PDA

View Full Version : 15.06.08 - НЕДЕЛЯ - ЕВРОПА ПРОТЕСТИРА! Подпиши Петицията!

shondy
07-06-2008, 10:05
Все пак цяла европа протестира срещу цената на горивото : Международният съюз на превозвачи от цяла европа ще протестират даже ,само ние ли сме толкова богати ,че си мълчим. Хората в Европа получават 1500 Евро средно заплата и недоволстват от цената на горивото ,ние какво трябва да правим с 250 Евро заплата?

ПОДПИШИ СЕ В ПЕТИЦИЯТА : http://www.bgpetition.com/protest-gorivo/index.html

Както сигурно повечето от вас знаят на 03.06.08 организирахме протест срещу високите цени на горивото ,високите данъци на МПС-тата ни, лошите ни пътни условия и разбира се ниските ни заплащания Ето линк от темата: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=94738 .
За неговото организиране се обърнахме към всички зайнтересовани авто-мото клубове с цел да се присъединят към идеята и да се постигне по голяма гласност сред обикновенните хора които не посещават нашите страници в интернет. Около 25 клуба откликнаха на идеята ни и се организирахме заедно. Това ,както и самото събитие доведе до много положителни идеи ,в момента се работи съвместно с всички клубове за организирането на официялен съюз на "Авто-Мото Клубовете" у нас. Той ще се занимава с подобен вид проблеми и ще спомага за по бързото ни обединяване. Самият протест получи и не малък отзвук от медиите като ни даже призоваха всички Български граждани към една акция : "отворена капачка" ,към която апелираме и ние.

ЕТО ЛИНК ОТ НОВИНИТЕ НА БТВ http://www.vbox7.com/play:d3419e59
ЕТО И СНИМКИ НА СЪБИТИЕТО http://www.bgalbum.com/thumbnails.php?album=11860

Много клубове се организираха и направиха протести и в другите градове ,на 4.06.08 беше направен и такъв за Русе ,Разград и Силистра. http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=95297

Следващата ни идея е да се съберем отново в неработен ден *(15.06.08 - НЕДЕЛЯ) за да се покаже и количество недоволни граждани. Тъй като имаше голям брой хора които неможаха да се включат в първият протест ,точно поради денят му. Тяхното присъствие обаче е ключово за крайната ни цел. Все пак цяла европа протестира срещу цената на горивото : Международният съюз на превозвачи от цяла европа ще протестират даже ,само ние ли сме толкова богати ,че си мълчим. Хората в Европа получават 1500 Евро средно заплата и недоволстват от цената на горивото ,ние какво трябва да правим с 250 Евро заплата? Всички цени и всички услуги се повишават именно от този ключов фактор - ГОРИВО. За да сме по конкретни и да ви покажем ,че имаме право да протестираме ви давам линк и към първата ни анкетна тема в която се обосновахме защо именно цената му е висока. http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=94203

Ето и нещото което държа да си залепим на автомобилите си, с него ще изкажем недоволоството си и ще приканим всички ,които незнаят за нашата идея. Искам да помоля за 2 неща. Хората които ще участват да разпространят идеят на близки роднини и приатели за да може всеки който иска да се включи .И второто нещо : всички които не са заинтересовани от темата и нежелаят да присъстват ,да не коментират излишно тук мнението си.

http://store.picbg.net/pubpic/7F/4A/855c967739c97f4a.jpg

Walker
07-06-2008, 10:30
Там ще съм :bg:

fred
07-06-2008, 12:57
Само 166 подписа досега?! :shock:

Furious 155
07-06-2008, 13:13
Общо подписи: 190
Хайде де!!! :evil:

The_Game
07-06-2008, 15:00
216 :roll:

Oтворена капачка ???? WTF това ли е символа на протеста ? :shock:

Walker
07-06-2008, 16:20
Не капачка ами, капачето което се отваря за да стигнеш до капачката :wink:

FreeStyler
07-06-2008, 17:26
257 с моя !

Gligan
07-06-2008, 17:47
Аз съм 266! И колкото се може повече трябва да отидем на Ал. Невски.

