се че отдолу се откачила някаква кора , и при голяма скорост адски много спираше , колкото и да е невероятно . Махнах Кората и колата си тръгна като пич ;)

Novachev
06-06-2008, 16:52
Тъпо предположение но дане би да е имало силен насрещен вятър или да си с много кофти бензин нещо.
Има ли някаква предистория това спиране да върви или както си вървеше и изведнъж спря. На диагностика ходил ли си.
И още нещо дане би да си сложил конус който е бнил напръскан с масло повече от колкото трябва и от това масло да се е замърсил дебитомера и за това да прави пачове.

145QVision
06-06-2008, 18:42
Тъпо предположение но дане би да е имало силен насрещен вятър или да си с много кофти бензин нещо.
Има ли някаква предистория това спиране да върви или както си вървеше и изведнъж спря. На диагностика ходил ли си.
И още нещо дане би да си сложил конус който е бнил напръскан с масло повече от колкото трябва и от това масло да се е замърсил дебитомера и за това да прави пачове.

Не е имало вятър, бензина е ОМВ 100окт, а конуса си беше чисто нов...смисъл маслото е било колкото допустимото. Ще кача клипче довечера...

Novachev
06-06-2008, 18:44
ми трябва си диагностика значи мерене компресия що не отидеш при Бобо

FreeStyler
06-06-2008, 21:23

Не е имало вятър, бензина е ОМВ 100окт, а конуса си беше чисто нов...смисъл маслото е било колкото допустимото. Ще кача клипче довечера...
Брат ако пак прави така пробвай да сложиш оригиналния филтър и ако пак прави същия проблем ще си купя Голф :lol:

vlado_iv
06-06-2008, 22:25
Няма да го направиш със сигурност най добре изчакай известно време той ПРОБЛЕМА сам ще ти подскаже........не бързай с крайни мерки!!!!!! :brickwall:

NBG
07-06-2008, 11:58
колегата е прав махни конуса и ше видиш дали има разлика например моята с конуса когато е топло времето и загрее много и двигателя и неможе да варви толкова колкото обикновенно.

FreeStyler
07-06-2008, 12:09
колегата е прав махни конуса и ше видиш дали има разлика например моята с конуса когато е топло времето и загрее много и двигателя и неможе да варви толкова колкото обикновенно.
Това имах предвид и аз тряя термо щит ,но нямам никаква идея как да го направа :lol:

NBG
07-06-2008, 12:21
и аз незнам как да го направя и затова съм си сложил оригиналния филтър,и без това докато нее загряла със спортния ми пригръмва някой път.

Mury
07-06-2008, 15:22
Според мен си за нов дебитомер :idea: :idea: :idea: не е в конуса проблема :idea:

netsurfer
07-06-2008, 17:00
Според мен си за нов дебитомер :idea: :idea: :idea: не е в конуса проблема :idea:
добре че се появи един стар потребител на форума, че да сподели моито мнение ...

145QVision
07-06-2008, 17:30

май май... :roll: ....Но все пак ще сменя филтрите....5 мин. работа :wink:

ето видеото...да се отчая човек :(

http://www.vbox7.com/play:ff411b8d
http://www.vbox7.com/play:18ba268b

качеството се прецака като ги намалих...ама си се вижда.

netsurfer
07-06-2008, 21:10

май май... :roll: ....Но все пак ще сменя филтрите....5 мин. работа :wink:

ето видеото...да се отчая човек :(

http://www.vbox7.com/play:18ba268b
http://www.vbox7.com/play:ff411b8d

качеството се прецака като ги намалих...ама си се вижда.
още ги няма ...
аз няколко поста преди това ти бях дал хинт и ти зададох конкретен въпрос, но кой да отговори ...

145QVision
07-06-2008, 21:30
още ги няма ...
аз няколко поста преди това ти бях дал хинт и ти зададох конкретен въпрос, но кой да отговори ...

