View Full Version : алтернатор 145 1.6 тс.,как се сваля
ако някои е свалял,да каже,от каде се достига до него 4е утре ми предстои такова сваляне,благодарско предварително колеги.
В workshop manual-а е описано подробно, няма симисъл да ти се преразказва тук, а и няма да е така хубаво. Дръпни си го и се запознай с инструкцийте. Успех!
:D 12 4аса разглобяване и зглобяване за един тап алтернатор,направо ми се разказа играта. а наи тапото от цялата работа е 4е падат и двата ремака,и куп др. не6та,
StarChild
08-06-2008, 23:50
Бая си си поиграл :roll:
много разглабяне и и много мъка! в сервиз поне 100-150лв труд
alfa145jtd
17-08-2010, 07:51
аз свалях на ЖТД направо ми се разказа играта.Свалих магарето, амортесиора двигатела на крик и ...мани мани. дано при теб е по лесно
От горе като се свали смукателния колектор се вади лесно.
Другия вариант също, като се откачи генерацията отдолу (да виси на меката връзка), сваля се задния тампон на двигателя. След което се държи мотора под напрежение (може с крик нагоре -съвсем малко-) , това позволява разстояние м/у полуоската от скоростната кутия и кормилната рейка. мястото е ТОЧНО (може малко намествания) и генератора пада долу.
п.с: Става дума за ТС моторите (16v), пробвано на 155 2.0 16v. За JTD-тата не мога да кажа дали става.
JORDANGT
20-08-2010, 23:17
Човека го каза точно.
---------- Post added at 20:17 ---------- Previous post was at 20:16 ----------
Другия вариант също, като се откачи генерацията отдолу (да виси на меката връзка), сваля се задния тампон на двигателя. След което се държи мотора под напрежение (може с крик нагоре -съвсем малко-) , това позволява разстояние м/у полуоската от скоростната кутия и кормилната рейка. мястото е ТОЧНО (може малко намествания) и генератора пада долу.
п.с: Става дума за ТС моторите (16v), пробвано на 155 2.0 16v. За JTD-тата не мога да кажа дали става.
А 145/6 има ли мека връзка???