Kuku
07-06-2008, 17:57
То това е важното ;)

Подписката в интернет... :roll:

Alfa User
07-06-2008, 20:03
310 вече.
Но наистина не подписката в нета ще оправи нещата ...

Христо_Сираков
08-06-2008, 11:29
310 вече.
Но наистина не подписката в нета ще оправи нещата ...413 с моя

Gh0stRider
08-06-2008, 22:52
562...

Grozdan
09-06-2008, 10:03
611...

TheBlueOne
09-06-2008, 11:31
628..

PEPI-2ALFA
09-06-2008, 20:08
726 :wink:

crazy_dude_
10-06-2008, 17:24
Ако всички, които са се подписали дойдат на Невски в неделя, мисля ще респектираме. Но предполагам, че пак ще има 50 коли!!!!

Walker
10-06-2008, 17:30
Ако всички, които са се подписали дойдат на Невски в неделя, мисля ще респектираме. Но предполагам, че пак ще има 50 коли!!!!
Toва са само подписи. Да виждаш много хора да казват, че ще идват? :roll:

crazy_dude_
10-06-2008, 17:33
Walker...знам си аз...това имах предвид :)
Но аз си запазвам правото за карта за намаление на бензина, за тези които са протестирали :P :P :P

rapid_boy
10-06-2008, 17:35
726 :wink:

823 с моя...

Wolfy
10-06-2008, 23:06

аз залагам на 150 този път :roll:

shondy
10-06-2008, 23:45
851 раздухайте на всички ,аднете си го по скаип чатове съобщения на приатели ,всичко което се сетите поне 1000 да катурнеме че нещо се изложихме тоя път съвсем. :wink:

dakata
11-06-2008, 19:11
961 :)

Христо_Сираков
11-06-2008, 20:52
Ако всички, които са се подписали дойдат на Невски в неделя, мисля ще респектираме. Но предполагам, че пак ще има 50 коли!!!!аз бих се разкарал до там о съм на около 5000км от БГ

crazy_dude_
12-06-2008, 00:56
Ако всички, които са се подписали дойдат на Невски в неделя, мисля ще респектираме. Но предполагам, че пак ще има 50 коли!!!!аз бих се разкарал до там о съм на около 5000км от БГ

Нищо, тръгвай пеш, до неделя ша си тук :) ;)

Христо_Сираков
12-06-2008, 06:51
[quote="crazy_dude_":11rh8d4r]Ако всички, които са се подписали дойдат на Невски в неделя, мисля ще респектираме. Но предполагам, че пак ще има 50 коли!!!!аз бих се разкарал до там о съм на около 5000км от БГ

Нищо, тръгвай пеш, до неделя ша си тук :) ;)[/quote:11rh8d4r]абе то че пещ нямя да е няма да е че поне тук нафтицата има колито искаш и супер евтина:цена 00.00лв ама бензина също така че поне за това няма да се дават пари ама няма как да доида

Mind_Control
12-06-2008, 08:47
[quote="crazy_dude_":1f8n4wos]Ако всички, които са се подписали дойдат на Невски в неделя, мисля ще респектираме. Но предполагам, че пак ще има 50 коли!!!!аз бих се разкарал до там о съм на около 5000км от БГ

Нищо, тръгвай пеш, до неделя ша си тук :) ;)абе то че пещ нямя да е няма да е че поне тук нафтицата има колито искаш и супер евтина:цена 00.00лв ама бензина също така че поне за това няма да се дават пари ама няма как да доида[/quote:1f8n4wos]

ама какво? на бензиностанцията пише 0.0 лв? или щото военните го плащат?