Отговорих колега, но нали уж тъпата диагностика трябваше да го покаже - специално за дебитомера...мерси,че следиш темата.
Иначе едното клипче ОК...другото нещо го бавят,но това е по-важното...от 100 до към 200...

Не ускорява след определени обороти или само след 150??
Според мен си за нов дебитомер :lol:
Преди либрата ми забиваше носа след 5к оборота и като го смених се оправи.

не е запушена...скоро смених цялата генерация...
Иначе според мен няма торк...( не знам дали така се казваше- това да те залепи за седалката....доколкото 150 hp могат да те залепят :lol: )...След 150 км е супер бавна....но май и до 150 е малко по-бавна от преди.

ShoxXx
07-06-2008, 21:38
A бе за 20 000км смени толкова неща по тая кола...преди как хубаво си вървеше...

Като те возих за 1 път от OMV Младост до Метро на Цариградско правеше 200км/ч...сега колко прави?

145QVision
07-06-2008, 21:40
160...някъде :roll: :frown:

Остана ми дебитомер и вариатор да сменя....Абе да не би да е щото не я карам :oops: :D

ShoxXx
07-06-2008, 21:41
Ами сам си направи преценката. От въздушен филтър тая разлика от 40км/ч не идва.

Другаде ти е проблема и то най-вероятно дебитомер ще се окаже. Друго така да я спъва аз не мога да измисля.

kalata8
07-06-2008, 22:38
мойта върви така някъде като след 150 е малко по бърза, незнам може ли от това някакъв извод да се направи :?

145QVision
07-06-2008, 22:47
мойта върви така някъде като след 150 е малко по бърза, незнам може ли от това някакъв извод да се направи :?

Да... :Suicide: ....сигурно е,че не върви ...мерси колега

aaa горивна помпа? може ли да е причината?

ShoxXx
07-06-2008, 22:59
Не!

StarChild
08-06-2008, 12:34

Да от филтрите се появява понякога леко запушване вероятно от горещият въздух както каза колегата :)

FreeStyler
11-06-2008, 18:00

Да от филтрите се появява понякога леко запушване вероятно от горещият въздух както каза колегата :)
или е така или страшно много си внушавам за моята кола като я карам през деня и е яка жега вари като куц кон :lol: а като я разтъпча нощем на хладно е съвсем друга баница ... абсолурно същото беше и при мен един пут на 150 заби дори и друг звук почна да вади ,а наскоро на същото място 210 направих :shock:

145QVision
12-06-2008, 21:19
още не съм сменил филтъра да пробвам...понеже е при Румен....за профилактична смяна на носачи и др. дреболии :lol:
Иначе кви яки коментари имам във Vbox-а ....лелеле

dido76bg
14-06-2008, 00:32
За филтрите и маркучите - има резонатори с много извивки, което пречи за директното засмукване на въздуха, но намалява шума...

FreeStyler
14-06-2008, 11:49
Иначе кви яки коментари имам във Vbox-а ....лелеле
Верно сега влезох да прочета коментарите ..ебаси ограничените създания "cavalera8412 каза:
mi to nese prai taka le maina nese uskorqva kato ohliuv iska se maksimym ot vsqka edna predavka ot 1 do 5 gas v 4ervenoto kato iska6 da diga6 skorost "

"kilara7 каза:
em 6tom kilometraja e do 260km sigorno 6e e 2.0 q4 " :tequilla: :tequilla:

netsurfer
15-06-2008, 13:10
Може да са ти се запушили дюзите, купи си редекс от бензиностанцията и пробвай да изрориш 1-2 резервоара с него да видиш дали ще има промяна.

Mury
15-06-2008, 16:30
Може да са ти се запушили дюзите, купи си редекс от бензиностанцията и пробвай да изрориш 1-2 резервоара с него да видиш дали ще има промяна.