Христо_Сираков
12-06-2008, 17:41
[quote=ico83][quote="crazy_dude_":fzwx4p4c]Ако всички, които са се подписали дойдат на Невски в неделя, мисля ще респектираме. Но предполагам, че пак ще има 50 коли!!!!аз бих се разкарал до там о съм на около 5000км от БГ

Нищо, тръгвай пеш, до неделя ша си тук :) ;)абе то че пещ нямя да е няма да е че поне тук нафтицата има колито искаш и супер евтина:цена 00.00лв ама бензина също така че поне за това няма да се дават пари ама няма как да доида[/quote:fzwx4p4c]

ама какво? на бензиностанцията пише 0.0 лв? или щото военните го плащат?[/quote:fzwx4p4c] е сега нее важно кои плаща важното е че на мен ми е без пари но ао можех бих дошъл че в БГ аз си го плащам и не давам малко пари за гориво

успех и дано се съберетее повече хора

Alexanderbb
12-06-2008, 19:53
Хопала тралала от днес пак съм с кола. Този път няма да има пропускане

Wolfy
13-06-2008, 22:22
13.06.2008

Лукойл повиши цените на горивата с около 2 на сто (http://www.investor.bg/?cat=&id=65255)

:screwy: :laser: :screwy:

Над 2% всяка седмица, до Януари 2009 има още много време!!! :shock:

crazy_dude_
14-06-2008, 21:39
Абе луда работа, скоро ще стигнем до там, че с месечната си заплата ще си покриваме горивото за половин месец!!! :evil: :evil: :evil:

Wolfy
14-06-2008, 23:03
Средна заплата ЕС - ~20 Евро/час = ~15 литра хубав бензин
Средна заплата БГ- ~1.68Евро/час = ~1.3 литра не чак толкова качествен бензин

Тук вече не се говори само за цена на гориво, а за непоправимото положение в нашата мила татковина... Има някои изследвания показващи, че за да настигнем ЕС ни трябват 223 години, а най- най-оптимистичните прогнози са 36 години, ако политиците си съдерат г*зовете от работа, както и ние разбира се, което е невъзможно в този момент...

За Русия и САЩ няма да коментирам, че е смешно направо :shock:

Furious 155
15-06-2008, 14:00
Днес имаше не малко коли, обачееее ПАК СМЕ МАЛКОООО - ТРЯБВА НЕВСКИ ДА СЕ БЛОКИРА ОТ КОЛИ!!! В СОФИЯ ИМА НАД 800 000 КОЛИ - КЪДЕ БЯХА ДНЕС В ПОЧИВНИЯ ДЕН????

PEPI-2ALFA
15-06-2008, 15:19
:? ... Не няма да го кажа.

shondy
15-06-2008, 17:47
днес от 19ч в централната емисия на БТВ има отразен протеста.

Mind_Control
15-06-2008, 17:52
вижте какви коли протестираха... :D това определено не са хора без пари, но за сметка на това имат и гражнаско самосъзнание, за разлика от тия дето и 5 лв да станел бензина ги боли ....

Alexanderbb
15-06-2008, 18:33
Е и ние се забелязвахме този път. Което иде да покаже че все пак има някаква надежда от българина да стане европеец

crazy_dude_
15-06-2008, 21:52
Наистина този път бяхме 2-пъти ,да не кажа 3-пъти повече. Все от някъде трябваше да се започне. И отново евала на колегите от другите форуми...както винаги по-организирани!!!

rammstein4o
15-06-2008, 22:39
днес от 19ч в централната емисия на БТВ има отразен протеста.

http://btv.bg/news/news_details.pcgi?cont_id=113833

Wolfy
15-06-2008, 23:06
вижте какви коли протестираха... :D това определено не са хора без пари, но за сметка на това имат и гражнаско самосъзнание, за разлика от тия дето и 5 лв да станел бензина ги боли ....

Тези хора може да ги е довела и идеята за подобряването на окаяната и разрушаваща се пътна инфраструктура, която идея малко се засенчва от протеста за цената на горивото, все пак имаме няколко искания... НО все пак са дошли и аз им свалям шапка !!! :!:

pinko
16-06-2008, 15:35
Хората винаги са смятали, че горивата са скъпи. И винаги така ще смятат. И винаги ще имат желание да протестират срещу това.

Досега обаче няма нито един случай в историята протестите да са довели до някакъв конкретен резултат.

Горивата винаги са поскъпвали и винаги ще поскъпват.

Умните хора намират начини да печелят повече от поскъпването.

П.П. А по отношение на пътищата - вижте колко процента подкрепа за изборите има Бат Бойко - над 24%.

Тоя човек не може да се оправи с улиците на един град, а същите вие вече го избрахте за министър-председател, дето ще трябва да се оправя с цялата държава.

Вие протестирате срещу лошите пътищата (щото на Ал. Невски 99% от колите бяха софийски), а в същото време ще изберете същия този Б.Б. за премиер?

Бахти протеста бахти пародията.

търтей
16-06-2008, 15:44
нда
този протест е обречен на провал
т.е. цените на горивата се определят от пазара - това надявам се е достатъчно ясно на всички какво точно значи

има смисъл да се искат обаче следните неща:
- по-качествени горива
- улици без дупки
- по-добра организация на движението
- друг модел за изчисление на данъка върху превозните средства
- друга логика на здп (да се набляга на превенция, а не на наказания)
- и прочее

които всички всъщност се свеждат до едно:
НОВО ПРАВИТЕЛСТО И ПАРЛАМЕНТ

а настоящите са такива, защото като има избори българинът, за разлика от нормалните хора, които отиват и гласуват, пие ракия, бара меча и шляпа жената по задника

е верно, после се усеща, че се е осрал и псува по кръчмите (разбирай форумите)

DerMeister
16-06-2008, 15:57
а настоящите са такива, защото като има избори българинът, за разлика от нормалните хора, които отиват и гласуват, пие ракия, бара меча и шляпа жената по задника

Чисто от любопитство ми е интерсно за кого трябваше да гласуваме на последните избори? Аз всеки път се мъча да избера някой и не мога....

Furious 155
16-06-2008, 16:18

Чисто от любопитство ми е интерсно за кого трябваше да гласуваме на последните избори? Аз всеки път се мъча да избера някой и не мога....
Е и аз това установявам последните 2 "избора" дето съм имал...

търтей
16-06-2008, 16:35
май не сте мноо наясно как работи демокрацията за съжаление

ма шъ трева да отворим нова тема за да се обясняваме ...

DerMeister
16-06-2008, 16:40

Не знам точно какво имаш предвид с това, но здраве да е...
Извини нас простолюдието за невежеството ни.
За гласуването, винаги гласувам, просто смятам, че гласа си е мой и не искам да се преразпределя, но за съжаление досега си го давам за хора, които не го заслужават.

търтей
16-06-2008, 16:51

За гласуването, винаги гласувам, просто смятам, че гласа си е мой и не искам да се преразпределя, но за съжаление досега си го давам за хора, които не го заслужават.

извинявай ама
гласува
до тук добре
ама питаш за кого???
ти как избираш за кого да гласуваш - хвърляш ези тура или?
въпреки че, дори това е по-добре от негласуването ...

DerMeister
16-06-2008, 16:58
извинявай ама
гласува
до тук добре
ама питаш за кого???
въпреки че, дори това е по-добре от негласуването ...
Много буквално ги разбираш нещата, не се безпокой, не съм някой средно-ниско-интелигентен консуматор на българска водка и поп-фолк. :lol:
Всеки път се интересувам кой аджеба има в програмата си нещо, което да ми хареса и най-важното какви хора са в листата. Така горе долу намирам компромисен вариант за гласуване. Пример, гласувах за районен кмет за съседката отсреща, понеже знам, че е наясно в каква кочина живеем и има шанс да потърси решение на проблемите.
Ти каза, че хората вместо да глсуват, ходели за гъби и пиели ракия и затова сме на тоя хал, па после се оплакват. Аз просто споделих, че гласувам, но пак се оплаквам и някак си всеки път се оказва, че за когото и да гласувам, нищо не променям и нищо от това, което съм мислил не се случва. Затова те попитах, според теб, какъв е бил правилният избор, защото гледам, че го раздаваш висш мислител, без ни най-малко да се обиждаш.... :wink:

търтей
16-06-2008, 17:00
като избирателната активност е нещо различно то 20-30% (някъде там беше последната) ще си говорим пак