По-добре да ги занесе на ултразвук,ще му излезе доста по-ефтино,не мислиш ли :?: :?: :?:

145QVision
15-06-2008, 20:27
Смених филтрите...същата работа :(
Дюзите са чистени преди 2-3 месеца при Дунев :(
Дебитомер ще се окаже...за съжаление. Някой, ако не му свиди...да заема за 15 мин? Поне да съм сигурен, а не да се оръся 600+ лв.Диагностиката не го хваща. Разбира се ще си платя за услугата....

netsurfer
15-06-2008, 23:22

По-добре да ги занесе на ултразвук,ще му излезе доста по-ефтино,не мислиш ли :?: :?: :?:
Незнам, добавката май беше 16 лева и е за 4 резервоара ...
А й не чисти само дюзи ...

Mury
16-06-2008, 18:30

16 лв.+4 резервоара по 130 лв.,я ги сметни пак,пък и тея добавки,от собствен опит знам,че правят нещата по-зле :wink: :wink: :wink:

netsurfer
16-06-2008, 18:41

16 лв.+4 резервоара по 130 лв.,я ги сметни пак,пък и тея добавки,от собствен опит знам,че правят нещата по-зле :wink: :wink: :wink:
Аз лично съм доволен от добавките, а ти тези 4 резервоара на стенд ли ще ги изгориш?? :shock:
Защо й тях ги смяташ??

Mury
16-06-2008, 18:44

Аз лично съм доволен от добавките, а ти тези 4 резервоара на стенд ли ще ги изгориш?? :shock:
Защо й тях ги смяташ??

Защото за да има ефект скапаната добавка и требе повечко бензин,демек пълен резервоар,а не всеки може да си пълни резервоара всяка седмица :idea: :idea: :idea: Сети ли се са :?:

netsurfer
16-06-2008, 18:47
[quote="netsurfer":5ro52l4p]Може да са ти се запушили дюзите, купи си редекс от бензиностанцията и пробвай да изрориш 1-2 резервоара с него да видиш дали ще има промяна.

Защо й тях ги смяташ??

Защото за да има ефект скапаната добавка и требе повечко бензин,демек пълен резервоар,а не всеки може да си пълни резервоара всяка седмица :idea: :idea: :idea: Сети ли се са :?:[/quote:5ro52l4p]
Ама никой не е казал че ти този резервоар трябва да го изпразниш за 2 дена?? То й никъде на добавката не пише за колко време трябва да се изразходи резервоата. Като си ходи веднъж до Силистра и ето ти един резервоар, или като ходи до морето ...

Evgenibgr
16-06-2008, 21:21
Ако дебитомера ти е 0 280 218 019 мога да ти дам да пробваш. Имам един работещ.

145QVision
16-06-2008, 21:36
Mury и netsurfer...
Принципно идеята за добавките не е лоша (все пак с такава цел са ги направили), но изисква много време и пари (Mury :idea: )....Все пак си ходя на 2-3 месеца в Сс....иначе тук почти не я карам :roll: . Но като се има превид,че съм чистил дюзите...горивния филтър има-няма 2500 км, само със 100 октанов ОМВ я карам....вероятността да е запушена някъде е сравнително малка. Но както се казва - в спора се ражда истината :)
На първо време мисля веднага да се възползвам от предложението на Evgenibgr! :)
Колега, утре ще видя кой е номера и ще ти пиша ЛС :) Мерси предварително...и дано да е същия :roll:

п.с. Излъгах...има малка разлика като смених филтъра...20 км отгоре (ОМВ-Метро - казвам за Shoxxx-a :) )! ААааа мисля да го продавам JR конус...повече няма да го сложа :idea:

Mury
18-06-2008, 11:22
Ако дебитомера ти е 0 280 218 019 мога да ти дам да пробваш. Имам един работещ.

Това не е неговият дебитомер :idea: :idea: неговия е от ония ефтините,завршва на 111 :twisted: :twisted:

abart_
18-06-2008, 18:37
колега ,аз имам един дебитомер завършващ на 111 :wink: ако си заинтересован драсни нещо на ЛС да се разберем