а дали съм велик мислител
не мисля
но поне не мрънкам за глупости

Alexanderbb
16-06-2008, 17:05
[quote="търтей":209dayhy]май не сте мноо наясно как работи демокрацията за съжаление

извинявай ама
гласува
до тук добре
ама питаш за кого???
въпреки че, дори това е по-добре от негласуването ...[/quote:209dayhy]

Може ли и аз илитерата да се намеся. На последните избори половината пуснали бюлетина гласуваха за БСП срещу НДСВ, а другата гласуваха за НДСВ срещу БСП. Уж бяха врагове пък после в парламента чудо невиждано коалиция между комунисти и мохархисти с цел защита на кокала. Така ще стане и в следващия парламент като една група (от онези предишните) се е разделила на 4 цвята и си играе на демокрация. Но това у нас не е нещо ново и още Алеко го е написал. Та единственото което остава на нас простосмъртните не е да мислим кого да изберем ами да им набием в главите на избраните че ще е нашата е не тяхната, и че този дето не е читав отива на подобаващото му се място. Иначе само харчим пари за хартия и урни.

търтей
16-06-2008, 17:07
абе кво очаквате да се случи при избирателна активност от 30%

мноо ми е интересно да разбера

DerMeister
16-06-2008, 17:13
като избирателната активност е нещо различно то 20-30% (някъде там беше последната) ще си говорим пак

не мисля
Аз съм на мнение, че активността е показатал за добре развита демокрация, въпреки че на запад също са с доста ниска избирателна активност. А конкретно за нашата мила родна действителност, една висока избирателна активност би попарила амбицийките на доста паразити в управлението.

НО аз също не мрънкам за глупости и за себе си съм прав. Мрънкам и протестирам за напръв поглед загубена кауза, дори по-скоро невъзможна, както е в случая с цените на горивата, защото мисля, че по този начин участвам по-активно в някакво подобие на гражданско общество и показвам на политиците, че е важно да се съобразята и с мен. И те така....

търтей
16-06-2008, 17:18

не мисля
Аз съм на мнение, че активността е показатал за добре развита демокрация, въпреки че на запад също са с доста ниска избирателна активност. А конкретно за нашата мила родна действителност, една висока избирателна активност би попарила амбицийките на доста паразити в управлението.

НО аз също не мрънкам за глупости и за себе си съм прав. Мрънкам и протестирам за напръв поглед загубена кауза, дори по-скоро невъзможна, както е в случая с цените на горивата, защото мисля, че по този начин участвам по-активно в някакво подобие на гражданско общество и показвам на политиците, че е важно да се съобразята и с мен. И те така....

абе ти си прав
само дето цената на горивата за щастие или не, не зависи от политиците
е поне не нашите
ама за глобалната политика ни е малце рано

DerMeister
16-06-2008, 17:23
абе ти си прав
само дето цената на горивата за щастие или не, не зависи от политиците
е поне не нашите
ама за глобалната политика ни е малце рано
За глобалната политика не ни е рано, а никога няма да ни дойде времето. За глобалната политика относно производство на кетчуп може да се класираме.
За мене цената на горивата се измерва в процента, който ми струват спрямо заплатата. Скъпичко започва да става, процента се увеличава, въпреки че се бъхтя да увеличавам и нивото спрямо, което го смятам. Аз затова протестирам, да видят, че искам да ми се намали процента, който давам за гориво. :lol:

търтей
16-06-2008, 17:29
наще политици не разбират от намеци
те са първосигнални

и единственият вариант да ги накажеш е да не ги избереш

т в тоя лед на мисли - като хората толко никой не го кефи ми идете и пуснете една бюлетина на която напишете кур за политиците (цск/левски или там квото се сетите)

вервайте ми
шъ има полза ако 70% то бюлетините са такиви :wink:

DerMeister
16-06-2008, 17:36
т в тоя лед на мисли - като хората толко никой не го кефи ми идете и пуснете една бюлетина на която напишете кур за политиците (цск/левски или там квото се сетите)

вервайте ми
Хохохо, аз и такава съм пускал. Ама им го нарисувах кур-а. :lol: Просто тогава наистина нямаше за кого да гласувам. Ама невалидните бюлетини бяха 1-2%, не помня на кои избори беше...

Alexanderbb
16-06-2008, 18:40
наще политици не разбират от намеци
те са първосигнални

и единственият вариант да ги накажеш е да не ги избереш

вервайте ми

Твойте приказки са правилни НО в нормално работеща демокрация. У нас не става дори и 110 % да ни е избирателната активност. В избори в който участват Вуте и неговите бизнес приятели това не играе. Обръчите не са син, жълт и червен а е един. Те затова са и така нагли защото играе правилото гарван гарвано око не вади. Много пъти съм приказвал с приятели какво бих направил ако взема власта и те знаеш ли какво ми кават "супер това са правилни мерки обаче ще те гръмнат на 2 ден и после пак ще продължават по старому". Знаеш ли какво правят избирателните комисии след приключването на гласуването. Сядат и си делят мъртви души. Затова за нас или политически борд от вънка като финансовия или като онзи ден всички на улицата и с черпака по главата пък не ми дреме кой бил на власт в момента

Pinky
16-06-2008, 21:13
ми не е така. Колко пъти си участвал в избирателна комисия или си бил наблюдател на това как се върши работата?

Wolfy
16-06-2008, 21:36

не мисля

Ало, великия мислител и паралия!!! А какво правиш ТИ, за да промениш положението в България, А??? Освен да насъскваш хората срещу правителството и Бойко (и аз не ги подкрепям между другото) и казваш, че не мрънкаш за глупости и си стоиш на тъмно, скрит в някоя миша дупка... Това ми било "гражданин", а ние - "другите", разбирай простосмъртните, сме били глупаци, не сме се трудели достатъчно, били сме некадърници... Ти си светия Търтей, а ние сме пияници и чалгари, така ли??? И човека с новото Ауди на протеста и той е глупак, че дойде вместо да се крие някъде на хладно под климатика... Или госпожата/госпожицата с Е60 и тя е глупава и прави някакви щуротии вместо да плати на когото трябва и да върти мръсни далавери и да богатее на гърба на другите... ИЗВИНЯВАЙ, но точно ТИ си от тези, които мрънкат, но не правят нищо по въпроса, а само се присмиват високомерно на хората, поели някаква инициатива!!! Тази тема не е за теб, защо въобще я четеш, защо пишеш, все едно ще ни откажеш от това, което сме започнали??? Може да изглежда невъзможно, може да изглежда загубена кауза, може такива като теб да ни пречат и обиждат, да ни псуват дори по светофарите, но ние не се отказваме, защото вярваме, че вървим по правилния, макар и трънлив път!!! А когато инфлацията започне да изяжда обяда вместо теб пак ще си говорим!!!

търтей
16-06-2008, 21:40
еее
по-полека де
пък и е добре да прочетеш какво точно съм написал преди да скачаш

АЗ каквото съм направил е друга тема
но да ти кажа АЗ ли в колко блокади на столицата просто съм участвал и на колко съм участвал в организацията?
примерно?

какво правя в момента също не е важното
важното е, че пилеете енергия за изгубена кауза

Mind_Control
17-06-2008, 08:46
абе кво очаквате да се случи при избирателна активност от 30%

мноо ми е интересно да разбера

Ами и аз питам като протестната активност е около 0.1% какво очаквате :lol: естествено, че няма да се промени нито положението с горивата, нито с инфраструктурата... Като гледам и на теб не ти се занимава. Ако направиме протеста според исканията, които ти беше написа по- горе, дали ще дойдеш на протеста? :roll:

rammstein4o
17-06-2008, 13:42
еее
по-полека де
пък и е добре да прочетеш какво точно съм написал преди да скачаш

АЗ каквото съм направил е друга тема
но да ти кажа АЗ ли в колко блокади на столицата просто съм участвал и на колко съм участвал в организацията?
примерно?

какво правя в момента също не е важното
важното е, че пилеете енергия за изгубена кауза

Енергията си е наша, пилеем си я както си намираме за добре.
Но докато има хора които винаги казват: "Абе няма смисъл, каузата е изгубена" - няма да ни се вдигне нито избирателната активност, нито гражданското самосъзнание, нито стандарта на живот.

Лично моето мнение е, че е по-добре да подкрепяш изгубена, но правилна кауза отколкото да седиш и да досаждаш на хората като им разваляш кефа докато се опитват да постигнат нещо, макар и това да е невъзможно.

Поздрави

търтей
17-06-2008, 13:49
изгубена, но правилна кауза

там е проблемът
НЕ Е правилна каузата
защото не горивата са скъпи, а заплатите са ниски

Kuku
17-06-2008, 13:53
Пък освен, че са ниски, са и свързани с едни други работи... :lol:

rammstein4o
17-06-2008, 13:58
там е проблемът
НЕ Е правилна каузата
защото не горивата са скъпи, а заплатите са ниски

Как се определя дали нещо ти е скъпо - според мен спрямо доходите.
Демек за мене тези две твърдения са равносилни...

И все пак... защо не дойде на поне един от двата протеста да дадеш акъл как да се структорират исканията??? Щото е по лесно да седиш и да спориш с нас необразованите, неначетени простосмъртни вместо да направиш нещо положително.

търтей
17-06-2008, 14:01
за мене тези две твърдения са равносилни...

не са
защото България (разбирай гражданско общество + парламент и правителство) могат да променят заплатите, но не могат да влияят пряко на цената на горивата

Walker
17-06-2008, 14:24
Добре деее, защо всички се хващате само за горивата?!
Горивата могат да се намалят, защото специално в българия в голяма част цените са си чист монопол.
Поне на тази цена бензина да беше качествен, а той не е!
Кажи как с това, че ще визимам повече пари мога да променя качеството на горивото или състоянието на улиците?!
Като си отворя рефинерия и заедно с това почна аз да оправям улиците ли?!

Pinky
17-06-2008, 19:35
това вече са други неща. В тази насока, аз бих се борил за промяна на ситуацията.

ПП радвам се, че почваме да говорим на един и същи език вече ;-)

Wolfy
18-06-2008, 12:09
Незнам колко от вас са гледали новините по БТВ (късната емисия) вчера 17 Юни... От Лукойл заявяват, че дизела е скъп заради обработката на сярата и че щял още да поскъпва, защото изискванията на ЕС са за намаляване още 5 пъти съдържанието на този елемент... Респективно трябвало да се закупи необходимото оборудване за такава тежка преработка... Тук идват и въпросите - как европейските рафинерии спазват изискванията и горивото им е на същата цена??? Да не говорим, че господата от монополиста ще закупят най-вероятно стара и амортизирана техника от миналия век от ЕС, което ще доведе разбира се до продължена традиция на некачествени горива в България и висока цена, заради по-честите проблеми с остарялата техника... Още един път се зададе и въпроса "Как имаме най-ниския възможен акциз, а плащаме гориво на цена, която в някои случаи е по-висока от европейската?"

Не ни мислете за фанатици, които искат световно поевтиняване на петрола от страна на нашите управници! Просто е обир от страна на Лукойл да ликвидира разликата в акцизите - така едно предприятие се гуши за сметка на цялата държава... А и политиците изглежда са в шах, ако вдигнат акциза до средно ниво, Лукойл ще задържи цените и народа ще скочи, че цените превишават европейските... Истината е, че монополът никога не е бил полезен за икономиката, освен за монополиста :!:

Kuku
18-06-2008, 15:44
Не се гуши само едно предприятие, колега - който трябва намазва ;)

Пинки, това го имаше от самото начало в списъка с исканията :roll:

morfius
18-06-2008, 15:56
Имаше го, но основната точка беше - скъпо ни е горивото.
А всъщност всички тия икономически и не само протести могат да влязат под една точка - краднете по-малко и не пречете на инвестиции и желаещи да работят и правят пари.

Mind_Control
18-06-2008, 16:46
Истината е, че монополът никога не е бил полезен за икономиката, освен за монополиста :!:

Хората са си го казали- Монополът е по- хубаво нещо и от секса :)